Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy badałaś jakieś mutacje?
Często przyczyną poronień jest słabe zagnieżdżenie przez co beta nie wzrasta.
Popatrz sobie na testdna.pl
Są tam pakiety- na trombofilię. Zamawiasz próbki do domu i robisz wymaz z policzka. Później masz potwierdzenie czy przyswajasz kwas foliowy czy nie i potrzebny folian i witaminy zmetylowane.
Do zbadania najpierw: b12, b6, d3, kwas foliowy i homocysteina.
Potem można brnąć dalej w przeciwciała beta i te inne których mi się mylą nazwy.
Białko c, białko s, antytrombina, crp, antykoagulant toczniowy, d-dimery.
-
nick nieaktualny
-
Ania1003 wrote:Czy badałaś jakieś mutacje?
Często przyczyną poronień jest słabe zagnieżdżenie przez co beta nie wzrasta.
Popatrz sobie na testdna.pl
Są tam pakiety- na trombofilię. Zamawiasz próbki do domu i robisz wymaz z policzka. Później masz potwierdzenie czy przyswajasz kwas foliowy czy nie i potrzebny folian i witaminy zmetylowane.
Do zbadania najpierw: b12, b6, d3, kwas foliowy i homocysteina.
Potem można brnąć dalej w przeciwciała beta i te inne których mi się mylą nazwy.
Białko c, białko s, antytrombina, crp, antykoagulant toczniowy, d-dimery.
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ania1003 wrote:Warto jednak sprawdzić bo AMH nie powinno rosnąć- zużywasz jajka a nie produkujesz nowych więc brałabym to raczej jako błąd pomiaru mimo 3m. Dużej różnicy i tak nie było.
Ale AMH pow. 4 to podejrzenie pcos.
Co do AMH to też uważam, że ta różnica to mógł być błąd pomiaru. Ale masz rację należało by powtórzyć. Tym bardziej, ze za rok 40-cha a w międzyczasie miałam laparo, więc obawiam się że mój wynik mógł się drastycznie pogorszyć. Za kilka miesięcy planuję użyć ostatniej broni w mojej walce z niepłodnością i podejść do IVF. Więc i tak będę musiała zbadać AMH, bo to chyba jedno z podstawowych badań przy procedurze.Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
nick nieaktualnygg88 wrote:A do kogo idziesz na monitoring? Mocno trzymam kciuki za ładne pęcherzyki
Ja już się nie mogę doczekać wizyty w Katowicach co nam wymyślą jednak po wczorajszych wynikach M po antybiotykach nie jest za kolorowo znowu..
U mnie dr Cygal powiedziała, że mam dobre amh a mam ponad 4. Podobno dopiero powyżej 6 to pcos, sama juz nie wiem Badałam tylko raz w styczniu tego roku i nie kazała powtarzać. Myślicie, że się powinno powtórzyć?
Podczas wizyty będę też odbierać wyniki chromatyny męża, mam nadzieję, że będzie ok... -
nick nieaktualnyDibolek pełny pakiet na trombofilię to to co napisała Ania plus to:
p/c p.beta-2 glikoproteinie I w kl.IgG i IgM (łącznie) net.Elisa
P/c p.protrombinie w klinice.IgG i IgM (łącznie) met.Elisa
P/c p.fosfatydyloserynie w kl.IgG i IgM (łącznie) met.Elisa
P/c p.fosfatydyloinozytolowi w kl.IgM met.Elisa
Antykoagulant tocznia
Takie dostałam badania do wykonania od immunologa, żeby sprawdzic czy bede potrzebowała heparyny w ciazy. Z badania mutacji genetycznych wyszło mi PAI1 homo, ale on swteirdził, że to za mało by włączyć heparynę w ciąży. Tych badan ktore wypisałam lepiej nie robic w diagnostyce, bo mowil, ze moga wyjsc niemiarodajne. Najlepiej szpitalKateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi np. wyszło AMH 4,20 gdzie owulki co cykl, nigdy problemów z lh:fsh.
Raz był obraz prawego jajnika jak na pco a raz nie. Wyszła IO która też to sugerowała.
Koniec końców zbadałam wszystko, wykluczyłam wszystko a wyszło w najmniej spodziewanym momencie. -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny pisałam już jakiś czas temu, że będę testować w listopadzie, ale takiego mam stresa, że się nawet boję wpisać na listę haha Ale nie mogę być cykor, także Summer wpisz mnie kochana na 24.11
KateHawke, summer86 lubią tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1003 wrote:Mi np. wyszło AMH 4,20 gdzie owulki co cykl, nigdy problemów z lh:fsh.
Raz był obraz prawego jajnika jak na pco a raz nie. Wyszła IO która też to sugerowała.
Koniec końców zbadałam wszystko, wykluczyłam wszystko a wyszło w najmniej spodziewanym momencie.
U mnie obraz jajników w USG prawidłowy, podczas 2 laparo też nie sugerowali PCO, poza tym krzywa insulinowa w porządku.
A co do stosunku LH/FSH to byłam właśnie ciekawa czy ktoś ma tak jak ja i jaka jest ewentualna opinia lekarzy, bo moi jak już pisałam olewali problem.
No i nie ukrywam, że mimo wszystko marzy mi się taka niespodziewanka jak u Ciebie
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Whoosie wrote:Gabi90! To już niebawem, trzymam kciuki
A tak w ogóle to co się tu wyprawia! Tyle testów poztywnych dziewczyny gratulacje - Ewela, Kiyka
Selina, Whoosie, 91Ewela09, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:Ja przy PAI dostałam zaświadczenie od genetyka na heparynę. Teraz mam refundacje na receptach od ginek.
Heparyne dostałaś od owu czy od pozytywnego testu? bo juz nie pamietam
Mi IO wyszła delikatna, bo wskaznik homa mam 2 z małym hakiem i ani dietetyk ani obecna gin uwazaja, ze to nie IO a bardziej siedzacy tryb zycia i nie dostałam leków - mam niedowage, czasem sie niezdrowo odzywialam no i fakt, mało sie ruszam.
Szczerze, to mam czasem ochote sprobowac tej metforminy, że może coś wskóra u nas, no ale kto mi ją przepisze -
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:Zauważyłam że jak dziewczyny wpisują się na zaś to załapuje jeszcze cykl wcześniej. Choćby przypadek Summer- założyła ten wątek a w październiku 'zzieleniała'
Ania1003, madwitka lubią tę wiadomość