Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak i oczywiście jak tutaj wyżej AMH to podstawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Stosunek lh:fsh powyżej 1,60.
    Powinien być ok. 1.

2-3dc: lh, fsh, estradiol, prolaktyna, testosteron, androstedion, SGHB.

Do tego monitoring w okresie owulacyjnym z liczeniem jaj w jajnikach i ich pojemności.

Nadmierne owłosienie to też objaw pcos, trądzik.
    u mnie stosunek fsh do lh idealny, za to na usg brak pęcherzyka dominującego. Do tego tycie, sale to zestaw razem z IO.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    A do kogo idziesz na monitoring? Mocno trzymam kciuki za ładne pęcherzyki :)
    Ja już się nie mogę doczekać wizyty w Katowicach co nam wymyślą jednak po wczorajszych wynikach M po antybiotykach nie jest za kolorowo znowu..

Cygal na pewno cis wymyśli :) Z ciekawostek to teraz kończy jeszcze specjalizacje endokrynologii :) A jak wyniki M? Po antybiotykach to wiadomo że poleciało trochę w dół ale poprawi sie na pewno.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Byłam w przychodni ze skierowaniem na żelazo i morfo, potem w Diagnostyce - wzięłam pakiet tarczycowy z przeciwciałami i osteoporotyczny z wit D i jeszcze progesteron (potwierdźmy tę moją niby owulację). Jutro będę się jeszcze kłuć w swissmedzie ( w ramach reklamacji) a w czwartek w invikcie oddam z pół litra za -50%. W piątek mam immunolożkę... No powiedzcie, czyż nie jest to mega ambitny plan? Ale cóż mi pozostaje - mężyk się upiera przy swoim i jeśli chcę mieć w domu małego człowieka, to 1) muszę go sobie sama urodzić i 2) spłodzić go w domu a nie w laboratorium, żeby było trudniej. Kupię sobie wieczorem czekoladę (niby na krew) to może mnie trochę pocieszy. Miłego dnia.
    Lamuś, a ja myślę, że muszę Cię przeprosić, że też Cię wczoraj namawiałam do pośpiechu... wiesz, 10 dpo, wieczorny mocz... zaczekaj tak chociaż do jutra i siknij porannym skoncentrowanym strumieniem. Widzisz, jaki mądry Polak po szkodzie?

Byłam dziś w invicie około 9 i były pustki. Byłam tam jakieś 15 minut. :)
    Czekam na dzisiejsze wyniki.

Ile dałaś za taki pakiet tarczycowy? W invicie zapłaciłam 88zł za TSH, FT3, FT4, antyTPO, anty TG, glukozę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skoro pojawił się temat stosunku LH/FSH to mam pytanie, czy któraś z was ma poniżej 0,5. U mnie przeważnie 0,4-0,5.

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Dziewczyny skoro pojawił się temat stosunku LH/FSH to mam pytanie, czy któraś z was ma poniżej 0,5. U mnie przeważnie 0,4-0,5.

A badałaś AMH?

• Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie, ale wyniki sprzed 2 lat (03.2015) 3,63 i po 3 miesiącach 3,92.

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Byłam dziś w invicie około 9 i były pustki. Byłam tam jakieś 15 minut. :)
    Czekam na dzisiejsze wyniki.

Ile dałaś za taki pakiet tarczycowy? W invicie zapłaciłam 88zł za TSH, FT3, FT4, antyTPO, anty TG, glukozę.
    W diagno były 2 pakiety - TSH, ft3 i antyTPO za 45 i same antyTPO i anty TG za 40. Ja wzięłam ten pierwszy, bo w sumie nie podejrzewam problemów z tarczycą (TSH mam zawsze ładne, ale samo TSH mało mówi) a ten pakiet wydał mi się jakiś ciekawszy. Jak coś wyjdzie niepokojące to w czwartek dobadam anty-TG

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto jednak sprawdzić bo AMH nie powinno rosnąć- zużywasz jajka a nie produkujesz nowych więc brałabym to raczej jako błąd pomiaru mimo 3m. Dużej różnicy i tak nie było.
    Ale AMH pow. 4 to podejrzenie pcos.

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Warto jednak sprawdzić bo AMH nie powinno rosnąć- zużywasz jajka a nie produkujesz nowych więc brałabym to raczej jako błąd pomiaru mimo 3m. Dużej różnicy i tak nie było.
    Ale AMH pow. 4 to podejrzenie pcos.
    Nie przekłada sie to na jakiś komórek niestety, żaden zarodek nie dotrwal do blastki
    u mnie rośnie amh, Cygal mowi ze to przez pcos. Pierwsze bylo 2,68 po roku 2, 96

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:52

innamorata88 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Reset, jesteśmy w tym samym momencie cyklu ;) ja wczoraj robiłam prog- 17,40 mg/ml

Kiedy zamierzasz testować?:)

Powiem Wam, że ten progesteron mnie nieco uspokoił... Nawet nie dlatego, że podtrzymuje nadzieję, ale oznacza to, że enigmatyczny zapis na opisie USG, iż "jajnik prawy ze śladami owulacji" był prawdziwy i owulacja jednak była. Jednocześnie w opisie było "brak płynu w zatoce Douglasa, brak ciałka żółtego", ale jak już mnie Flower uspokajała ze sto stron wcześniej, nie musiała to oznaczać braku owulacji.

Tym samym oznacza to, że przynajmniej ostatnie dwa cykle są naturalnie owulacyjne, owulacja za każdym razem późno (ok. 24 dc), hormony z początku cyklu ok., estradiol robiłam drugi raz ok 5 dni przed owu, więc pewnie średnio miarodajny (dla chętnych wszystko jest w notatkach pod wykresem). Oznacza to, że problemem może być endometrium - za każdym razem po owulacji w granicy 6,1 - 6,6 mm.

W dalszej kolejności badania M. (w tym cyklu mu odpuściłam, bo było b. nerwowo z powodu zmiany pracy, ale w grudniu nie ma przebacz) i chyba w styczniu hsg. W międzyczasie przeciwciała ANA (mam podejrzenie choroby autoimmunologicznej) oraz powtórka z TSH, a także SHBG i testosteron. Wczorajsze USG tarczycy w porządku.

Aksamitna - teraz będzie już dobrze! Wciąż jednak przesyłamy cieple myśli i pozytywne fluidy.

KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    u mnie rośnie amh, Cygal mowi ze to przez pcos. Pierwsze bylo 2,68 po roku 2, 96

Tak, jeżeli chodzi o pcos to będzie rosło dlatego to efekt niepożądany i dobrze zrobić komplet badań. Standardowo powinno spadać jeśli mówimy o normalnych cyklach bez 'defektów'.

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose! Wszystkiego co najlepsze :) oby spełniły się Twoje wszystkie marzenia :*

Reset - super prog :) owi była :) Teraz testowanko ! :D

Bea u mnie nie jest w porządku niestety :( Taki poziom bety mniej więcej utrzymyje się od około 2o dni..

Kyiko bóle brzucha są normalne :)

Dibolek, może pomyśl nad zmianą gina? Z tego co piszesz to miałaś 2 niepowodzenia, a robiłaś jakieś badania? Dlaczego normalnie nie masz miesiączek? Dupka powinnaś brać ok 3 dni po potwierdzonej owu. Ja trafiłam ostatnio w lux med na ginekolożkę, która zrobiła mi usg jak przyszłam sprawdzić pęcherzyki, powiedziała ze dziś była owu, to był 16 dc, i kazała w każdym następnym cyklu brać luteinę od 16 dc :/ Ja owu dawniej miałam w okolicach 20 dc, potem 18, teraz różnie, ale nie ryzykowała bym brania luteiny bez potwierdzonej owu od 16 dc bo każdy cykl jest inny.

Lamka cudne pieski :) A ja szyjki nie umiem badać, próbowałam wiele razy i nawet mam problem z okreśeniem wysokości nie mówiąc już czy otwarta :P

Zośka i Meśka samych dobrych wieści życzę :)

Izolda super wyniki :)

Malka dziękuję za odpowiedź. Teraz będę porównywać w szpitalnym labie tylko

Aksamitna <3

Wszystkie o których zapomniałam przepraszam, nie da się nadążyć za Wami :)

Zośkaaa, reset, Dibolek, Yoselyn82, Meśka lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Yose! Wszystkiego co najlepsze :) oby spełniły się Twoje wszystkie marzenia :*

Reset - super prog :) owi była :) Teraz testowanko ! :D

Bea u mnie nie jest w porządku niestety :( Taki poziom bety mniej więcej utrzymyje się od około 2o dni..

Kyiko bóle brzucha są normalne :)

Dibolek, może pomyśl nad zmianą gina? Z tego co piszesz to miałaś 2 niepowodzenia, a robiłaś jakieś badania? Dlaczego normalnie nie masz miesiączek? Dupka powinnaś brać ok 3 dni po potwierdzonej owu. Ja trafiłam ostatnio w lux med na ginekolożkę, która zrobiła mi usg jak przyszłam sprawdzić pęcherzyki, powiedziała ze dziś była owu, to był 16 dc, i kazała w każdym następnym cyklu brać luteinę od 16 dc :/ Ja owu dawniej miałam w okolicach 20 dc, potem 18, teraz różnie, ale nie ryzykowała bym brania luteiny bez potwierdzonej owu od 16 dc bo każdy cykl jest inny.

Lamka cudne pieski :) A ja szyjki nie umiem badać, próbowałam wiele razy i nawet mam problem z okreśeniem wysokości nie mówiąc już czy otwarta :P

Zośka i Meśka samych dobrych wieści życzę :)

Izolda super wyniki :)

Malka dziękuję za odpowiedź. Teraz będę porównywać w szpitalnym labie tylko

Aksamitna <3

Wszystkie o których zapomniałam przepraszam, nie da się nadążyć za Wami :)
    Miałam jakies badania nie pamietam dokladnie to bylo w styczniu , moj gin jest tez endykronologiem, wlasnie przeszlam do niej po innej ginekolożce. cieko u nas w miescie o dobrego ginekologa chyba. ja mam brac nie od 16 dc a od 19 dc. w czwartek do niej pojde zobacze co mi na to powie... chociaz mowi do mnie takim jezykiem ze nie bardzo rozumiem :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myslicie o co mam dokladnie zapytac zeby dostac jasną odpowiedz ?

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Izolda piękne wyniki :) moim zdaniem nie ma się co czepiać tej glukozy (przynajmniej wg tego co mnie uczono na kursie specjalistycznym :P).

Wiem, wiem, ale tak mi nie pasuje ta glukoza powyżej 90 ;p przynajmniej słodycze może ograniczę ;)

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose spełnienia marzeń, zdrowia i wytrwałości ❤❤
    Wpadam na chwilę powiedziec ze betę dopiero jutro zrobie, dziś moim przyjacielem jest kibelek :(

Yoselyn82, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Dibolku jestem ciekawa Twojej jutrzejszej temp bo ja z takiego ovulaka mam córkę. Nie wiem dlaczego ale pozytywne na maxa zaczęły mi wychodzić dopiero po córce. Jak się p nią starałam to taki jak ten Twój był najmocniejszy i po nim miałam skok temp.

Marzę o tym <3

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Diabolek jeżeli byłaś w ciąży (nawet biochemicznej) to znaczy, że w tym właśnie cyklu owulacja u Ciebie wystąpiła. Przypomina mi się jak jeden z lekarzy -ekspertów na Naszym bocianie powtarza, że jedynym 100-procentowym potwierdzeniem wystąpienia owulacji jest ciąża :-) To , że udało Ci się zajść w wtedy w ciążę nie gwarantuje, że owulka występuje w każdym cyklu. Tak naprawdę każdej kobiecie może się zdarzyć 1-2 cykle bezowulacyjne w roku. U niektórych ta statystyka jest odwrotna. Ja zachęcam do mierzenia temperatury, bo wydaje mi się że jest to jeden z najprostszych i najbardziej obiektywnych sposobów obserwacji. Co do monitorowania cyklu, to Lunaris dokładnie opisała jak to się odbywa. A wykonać je może każdy gin, który dysponuje aparatem USG.

Mierzę codziennie o tej samej porze, ale nie ma skoku . wiem że jesli biochemiczna ciąża wystąpiła to była uwylacja, jednak martwi mnie to że w poprzednim cyklu u mnie tez sie cos chyba zadzialo bo ciagle bolaly mnie piersi a jak dostalam miesiączke mialam straszne skrzepy. nie wiem dlaczego moj organizm nie daje szansy. nie wiem co jest nie tak

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Mierzę codziennie o tej samej porze, ale nie ma skoku . wiem że jesli biochemiczna ciąża wystąpiła to była uwylacja, jednak martwi mnie to że w poprzednim cyklu u mnie tez sie cos chyba zadzialo bo ciagle bolaly mnie piersi a jak dostalam miesiączke mialam straszne skrzepy. nie wiem dlaczego moj organizm nie daje szansy. nie wiem co jest nie tak

Pakiet na trombofilię? Zespół antyfosfolipidowy?

Bocianiątko lubi tę wiadomość

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ