Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7725 10930

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kochane jesteście :*

    Sasanka, racja, wina mogą nie wybaczyć. :D
    Ale przypomniał mi się niezapomniany tekst mojego kolegi z poprzedniej pracy (Brytyjczyk, wtedy 2 lata w Polsce, dzielnie się polskiego uczy i nawet te nasze "slangi" dobrze mu szły). Zawsze, ale to zawsze w tramwajach, autobusach czy przychodniach strofował ludzi o przepuszczanie ciężarnych. Dawał wykłady o tym, jakie one dzielne, ile znoszą, "Bez nich Was wszystkich by tu nie byłoooo!" :D i tak właśnie badania z medycyny pracy, ale lekarz przyjmuje też normalnie, więc i ciężarówek sporo, (jednak warto dodać, że medycyna pracy ma pierwszeństwo ZAWSZE), wchodzimy a on wciąż w tym samym miejscu od dwóch godzin, no i mówi do nas: "Bo ja te wszystkie tirówki tak kocham! Wszystkie przepuszczam..." :) :)
    Hehe dobre :P
    Nie nadążam dziś za wami!

    moni05 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Witam się na tym wątku. Sporo było do nadrobienia. Ile emocji.

    Proszę mi tu zeznac, ktoś kupił 12 Nordtestow? Gdzie było najtaniej? :)
    Pomyślałam, że może teraz też będę testować od któregoś dnia cyklu codziennie, bo mi tych emocji brakuje.

    Dodam, że w tym cyklu nie tobie niczego, a moj zamówiony ovarin idzie 1,5 tyg. Chyba wysłali kogoś piechotą z tą paczką.. I tak już powinien dojść...
    Także wszystko przeciwko mnie.

    Dodam, że 3 lutego mamy z malzem rocznicę. Jako, że za wcześnie na testowanie, mogłabym chociaż wtedy zajść ;)

    I tak sobie dziś pogrzebalam w grażynie...albo mąż spuścił cysterne żołnierzy i trzeci dzień siedzą, albo to mój własny śluz, rozciagliwy i mokro tam strasznie.. Hmmm
    Może jednak leki na tarczyce trochę mi pomogly wyregulowac organizm.

    Trzymam kciuki za wszystkie i proszę mnie zapisać na 15 luty :)
    A co.
    Dla towarzystwa Cygan dał się powiesić... :)))

    Jesteś wpisana :D

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak odświeżam tą stronę diagnostyki i odświeżam i nic :) kobitka powiedziała że koło 16 wyniki... ale liczyłam na coś wcześniej ...

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia - a jak to jest z tymi procentami i stosunkiem ft4 do ft3, bo nie wiem ;)

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Szczęśliwa mamusia - a jak to jest z tymi procentami i stosunkiem ft4 do ft3, bo nie wiem ;)
    Musza byc mniej wiecej na podobny poziomie i wartosc najlepiej kolo 50%. A wzor jest taki,ze wartosc ft4-najnizsza norma z labo : najwyzsza wartosc labo minus najnizsza wartosc labo ×100. Jesli to wychodzi prawidlowo,to nawet przy lekko zawyzonym tsh nie zwieksza sie dawki. Dlatego wazne jest,zeby nie badac samego tsh. Chyba, ze po drodze,zeby tylko sprawdzic jak reaguja na leki.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3911 6566

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ja mam jakieś omamy wzrokowe czy cos, ale jak was nadrabiałam to ktoś napisał, ze kupił sobie cos takiego jakiś ovulmed podobne do infoliku, przepatrzyłam piec stron wstecz, bo chciałam zacytować a tu nic... Co to za nowy wynalazek ten ovulmed, bo nie znalazłam żadnego info w sieci

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Moyeu a jak tam u Ciebie sytuacja? jakieś plamienie czy cokolwiek?
    Gdyby ten pierwszy termin owulacji był prawidłowy to już albo byś miała grubą kreskę albo @, bo nawet jak na Ciebie to by było za długo. Mam nadzieję, ze pierwsze serduszko na lutowym wątku będzie Twoje :)

    Co do proga to mi w szpitalu na endokrynologii pobierali po śniadaniu więc to chyba nei ma znaczenia. Ponoć za to przy estradiolu ma.

    Sasanka a bierzesz acard? podobno też pomaga w implantacji. wspomaga ukrwienie macicy przez co łatwiej zarodkowi. Można też pić herbatkę z liści malin. jelśi jest problem po stronie macicy to może to pomoże. na pewno nie zaszkodzi (no chyba, ze wiesz ze masz za rzadką krew)

    Kochana, nie biore jeszcze Acardu, bo miesiaczki i tak mam mega krwiste i obfite. Pol zycia na Cyclonaminie, az do czasu, gdy pomyslalam, ze moze zle wplywac na moje endometrium. Dzis zrobilam jeszcze anty TPO i anty TG, bo TSH juz mialam tydzien temu i wyszlo 0.92. FT3 2.87, a FT4 0.94. No nic, przede mna jeszcze caly panel na zespol antyfosfolipidowy, a poki co fibrynogen, aptt i inne podstawowe na krzepliwosc wychodza spoko. Kurde, wierze, ze jestem zdrowa, a nie pyklo, bo nie... Moze to plemniki meza- z wyniku morfologia 0.98%, choc lekarze mowia, ze inne parametry super i obliczaja morfologie na 3%. Moze od czerwca sie poprawila dzieki Salfazinowi, witaminom i zrzuceniu 14kg. Juz nie wiem, gdzie szukac przyczyny i czy szukac. Teraz wierze, ze bedzie dobrze, a moj perlowo bialy sluz w mega ilosciach dodaje nadziei na II kreski

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:00

  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma, ja zamówiłam tylko 5 nordów. Brałam na Gemini, przy okazji zamawiania mleczka dla Zuzi.

    Magduullina, Emmainthegarden lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba juz po owulacji. Sluz płodby mialam od niedzieli do wczoraj,a dzis tylki mleko. Także sobotni,poniedzialkowy i wtorkowy seks musi wystarczyc. Teraz to juz tylko dla przyjemności. Jakos dziwnie szybko w tym mcu. I te testy owu dziwnie wyszly. Robilam dzis rano test. I blady. Dobrze,ze juz sie skonczyly. Nie kupuje wiecej tych testow owu. A...,jesli faktycznie owu byla wczesniej,no to znaczy,ze 11lutego nie bedzid 11dpo,tylko wiecej. Wiec jak cos,to beta prawde powie

    Magduullina, Emmainthegarden, agge lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skoro o tarczycy
    ja badałam sie w zeszłym roku miałam takie wyniki ale lekarz powiedział że ok a z tego co piszecie to wcale nie ok. Co o nich powiecie? jak coś to ponownie skontroluje
    TSH 2,306 µIU/ml norma 0,350-4,940
    FT3 2,90 pg/ml norma 1,71-3,71
    FT4 0,86 ng/dl norma 0,70-1,48

    EDIT wiem że lepiej jak tsh wynosi około 1 ale mój Gin (a podobno dobry, napewno bardzo chwalony) twierdzi że może być nie bedziemy zbijać

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:02

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Emma, ja zamówiłam tylko 5 nordów. Brałam na Gemini, przy okazji zamawiania mleczka dla Zuzi.
    Zaraz sprawdzę cenę. U mnie w aptece stacjonarnej kosztują miliony monet.

    :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje ja musze zajac czyms mysli inaczej odezwę się w przyszłym tygodniu bede was podczytywac bo nic nie robię tylko odświeżam strony. ;) a samo nic sie nie zrobi od jutra nie bede miala jak do Was zajrzec bo gragik na full zapelniony ... Kiedys nadrobie czytanie ;) trzymam kciuki za Was i wyniczki by bylo dobrze :-) calusy

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Dziewczyny skoro o tarczycy
    ja badałam sie w zeszłym roku miałam takie wyniki ale lekarz powiedział że ok a z tego co piszecie to wcale nie ok. Co o nich powiecie? jak coś to ponownie skontroluje
    TSH 2,306 µIU/ml norma 0,350-4,940
    FT3 2,90 pg/ml norma 1,71-3,71
    FT4 0,86 ng/dl norma 0,70-1,48

    EDIT wiem że lepiej jak tsh wynosi około 1 ale mój Gin (a podobno dobry, napewno bardzo chwalony) twierdzi że może być nie bedziemy zbijać
    Ft4 troszke za niskie. Wybralabym sie do endokrynologa. Endokrynologia,to bardzo ciezka dziedzina. Niektorzy ginekolodzy,to i przy 3,5by nie zbijali. Bo w widelkach sie miesci. Dobrze jest sie skonsultowac ze specjalista danej dziedziny.

    Scarlet88 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ft4 troszke za niskie. Wybralabym sie do endokrynologa. Endokrynologia,to bardzo ciezka dziedzina. Niektorzy ginekolodzy,to i przy 3,5by nie zbijali. Bo w widelkach sie miesci. Dobrze jest sie skonsultowac ze specjalista danej dziedziny.
    Masz racje, wybiore sie :)

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1143 689

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Nie wiem czy ja mam jakieś omamy wzrokowe czy cos, ale jak was nadrabiałam to ktoś napisał, ze kupił sobie cos takiego jakiś ovulmed podobne do infoliku, przepatrzyłam piec stron wstecz, bo chciałam zacytować a tu nic... Co to za nowy wynalazek ten ovulmed, bo nie znalazłam żadnego info w sieci
    To ja :D ginekolog mi ostatnio przepisała Ovulomed. kiedyś wspominała o Symfolicu, a teraz jednak kazała brać Ovulomed, jakaś chyba nowość, bo nie ma żadnych opinii ani nic. Zobaczymy czy w czymś pomoże :)

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3911 6566

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    To ja :D ginekolog mi ostatnio przepisała Ovulomed. kiedyś wspominała o Symfolicu, a teraz jednak kazała brać Ovulomed, jakaś chyba nowość, bo nie ma żadnych opinii ani nic. Zobaczymy czy w czymś pomoże :)
    Ok dzięki, bo juz myślałam ze sobie to sama wymysllam :P

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1143 689

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Ok dzięki, bo juz myślałam ze sobie to sama wymysllam :P
    Nie nie, wszystko z Tobą w porządku :P skład to chyba jak reszta tych wynalazków, Infolic, symfolic itp. Tylko niestety droższe

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1221 1872

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Moyeu a jak tam u Ciebie sytuacja? jakieś plamienie czy cokolwiek?
    Gdyby ten pierwszy termin owulacji był prawidłowy to już albo byś miała grubą kreskę albo @, bo nawet jak na Ciebie to by było za długo. Mam nadzieję, ze pierwsze serduszko na lutowym wątku będzie Twoje :)

    Co do proga to mi w szpitalu na endokrynologii pobierali po śniadaniu więc to chyba nei ma znaczenia. Ponoć za to przy estradiolu ma.

    Sasanka a bierzesz acard? podobno też pomaga w implantacji. wspomaga ukrwienie macicy przez co łatwiej zarodkowi. Można też pić herbatkę z liści malin. jelśi jest problem po stronie macicy to może to pomoże. na pewno nie zaszkodzi (no chyba, ze wiesz ze masz za rzadką krew)
    Malgonia, nic a nic, w ogóle nie czuje @, co jakiś czas latam do wc bo czuję lewy jajnik trochę, momentami lekko zamuli podbrzusze ale nic więcej. Dlatego też emocjonalnie trochę mnie rzuca, od nadziei że może się udało po czarne myśli że to jednak cykl bezowulacyjny. I tak góra dół... to czekanie jest najgorsze.

    28lat 🍍 43cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7725 10930

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dziewczyny znacie coś na uspokojenie przy staraniach??? Melisa nie dziala.... a ja jestem jak bomba mam ochote wyzabijac wszystko co sie rusza i oddycha... irytuje mnie nawet to ze musze oddychać
    Czekolada ;D U mnie się sprawdza :P

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czekolada ;D U mnie się sprawdza :P

    Ja zjadlam cala tabliczke czekolady i ide spac, takze u mnie zadzialalo ;)

    MonikA_89!, moni05 lubią tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego