Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose, u Was warsztaty już chyba jakoś niedługo, prawda?
    Nie wiem czy z dwójką od razu dałabym radę, chyba zdecydowałabym się na 1, żeby móc mu poświęcić jak najwięcej uwagi. Z drugiej strony rodzeństwo pewnie czułoby się raźniej i byłoby im łatwiej w przyszłości.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Yose, u Was warsztaty już chyba jakoś niedługo, prawda?
    Nie wiem czy z dwójką od razu dałabym radę, chyba zdecydowałabym się na 1, żeby móc mu poświęcić jak najwięcej uwagi. Z drugiej strony rodzeństwo pewnie czułoby się raźniej i byłoby im łatwiej w przyszłości.

powiem ze to jest trudna decyzja czy wybrac chlopczyka czy dziewczynke, a moze dwojeczke. No ale bedziemy musieli podjac decyzje na warsztatach. Jeszcze nie dostalam telefonu kiedy beda te szkolenia ale pewnie juz nie w tym roku. Bo juz mamy prawie grudzien a telefonu nie bylo. Nie moge sie juz doczekac kiedy zaczne te szkolenia i bede mogla szykowac pokoic dla dziecka :)

Flowwer, summer86, Malgonia, Rucola, pilik, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, emi2016 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Powaznie, to jest pewne? moj tez ma 7h pracy, urlopu 35 dni, ma zasilek pielegnacyjny itp

Moja siostra chciała adoptować i niestety przez M odmówiono bo ma 1 gr. Jeszcze dopytam koleżankę która tam pracuje czy może w przepisach coś się zmieniło.

Sammer piekny gest ! Ja już w łóżku bo dziś 500km trasy zrobiłam i ledwo widzę na oczy. Za 9 tyg powiekszy mi się rodzina o malutkie pulpety <3

nick nieaktualny, Czrna 81 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Flower- proszę mi tu nie marudzić, bo wszystko będzie dobrze! Została ostatnia prosta i potem tylko nudne, dziewięć miesięcy... :*
    To strach !!! A nie marudzenie ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Moja siostra chciała adoptować i niestety przez M odmówiono bo ma 1 gr. Jeszcze dopytam koleżankę która tam pracuje czy może w przepisach coś się zmieniło.

Sammer piekny gest ! Ja już w łóżku bo dziś 500km trasy zrobiłam i ledwo widzę na oczy. Za 9 tyg powiekszy mi się rodzina o malutkie pulpety <3

gdzie ciebie nosilo? :) az 500km

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, kociaki czy psiaki? :)

Flowwer lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jutro powinnam wiedzieć coś wiecej o moich dzieciach i na którą transfer. Stres i mnie dopada brzuch trochę boli.

Co ja bym bez takiej ekipy kochanych i serdeczny dziewczyn zrobiła !! W Was mam największe wsparcie ♡

Trzymam kciuki. Swoją drogą zawsze czuje ekscytacje jak któraś Was ma testować. Takie niecierpliwie oczekiwanie :-)

Bunia mam nadzieję, że wszystko się ułoży.
    Zastanawiam się tylko, w jakim celu to czekanie że strony lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 23:03

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, jeśli chodzi o buty to jestem ich wielka miłośniczką :) mam chyba z 50 par :)

Wodzionka - wystarczy wody szklonka :) moja teściowa robi bez vegety, podsmaża chleb pokrojony w kostkę na maśle lub na swojskim smalcu, zalewa to wrzątkiem, przeciska 2 zabki czosnku i doprawia solą i pieprzem ;) u nas to jest zupa na przeziębienie lub na kaca, polecam

Dziewczyny starałam się to wszystko przeczytać i zapamiętać, ale chyba mam dziurawy mózg,bardzo Wam kibicuje i trzymam kciuki za jutrzejsze testy

malka, Melevis, KateHawke lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez tą jutrzejszą akcję "sikanie na zawołanie" boję się chodzić do łazienki, zeby czasem nie zobaczyć głębokiej czerwieni :d. Tak się poczuwam do obowiązku sikania że mięśnie kegla cały czas zaciśnięte i nic nie upuszczę. Nadzieja umiera ostatnia !!!!! A tak swoją drogą to wypiłam właśnie ponad pół winka !!! I chyba weszło mi to głowy dość mocno, bo pieprze wsxystkie znaki na ziemi i niebie ktore mówią, że @ nadchodzi i wyobrażam sobie 2 krechy. Tylko tedty jakies takue ciulowe z aledrogo tylko mam. Na bobo szkoda mi ostatnio kasy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 23:19

nick nieaktualny, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia przykro mi, ze tak musisz się męczyć :( bądź silna!

Kate Hawke wodzionka <3 to tez moje dzieciństwo :) chociaż jednak wole czeską zupę czosnkowa.

Lamka ja znam zalewajke, to była moja ulubiona zupa, zawsze zajadałam u dziadka w Sieradzu :) teraz czasem sama robie.

A ja miałam dzisiaj bardzo miły dzień. Mieliśmy z emkiem 5 rocznice ślubu i było wszystko co ma być w taki dzień :) przytulanki, ekstra kolacja w restauracji i kino :) eh... żyć nie umierać :)

Yoselyn82, summer86, pilik, Flowwer, Czrna 81, nick nieaktualny, KateHawke, Lena21, Bunia86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której jutro zbiorowe testowanie? Bo muszę trzymać kciuki i chciałabym wiedzieć o której :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy <3

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu ;)

malka lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bo to tajemnica strzeżona przez Jedną z Wielu jej się sniła lista z <3
    Serio ? Koniecznie muszę sobie przypomnieć, ach ta skleroza :p

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka pewnie z rana jak dziewczyny zaczną wstawać :)... pewnie z ekscytacji wczesnie wstaną!
    A dla Was wszystkiego najlepszego <3

Ja właśnie „wróciłam” z internetowych łowów. Upolowałam dwie pary butów za -50%, już chciałam odpuścić bo serwery padała, ale nie poddałam się i mam. Idę spać usatysfakcjonowana :D a chciałam już to wywalić, stwierdziłam że trudno, jutro kupię bez zniżki bo tak mi się jedne spodobały. Trzecie jeszcze chciałam, ale bałam się ryzykować bo każdy ruch wieszał stronę :p. Och te jedyne chwili dreszczyku emocji w ciąży. Dobranoc i trzymam kciuki za poranne sikanie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 23:31

malka, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik, na jakiej stronce zamawiałas? :)

Ja właśnie przeglądam buty.. ale u mnie przy takich promocjach jest problem, bo 38 szybko znika.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer na renee.pl wszystko -50%, podejrzewam że szali z jakością nie będzie, ale za takie pieniądze to mnie nie interesuje :p w kaloszach się zakochałam i dołożyłam śniegowce wciągane. Mam same wiązane, a na szybki spacer czy coś będą jak znalazł <3 No i za dwie pary z wysyłką wyszło 88zl. Masz jeszcze 20 minut, może coś znajdziesz :D

summer86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia :(

Flo czekam na info o dzieciaczkach :)

Nie było mnie bo wpadła przyjaciółka oderwać mnie od rzeczywistości i szybko minął dzien :) YUPI!

Trzymam kciuki za jutrzejsza akcje sik! :)

I ja proszę o kciuki na jutro za ten mój egzamin :)

Flowwer, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś mi umknęło, że zbiorowe siku jest. Bardzo mocno kciukam !!!! <3 <3 <3

Flowwer <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 01:32

Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami ja już po porannym teście i po 30 minutach pojawił się cień cienia ( uznaje za negatyw) wstrzymuje się z testami. W wtorek rano o ile się nie pojawi @ ide w końcu na bete. Niestety nie mam jak iść prędzej bo o 5 jeżdżę do pracy.
    Ale za Was trzymam kciuki żebyście zobaczyly od razu dwie kreski. Powodzenia

justyna14, Lunaris, KateHawke, Bocianiątko, Amy333, Bunia86 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 399 400 401 402 403 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ