X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily - no bezsenność to całkiem niezły objaw ;)
    Ja za to mam ostatnio mocne spanie i prawie w ogóle nic mi się nie śni. Tak dziwnie, bo zazwyczaj mam bardzo bujne sny ;)

A mnie dzisiaj głowa booooli!! Masakra! I usta mi tak wysychają, że aż białe się robią..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję @ i zmykam na marzec. 3 mam kciuki za testujace :)

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Lily - no bezsenność to całkiem niezły objaw ;)
    Ja za to mam ostatnio mocne spanie i prawie w ogóle nic mi się nie śni. Tak dziwnie, bo zazwyczaj mam bardzo bujne sny ;)

A mnie dzisiaj głowa booooli!! Masakra! I usta mi tak wysychają, że aż białe się robią..

Na bol glowy nie moge pomoc ale na usta najlepsza jest lano-masc z ziaji dla karmiacych. Warto kupic bo kiedys i tak sie na pewno przyda a teraz naprawisz swoje usta :D

Kurde mi tez sie nic nie snilo (a raczej nic nie pamietam), co u mnie jest niespotykane.

Kamiszka, wspolczuje i tule, wiosenny cykl powinien byc Twoj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 08:50

panazuzanna lubi tę wiadomość

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce zrobić sobie progesteron, powiedzcie w 6dpo będzie ok? Akurat mam możliwość w poniedzałek rano zwolnic się z pracy, tylko nie wiem czy 6dpo to nie za wcześnie?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:

Dziewczyny zlapala mnie pierwszy raz w zyciu bezsennosc, tak jak usnelam o drugiej to teraz o 7 sie obudzilam i nie moglam spac :/ Myslicie ze to pozytywny objaw? Wiem ze kazda jest senna ale ja cale zycie jestem senna, przez moje wyniki badan lekarze mi mowia ze powinnam spac te 12/24h.

Milego dnia wszytskim i samych pozytywnych testow.
    Ja też nie mogłam spać. Ciągle się budziłam.

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam juz drugi cyk ze w drugiej części ciągle się budzę w nocy... Chyba mierzenie temp mnie podświadomie stresuje... W przyszłym cyklu będę mierzyć tylko do wykrycia owulki... Miłego dnia

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Ja tak mam juz drugi cyk ze w drugiej części ciągle się budzę w nocy... Chyba mierzenie temp mnie podświadomie stresuje... W przyszłym cyklu będę mierzyć tylko do wykrycia owulki... Miłego dnia

Też tak miałam w poprzednich cyklach :p a w tym cyklu ciśnienie zeszło i już się nie emocjonuję pomiarami i śpię spokojnie :)
    A tak to aż ciśnienie rosło i serce przyspieszało jak brałam termometr do ręki ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Rozumiem, pozytywne podejscie :D Ja tak nie umiem, jak mam zajecia od 9 to jestem niewyspana i zla :p

Mozliwe ze efekt nakrecenia sie, chociaz ja majac mature, zdajac na prawko itp bez problemu zasypialam, nie wierzylam ze mnie moze dopasc bezsennosc.

Dzieki za mile slowa Malka <3

Na 9... Jak ja bym chciała na 9. Ja na 7 musiałam do pracy przyjechać i siedzę do 19 :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka - też mam na 7 :) ale do 15 :p
    Już się tak przyzwyczaiłam do wstawiania o 5, że nawet jak mam wolne to szybko się budzę :) chyba nie umiem spać już dłużej niż do 7 ;)

Ale dzisiaj mam brak weny do pracy.. czuję się jakby jakiś walec po mnie przejechał :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Na 9... Jak ja bym chciała na 9. Ja na 7 musiałam do pracy przyjechać i siedzę do 19 :/

Kocham te studia :D na 9 mam tylko w piatki i co drugi wtorek ;)

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    malka - też mam na 7 :) ale do 15 :p
    Już się tak przyzwyczaiłam do wstawiania o 5, że nawet jak mam wolne to szybko się budzę :) chyba nie umiem spać już dłużej niż do 7 ;)

Ale dzisiaj mam brak weny do pracy.. czuję się jakby jakiś walec po mnie przejechał :p

Ja pracuje albo od 7 do 14.35 albo od 7 do 19 a i tak nie jestem w stanie wstać rano i budzik przedstawiam 3 razy.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta i progesteron zrobione, wyniki około 16-17. Nie wiem jak wytrzymam :) co do senności ja w ostatnie dni padam 2 godziny wcześniej niż zawsze, a w środku nocy się budzę i nie mogę juz zasnąć.

Sept, karola_aa, w_nika lubią tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Kurde jak ja nie lubie piatku... a widze ze Malka sie cieszy, te bym chciala...
    W czwartek mam wolne od zajec a w piatek 9-17 ;-;

Dziewczyny zlapala mnie pierwszy raz w zyciu bezsennosc, tak jak usnelam o drugiej to teraz o 7 sie obudzilam i nie moglam spac :/ Myslicie ze to pozytywny objaw? Wiem ze kazda jest senna ale ja cale zycie jestem senna, przez moje wyniki badan lekarze mi mowia ze powinnam spac te 12/24h.

Milego dnia wszytskim i samych pozytywnych testow.
    Lily, a jakie badania wskazują na to ze powinno sie spać ileś godzin? Moze ja tez tak powinnam spać ;) ciekawa jestem. :)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny chce zrobić sobie progesteron, powiedzcie w 6dpo będzie ok? Akurat mam możliwość w poniedzałek rano zwolnic się z pracy, tylko nie wiem czy 6dpo to nie za wcześnie?
    Teoretycznie powinno sie robić w 7dpo, ale jesli masz możliwość tylko tego dnia zrobić (6dpo), to ja bym zrobila. Zawsze to jakas wiedza. :)

zubii, Amy333 lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Teoretycznie powinno sie robić w 7dpo, ale jesli masz możliwość tylko tego dnia zrobić (6dpo), to ja bym zrobila. Zawsze to jakas wiedza. :)

hmm, to może zaraz cos pokombinuje w pracy i załatwię wolny poranek na wtorek.
    Od lat nie badałam progesteronu i chciałabym żeby te wyniki były miarodajne.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dziś, że @ przyszła :/ więc zaliczam sen do tych z rodzaju koszmarów nocnych ;) Ale tak silnie w śnie tą wredotę przeżyłam, że obudziłam się totalnie bez humoru. Do tego ponura pogoda za oknem wcale nie pomaga i tempka na wykresie, która spada już powoli. Najchętniej nakryłabym się kołdrą i schowała się przed światem dzisiaj.

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o moich wynikach: beta 1023, progesteron 39,71?

karola_aa, Maja84, E_w_c_i_a, kaha, Amy333, Pauline89, KarolinaSeven, Kamelkowo, w_nika lubią tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża ;) gratuluję ;)

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Lily, a jakie badania wskazują na to ze powinno sie spać ileś godzin? Moze ja tez tak powinnam spać ;) ciekawa jestem. :)

Mam bardzo niskie cisnienie, moje przecietne na codzien to 90/50 ale spada nieraz do 65. Do tego mam niski cukier (kiedy zjem to mam nizsze niz normy naczczo). Poza tym wada serca (niegrozna). I torbiel w glowie, ktora powoduje bol kiedy juz jestem bardzo zmeczona (chociaz nikt nie jest w stanie tego wytlumaczyc). Ot takie drobnostki ale jest taki problem ze jak sie nie wyspie to mam silny skok cisniena, a ja cisniene 140 odczuwam duzo bardziej niz normalny czlowiek i wtedy juz wchodza leki.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o moich wynikach: beta 1023, progesteron 39,71?
    Ciaza jak nic ! :) a progestero tez ladny :)

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ