Lutowe staraczki.
-
WIADOMOŚĆ
-
hej,
ja TSH miałam na poziomie 3,49. Dostałam Euthyrox 25 i po 4 miesiacach miałam ok 2,48 czyli tą górna granice dla starającej się. Od mojej endo usłyszałam, że teraz śmiało mogę się starać. No dostałam też polecenie, że od razu gdy pojawi się ciąża dawkę zwiększyć do 50 i brać Jodid. U mnie to tak wyglada
-
ja miałam 1,95 w 2013 w zeszłym roku 2,65...
Beff, mówisz że 2,48 to max dla starającej się?? No to szkoda, że żaden lekarz nie widział problemu.. hmm.. -
Morisku a wiesz, że jest coś takiego jak niedoczynność tarczycy subklinicznej czyli utajonej, moja endo stwierdziła, że właśnie wtedy najczęściej jak sie zaczyna niedoczynność a lekarze ja lekceważą bo w wynikach to nie wychodzi albo jest mało zauważalna
-
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/hormony/subkliniczna-utajona-niedoczynnosc-tarczycy-przyczyny-objawy-leczenie_33816.html
poczytajWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:56
Morisek28 lubi tę wiadomość
-
z tego co ja wiem, to 2,5 to max. zaokrągliłam mój wynik
u mnie do tego się zaczęło ,że mój gin skierował mnie na TSH jak tylko powiedziałam, że chcę się starać o dziecko i powiedział, że jeśli będzie wyższy niz 2,5 to mam sie zgłosić do endokrynologa. Jak wspomniałam miałam 3,49 wiec od razu do endo pobiegłam. -
zapisałam się na piątek do endokrynologa, zobaczymy co powie, dzięki za uświadomienie byłam przekonana, że skoro mieści się w normie to jest w miarę ok, echh
-
Wiesz ja trafiłam na dobrą lekarke ale musze znowu badania porobić - chyba ostatnio sama sobie to zaniedbałąm ahhh i schudnąć miałam tak zalecała a tu dupa jak teraz nie zajdę to robię diete
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:06
-
Fufka ja sobie obiecałam, że jak nici z ostatniego cyklu (a nici) to po wypłacie od razu kupuję karnet na siłownię.. i najpierw chyba zajmę się sobą
-
a co to jest ten Gaca system?
Ahh ja moge miec i 5 karnetów tylko musze sie zmobilizowac do jakichkolwiek cwiczen a tu jest ból raz, ze nienawidze sie pocić a dwa mam syskopatie i to co mi sie podoba ćwiczyć to nie moge np. orbitrek zaraz mi dyski wypadają. Musze chodzić na basenWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:13
-
Cześć dziewczyny Nie miałam ostatnio czasu, bo zostałam zawalona robotą papierkową - kilka dni wyjętych z życia. Wczoraj nie zmierzyłam temperatury, bo prawie całą noc spędziłam na wypełnianiu dokumentów
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za testujące i starające się
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
U mnie też jakoś kiepsko z tą motywacją niestety
ja myślałam nad bieżnią ale jakoś mój K. średnio przekonany do kolejnego "mebla" szczególnie, że zna mój słomiany zapałWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:26
-
Ja mam orbitreka, rower, stepper i jakies tam ciezarki i do tego pilka do cwiczen (przepuklina w odcinku ledzwiowym) i twierdze ze bierznia to to co mi jest potrzebne oczywiscie jako zbieracz kurzu. Wstyd mi za moje lenistwo. Kurcze jak mnie bola sutki - tak z innej beczki