Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutka wrote:Martwią mnie tylko te negatywne testy owulacyjne.... może nie miałam pod odstawieniu owulki jeszcze?? Ponoć tak się zdaża.... tylko skąd te bóle?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Najlepiej sprawdzić u ginekologa czy sa pecherzyki (ovu) bo czasem zdarzeja sie torbiele stąd bóle.
No właśnie, planuje się jutro umówić prywatnie. Nie wiem na kiedy dostane termin. Właśnie zapomniałam wspomnieć, że leki dostałam bo na jajniku miałam torbiele. Przed dostawieniem tabletek byłam na kontroli i powiedziała, ze wszystko ładnie się wchłoneło i jaktylko zechcemy mieć 2 dzidzie wystarczy odstawić tabletki, poczekać 2-3 cykle i działać.... może powróciły po odstawieniu?Jutka -
Jutka wrote:No właśnie, planuje się jutro umówić prywatnie. Nie wiem na kiedy dostane termin. Właśnie zapomniałam wspomnieć, że leki dostałam bo na jajniku miałam torbiele. Przed dostawieniem tabletek byłam na kontroli i powiedziała, ze wszystko ładnie się wchłoneło i jaktylko zechcemy mieć 2 dzidzie wystarczy odstawić tabletki, poczekać 2-3 cykle i działać.... może powróciły po odstawieniu?
Ja miałam ten sam problem i antyki akurat u nnie bie pomogły.
Ale tobie życzę pozytywnego testu !!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja jak moge Ci zasugerować to zrób sobie pare badań hormonalnych w 3 dniu cyklu będziesz wiedzieć na czym stoisz zwłaszcza jeśli masz skłonność do torbieli.
Ja miałam ten sam problem i antyki akurat u nnie bie pomogły.
Ale tobie życzę pozytywnego testu !!
Co to za badania, proszę napisz coś więcej.....?Jutka -
Jutka wrote:Jak już pisałam 1 dzieciątko było w 1 miesiącu starań, więc nie są mi znane te tematy. Tym bardziej, ze teraz tez dopiero pierwszy cykl starań. Z góry dziękuje
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
5 dni stresu mnie czeka.... tym bardziej, że już sobie wbiłam do głowy, że jestem w ciąży.... takie dziwne przeczucie, a tu dziś ten negatywny test troszkę mnie zwalił z nóg.... a to pierwszy cykl starań.... co wy które się tyle staracie macie powiedzieć.
No nic będę czekała.... miejmy nadzieję, że się uda... chociaż jakoś nadzieja powoli "umiera".
Jak nie to poproszę o te badania no i koniecznie jutro się umawiam do ginekologa.Jutka -
Jeszcze wczesnie na testowanie zwłaszcza że do @ masz 5 dni, powtórz test za 2-3 dni a najlepiej w dzien spodziewanej @. Ale podstawową morfologie bym i tak zrobiła i oczywiście kw foliowy trzeba brać. Trzymam kciuki za pozytywny test ♡
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Witajcie wszystkie Dziewczyny starające się i czekające!
Chciałam napisać kilka słów mojego "doświadczenia". W 2014/02 poroniłam córeczkę w 16 tc. (Staraliśmy się o Nią koło 1,5 roku. Teoretycznie zdrowa kobieta jestem:)
Po poronieniu milion badań i serce rozdarte na milion kawałków...
I Tak przez następne dwa lata miałam co miesiąc nadzieję...Jakbym miała zliczyć ile wydałam na testy to hoho...(wolę nie liczyć),plus badania , wizyty kontrolne, badania męża, diety, Lekarz już rozłożył ręce ...ostatecznie w zeszłym miesiącu wysłał mnie na badanie drożności jajowodow( na które nie poszłam )i stwierdził ze zostaje invitro bo czas mi ucieka...
A tu proszę CUD w tym samym czasie co poronienie nastąpiło poczęcie!!!
Tydzień temu zrobiłam 1 test 24 dc i zaklinałam go pół dnia:) i wydawało mi sie ze coś widzę (ale już tyle lat i czasem cos sie pojawało po czasie typu cien cienia ze znów myślałam ze wymyślam.Jednak zrobiłam ponownie test tego samego dnia popołudniu DOZ -tej samej firmy i już coś bardziej cień się wyłonił)))Jak się domyślacie nie należę do cierpliwych i o 3 w nocy- bo spać nie mogłam ...kolejny....
Jutro idę na kolejną betę .Na razie rosła jak trzeba.Boję się myśleć w przód , mówić,nie wspominając o zamartwianiu się czy będzie wszytko dobrze.
Kobiety , kobietki , dziewczyny POWODZENIA i Trzymajcie kciuki!
Co do testów - milon milonów zrobionych wszelkich firm - najczulszy wg mnie wymieniony powyżej nawet tez ROS Super czuły nie dał rady.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 21:36
E_w_c_i_a, Flowwer, KateHawke, Kamelkowo lubią tę wiadomość
Wiara czyni cuda. -
Kaczorka wrote:Heh, tylko co to są te wariactwa?
A do lekarza chciałabym 13.03. Wtedy to dopiero będzie stres!!
Ulala ja tez idę 13.03:)) to chyba obie będziemy mieć stresa