Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauline89 wrote:Czesc dziewczyny, podczytuję was juz tak od jakiegos czasu i w koncu postanowilam napisac,mam nadzieje ze przyjmiecie mnie z otwartymi ramionami
Z mężem staramy sie o dziecko mniej wievej od czerwca zeszlego roku. Niestety troche sie dluzy przez moje cykle srednio 30-40 dni.
W zeszlym cyklu pobadalam wiekszosc hormonow i wszystko bylo okej, maz jest po rozszerzonym badaniu nasienia i takze bez zarzutu, wiec to wszytdko pewnie kwestia czasu, aczkolwiek jestem bardzo niecierpliwa i testuje co miesiac jak glupia, czasami nawet troche za wczesnie :p
Wczesniej jeszcze dochodzily testy owulacyjne,ale teraz postanowilam wrzucic na luz.
Testuje teraz sob-ndz takze trzymajcie kciuki tak jak i ja trzymam za Was!
No i oczywiscie gratuluje zafasolkowanym i zazdraszczam!!
Jasne, że jak jest problem organiczny, to "niemyslenie" nie pomoże. Trzeba wykonać podstawowe badania i poznać siebie. Znam pierdyliard przykładów, gdzie dziewczyny wyluzowały albo musiały uwagę skupić na czymś innym i bach ciąża!
O nawet wyżej Majuszka, dobry przykład!
Znam dziewczynę po 2 in vitro, która wpadła z trzecim. Gineokolożka moja ma pacjentke, która po adopcji 2 chłopczyków zaszła w ciążę.
Trzeba też znać siebie. Ja na przykład wiem, że jestem ogólnie życiowo spięta i łatwo się nakręcam. Jak próbowałam mierzyć temp., to budziłam się o 4 nad ranem chyba z napięcia.
Więc ja od dziś odpuszczam. Ale tak prawdziwie, bez wykresu, bez konta premium, bez testów ovu czy macania szyjki. Kwas foliowy i tyle.
Seks będzie poza ovu?- trudno. Choć małe szanse, bo mam cykle zbyt regularne, a libido i śluz w płodne dni takie, że nie mogę udawać, że nie widzę
Ale będziemy się kochać, a nie robić dzieci.
Pwinniśmy kiedyś trafićsummersun, Majuszka, E_w_c_i_a, agacia, Maja84, AnnaManna, Marcysia86 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Dostałam @ z 2 dniowym opóźnieniem. Wczoraj robiłam betę i była <5. Byłam załamana, dzisiaj, o dziwo, głowa do góry, bo przecież mam przed sobą nowy cykl!!! Dzięki za wsparcie dziewczyny :* 3mam za Was kciuki! Rada dla przyszłych testowiczek: nie wierzcie testom przed terminem miesiączki, nie wierzcie w blade (szare)kreski na testach, nie wnikajcie aż tak w swoje ciało, bo jestem żywym dowodem na to, że objawy ciąży i uczucie implantacji można sobie śmiało wkręcić. Życzę Wam i sobie, żeby wyluzować. Co ma być to będzie!
Przenoszę się na marzec. Pozdrawiam wszystkich! Buziaki! -
Czy mam kogoś dopisać? Coś zmienić?
1. melonek , Agniechaaaa - @, Gosiaczek91,
2. Karen25, ojMaryś- @, avila1810 - @
3. Katik - @, suri2016 , karola_aa
4. CzeresniowaMama - @, Camie - @ , lilka1984 - @, marcysia-@, JaKa,
5. Minerva, Maribell ,MamaFabianka , Koniczynka, Emciaem
6. Kamelkowo - @,Trinida, kajax , Bertha - @
7. Daphne Klaudynka2444, Sanderka,chicken - @
8. Klaudiia87-@, lollita - @,Malus9393 - @, Doma90, beatka_c, Szatyneczka
9. Oluchna, Zgredek 12 - @, E_w_c_i_a
10.AnnaManna, Lady - @, w_nika , Morenadenna
11.Justa0801, Madzia_, pigula_91, Tosia80, Anuśka19 , Madzik2 - @, Sept, Marcycha85, Betty29
12.Madziula - @,
13.Mama Sowa - @, Ewi28,100krotka30,
14.kika77, kascok,MalaMi*, Kasiak621 , Tinusia , kuki123, evve, Pixi86, summersun - @,Karolina90 - @, megilejn
15.Anna Stasia - @,Justaaa - @, Paulinucha87,mi_lejdi - @ , Majuszka
16.KaMiszka
17.
18.Tusiek86 , gg88,Pauline89, Aga89
19.in_co_gni_to
20. Madzik34
21.agacia
22.Gigi, Kaczorka, LiluyEvans
23.Maja84
24.Paulina staraczka, Mada92
25.summer86
26.Kaczorka, Swan ,Bocianiatko, ciekawska_babka
27. nesairah
28. sara9555, malka, FreshMm, Amy333, KateHawke
Ciąża:
Okres: @
W lutym mamy już 14 nowych fasolekTinusia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Muszę napisac, bo mnie stres, oczykiwanie i niecierpliwość zżerają dosłownie! Do @ jeszcze 8 dni, a ja najchętniej już bym testowała, normalnie wpatruję się w swój wykres jak ciele w malowane wrota!
Zaklinam go
Macie jakieś sprawdzone sposoby na niemyślenie o tym?
-
potworu wrote:Cześć dziewczyny!
Muszę napisac, bo mnie stres, oczykiwanie i niecierpliwość zżerają dosłownie! Do @ jeszcze 8 dni, a ja najchętniej już bym testowała, normalnie wpatruję się w swój wykres jak ciele w malowane wrota!
Zaklinam go
Patrz wyżej na mój post Póki jestes na ovuf, na pewno Ci sie to nie uda, bo tu nie myśli się o niczym innym14.04.2018 Théo -
mi_lejdi wrote:Patrz wyżej na mój post Póki jestes na ovuf, na pewno Ci sie to nie uda, bo tu nie myśli się o niczym innym
Hahaha, dzięki! Ale masz rację, świra można dostać, sama już nie zliczę, ile razy przeglądałam galerię wykresów ciązowych i szukałam wszelkich podobieństw do mojego wykresu...
Niestety trochę ciężko tak totalnie odpuścić, jak się ma problemy ze zdrowiem... Już raz dwa lata się starałam i nic, teraz rok... Cykle nieregularne i długie (powyzej 45 dni), jeśli leków nie biorę, niepękające pęcherzyki, brak owu, PCOS (albo i nie, bo na 3 lekarzy każdy co innego orzekł: tak, nie, może ).
Do wyboru, do koloru!
Na jakąś hipnozę chyba pójdę, żeby zapomnieć -
potworu wrote:Cześć dziewczyny!
Zaklinam go
Standard. U mnie jeszcze jakieś 9 dni do @ a też zaglądam na wykres co godzinę. Po co? Nie mam pojęcia. Do tego ściągnęłam aplikacje na telefon fertilityfriend i w związku z tym jadę na dwa wykresy żeby porównywać czy tak samo wyznaczy owulację itp. Szaleństwo totalne. Jeśli żeby zajść w ciążę trzeba odpuścić, to ja chyba nie mam szanspotworu lubi tę wiadomość
-
Majuszka wrote:czesc Dziewczyny!
Nalezalam do tych, ktore co miesiac doszukuja sie kazdego, najmniejszego objawu ciazy, spedzily tez na tym forum czytajac roooozne posty bardzo duzo czasu;)
Az tu sobie odpuscilam, mysle sobie a bedzie co ma byc heh....i dzisiaj, tak dla wlasnego widzimisie zrobilam test (jako ze mam ich jeszcze z 15:D ) a tu co??? Druga krecha! mam nadzieje, ze nie zniknie i @ sie nie pojawi....w sumie to teraz chyba czekac, nie? Haha, dobry prezent na "walentynki" dzien po;)
Pozdrawiam wszystkie:*
Majuszka super. Gratuluję i zazdroszczę
-
malka wrote:Standard. U mnie jeszcze jakieś 9 dni do @ a też zaglądam na wykres co godzinę. Po co? Nie mam pojęcia. Do tego ściągnęłam aplikacje na telefon fertilityfriend i w związku z tym jadę na dwa wykresy żeby porównywać czy tak samo wyznaczy owulację itp. Szaleństwo totalne. Jeśli żeby zajść w ciążę trzeba odpuścić, to ja chyba nie mam szans
Malka ja mam tak samo:))he he a najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to-a moze nie tyle smieszne co zalosne...ze
Mimo iz doskonale wiem,ze zaciazenie w tym cyklu byloby osmym cudem swiata....to poki nie ma okresu jest zawsze nadzieja:(((
Dobrze,ze mam swiadomosc,ze na swiecie jest co najmniej kilka innych takich wierzacych wariatek!!!potworu, malka, Amy333 lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Madzik34 wrote:Malka ja mam tak samo:))he he a najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to-a moze nie tyle smieszne co zalosne...ze
Mimo iz doskonale wiem,ze zaciazenie w tym cyklu byloby osmym cudem swiata....to poki nie ma okresu jest zawsze nadzieja:(((
Dobrze,ze mam swiadomosc,ze na swiecie jest co najmniej kilka innych takich wierzacych wariatek!!!
Wariatki, łączmy sięmalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik34 wrote:Malka ja mam tak samo:))he he a najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to-a moze nie tyle smieszne co zalosne...ze
Dobrze,ze mam swiadomosc,ze na swiecie jest co najmniej kilka innych takich wierzacych wariatek!!! -
nick nieaktualnyHej dziewuszki:) wracam do świata żywych po egzaminie. Udało mi się i zdałam co jest wiado.oscia rewelacyjna! Mam luz:) w tym cyklu nie mierze temperatury i tyle. Koniec. zobaczymy czy to coś da. Muszę przestać myslec
KaMiszka, 91Ewela09, KateHawke, mycha91, Kamelkowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny