X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe staraczki.
Odpowiedz

Lutowe staraczki.

Oceń ten wątek:
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, ovu nie wyznaczyl owulacji, temperature tez mierze niezbyt regularnie, ale od ostatnich paru dni rosnie :)

Kena
    Nie wiem jak tam w PL, bo mieszkam w DE- a tutaj to bardzo czeste zjawisko. Rodzice po prostu puszczaja swoje dzieci do szkoly, czy do przedszkola i sie nie przejmuja... SZOK

• zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubecek, @ nie ma = ciągle są szanse :) powtórz test ;)

Lilmama, trzymam kciuki, żeby to zagniezdzenie było!

My już w łóżku po super randce. Będziemy oglądać film :) Miłego wieczoru dziewczyny!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam za Nas wszystkie starajace sie kciuki :))

Zakocona - jak samopoczucie? Milego wieczorku- ja jeszcze czekam za moim M, az wroci z pracy:/ Nie lubie samotnych wieczorow :(

• zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samopoczucie dobre, a nawet więcej :)
    Ale muszę przyznać, że zaczynam się trochę stresować jutrzejsza wizytą u gina.. Na szczęście L jutro wyjdzie wcześniej z pracy, żeby mnie wesprzeć jeszcze w domu i razem pojedziemy.
    Błagam o piękny pęcherzyk..!!

A co do samotnych wieczorów to też ich nie lubię. Jakoś nieswojo się czuję wtedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:04

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona będziesz miała piękny pęcherzyk i dużo pozytywnych fluidków, którymi nas w lutym pozarażasz. W końcu jesteś naszą patronką więc nie ma innej opcji.

I koniec kropka! Zielona kropka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:07

zakocona lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki madlenka! Nawet nie wiesz jak miło czytać takie rzeczy!

madlenka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena1983 wrote:
    Aż trudno uwierzyć, że jeszcze się to zdarza...
    To jeszcze nic moja córka jak chodziła do przedszkola to dwa lata temu był swierzb. Masakra

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona bedzie dobrze zobaczysz, nie ma co sie stresowac;) Tym bardziej, ze masz wsparcie od nas i od przyszlego tatusia :) Daj nam znac, jak poszlo i zarazaj oj zarazaj wiruskami :))

zakocona, Emilia77 lubią tę wiadomość

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważka wrote:
    To jeszcze nic moja córka jak chodziła do przedszkola to dwa lata temu był swierzb. Masakra

Wspolczuje - straszna sprawa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka nie była w tym czasie w przedszkolu, a w weekend była dezynfekcji całego przedszkola

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście u nas...odkąd pracuję w szkole nie było żadnych takich niemiłych przypadków...fajnie było dwa lata temu gdy mieliśmy epidemię ospy wietrznej...zdarzyło się, że w jednej klasie tylko 3 dzieci przez tydzień chodziła do szkoły :)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, kochane trzeba się zawijać, wypluskać i zaciągnąć małża do łóżka ;) Kolorowych snów!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów, jutro wolne wiec częściej będę do Was zaglądać :-D

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za jakieś dwa tygodnie mamy zacząć się znów starać. A ja jestem w panice. Strasznie się boję, że znowu się nie uda. Chce mi się płakać i nie myślę o niczym innym. Boję się, że jak przyjdzie co do czego, to spanikuję.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko nie wiem co Ci napisać. To chyba normalne, że się boisz. Ja, chociaż jeszcze nie byłam w ciąży, to też myślę o tych poronieniach. Tyle się ostatnio słyszy, że nie da się o tym nie myśleć. Ale wiesz, chyba jest tak, że im szybciej zacznie się starać tym lepiej. Bo im dłuższa przerwa tym więcej wątpliwości i się człowiek w tym zakręca. To tylko moje zdanie. Zostań z nami, pomocne z nas babeczki, będziemy Cię wspierać. Ja Ci życzę by znów udało się szybko ale zakończenie było mega szczęśliwe. Dobranoc dziewuszki :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Myszko nie wiem co Ci napisać. To chyba normalne, że się boisz. Ja, chociaż jeszcze nie byłam w ciąży, to też myślę o tych poronieniach. Tyle się ostatnio słyszy, że nie da się o tym nie myśleć. Ale wiesz, chyba jest tak, że im szybciej zacznie się starać tym lepiej. Bo im dłuższa przerwa tym więcej wątpliwości i się człowiek w tym zakręca. To tylko moje zdanie. Zostań z nami, pomocne z nas babeczki, będziemy Cię wspierać. Ja Ci życzę by znów udało się szybko ale zakończenie było mega szczęśliwe. Dobranoc dziewuszki :)

Dziękuję.
    Chyba nie mam wyjścia, bo już ustalone z mężem i z lekarzem... W końcu trzeba się zdecydować, a przecież za rok, dwa, trzy będę bała się tak samo.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Dziękuję.
    Chyba nie mam wyjścia, bo już ustalone z mężem i z lekarzem... W końcu trzeba się zdecydować, a przecież za rok, dwa, trzy będę bała się tak samo.

A jeszcze jak mój mąż jedzie w delegację, to jest mi dużo gorzej i tym bardziej panikuję...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86, pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Moja mama od dziecka mi to wpajała i powiem Ci, że to naprawdę działa :) Jak dużo myślisz o tym, że się nie uda, to niestety tak się stanie. Ja w tym cyklu miałam nastawienie, że będzie dobrze i na razie jest :) To tak samo, jak mówisz np. do męża: "Nie zapomnij parasolki!" - wtedy na pewno zapomni :D A jak powiesz: "Pamiętaj, żeby zabrać parasol!", to zabierze ;) Dużo zależy od naszej głowy! Ja staram się całe życie myśleć pozytywnie, choć jest to bardzo trudne, bo jestem mega pesymistką :D Ale mama skutecznie wpaja mi zawsze, że wszystko zależy od naszego nastawienia.

Edit:

Jeszcze niektórzy mówią, że nie chcą się zawieść, ale wiecie co... Niezależnie od myślenia, w przypadku braku ciąży zawód jest zawsze. Więc lepiej myśleć pozytywnie :D Wiem, wiem, to mega trudne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 06:33

Mysz86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Morisek, widziałam. Szkoda.
    U mnie jak narazie jedna kreseczka w górę. Fajnie to wyląda, ale się nie cieszę, bo w zeszłym cyklu miałam taki wykres i mi potem spadło.
    Kto dziś testuje?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę Cię!

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ