Lutowe staraczki.
-
WIADOMOŚĆ
-
aaagaaatka wrote:Natii masz śliczne włosy takie mięciutkie się wydają
no faktycznie ladne:) zawsze chcialam miec takie dlugie proste a mam krecone - w sumie tez je lubie, oprocz porankow gdy musze je rozczesac:D -
dziewczeta, ja zmykam na jakis czas pozalatwiac troche spraw
dzisiaj pierwsze samotne jezdzenie nowym autem a pogoda pożal sie boze a 105 koni pod maska az sie prosi -
zastanawiam się o co mogło chodzić naszemu forumowemu ekspertowi " Przyjmowanie luteiny od 2 dnia skoku temperatury wydaje się trochę za wczesne, jednak musiałbym mieć możliwość konsultacji, by wypowiedzieć się jednoznacznie. " - no toż kiedy zacząć? ;/
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnyDziewczyny myślę sobie (może za dożo myślę?) żeby zrobić jakieś badania np. tsh, fsh, lh i prolaktynę czy lepiej się nie nakręcać i postarać się jeszcze kilka mc bez lekarza? Jak już miałabym iść do lekarza to z jakimiś wynikami. (staramy się dopiero 4mc)
A jeżeli miałabym robić badania to coś jeszcze polecacie? -
aj w końcu was nadrobiłam... ale napisałyście... a my tak jak mówiłam odpuściliśmy pomiary temperaturki obserwacje śluzu itp... stierdziliśmy że w sumie 10cs to sporo ale za dużo mnie to wszystko kosztowało więc pozostały mi tylko rozmowy z wami a padła decyzja że jak nie uda sie do 24 cs to sibie adoptujemy bobaska:) żadnych inseminacji in vitro nie, bo z badań wynika że nie ma przeciwskazań medycznych do zajścia... a może wtedy się wszystko rozwiąże..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:59
-
nick nieaktualnyMorisek28 usg miałam w styczniu, mam niewielką torbiel prawdopodobnie endometrialną poza tym jest ok. Cytologię miałam chyba w lipcu i mam nadżerkę 2 stopnia- niby nic strasznego, gin nie chce wymrażać bo nie rodziłam, ale ostatnio gdzieś wyczytałam że to niby może być stan zapalny utrudniający zajście w ciążę. Sama nie wiem.
Morisek28 ale przedwczesną menopauzę chyba można leczyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:00
-
Morisek mam wrażenie że się powtarzam ale może najwyższa pora zrobić AMH? Może takie objawy masz na tle psychosomatycznym, bo wierzysz że właśnie to Ci dolega?
Czesc kobietki podczytuje was troche- czasami wasz humor powala- zwlaszcza Moriska
ja zaczelam cykl 13 ale cos sie porabalo tak ze nie wiem co bedzie ,a mialam w planie ujawnic sie na testowanie w przyszlym miesiacu...
no ale tak naprawde chcialam napisac do Moriska- te uderzenia goraca to masz o okreslonych porach dnia, czy np po jedzeniu?
Bo ja od 3 lat mam problemy z waga, bylam przebadana na wsie hormony ok, problem okazal sie schowany- zbyt duze wyrzuty insuliny 1 godz po jedzeniu- i jak np zjem cos czego nie powinnam to wlasnie udrzenie goraca bbol glowy is trasznie sie poce (o irinio badanie cukru w normie)
a insulina potrafi namieszac bo jest antagonista do estrogenow i progesteronugretka -
nick nieaktualnyMorisek28 na 100% nie powiedział, że to endometrialna, ale to po kolorze stwierdził, inaczej wygląda torbiel która powstała z niepękniętego pęcherzyka, a inaczej endometrialna która ma krew w sobie i sama z siebie się nie chłonie. Po za tym byłam u dwóch ginów w odstępach miesięcznych i torbiel była nadal.
-
nick nieaktualny
-
Morisku ja miałam zwykłą torbiel czynnościową na 4,5 cm i myślałam że to duża (zresztą tak lekarz mówił) a u Ciebie co za pacan dopuścił do takiego rozrostu.... Masakra
Ale wiadomo - lekarze - temat rzeka.Morisek28 lubi tę wiadomość
Morisek28 wrote:o! Zwrócę uwagę! Czyli co cukier z obciążeniem glukozy zrobić?
a jak sie u Ciebie to objawialo?
no ja tylam przez 3 lata +30 i nikt nic nie znalazl, problemy sie troche wyjasnily jak zaczelam sie starac o ciaze
insulina blokuje wzrost jajeczek- nie ma dominujacego, nie ma owulacji
oczywiscie doszlam okrezna droga sama i poszlam do gina rozsadnego- bo oczywiscie domowy olal sprawe cukier na czczo - ksiazkowy
wzrasta cholesterol, trojglicerydy( skad jak dieta od dietetyka- nie dzialala)
wypadaja wlosy, sucha skora, niski poziom estrogenow i progesteronu
jak zjem cos z wyzszym IG to jest b. duzy wyrzut insuliny- i po 1 godz. jest b. niski cukier, wyrzut potu bol glowy( zawsze myslalam ze boli od niskiego cisnienia)
trzeba zrobic krzywe glukozy i insuliny rownoczesnie
gretka