Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, kilka stron temu pytałaś o duzy spadek TSH w ciągu 10dni. Odpowiem na przykładzie mojej siostry, ma niedoczynność, jest już jakise czas po podaniu jodu. W ciągu 2 tygodni jej TSH spadło z (uwaga) 74 na 9. Niestety TSH jest leniwe i lubi skakać. Ale jak widać wszystko możliwe :)

Aksamitna, świetne wieści, oby tak dalej!

Floooooo! Za kilka dni będziesz w dwupaku! <3

Agniecha, kciuki za podgląd maluszków jutro!

Summer wzzystkiego naaaaj! <3

Bunia, przykro mi, że ciągle żyjesz w stresie i niepewności, jesteś silna.

Pewnie jeszcze zapomniałam co chcialam napisać, ale miałam milion stron do nadrobienia!

Panan, Panan.... Moje ręce opadły i nie mogę ich podnieść. Tak swoja drogą - po drugiej becie pisała nam, ze przyrost wynosi chyba jesli dobrze pamiętam 206%, a tego samego dnia w komentarzach pod swoim wykresem napisała, ze przyrost wynosi 233%, to ile w końcu? Pogratulowalam ciąży z grzeczności, ale to chyba jedna wielka sciema.

Ja na 16:15 jadę podejrzeć czy pęcherzyk pękł. Jesli tak to pierwszy raz w życiu (nie liczac zagrozenia poronienia) Luteina we fazie lutelanej.

Amy333, Bunia86 lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Robię z allegro ale i ostatnio kupiłam w aptece.
    W 9dc i w 18dc miałam taki test :
    https://zapodaj.net/68669fd9533df.jpg.html

A w reszcie dni druga bladziutka

Lepiej kupowac w aptece. Te z Allegro nie pokazuja nigdy poprawnie wyrzutu. Trzeba je dobrze znać żeby to określić. Ja ci polecam przez trzy cykle kupować te testy z apteki i przyklejac na kartke z zaznaczonymi godzinami i datami. Potem będziesz je mogła porównać. Tak jak tutaj np:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4260ce72acca.jpg
    No i lepiej robić popołudniu lub wieczorem, wcześniej 2 godziny nie pić żeby było bardziej stężone.

Dibolek lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika no co Ty, nic się nie stało :-D
    Sama zaczęłam ten temat ;-)

Ja cały czas się uczę swojego organizmu, bo wprawdzie od zawsze potrafiłam określić, kiedy mam dni płodne (ból owulacyjny), ale badanie szyjki jest dla mnie dość nowe, więc może być ona oznaką ciąży, a może jednak zwykłą szyjką przedokresową. Nie mogę być pewna, bo za krótko ją macam ;-)

Piesły na dobry początek dnia <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53b43791d9eb.jpg

Karma88, Bea25, KateHawke, StaraczkaNika, Amy333, Izolda90, Lunaris, pilik, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Flowwer, staraczka1111, Lena21, Yoselyn82, blue00, Bunia86, Emiilka, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa kciuki za pęknięty pęcherzyk w takim razie. ;)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa trzymam kciuki :)

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja na 16:15 jadę podejrzeć czy pęcherzyk pękł. Jesli tak to pierwszy raz w życiu (nie liczac zagrozenia poronienia) Luteina we fazie lutelanej.

Kciukam! <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję ;) Dam znać po wizycie :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka powodzenia w podglądaniu <3 czekamy na info.

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Lepiej kupowac w aptece. Te z Allegro nie pokazuja nigdy poprawnie wyrzutu. Trzeba je dobrze znać żeby to określić. Ja ci polecam przez trzy cykle kupować te testy z apteki i przyklejac na kartke z zaznaczonymi godzinami i datami. Potem będziesz je mogła porównać. Tak jak tutaj np:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4260ce72acca.jpg
    No i lepiej robić popołudniu lub wieczorem, wcześniej 2 godziny nie pić żeby było bardziej stężone.

Stwierdziłam że będę brała ten duphaston, w czwartek idę do ginekologa zapytam ją o ten monitoring. możecie coś więcej o nim powiedzieć?
    Miałam te testy :) ale pomysł z przyklejaniem dat wydaje sie super

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski :))

Floo cały czas myślę o Tobie i trzymam kciuki ;)

Ja dziś oczywiście nie wiem czy rano wzięłam Eutyroks, tak to jest na spiocha...
    i teraz nie wiem czy już wzięłam jeden czy dwa ;p

Miłego dnia dziewczyny

Lamka, Reset jeszcze chwila i będzie 12dpo u Was:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka 123 wrote:
    Dzień dobry! Ja dziś wyspana, z betą przerzuconą na środę, żeby pojechać z mężem. Z rana dostałam dość silnego bólu podbrzusza, trochę jak przed okresem, trwało to może 5 minut, ale już mocno spanikowałam.
    Czy to normalna sprawa na początku ciąży? Dzisiaj muszę też odwołać zabieg chirurgiczny zaplanowany na jutro, chirurg niby wyrazil zgodę, ale nie chcę na samym początku ciąży przyjmować znieczulenia... A jakby rana się źle goiła to potem antybiotyki. Sprawa pilna nie jest, bardziej estetyczna, więc odwołuję.
    Nie wiem czy to będzie pomocne. Gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży schodziłam z nocnego dyżuru. Odźwigałam się jak głupia całą noc- pacjentka 120kg a my we dwie :/ nie spodziewałam się ciąży. Po powrocie do domu dostałam takich bóli brzucha dołem, że pomyślałam o @. Zajrzałam w kalendarz i zaczęło mi się coś nie sklejać z terminami. Cała ciąża książkowa, wszystko idealnie. Nie zrażaj się takimi dolegliwościami- mogą być zarówna na @ jak i na ciążę :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Floweer ty jestes tutaj niezastapiona ;) obiecaj ze jak juz przejdziesz na druga stronę forum, to bedziesz nas odwiedzac

Będę tu z wami dopókiostatnia weteranka nie przejdzie" na fioletową "

Wczoraj czekając na wizytę udało mi się zagadać dziewczynę (gdzie to trudne bo wszystkie takie skryte) stara się 17 l !!! teraz walczy z torbielami przed IVF

Lunaris, Emilkap11, staraczka1111, KateHawke, Bunia86, Czrna 81, Karma88, madwitka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki też mam dzis monitoring i stresuje sie bardzo, sama nie wiem czemu przeciez to zwykle badanie a jednak nerwy są. W ogole od niepamietnych czasów od dwoch dni obserwuje u siebie rozsciagliwy plodny sluz którego nie widziałam od X miesiecy !!! Czy Aromek mógł tak podziałać ?

Dam znac popoludniu co tam wyhodowałam :)

lamka, panan12, Flowwer, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, innamorata88 lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Cheresta, kilka stron temu pytałaś o duzy spadek TSH w ciągu 10dni. Odpowiem na przykładzie mojej siostry, ma niedoczynność, jest już jakise czas po podaniu jodu. W ciągu 2 tygodni jej TSH spadło z (uwaga) 74 na 9. Niestety TSH jest leniwe i lubi skakać. Ale jak widać wszystko możliwe :)

Aksamitna, świetne wieści, oby tak dalej!

Floooooo! Za kilka dni będziesz w dwupaku! <3

Agniecha, kciuki za podgląd maluszków jutro!

Summer wzzystkiego naaaaj! <3

Bunia, przykro mi, że ciągle żyjesz w stresie i niepewności, jesteś silna.

Pewnie jeszcze zapomniałam co chcialam napisać, ale miałam milion stron do nadrobienia!

Panan, Panan.... Moje ręce opadły i nie mogę ich podnieść. Tak swoja drogą - po drugiej becie pisała nam, ze przyrost wynosi chyba jesli dobrze pamiętam 206%, a tego samego dnia w komentarzach pod swoim wykresem napisała, ze przyrost wynosi 233%, to ile w końcu? Pogratulowalam ciąży z grzeczności, ale to chyba jedna wielka sciema.

Wiesz co.... A mi ręce opadły że myślisz że ktoś może żartować że jest w ciąży... Poza tym pisałam 206 %owszem ale sobie weszłam na kalkulator bellybestfriend.pl i wpisałam dokładniejsze godziny pobrania i wyliczyło mi większy przyrost :) stąd te dwa wyniki

f2w3k0s3plke7odf.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Będę tu z wami dopókiostatnia weteranka nie przejdzie" na fioletową "

Wczoraj czekając na wizytę udało mi się zagadać dziewczynę (gdzie to trudne bo wszystkie takie skryte) stara się 17 l !!! teraz walczy z torbielami przed IVF
    I ja też!! :)

Lunaris, Emilkap11, Flowwer, KateHawke, StaraczkaNika, Bunia86, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nie wiem czy to będzie pomocne. Gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży schodziłam z nocnego dyżuru. Odźwigałam się jak głupia całą noc- pacjentka 120kg a my we dwie :/ nie spodziewałam się ciąży. Po powrocie do domu dostałam takich bóli brzucha dołem, że pomyślałam o @. Zajrzałam w kalendarz i zaczęło mi się coś nie sklejać z terminami. Cała ciąża książkowa, wszystko idealnie. Nie zrażaj się takimi dolegliwościami- mogą być zarówna na @ jak i na ciążę :)

Dzięki bardzo za wsparcie, pomocne bardzo! Ja z racji intensywnych ćwiczeń też na początku (kiedy nie wiedziałam o ciąży) nie oszczędzałam się na siłowni - może 120kg to nie było, ale zawsze

Lunaris lubi tę wiadomość

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka trzymam kciuki za pęcherzyk ;)

Aksamitna, nie jest źle, szyjka idzie w dobrym kierunku ;) nie zdziwiła bym się gdybyś jeszcze przenosiła ta ciążę bo szyjka się nie rozwiera ;p

Reset, jesteśmy w tym samym momencie cyklu ;) ja wczoraj robiłam prog- 17,40 mg/ml
    Estradiol 124,50 PG/ml
    Insulina 6,80
    Glukoza 93 mg/dla
    I ta glukoza mnie martwi najbardziej :/ co jakiś czas mi wychodzi powyżej 90 :/ chyba czas się wziąć na poważnie za siebie, żeby cukrzycą się nie rozwinęła :/

reset, Zośkaaa lubią tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziewczynki też mam dzis monitoring i stresuje sie bardzo, sama nie wiem czemu przeciez to zwykle badanie a jednak nerwy są. W ogole od niepamietnych czasów od dwoch dni obserwuje u siebie rozsciagliwy plodny sluz którego nie widziałam od X miesiecy !!! Czy Aromek mógł tak podziałać ?

Dam znac popoludniu co tam wyhodowałam :)

Wspieram, daj znać po badaniu koniecznie! ❤

Meśka lubi tę wiadomość

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też :)
    Dibolek wrote:
    Stwierdziłam że będę brała ten duphaston, w czwartek idę do ginekologa zapytam ją o ten monitoring. możecie coś więcej o nim powiedzieć?
    Miałam te testy :) ale pomysł z przyklejaniem dat wydaje sie super

Monitoring USG wykonuję 3 razy w cyklu (można więcej) koszt w Polsca B(u mnie :) ) to 50-80zł za jedno. Pierwsze robisz żeby podejrzeć czy są jakieś pęcherzyki- ja mam regularne cykle co 28 dni wiec robię sobie 8-10 dc, potem robię testy i jak mam + to za 2-3 dni idę sprawdzić czy pęcherzyki pękły. Dziewczyny z długimi cyklami chodzą więcej razy żeby sprawdzać przyrost pęcherzyka i wyłapać moment owulacji.

Meśka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czekam na wyniki p/c przeciw B2-glikoproteinie, kardiolipinowe i ANA.

A dzisiaj wizyta żeby jakiś plan działania ustalić i może jakiś podgląd jak wygląda endometrium po owulacji, bo ostatnia miesiączkę miałam strasznie skąpą i dziwną, podejrzewam że właśnie endometrium było cienkie i nie miało się co za bardzo złuszczać....

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ