Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1003 wrote:Zauważyłam że jak dziewczyny wpisują się na zaś to załapuje jeszcze cykl wcześniej. Choćby przypadek Summer- założyła ten wątek a w październiku 'zzieleniała'
Miałam ochotę dzisiaj siknąć, ale jaki wynik by nie wyszedł byłby mało wiarygodny przez ovitrelle.
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
nick nieaktualnyLh odpowiada za pik owulki. Może wystarczy trochę podkręcić lekami?
Choćby Dong Quai. Ziołowe tabletki dla babeczek na produkcję jajek. A do tego zastrzyk na pęknięcie i monitoringi.
Do wszystkiego niestety nie dojdzie się w jednym cyklu... mi zajęło to wszystko 9 cykli. -
Whoosie wrote:Gabi90 ja teraz będę miała pierwszy cykl z CLO. Masz jakieś skutki uboczne?
3 cs - udany
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Gabi przed terminem @ miałam objawy typowo miesiaczkowe, bolał mnie brzuch, jajniki ciągnęły i z dnia na dzień wszystko przeszło. No a w dzień kiedy miała się pojawić (w niedzielę) złapała mnie "jelitowka" i trzymam do dziś.
Powodzenia ❤Whoosie, gabi90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelina wrote:Widzisz, co lekarz to inne działanie. Byłam u jednego z najlepszych immuno w Polsce i takie rewelacje mi powiedział. Ogólnie badanie mutacji jest bez sensu, bo to wymysł internetów i firm zarabiających na tych badaniach ;] ogólnie to nie musze brac metyli a mogę zwykłe formy witamin, no jaja. Siedziałam tam z rozdziawionymi oczami, bo gin kazała brać metyle no i tak też robię od sierpnia. Homocysteina spadła, wiec chyba jednak działają
Heparyne dostałaś od owu czy od pozytywnego testu? bo juz nie pamietam
Mi IO wyszła delikatna, bo wskaznik homa mam 2 z małym hakiem i ani dietetyk ani obecna gin uwazaja, ze to nie IO a bardziej siedzacy tryb zycia i nie dostałam leków - mam niedowage, czasem sie niezdrowo odzywialam no i fakt, mało sie ruszam.
Szczerze, to mam czasem ochote sprobowac tej metforminy, że może coś wskóra u nas, no ale kto mi ją przepisze
Od genetyczki ciężko było zaświadczenie dostać. Ale jakoś dała od pozytywnego testu.
Ginka ze Szczecina dała mi po owulce ostatnio heparynę na refundację. Ale 2 zastrzyki i dałam spokój. Prog spadł dlatego zostało mi 8 ampułek.
Teraz na tydzień przed terminem test + więc od razu i tak było aplikowane.
A przy IO miałam ten współczynnik 4,70- czyli grubo ponad normę. -
Aksamitna wrote:Jadę do domu, oczywiście do końca zero wstawania nawet do wc. Ale w domu podkecze psychikę, plus opieka 24h od mamy chyba będą dwie dziewczyny.
Aksamitna w domu głowa mocno odpocznie. Trzymam kciuki za Was!Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyWhoosie wrote:No u mnie albo nie rosną wcale, albo rosną i nie pękają chociaż w tym cyklu wszystko było ok, aż nie mogłam uwierzyć...
Przy CLO w 2dc usg popatrzeć za torbielami. Potem jak pęcherzyk będzie to powinnaś dostać zastrzyk na pęknięcie. Może masz zespół LUF. -
91Ewela09 wrote:Gabi przed terminem @ miałam objawy typowo miesiaczkowe, bolał mnie brzuch, jajniki ciągnęły i z dnia na dzień wszystko przeszło. No a w dzień kiedy miała się pojawić (w niedzielę) złapała mnie "jelitowka" i trzymam do dziś.
Powodzenia ❤
Aksamitna - modlę się o Was odkąd pisałaś, że nie jest za ciekawie. Musi być dobrzemi88 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Ania1003 wrote:Warto jednak sprawdzić bo AMH nie powinno rosnąć- zużywasz jajka a nie produkujesz nowych więc brałabym to raczej jako błąd pomiaru mimo 3m. Dużej różnicy i tak nie było.
Ale AMH pow. 4 to podejrzenie pcos.
ja mam AMH 4,78 przy normie dla mojego wieku 0,17-7,37 mediana 3,27.
FSH 6,2
LH 7,3
czyli stosunek 1,17
Mam się czym przejmować?Halszka112 lubi tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:Przy CLO w 2dc usg popatrzeć za torbielami. Potem jak pęcherzyk będzie to powinnaś dostać zastrzyk na pęknięcie. Może masz zespół LUF.
Wybacz moją nieświadomość, ale czym jest LUF? -
nick nieaktualny
-
Laski, albo będę Was czytać albo rzucę pracę! Ledwo napisałam jedno krótkie pisemko, a tu kolejne 3 strony...!
Jestem szczęśliwa, bo na czwartek zwolnił mi się termin u mojego immunologa, więc idę do niego z kilkoma pytaniami i przy okazji wyżebram skierowanie na betę na sobotę (jak mam skierowanie, to w ramach ubezpieczenia mam betę bezpłatną).
Czym dalej w drugą fazę cyklu, tym u mnie mniej objawów jakichkolwiek. Jestem pełna energii, brzuch mnie nie boli. Może to i dobrze, bo jakbym miała milion objawów to ciążę bym sobie już wkręciłagabi90, Karma88, KateHawke, Emiilka, pawojoszka, Selina, lamka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Aksamitna wrote:Jadę do domu, oczywiście do końca zero wstawania nawet do wc. Ale w domu podkecze psychikę, plus opieka 24h od mamy chyba będą dwie dziewczyny.Czarna81
22 cs. -
Selina wrote:To chyba jeszcze na styczeń się muszę wpisać
Ania1003, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Ania, miałam tak samo założyłam lipcówki, a załapał czerwcowy transfer
Coś w tym jednak jest...
Jeszcze do tego zmiana avatara i ciąża murowana
Taki przepis znalazłam na dwie kreski.olik321, KateHawke, Emilkap11, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Emilkap11 wrote:Dziewczyny skoro pojawił się temat stosunku LH/FSH to mam pytanie, czy któraś z was ma poniżej 0,5. U mnie przeważnie 0,4-0,5.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
innamorata88 wrote:Ania, miałam tak samo założyłam lipcówki, a załapał czerwcowy transfer
Noo ja nie chcę nic mówić ale ja mam w lutym urodziny a na początku stycznia powinien być transfer jak dobrze pójdzie. Więc w ramach zasady :
1) powinnam założyć wątek lutowy
2) zmienić avatar w styczniu
3) mieć szczęśliwy transfer na początku stycznia
Noo jak nic murowana ciążaWhoosie, innamorata88, olik321, Ania1003, Flowwer, 91Ewela09, Emilkap11, reset, Emiilka, Amy333, lamka, Bunia86, Lena21, pilik, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, malka, Lunaris, Bocianiątko lubią tę wiadomość