X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauline89 wrote:
    Czesc dziewczyny, podczytuję was juz tak od jakiegos czasu i w koncu postanowilam napisac,mam nadzieje ze przyjmiecie mnie z otwartymi ramionami ;)

Z mężem staramy sie o dziecko mniej wievej od czerwca zeszlego roku. Niestety troche sie dluzy przez moje cykle srednio 30-40 dni.
    W zeszlym cyklu pobadalam wiekszosc hormonow i wszystko bylo okej, maz jest po rozszerzonym badaniu nasienia i takze bez zarzutu, wiec to wszytdko pewnie kwestia czasu, aczkolwiek jestem bardzo niecierpliwa i testuje co miesiac jak glupia, czasami nawet troche za wczesnie :p

Wczesniej jeszcze dochodzily testy owulacyjne,ale teraz postanowilam wrzucic na luz.

Testuje teraz sob-ndz takze trzymajcie kciuki tak jak i ja trzymam za Was! :)

No i oczywiscie gratuluje zafasolkowanym i zazdraszczam!!

Jasne, że jak jest problem organiczny, to "niemyslenie" nie pomoże. Trzeba wykonać podstawowe badania i poznać siebie. Znam pierdyliard przykładów, gdzie dziewczyny wyluzowały albo musiały uwagę skupić na czymś innym i bach ciąża!

O nawet wyżej Majuszka, dobry przykład! :)

Znam dziewczynę po 2 in vitro, która wpadła z trzecim. Gineokolożka moja ma pacjentke, która po adopcji 2 chłopczyków zaszła w ciążę.

Trzeba też znać siebie. Ja na przykład wiem, że jestem ogólnie życiowo spięta i łatwo się nakręcam. Jak próbowałam mierzyć temp., to budziłam się o 4 nad ranem chyba z napięcia.

Więc ja od dziś odpuszczam. Ale tak prawdziwie, bez wykresu, bez konta premium, bez testów ovu czy macania szyjki. Kwas foliowy i tyle.
    Seks będzie poza ovu?- trudno. Choć małe szanse, bo mam cykle zbyt regularne, a libido i śluz w płodne dni takie, że nie mogę udawać, że nie widzę ;)
    Ale będziemy się kochać, a nie robić dzieci.
    Pwinniśmy kiedyś trafić ;)

summersun, Majuszka, E_w_c_i_a, agacia, Maja84, AnnaManna, Marcysia86 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowo zafasolkowanym :)

Wszystkie z @ mocno ściskam.

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • summersun Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @ z 2 dniowym opóźnieniem. Wczoraj robiłam betę i była <5. Byłam załamana, dzisiaj, o dziwo, głowa do góry, bo przecież mam przed sobą nowy cykl!!! :) Dzięki za wsparcie dziewczyny :* 3mam za Was kciuki! Rada dla przyszłych testowiczek: nie wierzcie testom przed terminem miesiączki, nie wierzcie w blade (szare)kreski na testach, nie wnikajcie aż tak w swoje ciało, bo jestem żywym dowodem na to, że objawy ciąży i uczucie implantacji można sobie śmiało wkręcić. Życzę Wam i sobie, żeby wyluzować. Co ma być to będzie!
    Przenoszę się na marzec. Pozdrawiam wszystkich! Buziaki! :)

B-hcg 9 dpo = 24,6 <3 11 dpo = 78,0 <3 13 dpo = 196,0 <3 <3 48 dpo = 36349,7 !!! <3 <3 <3
    7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mam kogoś dopisać? Coś zmienić? :)
    an-LutoweF20TestowanieF202017-000000ffffffxxxxxx30002-1-0-12-DCglit144.gif

1. melonek mini-graphics-baby-020020.gif, Agniechaaaa - @, Gosiaczek91,
    2. Karen25, ojMaryś- @, avila1810 - @
    3. Katik - @, suri2016 mini-graphics-baby-020020.gif, karola_aa mini-graphics-baby-020020.gif
    4. CzeresniowaMama - @, Camie - @ , lilka1984 - @, marcysia-@, JaKa,
    5. Minerva, Maribell mini-graphics-baby-020020.gif,MamaFabianka mini-graphics-baby-020020.gif, Koniczynka, Emciaem mini-graphics-baby-020020.gif
    6. Kamelkowo - @,Trinida, kajax mini-graphics-baby-020020.gif, Bertha - @
    7. Daphne mini-graphics-baby-020020.gif Klaudynka2444, Sanderka,chicken - @
    8. Klaudiia87-@, lollita - @,Malus9393 - @, Doma90, beatka_c, Szatyneczka
    9. Oluchna, Zgredek 12 - @, E_w_c_i_a mini-graphics-baby-020020.gif
    10.AnnaManna, Lady - @, w_nika mini-graphics-baby-020020.gif, Morenadenna mini-graphics-baby-020020.gif
    11.Justa0801, Madzia_, pigula_91, Tosia80, Anuśka19 mini-graphics-baby-020020.gif, Madzik2 - @, Sept, Marcycha85, Betty29
    12.Madziula - @,
    13.Mama Sowa - @, Ewi28,100krotka30,
    14.kika77, kascok,MalaMi*, Kasiak621 , Tinusia mini-graphics-baby-020020.gif , kuki123, evve, Pixi86, summersun - @,Karolina90 - @, megilejn
    15.Anna Stasia - @,Justaaa - @, Paulinucha87,mi_lejdi - @ , Majuszka mini-graphics-baby-020020.gif
    16.KaMiszka
    17.
    18.Tusiek86 , gg88,Pauline89, Aga89
    19.in_co_gni_to
    20. Madzik34
    21.agacia
    22.Gigi, Kaczorka, LiluyEvans
    23.Maja84
    24.Paulina staraczka, Mada92
    25.summer86
    26.Kaczorka, Swan ,Bocianiatko, ciekawska_babka
    27. nesairah
    28. sara9555, malka, FreshMm, Amy333, KateHawke

Ciąża: mini-graphics-baby-020020.gif
    Okres: @

W lutym mamy już 14 nowych fasolek mini-graphics-baby-020020.gif

Tinusia lubi tę wiadomość

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Majuszka Nowa

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Gratulacje Majuszka! <3 A który Wasz cykl?

hmm...starania ciagna sie od jakiegos roku. Ale szczerze, to ostatnie cykle wzielismy bardziej "na luzie":P a tu taka niespodzianka:)

• potworu Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Muszę napisac, bo mnie stres, oczykiwanie i niecierpliwość zżerają dosłownie! Do @ jeszcze 8 dni, a ja najchętniej już bym testowała, normalnie wpatruję się w swój wykres jak ciele w malowane wrota!
    Zaklinam go ;)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na niemyślenie o tym? ;)

• potworu Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo, tak nieśmiało mówię, że i mnie do listy testujących w lutym możesz zapisać... :)

Kamelkowo lubi tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potworu wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Muszę napisac, bo mnie stres, oczykiwanie i niecierpliwość zżerają dosłownie! Do @ jeszcze 8 dni, a ja najchętniej już bym testowała, normalnie wpatruję się w swój wykres jak ciele w malowane wrota!
    Zaklinam go ;)

Patrz wyżej na mój post ;) Póki jestes na ovuf, na pewno Ci sie to nie uda, bo tu nie myśli się o niczym innym :P

<3 14.04.2018 Théo <3
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camie bardzo mi przykro :(

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • potworu Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Patrz wyżej na mój post ;) Póki jestes na ovuf, na pewno Ci sie to nie uda, bo tu nie myśli się o niczym innym :P

Hahaha, dzięki! ;) Ale masz rację, świra można dostać, sama już nie zliczę, ile razy przeglądałam galerię wykresów ciązowych i szukałam wszelkich podobieństw do mojego wykresu...

Niestety trochę ciężko tak totalnie odpuścić, jak się ma problemy ze zdrowiem... Już raz dwa lata się starałam i nic, teraz rok... Cykle nieregularne i długie (powyzej 45 dni), jeśli leków nie biorę, niepękające pęcherzyki, brak owu, PCOS (albo i nie, bo na 3 lekarzy każdy co innego orzekł: tak, nie, może :P ).
    Do wyboru, do koloru! :P

Na jakąś hipnozę chyba pójdę, żeby zapomnieć :D

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje @ :-). Powodzenia dla przyszlych testujacych a dla zafasolkowanych spokojnych 9 miesiecy :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potworu wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Zaklinam go ;)

Standard. U mnie jeszcze jakieś 9 dni do @ a też zaglądam na wykres co godzinę. Po co? Nie mam pojęcia. Do tego ściągnęłam aplikacje na telefon fertilityfriend i w związku z tym jadę na dwa wykresy ;) żeby porównywać czy tak samo wyznaczy owulację itp. Szaleństwo totalne. Jeśli żeby zajść w ciążę trzeba odpuścić, to ja chyba nie mam szans ;)

potworu lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuszka wrote:
    czesc Dziewczyny!
    Nalezalam do tych, ktore co miesiac doszukuja sie kazdego, najmniejszego objawu ciazy, spedzily tez na tym forum czytajac roooozne posty bardzo duzo czasu;)
    Az tu sobie odpuscilam, mysle sobie a bedzie co ma byc heh....i dzisiaj, tak dla wlasnego widzimisie zrobilam test (jako ze mam ich jeszcze z 15:D ) a tu co??? Druga krecha!:D mam nadzieje, ze nie zniknie i @ sie nie pojawi....w sumie to teraz chyba czekac, nie? :) Haha, dobry prezent na "walentynki":D dzien po;)
    Pozdrawiam wszystkie:*

Majuszka super. Gratuluję i zazdroszczę ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Standard. U mnie jeszcze jakieś 9 dni do @ a też zaglądam na wykres co godzinę. Po co? Nie mam pojęcia. Do tego ściągnęłam aplikacje na telefon fertilityfriend i w związku z tym jadę na dwa wykresy ;) żeby porównywać czy tak samo wyznaczy owulację itp. Szaleństwo totalne. Jeśli żeby zajść w ciążę trzeba odpuścić, to ja chyba nie mam szans ;)

Malka ja mam tak samo:))he he a najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to-a moze nie tyle smieszne co zalosne...ze
    Mimo iz doskonale wiem,ze zaciazenie w tym cyklu byloby osmym cudem swiata....to poki nie ma okresu jest zawsze nadzieja:(((
    Dobrze,ze mam swiadomosc,ze na swiecie jest co najmniej kilka innych takich wierzacych wariatek!!!

potworu, malka, Amy333 lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • potworu Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:
    Malka ja mam tak samo:))he he a najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to-a moze nie tyle smieszne co zalosne...ze
    Mimo iz doskonale wiem,ze zaciazenie w tym cyklu byloby osmym cudem swiata....to poki nie ma okresu jest zawsze nadzieja:(((
    Dobrze,ze mam swiadomosc,ze na swiecie jest co najmniej kilka innych takich wierzacych wariatek!!!

Wariatki, łączmy się ;)

malka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:
    Jakbym swoje myśli widziała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki:) wracam do świata żywych po egzaminie. Udało mi się i zdałam :) co jest wiado.oscia rewelacyjna! Mam luz:) w tym cyklu nie mierze temperatury i tyle. Koniec. zobaczymy czy to coś da. Muszę przestać myslec

KaMiszka, 91Ewela09, KateHawke, mycha91, Kamelkowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    Hej dziewuszki:) wracam do świata żywych po egzaminie. Udało mi się i zdałam :) co jest wiado.oscia rewelacyjna! Mam luz:) w tym cyklu nie mierze temperatury i tyle. Koniec. zobaczymy czy to coś da. Muszę przestać myslec
    Gratuluję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam wszystkim zafasolkowanym Dziewczynom :D !!!!!

Paulina89 mam identycznie jak Ty ;) to co wrzucamy w marcu na luz ;) u mnie nadal @ nie przyszła co mnie bardzo dziwi, ale maluchy wiedzą kiedy mają się pojawić ;) działamy ! :)

• malka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Wiem ze to nie dotyczy wątku ale gdzies musze upuścić emocje... Właśnie posypalo się juz drugie zwolnienie w pracy w przeciągu tygodnia...

No to nie ciekawie. Trzymaj się. No pewno strasznie stresująca sytuacja.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ