Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Zośka trzymam kciuki za pęcherzyk ;)

Aksamitna, nie jest źle, szyjka idzie w dobrym kierunku ;) nie zdziwiła bym się gdybyś jeszcze przenosiła ta ciążę bo szyjka się nie rozwiera ;p

Reset, jesteśmy w tym samym momencie cyklu ;) ja wczoraj robiłam prog- 17,40 mg/ml
    Estradiol 124,50 PG/ml
    Insulina 6,80
    Glukoza 93 mg/dla
    I ta glukoza mnie martwi najbardziej :/ co jakiś czas mi wychodzi powyżej 90 :/ chyba czas się wziąć na poważnie za siebie, żeby cukrzycą się nie rozwinęła :/
    Izolda piękne wyniki :) moim zdaniem nie ma się co czepiać tej glukozy (przynajmniej wg tego co mnie uczono na kursie specjalistycznym :P).

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, to żadna różnica, myśle, ze ta. Beta trzyma się na w miarę stałym poziomie poprostu :( Taka różnica może wyjść przy dwukrotnym oznaczeniu jednej próbki!

Lamka jak ten cień pojawił się dość szybko to powtórz test jutro albo pojutrze rano :) Bo przecież u Ciebie jeszcze wcześnie :)

Kiyka mnie tez czasem boli brzuch jak na @ a tu już 9 tydzień. Denerwujące to jest.

Ewela, myśle, ze spokojnie możesz iść na tą wizytę. Już pęcherzyk powinno być widać. Może być jeszcze pusty, ale to normalne.

Flo nie napisałam w zoraj, ze super wieści :) trzymam kciuki za środę! Aaaaa już wszystko tak blisko :)

Aksamitna. Ja tez cały czas zaciskam kciuki! Wszystkie tu zbiorowo myślami wydlużamy Twoja szyjkę!

Flowwer, Lusesita lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee krecha pojawiła się późno, więc pewnie siknę w terminie czyli 23.11 ;-)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolku jestem ciekawa Twojej jutrzejszej temp bo ja z takiego ovulaka mam córkę. Nie wiem dlaczego ale pozytywne na maxa zaczęły mi wychodzić dopiero po córce. Jak się p nią starałam to taki jak ten Twój był najmocniejszy i po nim miałam skok temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:08

Dibolek, mi88 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna teraz doczytaam super wieści :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziewczynki też mam dzis monitoring i stresuje sie bardzo, sama nie wiem czemu przeciez to zwykle badanie a jednak nerwy są. W ogole od niepamietnych czasów od dwoch dni obserwuje u siebie rozsciagliwy plodny sluz którego nie widziałam od X miesiecy !!! Czy Aromek mógł tak podziałać ?

Dam znac popoludniu co tam wyhodowałam :)

A do kogo idziesz na monitoring? Mocno trzymam kciuki za ładne pęcherzyki :)
    Ja już się nie mogę doczekać wizyty w Katowicach co nam wymyślą jednak po wczorajszych wynikach M po antybiotykach nie jest za kolorowo znowu..

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Ginekolog tak zalecił. Powiedziała mi że ostatnio coś się zadziało ( mianowicie dostałam okres ale piersi bolały mnie jak przy pierwszej ciazy która straciłam więc zrobiłam test który wyszedł ppzytywny. Pobiegłam do giną z już zrobiona beta która wynosiła 142. Kazała brać duphaston i zrobić będę za dwa jeśli sie podwoi znaczy że ciaza jeśli nie to znaczy że biochemiczna. Po dwóch dniach spadła do 42) .....ze jeśli coś się zadziało to jest owulacja
    Diabolek jeżeli byłaś w ciąży (nawet biochemicznej) to znaczy, że w tym właśnie cyklu owulacja u Ciebie wystąpiła. Przypomina mi się jak jeden z lekarzy -ekspertów na Naszym bocianie powtarza, że jedynym 100-procentowym potwierdzeniem wystąpienia owulacji jest ciąża :-) To , że udało Ci się zajść w wtedy w ciążę nie gwarantuje, że owulka występuje w każdym cyklu. Tak naprawdę każdej kobiecie może się zdarzyć 1-2 cykle bezowulacyjne w roku. U niektórych ta statystyka jest odwrotna. Ja zachęcam do mierzenia temperatury, bo wydaje mi się że jest to jeden z najprostszych i najbardziej obiektywnych sposobów obserwacji. Co do monitorowania cyklu, to Lunaris dokładnie opisała jak to się odbywa. A wykonać je może każdy gin, który dysponuje aparatem USG.

mi88 lubi tę wiadomość

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie diet i cukru. Zobaczcie taką ciekawostkę :) :
    https://www.facebook.com/raul.mendoza.3158652/posts/1559011720863856

Zmykam na pogaduchy z psiapsiółkami, dobra kawa i skok do naszego ciuchowego Pewexu na poszukiwanie skarbów :D Nie nastukajcie więcej niż 50stron! Trzymam kciuki za podgląd kurnika Meś!

KateHawke, Bunia86, Czrna 81, Karma88 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski to jeśli po dniu spodziewanej owulacji tem wzrosła, znaczy ze była owulacja i pęcherzyk pękł?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do domu, oczywiście do końca zero wstawania nawet do wc. Ale w domu podkecze psychikę, plus opieka 24h od mamy ;) chyba będą dwie dziewczyny.

olik321, Ania1003, KateHawke, reset, blue00, Zośkaaa, Bunia86, Jadranka, malka, Emiilka, Izolda90, Bea25, Sarna84, panan12, Czrna 81, innamorata88, Karma88, Amy333, pilik, Jedna_z_Wielu, Agniechaaaa, by7mistake, Zgredek 12, Bocianiątko, Kotowa, Lunaris, summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie niemożliwe od wczoraj ok 17 naprodukowalyscie 17 stron :):):)

Przepraszam że nie wszystkie zapamiętałam, ale dziś kest koszmarne ciśnienie i kiepsko je znoszę

Flower już Ci pisałam że jesteś dobrą duszą tego forum i w środę będziesz nas miała wszystkie ze sobą <3

Bunia kurczę ta Twoja beta to dla mnie zagadka, dibrze ze jesteś pod opieka lekarza

Aksamitna trzymam za Was kciuki kochana

Nika jesteś moim mistrzem :) żarty przednie :)

Co do gownoburzy z koleżanka P, hmm uważam że to jednak dobry pomysł żeby ja ignorować, niech każdy żyje po swojemu, szkoda naszych nerwów i ciśnienia

Ściskam wszystkie testujące, podglądające jajca, podróżujące i czekające :)

Wysyłamy nasze wiruski €&@@(;:€&@@&€

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:21

KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Laski to jeśli po dniu spodziewanej owulacji tem wzrosła, znaczy ze była owulacja i pęcherzyk pękł?
    ja zawsze mialam książkowe wykresy 3 stopniowe a owy nie bylo. @ jak w zegarku co 28 dni. Okazało sie ze pcos i luf ze mnie żartują

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! Flowwer, Bociek wiem, że wy się znacie.
    Podpowiedzcie - co mam zbadać przy tym dodatnim ANA:
    PPJ (ANA9) met. IIF, typ świecenia, miano
    dodatni
    W badanej surowicy krwi STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych o typie świecenia ziarnistym z dodatnimi strefami chromosomowymi w mianie 1:640 i nuclear dots w mianie 1:640.

Czy mam teraz zbadać tylko ANA-Hep-2?

Czy dorzucić też coś z tych rzeczy:
    Przeciwciała przeciwjądrowe przeciw natywnemu DNA (dsDNA)
    Przeciwciała przeciwjądrowe przeciw SS-A/ Ro (SS-A/ Ro-Ab)
    Przeciwciała przeciwjądrowe przeciw Sm (Sm-Ab)(to coś z toczniem?)
    Przeciwciała przeciwjądrowe przeciw Scl-70 (Scl-70-Ab) 9?Sklerodermia cokolwiek to jest)\
    Przeciwciała przeciwjądrowe ANA immunoblot (ANB)
    Przeciwciała przeciwjądrowe ANA –profil myositis (ANM)

Muszę sobie zapisać jakąś listę na jutro i pojutrze!
    Bociek, co Tobie zlecono dalej badać, kiedy ci wyszły ANA?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:24

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa ale wieści aaa;)))

powiedz proszę co wskazuje na PCOS?
    gin nic nie widzi "niedobrego"

Ania1003 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam w pracy taki zapoernicz że już nie wiem jak się nazywam a gdzie tam wieczór..

Ale wieczorem idę na romantyczna kolacje z okazji moich urodzinek :-) nic nie pisałam wczoraj o tym ale dziś się pochwalilam hehe

olik321, Amy333, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny ja mam też anegdotkę odnośnie niewiedzy " starających " się wyobraźcie sobie moja znajoma od kilku lat się stara nawet robiła masę badań i była leczona w kierunku bezpłodności jaki ma dokładnie problem nie wiem bo ona niechetnie mówi o tym ja nie wypytuje pewnego razu postanowiła że będzie obserwować temperaturę po kilku dniach stwierdziła że termometr jest chyba popsuty bo pod jedną pacha pokazuje inną temperaturę niż pod drugą pacha

KateHawke, lamka, Bunia86, blue00, Lunaris, Bocianiątko lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Niekoniecznie. Różne cuda już u siebie obserwowałam. Testy owulacyjne idealne, wykres książkowy, a pęcherzyk zamiast pęknąć luteinizował się, co powodowało, że progesteron 7 dni po domniemanej owu też był niczego sobie.

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

u mnie na laparo wyszły porcelanowe jajniki. Minimalna odpowiedź na zwykłą stymulacje. A po gonatropinach hiperka.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Najlepiej iść na USg w 1-5 dc - wtedy najlepiej widać, czy jest dużo pęcherzyków (cyst) na jajnikach, czy nie.
    Poza tym wyniki hormonów - wysokie AMH, testosteron, androgeny, zły stosunek LH do FSH

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Stosunek lh:fsh powyżej 1,60.
    Powinien być ok. 1.

2-3dc: lh, fsh, estradiol, prolaktyna, testosteron, androstedion, SGHB.

Do tego monitoring w okresie owulacyjnym z liczeniem jaj w jajnikach i ich pojemności.

Nadmierne owłosienie to też objaw pcos, trądzik.

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ