Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6057

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    czas APTT 28,2 S [25-35 norma]
    wskaźnik INR 1,0 [0,9-1,3 norma]
    wskaźnik protrombinowy % 105,4 % [80-120 norma]

    Mówi Ci to coś? ;p bo kompletnie się nie znam :D
    Dziękuję :)
    TAk mowi :) Troszke inne normy niz u mnie ale maasz prawie takie wyniki jak ja po heparynie o 4 jednostki w góre od najnizszej mam.A bez heparyny tak jak u Ciebie 25 Wskaznik INR mam tak samo 1 po heparynie a ten drugi niestety nie wiem bo tego oznaczenia nie mam.Takze dobre wyniki :)

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio był tu ruszony temat snów. A więc mi się dziś śniło że miałam dziecko,malutkie i niestety niepełnosprawne. Mam nadzieje że się mi to nie sprawdzi. Ja już mam 40lat więc mam tą świadomość że ryzyko wzrasta. Mój brat ma 4 dzieci wszystkie 3 zdrowe a ostatnie chore,ma już 5 lat i jest jak roślinka,nie chodzi,nie mówi,nawet sam nie siedzi,jak jestem u nich w odwiedzinach to zawsze potem płaczę że takie biedne dzieciątko.
    Od mojej ostatniej ciąży która była bez zarodka mija właśnie rok,cały czas się staramy i nie mogę zajść w ciążę chociaż tak bardzo tego pragniemy. Z drugiej strony (wiem że to zabrzmi jak bym była egoistką) tak myślę że jak bym miała mieć chore dziecko i patrzeć na jego cierpienie to chyba lepiej że nie jestem w ciąży.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:
    Ostatnio był tu ruszony temat snów. A więc mi się dziś śniło że miałam dziecko,malutkie i niestety niepełnosprawne. Mam nadzieje że się mi to nie sprawdzi. Ja już mam 40lat więc mam tą świadomość że ryzyko wzrasta. Mój brat ma 4 dzieci wszystkie 3 zdrowe a ostatnie chore,ma już 5 lat i jest jak roślinka,nie chodzi,nie mówi,nawet sam nie siedzi,jak jestem u nich w odwiedzinach to zawsze potem płaczę że takie biedne dzieciątko.
    Od mojej ostatniej ciąży która była bez zarodka mija właśnie rok,cały czas się staramy i nie mogę zajść w ciążę chociaż tak bardzo tego pragniemy. Z drugiej strony (wiem że to zabrzmi jak bym była egoistką) tak myślę że jak bym miała mieć chore dziecko i patrzeć na jego cierpienie to chyba lepiej że nie jestem w ciąży.

    Trochę Cię rozumiem. Też wolałabym nie mieć chorego dziecka... nie dla własnej wygody broń Boże, tylko właśnie ze względu na dziecko, aby nie musiało cierpieć... Bo to męka na całe życie...
    No ale gdyby już tak się trafiło, to oczywiście kochałabym mimo wszystko.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • EmiMama Ekspertka
    Postów: 190 85

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele
    Niepełnosprawnosc to bardzo trudny temat. Przeraża mnie, bo sama mam brata. Wiem jak wyglądało życie moich rodziców. Ale mimo wszystko było masę dobrych chwil. Choć lekko nie jest, nie ma co ukrywac
    Jak byłam w ciąży, to na bbf byłam na wątku, gdzie dziewczyna okazało się że ma bardzo wysokie prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem Downa.
    Usunęła tą ciążę... Było tyle dziewczyn co powiedziało "dobrze zrobiłaś". Ale masę też mówiło że zły wybór... Każdy robi co uważa.
    Ale bardzo bardzo ciężki temat :(

    Oczywiście ja nie oceniam. Każdy ma po to wolną wolę żeby robić co uważa za słuszne...

  • EmiMama Ekspertka
    Postów: 190 85

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z was będzie miała niedługo wymarzone, zdrowe, śliczne bobasy. Musimy w to wierzyć. Bo jak kilkadziesiąt kobiet w to uwierzy,to na pewno się spełni :)

    Tele...79, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Trochę Cię rozumiem. Też wolałabym nie mieć chorego dziecka... nie dla własnej wygody broń Boże, tylko właśnie ze względu na dziecko, aby nie musiało cierpieć... Bo to męka na całe życie...
    No ale gdyby już tak się trafiło, to oczywiście kochałabym mimo wszystko.
    Ostatnio moja szwagierka miała prenatalne i coś jej wychodziło nie tak, notmalnie wtedy się tyle upłakałam razem z Nią że szok. Próbowałam się postawić w jej sytuacji i normalnie ąż mi serce pękało.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 22:03

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Meggs, a ile dni po terminie spodziewanej @ jesteś?
    Wybacz, jeśli pisałaś to nie dokopałam się do tego lub mi umknęło. Jestem po 3 cb, może Ci się na coś przydam.
    Ogolnie okres powinnam dostac z 2 dni temu. Ale owu mogla sie przesunąć to wtedy okres powinien być dzisiaj. Nie dostałam.
    Będę wdzięczna za kazda informacje jak to u Ciebie wygladało, jak dlugo trzeba czekac na okres i jak z pozniejszymi staraniami, czy nie ma jakis komplikacji? I tak z ciekawosci 3 cb? Jejku strasznie mi przykro , ginekolodzy mowili dlaczego tak i co moglo byc przyczyna? Mialas jakies badania? Widze zw teraz sie udalo! Mega trzymam kciuki :)

    moni05 lubi tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiMama wrote:
    Tele
    Niepełnosprawnosc to bardzo trudny temat. Przeraża mnie, bo sama mam brata. Wiem jak wyglądało życie moich rodziców. Ale mimo wszystko było masę dobrych chwil. Choć lekko nie jest, nie ma co ukrywac
    Jak byłam w ciąży, to na bbf byłam na wątku, gdzie dziewczyna okazało się że ma bardzo wysokie prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem Downa.
    Usunęła tą ciążę... Było tyle dziewczyn co powiedziało "dobrze zrobiłaś". Ale masę też mówiło że zły wybór... Każdy robi co uważa.
    Ale bardzo bardzo ciężki temat :(

    Oczywiście ja nie oceniam. Każdy ma po to wolną wolę żeby robić co uważa za słuszne...
    Pisałam właśnie do tego że nie dałabym rady podjąć takiej decyzji o usunięciu...i bym na pewno urodziła i wiem że bez względu na niepełnosprawność bym kochała całą sobą, chociaż ciężko by mi było patrzeć na to jak cierpi. Dlatego co miesiąc sobie to tak tłumaczę że jak by się miało urodzić chore to dobrze że dostałam @,tak samo sobie to wytłumaczyłam rok temu.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ogolnie okres powinnam dostac z 2 dni temu. Ale owu mogla sie przesunąć to wtedy okres powinien być dzisiaj. Nie dostałam.
    Będę wdzięczna za kazda informacje jak to u Ciebie wygladało, jak dlugo trzeba czekac na okres i jak z pozniejszymi staraniami, czy nie ma jakis komplikacji? I tak z ciekawosci 3 cb? Jejku strasznie mi przykro , ginekolodzy mowili dlaczego tak i co moglo byc przyczyna? Mialas jakies badania? Widze zw teraz sie udalo! Mega trzymam kciuki :)
    Ja miałam tak że @ nie dostałam zrobiłam test i były 2 kreski,ale dwa dni póżniej zaczęłam plamić na brązowo,pojechałam do gin.przepisał mi luteine i kazał zrobić betę- wyszło około 100 to był czwartek,w sobetę miałam powtórzyć ale z rana w wc tylko ze mnie hlupło i już wiedziałam że jest po wszystkim, po CB zaciążyłam 2 m-ce pózniej.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • EmiMama Ekspertka
    Postów: 190 85

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele sporo przeszłas. Współczuję :( dzielna babka z Ciebie. :*

    Tele...79 lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ogolnie okres powinnam dostac z 2 dni temu. Ale owu mogla sie przesunąć to wtedy okres powinien być dzisiaj. Nie dostałam.
    Będę wdzięczna za kazda informacje jak to u Ciebie wygladało, jak dlugo trzeba czekac na okres i jak z pozniejszymi staraniami, czy nie ma jakis komplikacji? I tak z ciekawosci 3 cb? Jejku strasznie mi przykro , ginekolodzy mowili dlaczego tak i co moglo byc przyczyna? Mialas jakies badania? Widze zw teraz sie udalo! Mega trzymam kciuki :)

    Tak, teraz się udało i na pewno nie jest biochemiczna. Dziękuję :* jesteś jeszcze w miarę wcześnie, poczekaj na rozwój wydarzeń. Generalnie za pierwszym razem robiłam test dzień po dniu, w którym miałam mieć @, kreski były, nieco blada testowa, ale była. Bez bety umówiłam się do lekarza, ale zanim to nastąpiło 6 dni po terminie @ dostałam "okres". Dzwoniąc do ginekologa się dowiedziałam, zlecił zrobić krew, na USG macica była pusta.
    Za drugim i trzecim razem było niemalże bliźniaczo. Dwa dni przed @ blade kreski, beta pozytywna, ale niewielka, za pierwszym razem chyba 18 z kawałkiem, za drugim 21, po 48h przyrost był na poziomie około 40%, ale był (czyli w dzień @), nie zdążyłam zareagować, bo półtora dnia, a w trzeciej po niecałej dobie już dostałam okres.
    Beta spadała dość wolno, po okresie trzymała się jeszcze " ciążowego" poziomu.
    Między 1 a 2 podczas badań wyszła mi źle cytologia, ale tylko CIN1, więc obserwacja, potem po 3 też miałam cytologię, CIN2/CIN3, no i był wycinek, biopsja wykazała komórki nowotworowe. Miałam skróconą szyjkę macicy, styczeń był pierwszym miesiącem z ponownym, zielonym światłem. :) i zaskoczyło. Komentarz lekarza, że tak musiało być teraz, a wcześniej być może osłabiony organizm stwierdzał, że nie da sobie rady z ciążą, ze względu na chorobę i ją odrzucał.
    Nie zdążyłam zrobić dokładnych badań.
    Wstrzymaj się jeszcze, nie załamuj się. To nie musi być cb, jest wcześnie. Miałaś spadek?
    Przepraszam za esej :*

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 7 lutego 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, Meggs, przepraszam, znalazłam, że spadła delikatnie.
    Nie masz możliwości pójścia do gin?

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Olga89 - a miałaś już kiedyś tak że śniły Ci się 2 krechy lub ciąża? :)

    Kiedys moze z raz..ale nie byl to taki realistyczny sen co dzisiaj..wiec sobie tak wmawiam troszke, ze moze akurat :)

    Kurde dopiero nadrobilam dzisiejszy dzien..kurcze dziewczyny az wierzyc sie nie chce, ze tyle negatywnych informacji jednego dnia:( trzymajcie sie!
    A Ty Cukrzyk nic sie nie strasuj, wierze ,ze bedzie wszystko dobrze :*

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • kaatarzyna1993 Koleżanka
    Postów: 32 34

    Wysłany: 8 lutego 2019, 05:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj śniły dwie kreski ..... i że test pokazał 5 tydzień i ileś tam dni :D

    Może to sen proroczy:D kto wie :P

    eemmiilliiaa, aeiouy, MonikA_89!, agge, moni05 lubią tę wiadomość

    7 cykl starań o pierwszego maluszka
    Miovarian 2xdziennie, wit. D 4000 IU Witamina C 3g dziennie, DUPHASTON po owulacji przez 10 dni
    W trakcie Nowenny Pompejańskiej.
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 8 lutego 2019, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynki wstretna @ sie skończyła, wczoraj było pierwsze staranko, jeszcze jutro i eMek jedzie w świat daleki :( oby mi owulacja przyspieszyła i armia żołnieżyków była wyjątkowo wytrzymała!! Dziś chyba odpuścimy, żeby na jutro nabrały siły :)

    aeiouy, agge, Sasanka5 lubią tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w macicy dalej pusto czekam na wyniki badań.
    Czekamy

    Ochmanka lubi tę wiadomość

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 8 lutego 2019, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa :( a w jajowodzie znów coś widział ?

    U mnie dalej biel. Idę dziś do gina po rozpisanie stymulacji letrozolem. Ostatni test w poniedziałek, jeśli nic z tego to odstawiam luteinę i zaczynam walkę od nowa... :(

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 8 lutego 2019, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie w macicy dalej pusto czekam na wyniki badań.
    Czekamy
    Dawaj znać na bierząco... A co z tym jajowodem

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 8 lutego 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie w macicy dalej pusto czekam na wyniki badań.
    Czekamy
    Niecierpliwa a kiedy byłaś u lekarza?? nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego.
    A doczytałam ze wczoraj miałaś mieć uSG, a co mówi lekarz???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 07:10

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 8 lutego 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie w macicy dalej pusto czekam na wyniki badań.
    Czekamy
    Kurde polubiłam niechcący.
    Niecierpliwa trzymamy kciuki! Jajowod oglądał?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ