Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe staraczki.
Odpowiedz

Lutowe staraczki.

Oceń ten wątek:
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka - no Wy macie wesoło - PEŁEN RESPEKT i podziw dla Twojej pracy - jak trafiłam na zastępstwo (z marszu, bez żadnego przygotowania) do oddziału przedszkolnego to po 4 godzinach nie wiedziałam jak się nazywam :D

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Kochana jeszcze nie mam tak źle. Mam 17 dzieciaków i pracuje z koleżanką po 8 godz więc wychodzi na to, że tylko godz jesteśmy same. Ja to podziwiam przedszkola państwowe bo tam więcej dzieciaków. Ale one mają woźne przy posiłkach a nam tylko do sali przywożą a potem ogarniamy same. Dobrze już mamy, że nie leżakujemy bo i to musiałyśmy same rozkładać. Oj bolał kręgosłup wtedy. Ja to kiedyś bym chciała w szkole pracować. Mam podyplomówkę wczesnoszkolną ale nie czuje się jeszcze na siłach. Co do papierkologii to u nas nic nie ma. Wszystko na żywca z przewodnika. Teraz za miesiąc mam semestralne spotkania z rodzicami i musze zrobić obserwacje. Jeszcze arkuszy nie dostałam, gdzie powinna być obserwacja z października. Skąd mam to pamiętać. Takie pic na wodę to przedszkole. Tylko żeby rodzice byli zadowoleni, piekny wygląd wszystkiego a w środku? Ostatnie szkolenie i rada byly chyba ze 2 lata temu to dziewczyny sie skarżyły że muszą po pracy zostawać i sie skonczylo (chociaz te godziny mozna bylo potem odebrac). Dlatego ja bym kiedyś w panstwowce chciala pracować.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Monika:) Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam jakiegoś takiego śluzowo-brązowego plamienia (przepraszam za dosłowność).... więc chyba nici...

rfxg9jcgzbzrvpp9.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie - tragedii u Ciebie jeszcze nie ma - u nas w przedszkolu jest 25 sztuk małych szaleńców i 1 przedszkolanka. Do tego mamy tam jednego chłopca, który ma 5 lat, a jest na etapie dziecka 2 - letniego (z winy rodziców - totalne zaniedbanie jakby to nazwać społeczne?) oraz jednego chłopca, który jak dla mnie (specjalistą nie jestem)ma jakąś formę autyzmu (dopiero niedawno rodzice zgodzili się na badania - więc czekamy).

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wreszcie po pracy. Tak piszecie o pracy z dziećmi, ja też pracuje z dzieciakami, ale moja praca jest bardzo wesoła, jestem animatorem zabaw dziecięcych w bawialni.

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika:) wrote:
    Właśnie dostałam jakiegoś takiego śluzowo-brązowego plamienia (przepraszam za dosłowność).... więc chyba nici...

Przy tak wysokiej temperaturze to może być dobry znak :) Diagnozuj ;)

• Monika:) Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena, dziekuję za słowa otuchy. Jak to zobaczyłam to od razu mi oczy łzami zaszły. Zobaczymy co będzie jutro. Jeśli to @ to przynajmniej nie musiałam na nią czekać 45 dni - cykle mi się w końcu skracają, a to plus.

rfxg9jcgzbzrvpp9.png
  • monia30 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Tak czytam i duzo nas jest widze po studiach pedagogicznych, ja jestem po pedagogice opiekunczo wychowawczej z wczesnoszkolna, ale nie pracuje w zawodzie. Nie bylo pracy u mnie w miescie, i za to siedze 8h w biurze i zajmuje sie papierologia i rekrutacja pracownikow jestem kierownikiem administracyjnym wiec zle nie jest ;) ale powoli nurzy mnie ta praca. Mi sie wogole marzy stworzenie rodziny zastepczej o charakterze pogotowia rodzinnego, ale to jak dzieci odchowam swoje :)

Madalenka wspolczuje negatywu ale moze w nastepnym cyklu sie uda.

Ja to polecam donga jak nie bralam clo to ladnie wyregulowal mi cykle i jajniki zaczely pracowac, a teraz przy clo sluz mialam wrecz ksiazkowy hehe

201510241762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ten dong

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam chyba z 4 godz, szok!

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha!Laski, zapomniałabym - dla tych które biorą ACIDUM FOLICUM RICHTER!sprawdzić serię.

http://fakty.interia.pl/polska/news-gif-wycofuje-z-aptek-kwas-foliowy,nId,1662797

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dong quai to inaczej dzięgiel chiński http://rosliny-lecznicze.pl/dziegiel-chinski/

i jego bierze sie od zakonczenia @ do owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 21:00

201510241762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Spisałam to z dwóch moich skierowań, dlatego tak napisałam. Jednak najlepiej żeby to lekarz określił w którym dc robić jakie badania ;)
    AAA widzisz bo jedna moja doktorka kazala mi zrobic badania w 7dc potem 14 dc potem w 21 dc i niby wszystko ok a plamienia sa dalej :/ wiec kolezanka powiedziala ze takie badania sa niemiarodajne i kazala mi zrobic tak jak opisalam wyzej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez was dziewczyny podziwiam praca z dziecmi czy w szkole jest ciezka i ta papierologia masakra!!!! Kocham dzieci ale powiem wam ze potrafia byc meczace. Dobra lece sie myc i spac jutro ciezki dzien pa dziewczyny i slodkich snow do jutra!!! <3

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, ja już padam...wciągnę z 5 kartek książki i pewnie odpłynę - KOLOROWYCH SNÓW!

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam głupie pytanie. Skoro dziś mam delikatne krwawienie i jak narazie użyłam tylko wkładki to zaznaczam plamienie, a pewnie jutro okres. A jak wy robicie? Herbata, łóżko i termofor moim przyjacielem. Mam nadzieje, że jutro nie będzie bardzo źle bo idę do pracy. Gdybym wiedziała to jakoś bym się przemęczyła dziś z tym bólem głowy. Tak na marginesie to dziwne rzeczy zauważam od kiedy obserwuje swoje cykle. Zazwyczaj zaczynałam brązowymi plamieniami a tu dziś normalnie żywa, jasna krew. Hmmm.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała delikatnie krwawienie to dałabym jedną kropelke. Plamienie dawałam jak miałam brązowe wycieki.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię jak ty madlenka jak mi wystarczy wkładka to zaznaczam plamienie, jak muszę użyć podpaski to jedną kropelkę.

Właśnie wróciłam z kina, jesuuuu tak nagrzali tam, że jak wariatka siedziałam bez butów i skarpet :P bo nie miałam jak inaczej się wychłodzić, bo pod bluzką tylko biustonosz hehe

Lecę spaciu, zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie, kolorowych snów wam życzę <3

p.s. jak ktoś lubi SF to zajebisty film Jupiter :)

201511211678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlam na chwile zyczyc wam spokojnej nocy :)
    mierzylam tak o teraz temp i duzo nizsza niz poranne sprzed kilku dni wiec raczej idzie @... no coz:)

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, u mnie już pozamiatane..nie ma sensu robić sikańca skoro tempka 36,4.. :( pewnie ta głupia @ wcześniej zawita i będą krwawe walentynki ;(

16uddqk3x9bbni2d.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ