Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bibiś wrote:Jutro bedzie 12 dzien po owulacji...tylko ze od tygodnia boli mnie podbrzusze i piersi tak jak zwykle przed okresem i u mnie nadzieje na 2 kreseczki chyba sa marne
Ja mam też bóle podbrzusza jak przed okresem ale nadzieję nadal mam. -
Bajkaaa wrote:Kaczorka gratulacje!
Pisałam wcześniej o tym wolnym pokoju że mam, no my kupiliśmy na kredyt oczywiście mieszkanie i dla nas dwojga salon i sypialnia wystarczy więc pokój czeka na kogoś małego ale myślałam już o tym żeby tam coś zrobić i przestać myśleć o dziecku bo może się okazać że zostanie już pusty a wtedy mnie to będzie dobijac...
Jakie wy jesteście mlodziutkie Ja w tym roku 30 na karku i zero dzieci... Masakra
Ja na szczescie mam sporo pieniedzy w spadkach i w lokatach zalozonych jak sie urodzilam wiec moge kupic mieszkanie po studiach.
A wlasnie to jest super inicjatywa, jak Wam sie rodzi dziecko to porozmawiajcie z chrzestnymi, dziadkami itp i zalozcie im jakas lokate gdzie wlozycie pare tysiecy - w tym tez pieniadze z chrztu i inne prezenty. Mozna tam tez przelewac 500+ (bo w koncu gdyby go nie bylo to i tak byscie to dziecko pewnie urodzily, nie mowie o skrajnym braku pieniedzy) i dziecko kiedy bedzie chcialo ruszyc w zycie za 20 lat to nie bedzie zaczynac od kredytow.
Co do mlodziutkie to Bajko to w glownej mierze zalezy od wyboru, nie chce byc krytyczna ani nie mila ale najczesciej to jest Wasz wybor kiedy decydujecie sie na dziecko. Wielu ludzi mieszka na poczatku z dzieckiem w wynajetym mieszkaniu albo u rodzicow jesli na to pozwola i w miedzyczasie sie dorabiaja na cos swojego.
Nie mowie o takich problemach jak ma Flowwer, czy o braku partnera bo to juz nie nasza winapanazuzanna lubi tę wiadomość
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
w_nika wrote:Miałam USG było widoczne jajo płodowe puste ale z tego stresu nie pamiętam ile miało. Czekam na wizytę powinny być wyniki badań.
Nagle przestały mnie piersi boleć. Trudno jest pozytywnie myśleć jak same złe objawy mam...
Dziękuję za wsparcie :-*
Jesteśmy z Tobą ! Będzie dobrze,głowa do góry :* jak będziesz wiedziała coś więcej to daj znać -
Karolina90 wrote:Ja jakiś czas temu miałam wynik 9,11 i mój gin powiedział że jest okej. Ale wiem, że chodzą na forum głosy że powinno być ok 15.
Aczkolwiek jak trzymam się zdania mojego lekarza
Dzwonilam do mojego. Od jutra lutka albo dupek. -
Bajkaaa wrote:no to jutro u mnie tez 12 dzien po owu, ale myśle że może faktycznie sroda czwartek, piątek zleci szybko i u mnie w sobote sądny dzień
Tak? To fajnie to czekamy do soboty razem mam nadzieje ze okres nie nadejdzie a te czekanie jest najgorsze hehe -
LiluyEvans wrote:Ja na szczescie mam sporo pieniedzy w spadkach i w lokatach zalozonych jak sie urodzilam wiec moge kupic mieszkanie po studiach.
A wlasnie to jest super inicjatywa, jak Wam sie rodzi dziecko to porozmawiajcie z chrzestnymi, dziadkami itp i zalozcie im jakas lokate gdzie wlozycie pare tysiecy - w tym tez pieniadze z chrztu i inne prezenty. Mozna tam tez przelewac 500+ (bo w koncu gdyby go nie bylo to i tak byscie to dziecko pewnie urodzily, nie mowie o skrajnym braku pieniedzy) i dziecko kiedy bedzie chcialo ruszyc w zycie za 20 lat to nie bedzie zaczynac od kredytow.
Co do mlodziutkie to Bajko to w glownej mierze zalezy od wyboru, nie chce byc krytyczna ani nie mila ale najczesciej to jest Wasz wybor kiedy decydujecie sie na dziecko. Wielu ludzi mieszka na poczatku z dzieckiem w wynajetym mieszkaniu albo u rodzicow jesli na to pozwola i w miedzyczasie sie dorabiaja na cos swojego.
Nie mowie o takich problemach jak ma Flowwer, czy o braku partnera bo to juz nie nasza wina
co do 500+ to u nas nie ma szans bo w teori mamy dużo pieniędzy a w praktuce jest kiepsko, ale jakbym miała czekac na idealna sytuację fiansową to za 10 lat a wtedy moje szanse na dziecko będa marne...
co do tego że mlodziutkie, to miałam na myśli tylko i wyłącznie to że jesteście bardziej płodne itp:) że na mnie czas działa na niekorzyśćpanazuzanna lubi tę wiadomość
-
Bibiś wrote:Tak? To fajnie to czekamy do soboty razem mam nadzieje ze okres nie nadejdzie a te czekanie jest najgorsze hehe
ja też mam taką nadzieję, ale tak jak pisałam mi w życiu nic łatwo nie przychodzi... więc nastawiam się że najwczesniej urodze w przyszłym roku chociaż bardzo bym chciała mieć dziecko już w tym roku w roku moich 30 urodzin -
madzia8lenka wrote:Jutro jest nasz dzień testowania Gigi ja jestem jutro 10 dpo i zastanawiam sie czy zatestować ale mąż mówi,że mam najwyżej jeszcze raz później zatestuje. Sam jest ciekawy
a moj to nie?panazuzanna lubi tę wiadomość
PCOS
Endometrioza
9cs
-
madzia8lenka wrote:Ja mam też bóle podbrzusza jak przed okresem ale nadzieję nadal mam.
Ha wlasnie trzeba miec nadzieje moze sie uda a jak nie to w nastepnym cyklu trzeba probowac u mnie jak sie teraz nie uda to starania az w maju bo maz za granica maz tez czeka na pozytywny test a jak bedzie okres to ja nie mam pojecia jak mu o tym powiem -
Bajkaaa wrote:co do 500+ to u nas nie ma szans bo w teori mamy dużo pieniędzy a w praktuce jest kiepsko, ale jakbym miała czekac na idealna sytuację fiansową to za 10 lat a wtedy moje szanse na dziecko będa marne...
co do tego że mlodziutkie, to miałam na myśli tylko i wyłącznie to że jesteście bardziej płodne itp:) że na mnie czas działa na niekorzyść
Ale na drugie juz bedziesz dostawac o ile je planujesz. Mozesz wtedy to skladac na wspolna lokate przeciez nie jest tak ze tylko jednemu sie nalezy O ile 500+ nie padnie :'Dpanazuzanna lubi tę wiadomość
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Bibiś wrote:Ha wlasnie trzeba miec nadzieje moze sie uda a jak nie to w nastepnym cyklu trzeba probowac u mnie jak sie teraz nie uda to starania az w maju bo maz za granica maz tez czeka na pozytywny test a jak bedzie okres to ja nie mam pojecia jak mu o tym powiem
Mój też pracuje za granicą i jest raz w miesiącu na razie pasuje tak jak mam dni płodne,ale jeśli okres przyjdzie prędzej to już będzie kicha -
LiluyEvans wrote:Ale na drugie juz bedziesz dostawac o ile je planujesz. Mozesz wtedy to skladac na wspolna lokate przeciez nie jest tak ze tylko jednemu sie nalezy O ile 500+ nie padnie :'D
no tak, ja bym chciala 2 lub 3 ale patrzac na to że dalej nie mam ani jednego to nie wiem czy zdaze ale co ma być to będzie, chciałabym chociaż jedno dzieciątko
a co do 500+ to ktoś kiedyś się wypowiadał że żadna partia nie odbierze tego nie odważą się bo to sa realne pieniądze do budżetu domowego dodawane, że prędzej podniosą masakrycznie podatki niż odbiorą 500 + -
Dziewczyny, zmieniłam jednak @ na wykresie na plamienie (pewnie za niedługo będę zmieniać z powrotem na @ ). Ale jakoś mi to wszystko zamieszało w głowie więc chwilę pobędę z Wami jeszcze na lutowym wątku fajnie tu macie i żal mi Was opuszczać
Bajkaaa, LilyEvans, Gigi, KateHawke, bertha lubią tę wiadomość
-
suri2016 wrote:Melduję, że dziś zobaczyłam na usg dzidzię 8 mm z serduszkiem bijącym 130 razy na minutę cudowne przeżycie..
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bajkaaa wrote:no właśnie tak myśle o tym ale pewnie dopiero jak dostane @ zaczne jakoś tak może z nadzieją w przyszłość,
a wczoraj pogadałam z przyjaciółką tak od serca, ona jeszcze dzieci nie ma ale jest w moim wieku jej moge wszystko powiedzieć, a ja jestem z tych który lubią się wygadać i powiem wam, że super tu się pisze, ale tez fajnie jeśli ma się kogoś w realu,
ona trzyma kciuki za mnie ale też w tragicznych momentach mojego życia była ze mną i nie pozwoliła mi zwariować, więc pewnie ona będzie pierwszą osobą po moim mężu która się dowie jeśli kiedykolwiek zajdę w ciąże
tez mam taka przyjaciolke, ona mowi ze bedzie ojcem dziecka, tym pierwszym
jak ja urodze to mi mieszkanie chce wyczyscic na blysk dla dzidzi, dba o mnie, trzyma kciuki, testuje, mowi ze bedzie siedziec z dzieckiem jak ja bede na zajeciach i ogolnie wie o wszytskim
kazdy z nas potrzebuje kogos takiegoBajkaaa lubi tę wiadomość
PCOS
Endometrioza
9cs
-
madzia8lenka wrote:No właśnie nie pamiętałam kto jeszcze,przepraszam Kochana zapomniałam o Tobie :*
Wybaczam Nie zapominajcie o mnie, ja tutaj rozpetalam burze testowania srodowego i wszytskie namawialam zeby czekaly do srodymadzia8lenka lubi tę wiadomość
PCOS
Endometrioza
9cs