Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojoj przypomniał mi się mój sen z dzisiaj: byłam u ginekologa i na koniec jak miałam wychodzić od niego on do mnie, że za trzy dni robimy transfer 3dniowych (flo to chyba intensywne myślenie o Tobie wychodzi
)
Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml

-
nick nieaktualny
-
Lena hahahaha uwielbiam takie akcje, w trakcie pełno nerwów a teraz na wesoło jest co wspominać hahaha
-
Yoselyn dziekuje za odpowiedź, nie pozostaje mi nic innego jak czekac do grudnia, juz nic nie zmienie.
Przykro mi ze to jednak nie "ten" telefon, tylko nadziei czlowiekowi narobia
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Selina
nasienie prawidłowe: DFI < 15%
obniżona płodność nasienia: DFI 15% – 30%
wysokie ryzyko niepłodności: DFI > 30%
3% dużo i nie dużo, ale trzeba być dobrej myśli że lekarz pomoże :* -
Selina, odnośnie nasienia i fragmentacji to Inna jest tu specjalistką.
Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny33% ma mąż a nie 3Siwulec wrote:Selina
nasienie prawidłowe: DFI < 15%
obniżona płodność nasienia: DFI 15% – 30%
wysokie ryzyko niepłodności: DFI > 30%
3% dużo i nie dużo, ale trzeba być dobrej myśli że lekarz pomoże :*
kurcze poprzednie wyniki seminogramie nie były może jakieś super, ale tragiczne też nie (2x morfo 4% i 1x 3%, liczebność ok.120mln, ruchliwość 29% i 2x lepkość wyszła). Mam nadzieję, że to nie kwalifikuje nas do in vitro
-
FLO 13.00 czekam jak na swoje zarodki hihihi kciuków nie puszczam

Yosel no to narobili nadzieji tylko, ale pomyśl teraz urlop z mężem odpoczniesz troszkę oderwiesz sie od tej rzeczywistości codziennej.
Summer jak sie czujesz ? brzuszek boli dalej czy przestało ?
-
Selina, u nas tak samo było... 33 procent. Niestety zerowy potencjał do natulnego poczęcia. A jak morfologia i inne parametry?Selina wrote:Odebrałam właśnie wyniki chromatyny męża i fragmentacja wynosi 33% (norma do 30%). Napisane że wynik nierpawidlowy, czekam na wizytę do lekarki jednak wg.Was to bardzo źle?
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
mój eMek nie wie ze na forum siedze.. albo tylko udaje

Nie raczę go tez wieloma informacjami bo aż mi przykro jak czasami sam przyjdzie i zapyta czy juz fasolka jest..
Ale faszeruje go witaminą C, E, magnezem, maccą w proszku ( pije biedny) i VitotalemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 13:10
-
Staraczka, leniuchuję od wczoraj wieczorem i z brzuchem jest lepiej. Za to piersi jakoś zmalały i nie bolą.. ale staram się nie panikować.
A jak u Ciebie? Widzę, że ciuszków już trochę masz skompletowanych dla Maluszka
staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
staraczka1111 wrote:FLO 13.00 czekam jak na swoje zarodki hihihi kciuków nie puszczam

Dzwoniłam więc u mnie tak
Pobrano 6 w tym 5 dojrzałych i wszystkie się zapłodniły ufff. W poniedziałek transfer czyli w piątej dobie.
Brzuch mnie boli jak diabli.
Ale przez ten tel to jestem starsza o 10 lat a gdzie tam poniedziałek ?!!!
olik321, Karolina90, KateHawke, innamorata88, staraczka1111, Selina, lamka, by7mistake, summer86, Agniechaaaa, Yoselyn82, pilik, Barbarka1984, JuicyB, Kargo31, Meśka, Emilkap11, Zośkaaa, Jadranka, Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, JustynaG, Kaczorka, PodwojnaMamaWdwupaku, Amy333, Bunia86, Karma88, emi2016, Czrna 81, MamaFabianka, Aksamitna, Anna Stesia, blue00, Madżka89, Sarna84, Lena21, malka, Lejka, Lunaris, 91Ewela09, Bajkaaa, Kotowa, Tosia2323 lubią tę wiadomość

112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Dzwoniłam więc u mnie tak
Pobrano 6 w tym 5 dojrzałych i wszystkie się zapłodniły ufff. W poniedziałek transfer czyli w piątej dobie.
EXTRA!
poniedziałek to będzie wielki dzień
Transferujesz 1 czy 2?
Flowwer lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Flowwer wrote:Dzwoniłam więc u mnie tak
Juhuuu 5 pięknych zajęcy
Trzymam kciuki Kwiatuszku
-
summer86 wrote:Staraczka, leniuchuję od wczoraj wieczorem i z brzuchem jest lepiej. Za to piersi jakoś zmalały i nie bolą.. ale staram się nie panikować.
A jak u Ciebie? Widzę, że ciuszków już trochę masz skompletowanych dla Maluszka
a to cycki raz bolą raz nie. Też panikowałam bo mnie przestały na początku ciąży ale za to po paru dniach zaś zaczeły bolec ale tylko na wieczór. Suty mialam starsznie wrażliwe w sumie dalej mam.
U mnie wporządku no ciuszków troszkę już mam
Jak jest okazja to kupuje bo potem wszystko na raz szukac to też nie łatwo.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Cudowne infoFlowwer wrote:Dzwoniłam więc u mnie tak
Selina, niestety fragmentacja wyszła niespecjalnie i prawdopodobnie doktor zleci Wam MSOME, żeby zobaczyć jak sprawa wygląda w przybliżeniu i test wiązań z hialuronem.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyCudownie!Flowwer wrote:Dzwoniłam więc u mnie tak
co za dobra wiadomość dzisiaj ufff Mega gratuluję już teraz
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Flowwer, na to wszystkie czekałyśmy razem z Tobą

Niech teraz te 5 maleńkich kwiatuszków pięknie pączkuje i czeka do poniedziałku na Mamusię!
Flowwer, emi2016, Sarna84 lubią tę wiadomość