Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Niecierpliwa bardzo mi przykro :( az nie wierze!

    U mnie niestety też smutne informacje. Po 48 h beta delikatnie spadła... takze najprawdopodobniej biochemiczna :(

    Któras jest może po cb i doradziłaby co robić i co dalej?
    Cycki nadal bola, plamień brak.
    Może kropek napotkał trudności przy zagnieżdżaniu i beta jeszcze ruszy? Błędy w labo też się zdarzają. Sprawdź za kolejne 48h

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    Dziewczyny , mam smutna wiadomość. W sobotę wrzuciłam testy i pytałam czy pozytywne bo nie mogłam uwierzyć.
    Pierwsza beta wykonana, wizyta u lekarza... druga beta spadek. 5 tydzień ciąży. Czekam na poronienie... boje się
    :( Jejku...co to się dzisiaj dzieje :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, to współczuję samopoczucia, mi tylko czasem niedobrze i też nic się nie chce...

    Ale się zaczynam stresować jutrem, przez to co się dzieje...

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Makowa, to współczuję samopoczucia, mi tylko czasem niedobrze i też nic się nie chce...

    Ale się zaczynam stresować jutrem, przez to co się dzieje...

    Ej! Ty się nic nie stresuj, wszystko jest dobrze.
    Na tym wątku limit nieszczęść już wyczerpany :)

    szona, Arashe lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16076

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac1bcb6413ed.jpg

    Z nudów w sumie - wczoraj wieczorem zrobiłam test pepino, czułość 10. Dzień cyklu jakiś karygodny na test - może 8, może 9 :/ Przy kontraście mikro kreska jest. Pokaże Wam zaraz test w oryginale. Nic na nic nie widać. Raczej już testowo ochładzam swoje nadzieje ;)

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16076

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3e14066d836.jpg

    Zaznaczyłam miejsce, gdzie kreska była na focie z kontrastem. Wkurza mnie niewiedza kiedy była owu. Z tego powodu w przyszłym cyklu wracam grzecznie do mierzenia.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona no coś przebija:) ja z kolei ogłaszam że to będzie mój cykl bo przed chwilą miałam proroczy sen :) dwie piękne tłuste krechy! I robiłam wam już zdjęcie żeby tu wrzucić.. I się obudziłam :p

    szona, Arashe, MonikA_89!, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16076

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Szona no coś przebija:) ja z kolei ogłaszam że to będzie mój cykl bo przed chwilą miałam proroczy sen :) dwie piękne tłuste krechy! I robiłam wam już zdjęcie żeby tu wrzucić.. I się obudziłam :p


    Chciałabym żeby w końcu przebił mój rozsądek ;p zamiast radosnej twórczości specjalisty grafika od tworzenia kresek ;)

    Olga_89, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. Dlugo mnie nie było, ale znowu chorowalam... W sobotę byłam u chrzesniaka ma urodzinach i dopiero jak przyjechaliśmy to brat powiedział że mały miał biegunke. No i skończyło się tak, że cała niedzielę i poniedziałek w nocy wyniotowalam i miałam biegu je i gorączkę... Strasznie mnie wymeczylo... Nadal jestem na diecie lekkostrawnej, a jutro wracam do pracy.

    Chyba Was nie nadrobię, bo strasznie dużo się naprodukowalyscie :o

    My zaraz musimy zacząc starania bo gdzies za rogiem chyba owu czeka, nie wiem czy jechać na monitoring czy nie... Może w przyszłym tygodniu się skuszę.

    Tule wszystkie z Was którym się nie udało :(

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:

    Cukrzyk, mój pierwszy przyrost bety to było 200%, później trochę się opanował ;) Ciąża pojedyncza. A co do Twoich badań na APS, to proporcje miałam tak jak Ty, na trzy badania jedno pozytywne i brałam acard 150. Od wizyty serduszkowej dostałam heparynę w dawce profilaktycznej i acard 75. Powinno się go brać wieczorem. Wyniki na krzepliwość masz dobre, ja też takie miałam, ale po dwóch # gin nie chciała ryzykować i stwierdziła, że takie leczenie prędzej pomoże niż zaszkodzi. A no i ja mam jeszcze mutację PAI 1. Ale wiem, że to zależy od lekarza, nie każdy wprowadziłby mi heparynę.

    Dzięki za info :) Mój gin jak zobaczył wyniki stwierdził, że włączymy heparynę ale dopiero około 6-7 tygodnia, jak już będzie wiadomo że ciąża to ciąża :) Teraz mam brać acard 75mg, niby nie więcej. Kto wie czy wcześniej jeszcze niz kolejna wizyta u mojego gina nie pójdę na oddział patologi ciązy w Poznaniu - dzwoniłam tam dziś i mają jeszcze super-hiper-nowoczesne pompy insulinowe, które są porschakiem w porównaniu do mojej pompy staruszka. Więc pewnie tam mnie też kompleksowo przebadają przy okazji leżenia.
    A Ty przy tych 2 wcześniejszych poronieniach brałaś już acard i heparyne? Czy dopiero teraz od 3 ciąży? :)
    W ogóle jestem mega panikara i się boje, że się źle skonczy - tyle widzę tych stopek że poronienie w tym i w tym tc ...eh

    szona lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, Love_Blueberry - eh, życie bywa takie ciężkie :(

    Ja miałam cb w grudniu jak coś. @ przyszła 2 dni później niż zwykle, była normalna. Trzeba mieć nadzieje że po cb szybko zachodzi się w zdrową ciąże :)

    Szona - wg mnie nawet stosując kontrast to widać. Jak ja nie byłam w ciązy to bawiłam się z kontrastem i i tak była dupa. Więc skoro coś przebija to może być to :) :D

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16076

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Dzięki za info :) Mój gin jak zobaczył wyniki stwierdził, że włączymy heparynę ale dopiero około 6-7 tygodnia, jak już będzie wiadomo że ciąża to ciąża :) Teraz mam brać acard 75mg, niby nie więcej. Kto wie czy wcześniej jeszcze niz kolejna wizyta u mojego gina nie pójdę na oddział patologi ciązy w Poznaniu - dzwoniłam tam dziś i mają jeszcze super-hiper-nowoczesne pompy insulinowe, które są porschakiem w porównaniu do mojej pompy staruszka. Więc pewnie tam mnie też kompleksowo przebadają przy okazji leżenia.
    A Ty przy tych 2 wcześniejszych poronieniach brałaś już acard i heparyne? Czy dopiero teraz od 3 ciąży? :)
    W ogóle jestem mega panikara i się boje, że się źle skonczy - tyle widzę tych stopek że poronienie w tym i w tym tc ...eh

    Skończy się dobrze - za 9 mcy. Ciąża będzie nudna do bolu. Sooorrryyyy

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3e14066d836.jpg

    Zaznaczyłam miejsce, gdzie kreska była na focie z kontrastem. Wkurza mnie niewiedza kiedy była owu. Z tego powodu w przyszłym cyklu wracam grzecznie do mierzenia.

    Ej Ja tu też coś widzę. Delikatnie się przebija

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, a ile dni po terminie spodziewanej @ jesteś?
    Wybacz, jeśli pisałaś to nie dokopałam się do tego lub mi umknęło. Jestem po 3 cb, może Ci się na coś przydam.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga89 - a miałaś już kiedyś tak że śniły Ci się 2 krechy lub ciąża? :)

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16076

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, nawet samo słuchanie, że coś widzicie jest miłe :) co w tej fazie cyklu zawsze pięknie poprawia humor, dzięki :D

    moni05 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Cześć dziewuszki. Dlugo mnie nie było, ale znowu chorowalam... W sobotę byłam u chrzesniaka ma urodzinach i dopiero jak przyjechaliśmy to brat powiedział że mały miał biegunke. No i skończyło się tak, że cała niedzielę i poniedziałek w nocy wyniotowalam i miałam biegu je i gorączkę... Strasznie mnie wymeczylo... Nadal jestem na diecie lekkostrawnej, a jutro wracam do pracy.

    Chyba Was nie nadrobię, bo strasznie dużo się naprodukowalyscie :o

    My zaraz musimy zacząc starania bo gdzies za rogiem chyba owu czeka, nie wiem czy jechać na monitoring czy nie... Może w przyszłym tygodniu się skuszę.

    Tule wszystkie z Was którym się nie udało :(

    Hej sąsiadko pisałam ostatnio gdzie się podziałaś :)
    Dobrze że już lepiej i wracasz do nas:)
    Z tego co kojarzę to jesteś w tym samym dniu cyklu? Czy coś pomyliłam? ( 12dc )
    Ja właśnie niedawno wróciłam od gina i mam pęcherzyk dominujący tym razem z lewego jajnika 13mm i mam dać mojemu na razie spokój i od niedzieli zacząć pracę;)
    Niestety teraz idzie na urlop i dopiero 18.02 pójdę sprawdzić czy pękło :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 21:07

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac1bcb6413ed.jpg

    Z nudów w sumie - wczoraj wieczorem zrobiłam test pepino, czułość 10. Dzień cyklu jakiś karygodny na test - może 8, może 9 :/ Przy kontraście mikro kreska jest. Pokaże Wam zaraz test w oryginale. Nic na nic nie widać. Raczej już testowo ochładzam swoje nadzieje ;)

    Ja nie będę tu nikomu mydlić oczu bo niestety nic nie widzę, ale kochana jesli to dopiero Twój 8-9dpo to ja Cię proszę nie ochładzaj swoich nadzieji. Ja w cyklu ciążowym w 12dpo miałam bete 0,1 a 5 dni pózniej było już 139. Tak więc cierpliwości!

    szona, MonikA_89!, EmiMama lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16076

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuuuzik. Dowiemy się za tydzień :)

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona trzymam kciuki :) ;*

    szona lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego