X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 lutego 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    Dziewczyny , mam smutna wiadomość. W sobotę wrzuciłam testy i pytałam czy pozytywne bo nie mogłam uwierzyć.
    Pierwsza beta wykonana, wizyta u lekarza... druga beta spadek. 5 tydzień ciąży. Czekam na poronienie... boje się

    Jeju co tu się dziś dzieje :( :( strasznie przykre wiadomości... przykro mi... przytulam Was wszystkie...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lutego 2019, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    Dziewczyny , mam smutna wiadomość. W sobotę wrzuciłam testy i pytałam czy pozytywne bo nie mogłam uwierzyć.
    Pierwsza beta wykonana, wizyta u lekarza... druga beta spadek. 5 tydzień ciąży. Czekam na poronienie... boje się

    :( bardzo mi przykro i wspolczuje. Nie boj sie, Kochana..

    Kurcze, mnie juz we wtorek rozbila wiadomosc o Alis i jej blizniakach, ktorym przestaly bic serducha, a dzis jeszcze Wy :(

    Pamietajcie, ze jak sie doszlo do miejsca, gdzie jest kompletnie zle, to gorzej juz nie bedzie i czeka nas cos lepszego!

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 7 lutego 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam że się nie odniose do tych postów wcześniejszych, ale mam najnowsze badania i jestem zaskoczona i przerażona jednocześnie:

    1. beta z 68 do 235 w 48h (przyrost 230%) - nie za duży? W rodzinie raczej nie ma ciąż mnogich
    2. prog z przedwczoraj = 32 ng ... wzrost z 11,81 przez tydzień. Około 12h przed badaniem brałam jedną tabletkę dopochwowo proga.
    3. Zrobiłam też czas APTT i wskaźnik - w normie wszystko. Zrobiłam te badania bo ten koagulant wyszedł dodatnio. Pciała antykardio i p.betaglikoproteinie wyszły ujemne.

    Idę dziś do gina, zobaczymy co mi powie

    szona lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 7 lutego 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nie nie !!!!!! Nie chcę słyszeć o takich wiadomościach!! Tak mi się przykro zrobiło:( siedzę i czekam na mojego bo jest u dentysty i mam łzy w oczach zaraz się tu porycze ... ja zaraz jadę do gin na kontrolę aż mi się odechciało;( loveblueberry strasznie mi przykro i współczuję megs Niecierpliwa co z wami dość tych przykrych wiadomości!!;(
    Tule was mocno <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:54

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, robiła któraś z was zastrzyki z heparyna? Mi dzisiaj pierwszy raz robił M i myślałam, że umrę z bólu chociaż mnie rzadko coś boli. Czy to tak powinno wyglądać? :(
    Ja już pół miesiąca je robię i rzadko mnie coś zaboli, najczęściej już po zastrzyku, jak płyn rozchodzi się pod skórą, choć to też trudno nazwać bólem, raczej nieprzyjemnym uczuciem. Ale może plusem jest moja oponka na brzuchu, w którą idealnie robi się zastrzyk :D

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Dziewczyny! :( tak mi przykro!

    Cukrzyk, beta dobra, prog cacy, nie marudź, jest dobrze :)


    cukrzyk1991, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 826 1736

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, wlasnie cukrzyk. WSZYSTKO JEST CACY!! nie dopisuj sobie zmartwien;)

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    MAKOWA!
    Jesli jeszcze tu zagladasz odezwij sie, bo mam pytanko.
    Gratuluje wszystkim, ktore przez ostatnie dni ujrzaly II krechy!
    Nie codziennie, ale zaglądam :)

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam że się nie odniose do tych postów wcześniejszych, ale mam najnowsze badania i jestem zaskoczona i przerażona jednocześnie:

    1. beta z 68 do 235 w 48h (przyrost 230%) - nie za duży? W rodzinie raczej nie ma ciąż mnogich
    2. prog z przedwczoraj = 32 ng ... wzrost z 11,81 przez tydzień. Około 12h przed badaniem brałam jedną tabletkę dopochwowo proga.
    3. Zrobiłam też czas APTT i wskaźnik - w normie wszystko. Zrobiłam te badania bo ten koagulant wyszedł dodatnio. Pciała antykardio i p.betaglikoproteinie wyszły ujemne.

    Idę dziś do gina, zobaczymy co mi powie
    Cukrzyk kochanie podaj dokladnie APTT jaki czas masz i jakie normy.
    Beta piękna-gratulacje ,prog tez <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 18:24

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Cukrzyk kochanie podaj dokladnie APTT jaki czas masz i jakie normy.
    Beta piękna-gratulacje ,prog tez <3

    czas APTT 28,2 S [25-35 norma]
    wskaźnik INR 1,0 [0,9-1,3 norma]
    wskaźnik protrombinowy % 105,4 % [80-120 norma]

    Mówi Ci to coś? ;p bo kompletnie się nie znam :D
    Dziękuję :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 18:29

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1667 3083

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Nie codziennie, ale zaglądam :)

    Makuś Kochana doradz.
    Zaczelam brac niepokalanek tak jak Ty co drugi dzien. Wiem, ze jak byly by II krechy to odstawiam, ale jesli jednak przyjdzie @ jak dalej zazywac ten niepokalanek? Jak Ty bys zrobila?

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura 11❄

    Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

    12 zdrowych Słoneczek🌞

    09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼

    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎


    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie smutne wiadomosci :( co za okropny dzień! Dziewczyny bardzo bardzo współczuję :(

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa co u Ciebie? Lepiej z mdłościami

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Makuś Kochana doradz.
    Zaczelam brac niepokalanek tak jak Ty co drugi dzien. Wiem, ze jak byly by II krechy to odstawiam, ale jesli jednak przyjdzie @ jak dalej zazywac ten niepokalanek? Jak Ty bys zrobila?
    Na Twoim miejscu chyba dalej brałabym tak samo, dając mu szansę na rozkręcenie działalności w organizmie. Dopiero w następnym cyklu brałabym już po 1 tabletce codziennie. Ale to ja. Podchodziłam do starań na spokojnie, byłam gotowa na jakieś pół roku starań bez spiny, więc nie miałam zamiaru się spieszyć z niepokalankiem.

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Makowa co u Ciebie? Lepiej z mdłościami
    No właśnie nie, nie było mnie tu kilka dni z tego powodu, do tego senność osiągnęła krytyczny poziom, wczoraj zasnęłam o 18:00 i spałam do rana, teraz też mi się oczy zamykają.

    Pobieżnie Was nadrobiłam. Na początku śmiała mi się micha, chciałam pisać, że luty magiczny jak grudzień, a potem doszłam do smutnych wiadomości. Szczególnie Niecierpliwa, nie mieści mi się w głowie, takie piękne przyrosty, a miałoby być coś nie tak... :( Ciągle wierzę, że to jeszcze za wcześnie, żeby przesądzać.

    Któraś pytała o jod. Moja endokrynolog jeszcze przed ciążą mówiła mi, że wraz z pozytywnym testem zamieni mi selen na jod. Co wizytę pyta, czy biorę jod, wit. D i kwas foliowy. To samo gin.

    Cukrzyk, mój pierwszy przyrost bety to było 200%, później trochę się opanował ;) Ciąża pojedyncza. A co do Twoich badań na APS, to proporcje miałam tak jak Ty, na trzy badania jedno pozytywne i brałam acard 150. Od wizyty serduszkowej dostałam heparynę w dawce profilaktycznej i acard 75. Powinno się go brać wieczorem. Wyniki na krzepliwość masz dobre, ja też takie miałam, ale po dwóch # gin nie chciała ryzykować i stwierdziła, że takie leczenie prędzej pomoże niż zaszkodzi. A no i ja mam jeszcze mutację PAI 1. Ale wiem, że to zależy od lekarza, nie każdy wprowadziłby mi heparynę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:05

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    Dziewczyny , mam smutna wiadomość. W sobotę wrzuciłam testy i pytałam czy pozytywne bo nie mogłam uwierzyć.
    Pierwsza beta wykonana, wizyta u lekarza... druga beta spadek. 5 tydzień ciąży. Czekam na poronienie... boje się
    Bardzo mi przykro. Widać będziemy przechodzić przez to samo... mogłabym napisać do Ciebie wiadomosc?

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro dziewczyny :( aż nie wiem co mam napisać, bo tak dobrze luty się zaczął, a tu takie wieści :( ściskam Was mocno i wierzę, że niebawem będziecie nosić pod serduszkiem zdrowe maluchy :*

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love blueberry :( ściskam Kochana

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny zobaczył coś w jajowodzie. W macicy nadal nic. Zostaje w szpitalu na noc. Rano powtorka usg i prawdopodobnie laparoskopia
    Ja po IVF miałam podobnie. Dr z kliniki widział coś w jajowodzie, kazał jechać na betę i jak będzie powyżej 1000 to do szpitala. Miałam 3000! W szpitalu na USG nie wiedzieli czy coś widzą czy nie więc kazali mi zostać. Następnego dnia (piątek) kolejne USG i wydaje im się że widzą coś w macicy, ale nie wiadomo czy zarodkek i w jajniku jakiś podejrzany pęcherzyk. Kazali zostać do poniedziałku. W sobotę beta 4200. Przyrastała, ale słabo. Od samego początku miałam przyrosty po 50%. W niedzielę wieczorem USG, na którym pojawiło się serduszko. W poniedziałek mnie wzięli na jakiś super sprzęt i okazało się że jajniki są podziurawione po punkcji, w jajowodzie nic nie ma a w macicy dwa pęcherzyki ciążowe. Ostatecznie maluch był jeden. Mam nadzieję, że u ciebie za moment serduszko się pojawi i ciąża będzie prawidłowo się rozwijać. Ściskam Cię mocno i modlę się o serduszko :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 07:22

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam kilka stron do tyłu i nie mogę uwierzyć...

    Meggs, Love_Blueberry tak bardzo mi przykro, serce mnie boli czytając takie wiadomości. Bardzo Wam współczuję...

    Niecierpliwa modlę się, żeby było inaczej niż się zapowiada. Nie wierzę...

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ