Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziewczyny, bladzioch ciemnieje!
    Kamień z serca. Nogi powoli przestają dygotać. To mnie wykończy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bae332155ed0.jpg
    Dobry tydzień trwa! A może to będzie dobry miesiąc i do Gwiazdki dużo prezentów się zapakuje do brzuszków?
    Flowwer mam przekonanie, że pójdzie fantastycznie, ale i tak zaciskam kciuki od samiuśkiego rana (czy jak kto woli "from alone injury" - tak, to autentyk).
    Ciekawe bardzo, jak ja niby będę dziś pracować - nie widzę tego jakoś :/
    No krecha jak marzenie. Jeszcze raz gratulacje. Zycze zdrowka i nudnej ciazy.

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika tak pociemniała, że może Ty się bliźniaków spodziewasz, a nie wiesz? :D hihi

    Flower jestem całym serduchem dzisiaj z Tobą i czekam na dobre wieści! ☺

    Flowwer, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    A ja na 10 lecę na podgląd kurnika ;) i będę gadać o clexane :)
    Mi immunolożka powidziała, że przy PAI koniecznie, ale że dopóki nie mam złych wyników zespołu antyfosfolipidowego, białek, antytrombiny iii i czasu krzepnięcia, to tylko od pozytywa, a nie owu. Dziś wbiłam drugi. Ale przyznam Ci się, że oprócz a acardu wpylałam ostatnio też palmę sabałową, wit E, K i C, które wzmacniają działanie acardu

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Nika pieknie, oby koniec listopada byl rownie owocny:)

    Kochane troche z innej beczki gdzie dokladnie przyjmuje Pasnik, chcialabym sie do niego na wizyte umowic
    Pw ci wyślę wieczorem jak wrócę. Ale w Łodzi

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań. Umie mi ktoś je zinterpretować?
    O co chodzi z tymi dodatnimi? Co to takiego jest?
    Już się podłamałam, bo gin mi powiedziała, że jak coś będzie pozytywne, to mamy zaprzestać starań. :( jestem załamana


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4cd0c731c84.png

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań. Umie mi ktoś je zinterpretować?
    O co chodzi z tymi dodatnimi? Co to takiego jest?
    Już się podłamałam, bo gin mi powiedziała, że jak coś będzie pozytywne, to mamy zaprzestać starań. :( jestem załamana


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4cd0c731c84.png
    Dodatnie, to Ty masz tylko kontrole ;) dziwny ten opis, nie do kona potrafię go ugryźć ale moim zdaniem jest ok :)

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań. Umie mi ktoś je zinterpretować?
    O co chodzi z tymi dodatnimi? Co to takiego jest?
    Już się podłamałam, bo gin mi powiedziała, że jak coś będzie pozytywne, to mamy zaprzestać starań. :( jestem załamana


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4cd0c731c84.png
    Wszystko masz w tej rubryczce 0, czyli nie masz żadnych dodatnich. Dodatnie są tylko kontrole, ale to mówi tylko, że badanie zostało dobrze wykonane. Gratuluję pięknych wynikow

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dodatnie, to Ty masz tylko kontrole ;) dziwny ten opis, nie do kona potrafię go ugryźć ale moim zdaniem jest ok :)
    kontrole? Czyli? Co to oznacza? ja się juz tak wystraszyłam, że serce mi tak wali, że mało nie wyskoczy ;/

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wszystko masz w tej rubryczce 0, czyli nie masz żadnych dodatnich. Dodatnie są tylko kontrole, ale to mówi tylko, że badanie zostało dobrze wykonane. Gratuluję pięknych wynikow
    Tak? Tak? Naprawdę? Trochę mnie uspokoiłaś. Pierwszy raz robiłam takie badanie i w ogóle nie rozumiem wyników. Wiem, że są ujemne, ale też zobaczyłam te dwa dodatnie. I już mi się płakać chciało, bo ginekolog mi powiedziała, że jak coś będzie dodatnie, to mamy przestać się starać.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 listopada 2017, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mi immunolożka powidziała, że przy PAI koniecznie, ale że dopóki nie mam złych wyników zespołu antyfosfolipidowego, białek, antytrombiny iii i czasu krzepnięcia, to tylko od pozytywa, a nie owu. Dziś wbiłam drugi. Ale przyznam Ci się, że oprócz a acardu wpylałam ostatnio też palmę sabałową, wit E, K i C, które wzmacniają działanie acardu
    Dobrze wiedzieć :) ja wyniki czasów krzepnięcia mam na granicy normy... z antyfosfolipidowego zostały mi beta2glikoproteiny, nie robiłam białka c i antytrombiny iii, myślisz ze powinnam coś dorobić? A te witaminy to razem z acardem? W jakich dawkach? Z krzepliwych ciekawostek to robią mi się straszne siniaki od byle czego... i utrzymują się dobrych kilka tygodni... :/

    Jak się czujesz? <3 Juz dotarło do Ciebie ze siedzi w Tobie mały człowieczek który już niedługo Cię będzie kopał w brzuch a później darł w niebogłosy? ;)

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika krecha jak marzenie <3
    Flo kciuki zaciśnięte i czekamy na pozytywne wieści <3
    Ależ ten listopad daje czadu. Początek był nieciekawy, ale za to teraz same cuda.

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Tak? Tak? Naprawdę? Trochę mnie uspokoiłaś. Pierwszy raz robiłam takie badanie i w ogóle nie rozumiem wyników. Wiem, że są ujemne, ale też zobaczyłam te dwa dodatnie. I już mi się płakać chciało, bo ginekolog mi powiedziała, że jak coś będzie dodatnie, to mamy przestać się starać.
    To fajnie. W badaniach oprócz Twojej krwii badają też próbkę kontrolną, która ma znane parametry - jeśli w badaniu wychodzi wynik próbki kontrolnej dodatni, tzn. Że badanie jest dobrze wykonane - wyłapujs co trzeba. Ogólnie, to bardzo dobrze, że wyniki są takie jakie są (ulemne i prawidłowo wykonane) - tylko się cieszyć i działać - wiesz, że mamy tu teraz szczęśliwy tydzień/miesiąc? Cuda się dzieją ;)

    Bocianiątko, Malinka7 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To fajnie. W badaniach oprócz Twojej krwii badają też próbkę kontrolną, która ma znane parametry - jeśli w badaniu wychodzi wynik próbki kontrolnej dodatni, tzn. Że badanie jest dobrze wykonane - wyłapujs co trzeba. Ogólnie, to bardzo dobrze, że wyniki są takie jakie są (ulemne i prawidłowo wykonane) - tylko się cieszyć i działać - wiesz, że mamy tu teraz szczęśliwy tydzień/miesiąc? Cuda się dzieją ;)
    Dziękuję bardzo! WIdzę właśnie, co tu się zaczęło dziać. Niestety moje listopadowe testowanie nic nie przyniosło, ale może prezent pod choinkę będzie? :) Bo włąsnie jestem w trakcie dni płodnych,więc może i dla mnie koniec listopada będzie szczęśliwy :P Dziś idę na usg, więc zobaczę czy jestem jeszcze przed owulacją, czy już po :)

    Gratuluję dwóch kreseczek i pozytywnej bety! <3

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dobrze wiedzieć :) ja wyniki czasów krzepnięcia mam na granicy normy... z antyfosfolipidowego zostały mi beta2glikoproteiny, nie robiłam białka c i antytrombiny iii, myślisz ze powinnam coś dorobić? A te witaminy to razem z acardem? W jakich dawkach? Z krzepliwych ciekawostek to robią mi się straszne siniaki od byle czego... i utrzymują się dobrych kilka tygodni... :/

    Jak się czujesz? <3 Juz dotarło do Ciebie ze siedzi w Tobie mały człowieczek który już niedługo Cię będzie kopał w brzuch a później darł w niebogłosy? ;)
    Ja też tak mam z siniorami. W ogóle to u mnie wszystkie pierdołki się goją miesiącami. Palmę brałam 1 tabletkę swansona, e miałam z aliness, bodajze 300 mg na kapsułkę, a k nie wiem ile - w zestawie z D3 było. One wszystkie też rozrzedzają krew. Myślę, że może mój organizm potrzebował takiego solidniejszego rozrzedenia. Wczoraj odstawiłam połowę supli, bo nie wiem, czy je można jak jest coś. Palma na pewno odpada i ALA.
    Ja dorobiłam właśnie białka i antytrombę po tym jak mi czas i wskaźnik krzepnięcia wyszły podejrzanie wysokie, teraz czekam na wyniki, dam znać jak przybędą.
    Jak ja się czuję? Hmm, nie wiem. Narazie się nie nakręcam - obiecałam sobie nie szaleć jeszcze przynajmniej 4 tygodnie. Za dużo się naczytałam i teraz wolę sobie za dużo nie wyobrażać

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Maja gratuluję i niech Wasze ciąże się rozwijają przepięknie!!!!! <3
    Super wieści, że wetetanki lecą z dwoma krechami!

    Flowwer wrote:
    Kochane kciuki za jutrzejsze bety, testy !
    Karma dalej @ brak ?

    Wczoraj @ przyszła. Zapisałam w ovu @ i nic nie wrzucam, żeby nie liczyć. 3 cykle mamy na naturalsie lecieć według zaleceń gina, a potem inseminację próbujemy.

    Flo powodzenia dziś, kciuki zaciśnięte!!!!!!!

    Pracoholik na nogach od 4:45. Zaraz robię przerwę na herbatkę, bo kawy wypite tyle, że mnie telepie. :D

    Maja84 lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6534 9453

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dziś prawdopodobnie przylazła pierwsza @ po porodzie.. Myślałam, że jak KP to trochę poczeka (najlepiej do końca karmienia) a ta dziadówa pojawia się równo po 6 tygodniach :/
    Więc witam się znów w Waszym świecie :)

    Karolina90, Amy333, Karma88, lamka, Czrna 81, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2627 2467

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A do mnie dziś prawdopodobnie przylazła pierwsza @ po porodzie.. Myślałam, że jak KP to trochę poczeka (najlepiej do końca karmienia) a ta dziadówa pojawia się równo po 6 tygodniach :/
    Więc witam się znów w Waszym świecie :)

    Ooo to faktycznie szybko, narzeczona brata mojego eMka urodziła równo 5 miesięcy temu i nadal nie ma @. Od czego to właściwie zależy?

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI (Klinika Gameta)
    18.09.2020- punkcja (15 kummulusow, 6 zaplodnionych)
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,
    Gratuluję serdecznie pozytywnych wyników i trzymam kciuki aby to jeszcze nie był koniec dobrych informacji w listopadzie :) :)

    Ja w weekend zostałam zaatakowana przez córę i upiekłyśmy chyba z 1000 pierników, poczułam już troszkę świąteczny nastrój i chyba pierwszy raz od dłuższego czasu zaczynam niecierpliwie wyczekiwać magii świąt :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A do mnie dziś prawdopodobnie przylazła pierwsza @ po porodzie.. Myślałam, że jak KP to trochę poczeka (najlepiej do końca karmienia) a ta dziadówa pojawia się równo po 6 tygodniach :/
    Więc witam się znów w Waszym świecie :)

    Tak szybko...? Oo A ja myslałam że jak uda mi się KP to będę miała spokój od @ przez najbliższe pół roku po porodzie...eeech...

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 27 listopada 2017, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Hej wszystkim,
    Gratuluję serdecznie pozytywnych wyników i trzymam kciuki aby to jeszcze nie był koniec dobrych informacji w listopadzie :) :)

    Ja w weekend zostałam zaatakowana przez córę i upiekłyśmy chyba z 1000 pierników, poczułam już troszkę świąteczny nastrój i chyba pierwszy raz od dłuższego czasu zaczynam niecierpliwie wyczekiwać magii świąt :)

    Ja wyrobiłam ciasto na piernik staropolski i teraz leżakuje :D pierwszy raz robię i nawet nie wiem czy to dobrze że jest takie gęste

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego