X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ewela wróciłas do gry : D trzymam kciuki !!

pęcherzyk przecież jeszcze urośnie, może owulka się przesunie troszkę : )

Ja jednak jutro siknę po raz pierwszy... chociaż nie mam nadziei
    Iza mocno trzymam kciuki.
    Strasznie się cieszę że mogę mieć chociaż nadzieję że się uda.
    A jeśli chodzi o HSG, to ja też miałam robioną tylko cytologię przed badaniem.

Izape_91 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jestem po wizycie. Beta pobrana wyniki w przyszlym tygodniu. Test z moczu wyszedl u nich rowniez pozytywny.
    Na usg maly pęcherzyk 0,23cm ;)

beta to tylko formalność : ) gratuluję fasolki <3

Zielona1911, Sekret lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona super, bardzo się cieszę!!! Oby teraz była córeczka

Zielona1911 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja jak już pisałam, listopad będzie pełen serduszek.

Maj, summer86 lubią tę wiadomość

• Kejt Ko Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super!!
    Ja też dziś byłam na becie okresu nadal brak po 14 mam wyniki

Lunaris, Bunia86, Malwas, KateHawke, Justa0801, Emiilka, madwitka, lamka, Zielona1911, Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza może nie jestem najlepszym przykładem ale ja już miałam tyle razy robione HSG że chyba więcej razy leżałam na fotelu ginekologicznym niż dentystycznym. Miałam robioną tylko cytologię i nigdy nic złego się nie działo. Wiadomo każda z nas jest inna i organizm może inaczej zareagować. W tym roku spróbowałam pierwszy raz w życiu sonoHSG i mimo kosztów szczerze polecam- od razu wiadomo co i jak nie trzeba czekać nie wiadomo ile i dużo przyjemniejsze niż standardowe HSG. Jeśli jest coś nie halo to i tak wyjdzie.

Muszę to napisać! 91Ewela09 boski avatar! :D abyśmy wszystkie miały taki prezent za rok pod choinką <3

91Ewela09, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kejt Ko Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za HSG Niki :)

Dziś mam 20 dc i tak mnie napier**** lewy jajnik jak na ovu. Nie wiecie od czego to ?

Ja identycznie miałam w tym cyklu :) okresu nie ma a czekam na wynki Bety sikaniec ujemny

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt Ko trzymam kciuki <3 do 14 jestem w stanie :D
    Zielona Tobie to od razu Gratuluje <3 Nie ma bata żebym trzymała przez tydzień :P ale każą ćwiczyć cierpliwość! Niech się fasolka zdrowo rozwija <3

Kejt Ko lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lena na nad jakimi lekarzami się zastanawiasz?

Nad wyborem ginekologa, idę na pierwszą ciążową wizytę w przyszłym tygodniu i chciałabym już zostać u jednego, zastanawiam się nad szpitalem w Raciborzu - wtedy dr Chmura, albo Jastrzębie - wtedy dr Różalski.

Do tej pory chodziłam do Enelmedu w Katowicach, ale tam mnie wkurza to osobne usg i wizyta, nie wyobrażam sobie ze lekarka prowadząca moja ciąże miałaby nigdy nie widzieć mojego usg, dziwne to rozwiązanie.

Prawda jest taka ze bardzo się boję i codziennie myśle tylko o tym zeby wszystko było dobrze z moim groszkiem, dlatego czekam jeszcze pare dni na wizytę, żeby zobaczyć jak najwiecej na usg

Dziewczyny myślę o Was <3 mój mąż ja już widzi to różowe tło z ovu w moim telefonie to mówi że za dużo czytam i się piekli ze się nakręcam niepotrzebnie zamiast się relaksować, ale mu tłumaczę, że właśnie z Wami mogę się podzielić swoimi obawami i nikt mnie nie weźmie za wariatkę

KateHawke, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dziś na monitoringu. U mnie 13 dc, w jednym jajniku pęcherzyk 7 mm, w drugim 10 mm, endometrium 6 mm trójfazowe.
    Kolejne USG mam we wtorek, bo u mnie owulacja jest raczej później niż wcześniej.

Trochę się pozytywnie nastawiłam, bo:
    a) endometrium wg pani doktor ładne jak na teraz (trójfazowe wg opisu, więc zakładam, że to to samo co trójlinijne?). Dla mnie to pozytyw, bo ostatnio miałam 6,6 mm ok. 4 dni po owulacji, więc jak teraz jest takie ładne, to od razu lżej na sercu :) (czy to może być kwestia wina czy raczej np. ovarinu?)
    b) pęcherzyk przed owulacją 10 mm chyba jeszcze ma szanse urosnąć?:)
    c) pani doktor rzuciła okiem na wyniki, kazała w przyszłym tygodniu przed owulacją powtórzyć estradiol i lh oraz pochwaliła decyzję endokryologa o zapisaniu euthyroxu.

Ovufirend dni płodne zaznacza mi od przyszłego czwartku do poniedziałku, aplikacja w telefonie natomiast od przyszłego piątku do przyszłej niedzieli, więc chyba mąż mi padnie z wycieńczenia ;)

Lekarka przypadkowa, ale kurczę pozytywna, dużo mówiła, co widzi, co będzie itp. więc nie wiem, czy nie zacznę bywać u niej częściej. To jest chyba największy pozytyw ostatnio -trafić na kogoś, kto wzbudza choć trochę zaufania.

KateHawke, Flowwer, summer86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona
    Gratuluje ❤

A teraz pytanie z innej beczki... Może i głupie.. Co myślicie o kalendarzu chińskim? Chodzi mi o płeć dziecka

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej nic nie wiadomo. Okresu brak, bóle brzucha jakby ucichły. Miałam jechać dziś na bete, ale auto odmówiło posłuszeństwa ;( jak na złość. Zostaje sikanieć jutro rano. :) oszaleje zanim się coś wyjaśni.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jestem po wizycie. Beta pobrana wyniki w przyszlym tygodniu. Test z moczu wyszedl u nich rowniez pozytywny.
    Na usg maly pęcherzyk 0,23cm ;)
    Yupii <3 <3 <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset - To fakt, ciężko jest trafić na osobę z jednej strony kompetentną w swoim fachu, a z drugiej komunikatywną i wzbudzającą zaufanie. Na pewno o wiele lepiej rozmawia się z osobą, która nie traktuje Cię jak na taśmie. To do przyszłego tygodnia na pewno pęcherzyk się powiększe,a i endometrium również. Zresztą w drugiej fazie cyklu zanim dojdzie do implantacji endometrium zwiększa swoja grubość pzrez działanie progesteronu.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to czekamy na 2 krechy jutro :)
    Paula ja się nie znam- wiem tylko że każdy rok to inne zwierzę. A jak się ma kalendarz chiński do płci? podrzucisz coś więcej na ten temat? ja chętnie poczytam :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Zielona
    Gratuluje ❤

A teraz pytanie z innej beczki... Może i głupie.. Co myślicie o kalendarzu chińskim? Chodzi mi o płeć dziecka
    W necie są dwa różne :) są swoimi odwrotnosciami :) wiec ten tego :D wg jednego ja jestem chłopcem a córka córką a wg drugiego ja jestem dziewczynką a córka chłopcem :D

KateHawke, malka, Paulina.G lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Zielona
    Gratuluje ❤

Kurde chętnie bym zobaczyła czy się sprawdza ale nie wiem czy in vitro można zaliczyć do daty stosunku :P
    Też jestem ciekawa jak to się sprawdza procentowo. W ogóle dopiero teraz czytam co to jest i z czym się to je :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • malka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika zgłoś może, że Ci ta ręka drętwieje. Mnie tak urządzili po laparo. Jakoś źle podpięli kroplówkę. Najpierw ręka tylko drętwiala a potem w prawej ręce siły nie miałam przez 2tygodnie. Nie umiałam nic porządnie chwycić czy podnieść. Suszenie włosów suszarka nie wchodziło w grę chyba że lewa ręka ;) Masakra

Izape zazwyczaj jest tak, że pobierasz odpowiedni zestaw na wymaz z laboratorium, idziesz do gina, on robi wymaz i to zanosisz do labu. Chyba, że gin ma umowę z jakimś labem to pewnie wszystko na miejscu załatwisz. I nie CRP tylko PCR ;)

Zielona piękny pęcherzyk!

Lena to Ci nie doradzę, w sumie o ginekologii w Jastrzębiu teraz same dobre opinie są bo tam wszyscy lekarze z Rydułtów przeszli. Ale Racibórz i Chmura też ok. Ja chodzę do Grudnia w Rybniku od zawsze i nie będę teraz zmieniać.

Zielona1911, Lena21, summer86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Zielona
    Gratuluje ❤

Ja w to nie wierzę, ale u mnie się sprawdziło i przy synu i przy córce :P

Paulina.G lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się sprawdziło, ale w to nie wierzę bo to loteria. Nawet współżycie w owulacje nie gwarantuje chłopca.
    moja brat owa skończyła medycynę i mi jakoś tłumaczyła, ale tej wiedzy dalej nie przekażę bo coś namieszam.

Paulina.G, summer86 lubią tę wiadomość

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ