Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:No właśnie dlatego się cieszyłam, że mogłam być w domu a nie wśród ludzi, którzy traktowaliby mnie instrumentalnie - jako jeden z setki przypadków.
Tylko przez to nie dostałam immunoglobuliny na konflikt. A niestety mamy z mężem odmienne Rh.
Dobrze, że tam zarodka nie było to lekarz później stwierdził, że w takim przypadku jest minimalne ryzyko.
A wczoraj jakiś pojedynczy skurcz w dole macicy mnie złapał. Mam nadzieję, że to albo od rozciągania albo z braku magnezu. Przestraszyłam się!!
Na wakacje z mężem też bym pojechała ale póki co on pojechał beze mnie w delegację :p
Mam nadzieję, że nie wyskoczy z kolejną delegacją w październiku jak trzeba będzie rodzić!!
Mycha - a Ty teraz działaj a nie w kwietniu! W kwietniu na weekend to już niech Cię mąż tylko po brzuszku masuje :p
Kaczorku ten miesiac bedzie spokojny i raczej go na straty wrzucam, bo B. ma na jego koniec 4 dniowy egzam konczacy aplikacje. Wiec to on jest "Panem" tego czy cos dzialamy czy nie :* -
Bajkaaa - mi wyznacza termin na 31.10. u mnie była szybciej owulacja, więc pewnie dlatego.
Mycha - niech ten Twój już skończy te aplikacje i się za powiększanie rodziny weźmie :p
A ja jednak do doktorka zadzwonię, bo dziś znów jakieś ciągnięcie miałam. Może to nic groźnego i coś tam się tylko rozciąga. Ale ja tego nie wiem. -
Bajkaaa wrote:Fakt lepiej dmuchać na zimne
Daj znać co ci lekarz powiedział ja potem napisze co u mnie jeśli chcecie wiedzieć bo jeśli nie to spokojnie nie będę wam tu pisać o mojej sytuacji bo może któraś z was nie chcieć tego czytać
Ja dziś zrobiłam sobie test ciążowy, łudzę się że może się udało.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Bajkaaa - pisz koniecznie!
Nie wiem jak Ty, ale ja miałam wielką potrzebę pisania, gdy czekałam na poronienie. Lżej mi się robiło.
Ja idę do doktorka na 12. Powiedział, że jak kurczy się szyjka to prawidłowo. Byle macica się nie kurczyła. Ale niech sprawdzi lepiej swym okiem co tam się kurczy, bo mi ciężko stwierdzić.
Dam znać po wszystkim co i jak
Kajax - no i co na tym teście wyszło? -
Kaczorka wrote:Kajax - no i co na tym teście wyszło?
Właśnie nic nie wyszło, wiedziałam, że nie wyjdzie, ale głupi łeb impulsywnie myśli. Tak to jest jak się ma nadzieje.
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Lekarz powiedział, że wszystko wygląda prawidłowo pęcherzyk urósł do 12 mm i nawet ciałko żółtkowe widać. I już nie jest płaski tylko okrągły
Dostałam zwolnienie na 3 tyg. A za tydzień mam się zjawić na podgląd człowiekaFlowwer, Marcysia86, Jedna_z_Wielu, Gigi, nadzieja73, E_w_c_i_a, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Lekarz powiedział, że wszystko wygląda prawidłowo pęcherzyk urósł do 12 mm i nawet ciałko żółtkowe widać. I już nie jest płaski tylko okrągły
Dostałam zwolnienie na 3 tyg. A za tydzień mam się zjawić na podgląd człowieka
Teraz odpręż głowę i pełen relaksJedna_z_Wielu, Maja84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Kaczorka wrote:Lekarz powiedział, że wszystko wygląda prawidłowo pęcherzyk urósł do 12 mm i nawet ciałko żółtkowe widać. I już nie jest płaski tylko okrągły
Dostałam zwolnienie na 3 tyg. A za tydzień mam się zjawić na podgląd człowieka
Nawet nie wiesz jak się cieszę Trzymam kciuki oby tak dalejJedna_z_Wielu, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Na skurcze i bóle mam brać Nospe. I być pozytywnej myśli
Zawiozłam już do pracy zwolnienie, poogarniałam sprawy, które zostały i wracam do domu byczyć się :p
Mąż jak przeczyta info to będzie się cieszył, bo już go wczoraj nastraszyłam, że nic z tego :p -
Kaczorka wrote:Na skurcze i bóle mam brać Nospe. I być pozytywnej myśli
Zawiozłam już do pracy zwolnienie, poogarniałam sprawy, które zostały i wracam do domu byczyć się :p
Mąż jak przeczyta info to będzie się cieszył, bo już go wczoraj nastraszyłam, że nic z tego :p
Czekam niecierpliwie na usg serduszkowe i pilnuje was na fioletowej stronie ♡♡♡
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny wróciłam od lekarza i dupa... Nie wiem ile ma pecherzyk ale jest ciałko żółtkowe... Powiedziała mi że żaden lekarz nie zleci zabiegu jak widać że się coś rozwija... Masakra i dalej jestem w niewiadomej... W czwartek mam iść znowu do niej i będę chyba betę powtarzać chociaż ona mówi że już jej mnie żal tyle razy to robić...
Czemu ja tak mam że nie może być prosto, jak mam poronic to czemu mam czekać do nie wiem którego tygodnia... -
Bajkaaa wrote:Dziewczyny wróciłam od lekarza i dupa... Nie wiem ile ma pecherzyk ale jest ciałko żółtkowe... Powiedziała mi że żaden lekarz nie zleci zabiegu jak widać że się coś rozwija... Masakra i dalej jestem w niewiadomej... W czwartek mam iść znowu do niej i będę chyba betę powtarzać chociaż ona mówi że już jej mnie żal tyle razy to robić...
Czemu ja tak mam że nie może być prosto, jak mam poronic to czemu mam czekać do nie wiem którego tygodnia...
jejku..jak Ci współczuje...ta ciągła niewiadoma musi być okropna.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Bajkaaa wrote:Dziewczyny wróciłam od lekarza i dupa... Nie wiem ile ma pecherzyk ale jest ciałko żółtkowe... Powiedziała mi że żaden lekarz nie zleci zabiegu jak widać że się coś rozwija... Masakra i dalej jestem w niewiadomej... W czwartek mam iść znowu do niej i będę chyba betę powtarzać chociaż ona mówi że już jej mnie żal tyle razy to robić...
Czemu ja tak mam że nie może być prosto, jak mam poronic to czemu mam czekać do nie wiem którego tygodnia...
O matko, to faktycznie.. niby beta prawie nie przyrasta a ciąża się rozwija. Mówiła do kiedy tak może być? -
Bajkaaa wrote:Dzień cyklu 40 tak mówiła że może się rozwijać jeszcze przez kilka miesięcy a równie dobrze może już teraz przestać się rozwijać, trzeba czekać no i za dwa dni zobaczymy może coś się zmieni...
O matko.. współczuję i tulę :*
I domyślam się jaka rozbita teraz jesteś. Najgorzej, że jak to będzie tak przyrastać to w końcu się zarodek pojawi a wtedy to już w ogóle będzie szkoda.
Chyba, że coś nagle ruszy. -
nick nieaktualnyBajkaaa czytam wasz watek od jakiegos czasu i mialam sie nie odzywac ale jak czytam o Twojej sytuacji to tak jakbym widziala moja siostre. Miala dokladnie to samo co Ty. Kazdy, nawet ja spisalam jej ciaze na strate bo beta przyrastala o 30% na USG nic nie bylo widac, ale lekarz zalecil jej nie powtarzanie bety i poczekanie 3 tyg. Co sie okazalo po 3 tyg. na USG byly juz piekne 2 zarodki z pieknymi serduszkami i nie caly miesiac temu urodzila parke takze ja wierze w Twoje malenstwo i prosze nie skreslaj go jeszcze.
U mnie natomiast beta nie rosla prawidlowo, dostalam skierowanie do szpitala z rozpoznaniem pozamacicznej, skierowanie porwalam bo po 5 latach staran nie wierzylam ze to prawda. Poczekalam 2 tygodnie i bylo warto, bo teraz z tej bety mam synka
Trzymam kciuki i wierze ze jednak bedziesz miala mila niespodzianke. Trzymaj sie cieplo bo wiem jak to jest przechodzic przez to wszystko....Kaczorka, bejb, Anna Stesia, Flowwer, E_w_c_i_a, LilyEvans, Maja84, Karolina90, Madziula lubią tę wiadomość