Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Izolda90 wrote:Zośka trzymam kciuki za pęcherzyk
Aksamitna, nie jest źle, szyjka idzie w dobrym kierunku nie zdziwiła bym się gdybyś jeszcze przenosiła ta ciążę bo szyjka się nie rozwiera ;p
Reset, jesteśmy w tym samym momencie cyklu ja wczoraj robiłam prog- 17,40 mg/ml
Estradiol 124,50 PG/ml
Insulina 6,80
Glukoza 93 mg/dla
I ta glukoza mnie martwi najbardziej co jakiś czas mi wychodzi powyżej 90 chyba czas się wziąć na poważnie za siebie, żeby cukrzycą się nie rozwinęła -
Bunia, to żadna różnica, myśle, ze ta. Beta trzyma się na w miarę stałym poziomie poprostu Taka różnica może wyjść przy dwukrotnym oznaczeniu jednej próbki!
Lamka jak ten cień pojawił się dość szybko to powtórz test jutro albo pojutrze rano Bo przecież u Ciebie jeszcze wcześnie
Kiyka mnie tez czasem boli brzuch jak na @ a tu już 9 tydzień. Denerwujące to jest.
Ewela, myśle, ze spokojnie możesz iść na tą wizytę. Już pęcherzyk powinno być widać. Może być jeszcze pusty, ale to normalne.
Flo nie napisałam w zoraj, ze super wieści trzymam kciuki za środę! Aaaaa już wszystko tak blisko
Aksamitna. Ja tez cały czas zaciskam kciuki! Wszystkie tu zbiorowo myślami wydlużamy Twoja szyjkę!
Flowwer, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dibolku jestem ciekawa Twojej jutrzejszej temp bo ja z takiego ovulaka mam córkę. Nie wiem dlaczego ale pozytywne na maxa zaczęły mi wychodzić dopiero po córce. Jak się p nią starałam to taki jak ten Twój był najmocniejszy i po nim miałam skok temp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:08
Dibolek, mi88 lubią tę wiadomość
-
Meśka wrote:Dziewczynki też mam dzis monitoring i stresuje sie bardzo, sama nie wiem czemu przeciez to zwykle badanie a jednak nerwy są. W ogole od niepamietnych czasów od dwoch dni obserwuje u siebie rozsciagliwy plodny sluz którego nie widziałam od X miesiecy !!! Czy Aromek mógł tak podziałać ?
Dam znac popoludniu co tam wyhodowałam
A do kogo idziesz na monitoring? Mocno trzymam kciuki za ładne pęcherzyki
Ja już się nie mogę doczekać wizyty w Katowicach co nam wymyślą jednak po wczorajszych wynikach M po antybiotykach nie jest za kolorowo znowu..Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Dibolek wrote:Ginekolog tak zalecił. Powiedziała mi że ostatnio coś się zadziało ( mianowicie dostałam okres ale piersi bolały mnie jak przy pierwszej ciazy która straciłam więc zrobiłam test który wyszedł ppzytywny. Pobiegłam do giną z już zrobiona beta która wynosiła 142. Kazała brać duphaston i zrobić będę za dwa jeśli sie podwoi znaczy że ciaza jeśli nie to znaczy że biochemiczna. Po dwóch dniach spadła do 42) .....ze jeśli coś się zadziało to jest owulacja
mi88 lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
W temacie diet i cukru. Zobaczcie taką ciekawostkę :
https://www.facebook.com/raul.mendoza.3158652/posts/1559011720863856
Zmykam na pogaduchy z psiapsiółkami, dobra kawa i skok do naszego ciuchowego Pewexu na poszukiwanie skarbów Nie nastukajcie więcej niż 50stron! Trzymam kciuki za podgląd kurnika Meś!KateHawke, Bunia86, Czrna 81, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJadę do domu, oczywiście do końca zero wstawania nawet do wc. Ale w domu podkecze psychikę, plus opieka 24h od mamy chyba będą dwie dziewczyny.
olik321, Ania1003, KateHawke, reset, blue00, Zośkaaa, Bunia86, Jadranka, malka, Emiilka, Izolda90, Bea25, Sarna84, panan12, Czrna 81, innamorata88, Karma88, Amy333, pilik, Jedna_z_Wielu, Agniechaaaa, by7mistake, Zgredek 12, Bocianiątko, Kotowa, Lunaris, summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Jestescie niemożliwe od wczoraj ok 17 naprodukowalyscie 17 stron
Przepraszam że nie wszystkie zapamiętałam, ale dziś kest koszmarne ciśnienie i kiepsko je znoszę
Flower już Ci pisałam że jesteś dobrą duszą tego forum i w środę będziesz nas miała wszystkie ze sobą
Bunia kurczę ta Twoja beta to dla mnie zagadka, dibrze ze jesteś pod opieka lekarza
Aksamitna trzymam za Was kciuki kochana
Nika jesteś moim mistrzem żarty przednie
Co do gownoburzy z koleżanka P, hmm uważam że to jednak dobry pomysł żeby ja ignorować, niech każdy żyje po swojemu, szkoda naszych nerwów i ciśnienia
Ściskam wszystkie testujące, podglądające jajca, podróżujące i czekające
Wysyłamy nasze wiruski €&@@(;:€&@@&€Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:21
KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:Laski to jeśli po dniu spodziewanej owulacji tem wzrosła, znaczy ze była owulacja i pęcherzyk pękł?
-
dziewczyny! Flowwer, Bociek wiem, że wy się znacie.
Podpowiedzcie - co mam zbadać przy tym dodatnim ANA:
PPJ (ANA9) met. IIF, typ świecenia, miano
dodatni
W badanej surowicy krwi STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych o typie świecenia ziarnistym z dodatnimi strefami chromosomowymi w mianie 1:640 i nuclear dots w mianie 1:640.
Czy mam teraz zbadać tylko ANA-Hep-2?
Czy dorzucić też coś z tych rzeczy:
Przeciwciała przeciwjądrowe przeciw natywnemu DNA (dsDNA)
Przeciwciała przeciwjądrowe przeciw SS-A/ Ro (SS-A/ Ro-Ab)
Przeciwciała przeciwjądrowe przeciw Sm (Sm-Ab)(to coś z toczniem?)
Przeciwciała przeciwjądrowe przeciw Scl-70 (Scl-70-Ab) 9?Sklerodermia cokolwiek to jest)\
Przeciwciała przeciwjądrowe ANA immunoblot (ANB)
Przeciwciała przeciwjądrowe ANA –profil myositis (ANM)
Muszę sobie zapisać jakąś listę na jutro i pojutrze!
Bociek, co Tobie zlecono dalej badać, kiedy ci wyszły ANA?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:24
-
Dziewczyny a ja mam w pracy taki zapoernicz że już nie wiem jak się nazywam a gdzie tam wieczór..
Ale wieczorem idę na romantyczna kolacje z okazji moich urodzinek nic nie pisałam wczoraj o tym ale dziś się pochwalilam heheolik321, Amy333, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Część dziewczyny ja mam też anegdotkę odnośnie niewiedzy " starających " się wyobraźcie sobie moja znajoma od kilku lat się stara nawet robiła masę badań i była leczona w kierunku bezpłodności jaki ma dokładnie problem nie wiem bo ona niechetnie mówi o tym ja nie wypytuje pewnego razu postanowiła że będzie obserwować temperaturę po kilku dniach stwierdziła że termometr jest chyba popsuty bo pod jedną pacha pokazuje inną temperaturę niż pod drugą pacha
KateHawke, lamka, Bunia86, blue00, Lunaris, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Laski to jeśli po dniu spodziewanej owulacji tem wzrosła, znaczy ze była owulacja i pęcherzyk pękł?Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
nick nieaktualny
-
olik321 wrote:powiedz proszę co wskazuje na PCOS?
gin nic nie widzi "niedobrego"
Poza tym wyniki hormonów - wysokie AMH, testosteron, androgeny, zły stosunek LH do FSH -
nick nieaktualnyolik321 wrote:Aksamitnaa ale wieści aaa;)))
powiedz proszę co wskazuje na PCOS?
gin nic nie widzi "niedobrego"
Stosunek lh:fsh powyżej 1,60.
Powinien być ok. 1.
2-3dc: lh, fsh, estradiol, prolaktyna, testosteron, androstedion, SGHB.
Do tego monitoring w okresie owulacyjnym z liczeniem jaj w jajnikach i ich pojemności.
Nadmierne owłosienie to też objaw pcos, trądzik.