Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my lecimy pierw na parę dni najdalej na południe czyli do Costa del sól - Malaga :-) uwielbiam Hiszpanie, język, jedzenie itp. A z tamtąd lecimy na parę dni na Teneryfe południowa, jakie tanie bilety są z Malagi :-)

My zawsze sami sobie załatwiamy. Też nie raz wypożyczamy auto żeby wszystko zwiedzić Taj też było jak byłam na Gran CAnarii.

Czrna 81, Bea25, Flowwer, Bunia86, Emiilka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Yoselyn super <3

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna suuuper wiadomość, oby tak dalej :-)

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bralam utrogestan to też po paru godzinach mi trochę wypływalo a na noc no to nie ale rano jak wstałam i zaczęłam chodzić to też jednak trochę.

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Super :-) też lubię takie samodzielne wyprawy. Często używam azair.cz i airbnb.com

My też albo oficjalna strona samolotu albo azair :-)

Tej drugiej nazwy nie używałam ale zapisze ja sobie, może się kiedyś przydać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 06:10

❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Aksamitna, super wieści! Trzymamy kciuki i jesteśmy dalej z Wami <3

Yoselyn, plan Waszych wakacji brzmi super :) Też uwielbiam Hiszpanię, ale dawno już nie byłam.

Tosia2323, witaj :) tak jak pisze Flowwer, dobrze jest sprawdzić drożność jajowodów. Powodzenia!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny my lecimy pierw na parę dni najdalej na południe czyli do Costa del sól - Malaga :-) uwielbiam Hiszpanie, język, jedzenie itp. A z tamtąd lecimy na parę dni na Teneryfe południowa, jakie tanie bilety są z Malagi :-)

My zawsze sami sobie załatwiamy. Też nie raz wypożyczamy auto żeby wszystko zwiedzić Taj też było jak byłam na Gran CAnarii.

Uwielbiam Hiszpanie ... i w tym momencie cholernie Ci zazdroszczę!!! :)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) póki co spróbuję z pomocą tego lekarza i zobaczymy jak to będzie. Ale jeśli mi nie podpasuje to dzięki Wam już wiem jakie podjąć następne kroki. Jesteście niezastąpione!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to wiecie jak zaczęła się moja historia ze staraniem? Znajoma chodzi już od lat co jakiś czas do babki na tarota i kiedyś zapytała o mnie chociaż o to nawet nie prosiłam. To było jakiś miesiąc po tym jak zaczęłam tak naprawdę pragnąc dziecka. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale i jej się naprawdę tyle rzeczy sprawdza że to aż niemożliwe. No ale wracając do tego że zapytała o mnie podając tylko imię i wyciągnęła karty. I wiecie co usłyszała? Że bardzo chcę dziecka ale mam coś nie tak z hormonami i najpierw muszę to unormować. I stwierdziłam że trzeba to sprawdzić. Oprócz tego usłyszałam też kilka innych faktów z życia swojego i narzeczonego. Nie śmiejecie się ze mnie bo nie wierzę w żadne czary ale to jest dla mnie nieprawdopodobnie jak obca osoba może o kimś tyle wiedzieć (mam na myśli znajoma która chodzi dość często a kobieta jej prywatnie nie zna)

Rucola, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tarot powiedział, że będę w ciąży do końca roku - ciekawe jaki rok miał na myśli - kalendarzowy, akademicki, szkolny, liturgiczny? Najbardziej się skłaniam do tropu, że chodzi o ruski rok ;) Z tarotem jest tak, że jak chcesz to wszystko odniesiesz do siebie, np. ja miałam też mieć problemy z nogami i kiedyś nowe buty mnie obtarły ;)

Meśka, Bajkaaa, Emilkap11, Bunia86, Emiilka, Kotowa lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Zabawnie to wygląda z Panan... bo już jest niby ok, już jej gratulujemy, afera cichnie itd a tu nagle znowu jeb! odjebowuje, no cyrk :D
    Wiecie co,ja sie szczerze dziwie,ze jej w ogole niektore z Was odpisują,serio. ja juz patrzec na to nie moge,bo chwile jakims gownianym tematem zarzuci,a sxkoda,bo te o wiele wazniejsze tematy nam giną. Ja staram sie w ogole nie czytac jej postow,to na odleglosc daje jak dla mnie jakąs sciemą.

Rucola, KateHawke, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja myślę że IUI to ewentualnie mąż jej robił ;) a klinike widziała na focie u wujaszka gugiel.
    I moja głowa włącza opcje wygaszenia problemu pn.
    Swiete slowj Hope moj mistrzu:) ja uwazam ze to jest polewka z nas. ktos sobie jaj. robi i tyle. nie wierze w jedno nawet slowo z tych jej postow.

summer86, Lejka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki progesteronu 7-8 dpo
    Progesteron 16,45 ng/ml

Temperatura szału nie robi, ale nadzieję jeszcze mam, skoro @ nie ma;)

summer86, lamka, Rucola, Amy333, Czrna 81, panan12, Flowwer, KateHawke, olik321, Lunaris, malka, Lena21, Yoselyn82, Bunia86, blue00, Emiilka, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset, ładny progesteron :)

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Aksamitna trzymam kciuki za kolejne milimetry!

Reset ładny wynik :-)

Yoselyn na airbnb można tanio noclegi wyhaczyć, na Fuedteventurze w Corralejo płaciliśmy jakoś koło 300zł/os 7 noclegów. Pokój z prywatną łazienką i kuchnia do podziału z dwiema dziewczynami.

Nie wrzucę bobotesta, bo pewnie na zdjęciu nawet nic nie zobaczycie, zresztą tak jak Rucola pisze kreska jest raczej szara, więc kiszka.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Mam wyniki progesteronu 7-8 dpo
    Progesteron 16,45 ng/ml

Temperatura szału nie robi, ale nadzieję jeszcze mam, skoro @ nie ma;)
    Jesli prog taki łądny to temperaturą się tak bardzo nie sugeruj ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dziś wyspana, z betą przerzuconą na środę, żeby pojechać z mężem. Z rana dostałam dość silnego bólu podbrzusza, trochę jak przed okresem, trwało to może 5 minut, ale już mocno spanikowałam.
    Czy to normalna sprawa na początku ciąży? Dzisiaj muszę też odwołać zabieg chirurgiczny zaplanowany na jutro, chirurg niby wyrazil zgodę, ale nie chcę na samym początku ciąży przyjmować znieczulenia... A jakby rana się źle goiła to potem antybiotyki. Sprawa pilna nie jest, bardziej estetyczna, więc odwołuję.

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Świetnie! Nam zawsze brakuje odwagi, żeby zorganizować sobie coś samemu i kończy się na propozycji od biura.

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hej Dibolek !!! Jesli masz problem z owulacją to duphaston nie rozwiąże Twoich problemów niestety :( a jesli nie masz miesiaczek to raczej nie masz owulacji. Potrzebujesz stymulacji owulacji a wtedy duphaston bedzie Ci zbedny. Buziaki

Jeśli zarywam duphaston to mam miesiaczki tylko nie wiem kiedy jest owulacja. Czy jest to możliwe że po prostu za wcześnie go przyjmuje i dlatego nic nie wychodzi???

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Ty jesteś 11 dpo. Jeśli ten cień wyszedł do 10 min to są duże szanse ze to ciąża. Chyba ze bralas pregnyl czy inny ovitrelle. Mam nadzieje ze masz jeszcze kilka testów ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ