Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Flo - cudnie Kochana!
a nawet jakbyś się postarzała o 20 lat przez ten telefon, to takiej lasce jak Ty to nie będzie przeszkadzać! Wreszcie przestaną Cię o dowód prosić
Flowwer lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Flowwer cudownie
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Flo cudowne wiadomości i do poniedziałku nie puszam kciuków
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualny
-
Olik powodzenia na egzaminie -a zdajejesz na sanitarne???? i w której izbie?? też to jest przedemną i wiem jaki to stres był u znajomychTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Flo rozumiem
a powiedzcie mi proszę jaka jest różnica transferze w 3 czy 5 dobie? Wiem, że zadaje głupie pytania, ale sama się próbuje jakoś przygotować👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Yoselyn82 wrote:Gratuluje
niech teraz ladnie sie dziela... czyli w provicie transfer jest w 5 dobie? nie chcialas w 3 dobie?
pij duzo wody zebys nie miala hiperki!
Wolałam bym w 3 dobie ale muszę mieć 5 dni po acoffilu i 2 tyg miedzy jednym a dugim intralipidem a do tego nawet ma oddziele nie ma miejsca na podanie. Ale suma sumarów może i lepiej że w poniedziałek.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Karolina90 wrote:Flo rozumiem
a powiedzcie mi proszę jaka jest różnica transferze w 3 czy 5 dobie? Wiem, że zadaje głupie pytania, ale sama się próbuje jakoś przygotować
ja osobiscie wole zarodek w 5 dobie, tzn ze przeszedl pierwszy etap ze dotrwal do tego stadium czyli mozna powiedziec ze byl "silny". Duzo zarodkow pada po 3 dobie.Karolina90 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kochane trochę sie waham, ale mogę zadać naprawdę głupie pewnie pytanie ? Kurcze boję się wyśmianiaHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Jedna_z_Wielu wrote:Kochane trochę sie waham, ale mogę zadać naprawdę głupie pewnie pytanie ? Kurcze boję się wyśmiania
Dajesz -
nick nieaktualnySiwulec wrote:Dzień dobry wszystkim, ja również trzymam kciuki aby wyniki i testy przyniosły radość i szczęście
Ja zrobiłam rano teścik i jest negatywny... -
Flowwer przy czekaniu na Twoją betę to ja będę musiała melisse zamówić
Coś czuje że nawet administrator bedzię Ci tu gratulacje składał hihi
Agniechaaaa, Emilkap11, Jedna_z_Wielu, Flowwer, lamka, Amy333, Karma88, emi2016, Czrna 81, Sarna84, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:ja osobiscie wole zarodek w 5 dobie, tzn ze przeszedl pierwszy etap ze dotrwal do tego stadium czyli mozna powiedziec ze byl "silny". Duzo zarodkow pada po 3 dobie.
Yoselyn w wiekszosi przypadków one padają w 3 dobie, ale w warunkach laboratoryjnych, w brzuchu mamy jest lepsze srodowisko i mają większe szanse na rozwinięcie się , sporo klinik praktykuje transfer zarodków w 3 dobie, chodują do piątego dnia tylko jak coś im sie nie podoba z danym zarodkiem.
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Mam nadzieję, że uda mi się przekazać to prawidłowo. Jeśli już po
z finałem (wiadomo gdzie), kobieta ma po tym dodatkowy orgazm 5-10 min po, to czy nie przeszkadza to plemnikom w dotarciu do celu ( w sensie czy skurcze ich nie "wypychają") Ostatnio gadaliśmy ze znajomą o tym i sama zaczęłam się nad tym zastanawiac.
Dawno głupio nie pytałam,więc nadrabiam hahaHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
JustynaG wrote:Staram się nie męczyć mojego za bardzo. Nie chcę by dodatkowo się spinał.
CJak usłyszał w poprzednim cyklu, że temperaturę mam wysoką i może to oznaczać, że się udało to najpierw powiedział "a może jesteś chora?", a potem pytał - nie dostałaś okresu jeszcze? Mówiłaś, że w sobotę Ci termin wypada". Udawał, że temperatura to nic takiego a potem pilnował czy jest coś na rzeczy czy nie.Czyli jednak zależy mu bardziej niż to okazuje
Masz dobre podejście, ja muszę mojemu troche zluzować bo się chłop zamęczy, już wystarczy, że ja świruję
Flowwer cudowne wieści, trzymam kciuki za małe kwiatuszki -
Selina wrote:Homo czy hetero? W zasadzie to nic takiego, przynajmniej z tego co Sacha mi powiedział. Można brać Acard i możliwe że prewencyjnie heparyna w ciąży, choć on kazał mi zrobić pełen panel krzepliwości i na trombofilie
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualny
-
madwitka wrote:Yoselyn w wiekszosi przypadków one padają w 3 dobie, ale w warunkach laboratoryjnych, w brzuchu mamy jest lepsze srodowisko i mają większe szanse na rozwinięcie się , sporo klinik praktykuje transfer zarodków w 3 dobie, chodują do piątego dnia tylko jak coś im sie nie podoba z danym zarodkiem.
ja tez mialam na poczatku podane w 3 dobie ale nigdy nie udalo mi sie byc w ciazy jak mialam 3 dniowe podane.. a z blastek mialam ciaze.
Ale faktycznie duzo klinik idzie teraz na 3 dniowe zarodki. No niby lepsze srodowisko w macicy niz w labie ale jakos nie mam do konca przekonania. Wiadomo jak ma sie przyjac zarodek to podany w 2-3-5 dobie to sie i tak przyjmie.
madwitka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Nasz kwiatuszek wypuścił pączki
Flowwer, Czrna 81, Sarna84 lubią tę wiadomość