Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKiyka 123 wrote:Ostatnia miesiączka zaczęła się 1 października. Cykle zwykle 30 dniowe, przy czym ostatni spóźniony 7 dni. Z temperaturą miałam problem przez cały październik, bo za nic nie chciała skoczyć (raz podskoczyła o 0,2 20 października, po czym znowu spadła), śluz też ciągle taki sam, dlatego nie jestem w stanie za bardzo określić terminu owulacji. Do tej pory sądziłam, że miałam cykl bezowulacyjny, a tu taka niespodzianka
Martwię się jednak, że coś jest nie tak, koniecznie jutro muszę iść na powtórkę bety. Powinna urosnąć przynajmniej do 25, prawda? ( W ciągu 48h) -
Agniechaa pytanie do Ciebie z serii głupich pytań czy po transferze zarodka obowiązkowe jest zwolnienie z pracy czy można normalnie sobie pracować?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Agniechaaaa wrote:
Kiyka cokolwiek widać przy becie 1000/1500
Serio? Ojej, to z mojej 15 zanim zrobi się 1000 to będę musiała pewnie trochę jeszcze poczekać... Z drugiej strony szkoda troszkę wydać 2 stówki na wizytę, na której nic się nie dowiem...
22.11.2017 -pierwsza biochem -
Karolina90 wrote:Agniechaa pytanie do Ciebie z serii głupich pytań czy po transferze zarodka obowiązkowe jest zwolnienie z pracy czy można normalnie sobie pracować?
do pracy mozesz wrocic, ale ja bym poszla na l4.. tez zalezy jaka masz prace.
Ja bylam zawsze na l4 bo ja pracuje w szpitalu wiec nie wyobrazam sobie latac po oddziale i podnosic pacjentow..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:09
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
91Ewela09 wrote:Mnie od soboty popoludnia zaczęło mdlic, w niedzielę caly dzień wymioty, mdlosci, a dziś tylko dwa razy wymiotowalam i do tej pory mnie mdli,na szczęście juz przeszło.
Ciekawe na jak długo...
A jeśli chodzi o testowanie to nie ma sensu robić przed terminem @, 13dpo test negatywny a 16 dpo pozytyw i to nie z pierwszego moczu.Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
nick nieaktualnyKiyka 123 wrote:Serio? Ojej, to z mojej 15 zanim zrobi się 1000 to będę musiała pewnie trochę jeszcze poczekać... Z drugiej strony szkoda troszkę wydać 2 stówki na wizytę, na której nic się nie dowiem...
A u mnie znowu tak szybko rośnie po 260%, dzisiaj 150% że sie zastanawiam czy to normalne. Tym bardziej że testy wyszły pozytywne na tydzień przed terminem @ i jeszcze ciągle przed nim jestem...
Do wizyty mam 1,5tyg (w sumie do drugiej już). Na pierwszej gdzie było 3tc+1 coś na usg było widać ale ginka na razie dała spokój z domysłami. -
nick nieaktualnyKarolina90 wrote:Agniechaa pytanie do Ciebie z serii głupich pytań czy po transferze zarodka obowiązkowe jest zwolnienie z pracy czy można normalnie sobie pracować?
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:do pracy mozesz wrocic, ale ja bym poszla na l4.. tez zalezy jaka masz prace.
Ja bylam zawsze na l4 bo ja pracuje w szpitalu wiec nie wyobrazam sobie latac po oddziale i podnosic pacjentow..
Nie no ja prace mam w miarę spokojna i na miejscu wiec wiem ze bym się nie przemeczala. Ale wolalam dopytac👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Bea25 wrote:Ja robiłam test w 37 dc był negatywny, w 25 nitki krwi. Ja myślałam ze to implantacja ale dziewczyny zasugerowaly ze może wtedy była owulacja. Dlatego dzisiaj poszłam na betę i czekam do 16. A przy okazji mam zapalenie spojowki jednego oka i 3 dni zwolnienia i tak leżę w łóżku i mnie mdli i nie wiem czy z głodu czy z czego ale w sumie glodna nie jestem...
Bea, do 16 już blisko! :*
Ja na razi, naiwnie, odświeżam, czy aby mojego progesteronu nie wrzucą wcześniej niż deklarowali...Bea25 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ania1003 wrote:A u mnie znowu tak szybko rośnie po 260%, dzisiaj 150% że sie zastanawiam czy to normalne. Tym bardziej że testy wyszły pozytywne na tydzień przed terminem @ i jeszcze ciągle przed nim jestem...
Do wizyty mam 1,5tyg (w sumie do drugiej już). Na pierwszej gdzie było 3tc+1 coś na usg było widać ale ginka na razie dała spokój z domysłami.
Oo, w 3tc już cokolwiek było widać? Kurczę, chciałabym potwierdzenia jak najszybciej, żeby trochę przeorganizować życie (intensywnie trenuję na siłowni, praca...)... A że dokładnie nie jestem w stanie określić tygodnia (bo licząc od ostatniej miesiączki to będzie już 7 tydzień!, ale jeszcze z zeszłego poniedziałku mam ujemną betę...)22.11.2017 -pierwsza biochem -
91Ewela09 wrote:Ja zjadłam kanapkę ze smalcem swojej roboty i ogorkiem konserwowym i mam ochotę na jeszcze jedna ale sie boje...
Aż mam banana na twarzy jak widzę twój suwaczek !!!
Smalec i ogórki kiszone mniammmmmmm
Aksamitna dasz radę !!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
reset wrote:Bea, do 16 już blisko! :*
Ja na razi, naiwnie, odświeżam, czy aby mojego progesteronu nie wrzucą wcześniej niż deklarowali...
Nóż dlatego że pierwszy raz w życiu robiłam betę. Pierwsza ciąża to była wpadka i test robiłam dopiero w 46 dc jak mi coś nie pasowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:19
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Dzieki ja tak się podpytuje bo pracuje na działalności i w sumie najwcześniej na zwolnienie chciałam iść po 1 miesiącu
Jakoś się już psychicznie nastawialam na to ivf.
Agniechaa jeszcze po nowym roku będę chciała Cię popytać o kilka rzeczy jak będę mogła👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyKiyka 123 wrote:Oo, w 3tc już cokolwiek było widać? Kurczę, chciałabym potwierdzenia jak najszybciej, żeby trochę przeorganizować życie (intensywnie trenuję na siłowni, praca...)... A że dokładnie nie jestem w stanie określić tygodnia (bo licząc od ostatniej miesiączki to będzie już 7 tydzień!, ale jeszcze z zeszłego poniedziałku mam ujemną betę...)
Na usg było w jednym miejscu dość wyoblone endometrium i ginka twierdziła że tam chyba coś się zagnieździło- byłam wtedy po becie 60,40. No ale ważne żeby wszystko rosło. Chociaż to czekanie jest potworne... tym bardziej jak od 4 dni leżę i się nie ruszam przez te plamienia -
nick nieaktualnyKarolina90 wrote:Dzieki ja tak się podpytuje bo pracuje na działalności i w sumie najwcześniej na zwolnienie chciałam iść po 1 miesiącu
Jakoś się już psychicznie nastawialam na to ivf.
Agniechaa jeszcze po nowym roku będę chciała Cię popytać o kilka rzeczy jak będę mogłaKarolina90 lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:do pracy mozesz wrocic, ale ja bym poszla na l4.. tez zalezy jaka masz prace.
Ja bylam zawsze na l4 bo ja pracuje w szpitalu wiec nie wyobrazam sobie latac po oddziale i podnosic pacjentow..
Ja też pójdę na l4 bo też nie wyobrażam sobie biegać i podnosić a do tego wszytkie bakterie i choroby zwłaszcza że acoffil bedę brać. A jeszcze pilnować godzinowo swoich leków.Agniechaaaa lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja też pójdę na l4 bo też nie wyobrażam sobie biegać i podnosić a do tego wszytkie bakterie i choroby zwłaszcza że acoffil bedę brać. A jeszcze pilnować godzinowo swoich leków.
-
Ania1003 wrote:Na usg było w jednym miejscu dość wyoblone endometrium i ginka twierdziła że tam chyba coś się zagnieździło- byłam wtedy po becie 60,40. No ale ważne żeby wszystko rosło. Chociaż to czekanie jest potworne... tym bardziej jak od 4 dni leżę i się nie ruszam przez te plamienia
Wyobrażam sobie, jak musi Ci być ciężko... Ja już tak bardzo chciałabym komuś powiedzieć (poza mężem), ale chciałabym, żeby lekarz potwierdził, że wszystko jest ok... Zobaczę jak mi urośnie beta, na razie wizyta w czwartek zostaje A teraz odpuszczam treningi i mam ogromne wyrzuty sumienia, że po tej becie poniedziałkowej (negatywnej) znowu żyłam po swojemu i w ten sposób mogłam dzieciątku zaszkodzić (treningi, sporo kawy, jakaś lampka winka wpadła)....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:26
22.11.2017 -pierwsza biochem -
Agniechaaaa wrote:Zgadzam sie najgorsze jak trzeba zalorzyc leki dowcipne a u siebie w domciu to zawsze najlepiej
A na ten temat muszę porozmawiać z dr już wolę zastrzyki !!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Selina wrote:Gg88 bardzo się cieszę że urea w końcu poszła w cholerę
Co do kwasu to może być tak, że nie przyswajam syntetycznego, w Femibion są jego 2 rodzaje. Może powinnaś zmienić Femibion na folian (np.Swanson albo Jarrow takie mają) i osobno kompleks witamin. Dopytaj o to dr Cygal Ja będę u niej w czwartek też po 13
Mnie wyszły akurat mutacje z wchłanianiem kwasu i kazała mi brać dalej b-komplex metylowany i zwiększyć folian do 0,8mgMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości