X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie robić jutro testu (zrobiłam już 3 mimo ze termin mi jeszcze nie minal) i poczekac troche, ale jak Was czytam to nie wiem czy sie powstrzymam ;)

Czrna 81, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Kiyka polecam mierzenie dowcipne, jest dużo dokładniejsze. Co do testów owu to prosta sprawa ;) Hope ostatnio polecała jakieś dobre z Allegro ;)

Dowcipnie lepiej? Jak zaczynałam swoją przygodę z pomiarami to czytałam, że pod językiem łatwiej kontrolować, czy na pewno mierzymy w tym samym miejscu i tak też robiłam. Ale spróbuję tym razem od innej strony... :) A posta Hope poszukam, chyba, że wywołana do odpowiedzi będzie tak miła i raz jeszcze podrzuci linka :)

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofkors :)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6689766064

Kiyka 123, summer86 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ofkors :)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6689766064

Niezawodna, dziękuję ❤

_Hope_ lubi tę wiadomość

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, wróciłam już z gabinetu i zabawy z pieskami.

Reset - róż i szary rządzą!

Bunia - kalosze są z Decathlonu za 49,90 bardzo polecam, super cieplutkie, w sam raz do piesków. A botki są szare i zajebiste <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bdc8a201093.jpg

KateKum- znasz zalewajkę? Jesteś z łódzkiego? :-D u mnie w mieście rodzinnym jest nawet święto zalewajki.

Yoselin- obcasy mają suuuperstabilne, ja nawet w pracy w takich śmigam.

Hope - crocsy świetne, muszę koniecznie obczaić. :-)

Ogólnie humor mam spoko, ale wiecie jak jest, @ mam, także zależy jak wiatr zawieje. Za 5min mogę płakać :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 20:20

Emiilka, Bunia86, Flowwer, Yoselyn82, Lena21, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer wiesz że narobiłaś mi smaka ?! I co ja głupia... pojechałam do piekarni po ciepły chleb z piekarni i smalec z cebulką !!

Czrna 81 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Emiilka zgadza się! Perfumki na poprawę humorku zakupione :D Może widziałaś jakieś fajne % w sklepach z ubraniami? Bo nic mnie na razie jakoś aż tak nie przyciągnęło...

Kochana, widziałam i skorzystałam :D W Zarze bardzo dużo towaru przecenionego -50%. Kupiłam kurtkę i bluzkę. W Mango cały asortyment -30%. Kupiłam skórkę i płaszcz. W Orsay'u cały asortyment -20%. Kupiłam bluzkę :) Z tego, co się orientuję, jutro i w niedzielę też będą promocje. Warto pójść z rana, kiedy jest jeszcze względny porządek ;)

lamka, Maenka lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Summer wiedziałam, że coś miałam odpisać. Chleb ze smalcem i ogórkiem? Czy Ty oszalałaś? Serca nie masz? Ja jestem dietetykiem, ja nie mogę takich rzeczy, a Ty kusisz skubana na wątku niewinne koleżanki!

Emilka - były w Zarze jakieś kurtki z tych super super grubych? Ja jestem zmarzluchem i potrzebuję czegoś na hardkorowe mrozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 20:29

Flowwer lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mam nadzieję, że psina się nie zatruje! Ja muszę chować termometr przed kotku, bo podejrzanie go obwąchuje, a mnie niepokoi, że coś knuje.

Czarna, wypluj to! Ja tam dalej kibicuję! Nie uznaję Twojego postu.

Zauważyłyście, ile dziewczyn w tym tygodniu nie tylko testuje ale i egzaminuje się? Może też dużo dziewczyn zaliczy w ten weekend ;) Trzeba mieć jakieś radości ;)

Dziękuję Wam za dobre słowa o moich limfocytach - kamień z serca, że chociaż to jest ok ;) Ale że równowaga w życiu musi być, to ręka mi chyba jednak odpada. Jutro idę z tym do przychodni. Mam wspaniałą wymówkę, żeby jutro nie sprzątać

Karolina90 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Dzisiaj boli mnie w pachwinach. I to tak dość mocno. Nie jest to ból stały, tylko co jakiś czas raz dokucza jedna, raz druga. Czy to może być od podziębienia jajników? Czy raczej węzły chłonne? W z zeszłym cyklu czułam delikatne ciągnięcie i głupia pomyślałam że to może fasolka :-/ Dupa była nie fasolka, dlatego tym razem nie biorę tego pod uwagę. Tym bardziej że teraz boli a nie ciągnie.
    A nie przesiliłaś się ?
    Albo fasolka bo Sammer miała podobne objawy

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka no ja w pracy nie bardzo na obcasach ale poza nia moze byc :P buty suuuper

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka obczaiłam stronę decathlonu ale oczywiście takich kaloszy nie ma :( może jutro podjade i zobacze co mają na miejscu :) Bo juz wiem że takie chcę :)
    Zamówiłam z answear kalosze croscy - tak połączę oba te tematy :P - ale okazały się za duże, więc w poniedziałek zwracam

A ja mam wynik bety urosła :/ niewiele ale urosła. Jestem po konsultacji z doktorem. Kazał znowu powtórzyć za 4 dni. Pytałam czy nie powinam się położyć w szpitalu, ale twierdzi, że i tak nic nie zobaczy i mam czekać. Naprawde ufam temu lekarzowi, zresztą jakym poszła do szpitala to do niego i tak. czuje się dobrze, od 2 dni lepiej niż do tej pory, krwawienie się zmniejsza, dziś praktycznie plamienie, bruch przestał boleć, czuję się fizycznie jakbym nowe życie dostała po poprzednich cięzkich tygodniach.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buniu, nie znam się, więc wybacz moje pytanie,ale na co Ty masz właściwie czekać? :(

Cieszę się natomiast, że humor lepszy! Da się wyczuć jakieś takie pozytywne nastawienie do życia i świata mimo tej sytuacji.

Trzymaj się Kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 20:49

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia- są te buty w internetowym Decathlonie - poszukaj jako buty zimowe, to jest podmarka Quechua czy jak to się tam pisze.
    Też nie do końca rozumiem dlaczego lekarze Cię tak męczą oczekiwaniem :-(

Bunia86 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, na stronie Zary masz zakładkę Black friday, więc obczaj sobie kurtki :)
    Ja w tym roku w lecie trafiłam na wyprzedaży na płaszcz puchowy za 80 zł w Stradivariusie- jest tak ciepły że na razie go jeszcze nie mogę nosić, bo jest za gorąco.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela masz już wyniki bety? <3

reset, Emiilka lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset też pytałam na co mam czekać bo denerwuje się tym wszystkim, mimo, że może nie wygląda. Przy tak niskiej becie nie mogą tam nic znaleźć :( alo urośnie i gdzieś coś w końcu zobaczą, albo spadnie. Lekarz mówi że nie daje 100% że jest cp, ale też nie powiedział co to moze być innego. Kurcze sama już nie wiem :/ W razie czego jestem spakowana do szpitala, gdyby coś się działo to jadę od razu. Nie wiem czy jest szansa, że ta beta w końcu sama spadnie, ale bardzo na to liczę

Lamka dzięki już je znalazłam :) właśnie takie sobie wymarzyłam dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 21:19

lamka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buniu- życzę, żeby beta spadła. Wiem, że ufasz Milewiczowi, ale ogólnie takie postępowanie nie mieści się w głowie. Czy ci lekarze zapominają, że jest jeszcze psychika poza czysto fizycznymi problemami?
    Nie umiem sobie wyobrazić, co przeżywacie :(

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Emilka - były w Zarze jakieś kurtki z tych super super grubych? Ja jestem zmarzluchem i potrzebuję czegoś na hardkorowe mrozy.

Lamciu, dużo było kurtek przecenionych -50%, wydaje mi się, że puchowe też były przecenione, ale nie wiem, czy jeszcze coś zostało ;) Ta moja nawet też jest puchowa, ale specyficzna, czarna z tłoczonego materiału i z kokardką przy rękawie. Ta kokardka właśnie mnie urzekła. Polecam jutro z rana udać się na kolejny shopping :D

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia przykro mi bardzo że znów nie jest po twojej myśli. Mnie się wydaje że powinni cię położyć do szpitala i zrobić laparoskopie. Koleżance też rosła beta a na usg długo nic, potem pojawił się pecherzyk i miała łyżeczkowanie i wtedy beta spadła. Jej maksymalnie beta wzrosła do 1400.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ