Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olik321 wrote:ja mam AMH 4,78 przy normie dla mojego wieku 0,17-7,37 mediana 3,27.
FSH 6,2
LH 7,3
czyli stosunek 1,17
Mam się czym przejmować?olik321 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ania1003 wrote:Coś w tym jednak jest...
Jeszcze do tego zmiana avatara i ciąża murowana
Taki przepis znalazłam na dwie kreski.Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Reset, ja pewnie sikanca jakiegoś strzelę już w niedzielę a Ty kiedy ta betę zrobisz jak dostaniesz skierowanie?
-
KateHawke wrote:Noo ja nie chcę nic mówić ale ja mam w lutym urodziny a na początku stycznia powinien być transfer jak dobrze pójdzie. Więc w ramach zasady :
1) powinnam założyć wątek lutowy
2) zmienić avatar w styczniu
3) mieć szczęśliwy transfer na początku stycznia
Noo jak nic murowana ciążaKateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Floo dziękuję za odpowiedź, skarbnico wiedzy
Jakoś lepiej zaczyna nam ten listopad wyglądać
pojawiło się parę podwójnych kreseczek
u Aksamitnej lepiej wraca do domciu
Flo już na półmetku albo dalej..
no milej
Laski jeszcze jedno pytanie
w tym cyklu na polecenie gin biorę dupka, jeśli zbadam progesteron 7dpo będzie miarodajny ? -
nick nieaktualnyolik321 wrote:Floo dziękuję za odpowiedź, skarbnico wiedzy
Jakoś lepiej zaczyna nam ten listopad wyglądać
pojawiło się parę podwójnych kreseczek
u Aksamitnej lepiej wraca do domciu
Flo już na półmetku albo dalej..
no milej
Laski jeszcze jedno pytanie
w tym cyklu na polecenie gin biorę dupka, jeśli zbadam progesteron 7dpo będzie miarodajny ?
Będzie Twój.
Dupek w wyniku nie wychodzi. Luteina już tak.olik321, Selina lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Jaki nasz progesteron 7 dpo ?Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
nick nieaktualnyWhoosie wrote:No u mnie albo nie rosną wcale, albo rosną i nie pękają chociaż w tym cyklu wszystko było ok, aż nie mogłam uwierzyć...
Dziewczyny czy są różne dawki Ovitrelle czy jest jedna? Czy możliwe, żeby pęcherzyk nie pękł mimo zastrzyku? ;> -
Selina wrote:A stymulację miałaś i zastrzyk? czy naturalne cykle?
Dziewczyny czy są różne dawki Ovitrelle czy jest jedna? Czy możliwe, żeby pęcherzyk nie pękł mimo zastrzyku? ;>Selina lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Noo ja nie chcę nic mówić ale ja mam w lutym urodziny a na początku stycznia powinien być transfer jak dobrze pójdzie. Więc w ramach zasady :
Noo jak nic murowana ciążaKateHawke, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Noo ja nie chcę nic mówić ale ja mam w lutym urodziny a na początku stycznia powinien być transfer jak dobrze pójdzie. Więc w ramach zasady :
Noo jak nic murowana ciążaCzrna 81 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Izolda90 wrote:Reset, ja pewnie sikanca jakiegoś strzelę już w niedzielę a Ty kiedy ta betę zrobisz jak dostaniesz skierowanie?
Betę w sobotę, bo jak już gdzieś tu pisałam, szykuje nam się impreza (spóźnione poprawiny po naszym weselu) i chcę wiedzieć, czy mogę się napić choć minimalnie alkoholu. To będzie 12 - 13 dpo po potwierdzonej owulacji, więc beta powinna wyjść wiarygodna.
Ale już wiem, że nie wytrzymam bez sikańca do soboty Podziwiam Cię za cierpliwość, ja - pewnie bez sensu - zrobię jakiś test kolo piątku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 12:34
lamka lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Izolda90 wrote:Wiem, wiem, ale tak mi nie pasuje ta glukoza powyżej 90 ;p przynajmniej słodycze może ograniczę
Jeśli nie jest na czczo trzycyfrowa, to jeszcze nie ma powodów do zmartwień
Ale wiadomo, ograniczenie słodyczy, to zawsze dobra decyzja:) -
Dziewczyny, mam wyniki.
TSH - 3,060 uU/ml (wiem, za wysokie dla staraczki)
FT3 - 4.95 pmol/l (Wartość referencyjna: 3.1 - 6.
FT4 - 13.4 pmol/l (Wartość referencyjna: 12.0 - 22.0)
antyTPO - 16 (Wartość referencyjna: < 34)
antyTG -14 (Wartość referencyjna: < 115)
Niby wszystko w normie, ale czy to coś Wam mówi?
Bo TSH też w normie, a jednak powinno być w granicach 1.
-
91Ewela09 wrote:Zgadzam się jeśli chodzi o zmianę avatarka, mój Mikołajek przyniósł mi szczęście ❤
Ja jeszcze w to nie wierzę
Cześć dziewczyny Sory za wpadanie tak na Wasz wątek ale chciałam jedynie potwierdzić zasadę zmiany avatara - u mnie również podziałało i teraz mój króliczek leży w swoim łóżeczku
Powodzenia wszystkim starającym i bezproblemowych ciąż zaciążonym!
Aksamitna za Ciebie podwójne kciuki i pamiętaj, że dziewczynki są silniejszeolik321, KateHawke, Ania1003, lamka, Amy333, Emilkap11, malka, Lunaris lubią tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Powiem Wam, że z tym mierzeniem temperatury to dziś wyszło zabawnie, bo... miałam ważne, służbowe spotkanie o 9 rano na drugim końcu miasta. Normalnie wstałabym o 6.30, żeby się na spokojnie pozbierać, przejechać w korkach itp., ale uznałam, że wtedy temperatura będzie niewiarygodna (zazwyczaj mierzę o 7.30), więc wczoraj - jak uczniak - naszykowałam sobie wszystko (ubranie, leki, odmrażacz do auta ), żeby móc wstać bliżej 7 i tak temperaturę mierzyłam o 6:54 Nawet mój mąż się wczoraj lekko pukał po głowie patrząc na to wszystko (on wie, jak ja nie znoszę rano się śpieszyć )
Selina, Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Selina wrote:Dibolek pełny pakiet na trombofilię to to co napisała Ania plus to:
p/c p.beta-2 glikoproteinie I w kl.IgG i IgM (łącznie) net.Elisa
P/c p.protrombinie w klinice.IgG i IgM (łącznie) met.Elisa
P/c p.fosfatydyloserynie w kl.IgG i IgM (łącznie) met.Elisa
P/c p.fosfatydyloinozytolowi w kl.IgM met.Elisa
Antykoagulant tocznia
Takie dostałam badania do wykonania od immunologa, żeby sprawdzic czy bede potrzebowała heparyny w ciazy. Z badania mutacji genetycznych wyszło mi PAI1 homo, ale on swteirdził, że to za mało by włączyć heparynę w ciąży. Tych badan ktore wypisałam lepiej nie robic w diagnostyce, bo mowil, ze moga wyjsc niemiarodajne. Najlepiej szpital
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
JustynaG wrote:Dziewczyny, mam wyniki.
TSH - 3,060 uU/ml (wiem, za wysokie dla staraczki)
FT3 - 4.95 pmol/l (Wartość referencyjna: 3.1 - 6.
FT4 - 13.4 pmol/l (Wartość referencyjna: 12.0 - 22.0)
antyTPO - 16 (Wartość referencyjna: < 34)
antyTG -14 (Wartość referencyjna: < 115)
Niby wszystko w normie, ale czy to coś Wam mówi?
Bo TSH też w normie, a jednak powinno być w granicach 1.
Z tego, co mi mówił endo FT3 i FT4 powinny być na podobnym poziomie procentowym. U Ciebie jedno 14%, drugie 63%, więc opierając się na moim endokrynologu to chyba średnio. Ale pewnie zaraz dziewczyny napiszą Ci coś więcej.
antyTPO i antyTG masz ładne, stąd chyba można wykluczyć Hashimoto...?
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.