Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Sasanka a byłaś na czczo?

Tak, bylam na czczo, ale dlatego, ze nie zdazylam zjesc ani nic wypic

• moyeu Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia <3 tulam Kochana!

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Widzę, że mamy identyczna sytuację, ja też 11dpo, pełno śluzu, piersi bolą, Bobo test zrobił nadzieję, a dzisiaj inny test negatywny :/ aż się odechciewa wszystkiego..
    Mam to samo. Ale ten sluz mnie zastanowil. Juz teraz sama sie gubie bo nigdy takiego przed okresem nie mialam. Nie wiem co robic

Olliiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    No to kciukam Dziewczyny za piękne wyniki.

Kingula fajnie mieć Cię i tutaj :)

Ja też tego wierszyka czytać nie mogę. Za parę dni minie rok od kiedy nie ma mojego Aniołka i z każdym dniem jest mi coraz trudniej. Dziś byłby już słodkim 5 miesięcznym bobasem.. A ja wykończoną i niewyspaną jego mamusią.

No ale nic trzeba liczyć, ze ten cykl będzie szczęśliwy. Oby te przeklęte torbiele poszły w piz.. bo nie zniosę kolejnego straconego cyklu.

już bym chciała żeby był tylko jeden wątek bo się zaczynam gubić. nim nadrobię to juz nie pamiętam co komu miałam odpisać :/

Malgonia, przykro mi, ale wierze, ze Twoj cykl bedzie petarda z boskim progiem, mega beta i lzami ze szczescia! Ja za 10 dni bym rodzila... Kurcze, strasznie placzliwa dzis jestem i co drugi Wasz wpis sie rozklejam. Ciaza, PMS? Jeszcze przyjaciolka, ktora marzy o dziecku, ale na razie musi kilka miesiecy odczekac ze staraniami, mnie zasmucila. Gadalysmy dzis szczerze o moich poronieniach, badaniach, obawach, a ona na to, ze na pewno sie wylecze. Mowie jej, ze nie jestem chora, ze poki co wszystko ok, a ona "przyczyny poronien musza byc". Moze i musza, ale wole wierzyc, ze poronienie w 9tc bylo koszmarnym pechem, statystyka zle polaczonych genow, a przy CB cos nie do konca pyklo... Badam, co sie da i wszystko wychodzi spoko..

• Olliiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Mam to samo. Ale ten sluz mnie zastanowil. Juz teraz sama sie gubie bo nigdy takiego przed okresem nie mialam. Nie wiem co robic
    A zmieniłaś może coś w tym cyklu, jakieś leki np? Bo u mnie doszedł Ovulomed czyli coś jak Infolic i już myślałam że przez to mam inny cykl niż zawsze, sama już nie wiem

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Malgonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu a jak tam u Ciebie sytuacja? jakieś plamienie czy cokolwiek?
    Gdyby ten pierwszy termin owulacji był prawidłowy to już albo byś miała grubą kreskę albo @, bo nawet jak na Ciebie to by było za długo. Mam nadzieję, ze pierwsze serduszko na lutowym wątku będzie Twoje :)

Co do proga to mi w szpitalu na endokrynologii pobierali po śniadaniu więc to chyba nei ma znaczenia. Ponoć za to przy estradiolu ma.

Sasanka a bierzesz acard? podobno też pomaga w implantacji. wspomaga ukrwienie macicy przez co łatwiej zarodkowi. Można też pić herbatkę z liści malin. jelśi jest problem po stronie macicy to może to pomoże. na pewno nie zaszkodzi (no chyba, ze wiesz ze masz za rzadką krew)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 12:14

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni w tym problem że on wkurza mnie jeszcze bardziej... heh a tego tego jakos spadek libido bo na sama myśl mam złości.. no nic dziecko odeslane do przedszkola j
    Zupa się gotuje mlody dowodzi zaraz ide go polozyc spac i wyciagne maszyne moze cos uszyje ciekawego...

moni05 lubi tę wiadomość

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka - wybacz, że mnie nie było od razu przy Tobie na forum, ale scrollujac widziałam pobieżnie, że szczęśliwa mamusia Ci pomogła ;)

Też uważam, że obniżona echogeniczność + wyższe aTG mogą sugerować Hashimoto. aTPO też masz ciutenkę podwyższone. Ale wg mnie nie są to jakieś megaaaa złe wyniki. Dla porównania moje poziomy p-ciał idę już w setkach :D Znam przypadki, gdzie babka miała np. wynik 1000 i 1500 :) Na pewno przyda Ci się dobra endo -może nawet endogin. I my bierzemy też ze szczęśliwą mamusią selen bo mamy wrażenie (i nadzieje) że nam on obniża poziom tych p-ciał. Ja dodatkowo staram się też nie jeść glutenu. Jutro będę mieć nowe wyniki moich aTG i aTPO

Generalnie z p-ciałami za dużo nie mozna zrobić, one jedynie sugerują że w organiźmie toczy się jakiś stan zapalny (autoagresywny). Często z hashi idą inne zaburzenia autoimmunologiczne (tak jak pisała kiedyś Monika89) i mogą pojawić się inne p-ciała w organiźmie. Ale to nie jest reguła :) Bardzooo dużo kobiet z hashi rodzi zdrowe dzieci i wcale zajście nie zajmuje im tyle czasu, więc wygląda na to, że tutaj muszą inne czynniki też wchodzić w grę. W ogóle immunologia to dziedzina mało poznana i lekarze nie lubią się w nią wgłębiać bo jest za trudna (post mamy ginekolog). U Ciebie może to być tylko Hashimoto, u mnie dodatkowo jest druga autoagresja - cukrzyca t.1. Na pewno warto byłoby zbić trochę TSH (do 1) - może to blokuje zajście w ciąże ? :)

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się już przestaje powoli denerwować, ze nie wychodzi. Niby wszystko ok, a tu nic. Nie mam na to wpływu. Zobaczymy teraz pare cykli z progiem jak będzie. No chyba,ze zaskoczy. Potem w kwietniu pojde do mojego doktorka. Zobacze,jaki bedzie mial pomysł. Ale coraz bardziej czuję zrezygnowanie

Magduullina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A zmieniłaś może coś w tym cyklu, jakieś leki np? Bo u mnie doszedł Ovulomed czyli coś jak Infolic i już myślałam że przez to mam inny cykl niż zawsze, sama już nie wiem
    Nie, biore to co do tej pory ale juz myslalam ze po owulce i 5 dni bralam luteine a tu nagle cos takiego

• blackkkwhisky Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do mojej ginekolog a pielęgniarka przed gabinetem stwierdziła że mnie nie przyjmie za tydzień może ale prywatnie. Jak na sor kazali mi iść do kontroli maks za tydzień. Chyba zwariuje

09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(
    14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
    20.05 jeden z zarodków obumarł :( oby ten drugi był silny
    22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od dwoch tygodni czuje jajnik. Do tej pidczas stosunku mam bol mocniejszu tego jajnika i podbrzusza. Jak tu sprawdzic co sie dzieje. Nie mam jak isc do lekarza

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hashimoto i dwie ciąże w pierwszym cyklu z clo. Tylko ze ja mam od ponad 10 lat wiec mam wyregulowana.

14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po ilu cyklach starań Wasi ginekolodzy się zainteresowali, żeby jakoś pomóc w zajściu? Nie mówię o klinice niepłodności, bardziej żeby zlecić jakieś badania lub monitorować cykle?

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, a po ilu cyklach starań Wasi ginekolodzy się zainteresowali, żeby jakoś pomóc w zajściu? Nie mówię o klinice niepłodności, bardziej żeby zlecić jakieś badania lub monitorować cykle?

Po roku pierwszy lekarz, a drugi jak chciałam zajść w drugą ciaze po 3 miesiącach.

14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    I od dwoch tygodni czuje jajnik. Do tej pidczas stosunku mam bol mocniejszu tego jajnika i podbrzusza. Jak tu sprawdzic co sie dzieje. Nie mam jak isc do lekarza
    Dla mnie ból jajnika po owulacji był wcześniej wyznacznikiem, że mogło się udać i zaszłam, w innych cyklach nigdy mnie nie bolał. Po drugim poronieniu coś się spierniczyło i boli zawsze po owulacji i to jak.. Pytałam o to moja ginekolog i stwierdziła, że to oznaka dobrej owulacji i musi boleć :/ a żaden lekarz nie ma terminu czy po prostu nie masz możliwości iść?

Iwona28 lubi tę wiadomość

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dla mnie ból jajnika po owulacji był wcześniej wyznacznikiem, że mogło się udać i zaszłam, w innych cyklach nigdy mnie nie bolał. Po drugim poronieniu coś się spierniczyło i boli zawsze po owulacji i to jak.. Pytałam o to moja ginekolog i stwierdziła, że to oznaka dobrej owulacji i musi boleć :/ a żaden lekarz nie ma terminu czy po prostu nie masz możliwości iść?
    No wlasnie nie bo najblizsze terminy za 2 tygodnie. Robilam test i negatywny. W sumie to i objawow nie mam zadnych oprocz zgagi. Musze chyba cierpliwie czekqc 4 dni i zobaczyc jak siw sytuacja rozwinie. Jedynie ten sluz mnie zastanawia

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten jajnik nie boli ciagle ale co jakis czas sie odezwie

• agge Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

Mój ginekolog mówi, że on proponuje rok czasu na całkowicie naturalne zajście w ciążę. Potem dopiero coś z tym chce robić.

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Emmainthegarden Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na tym wątku. Sporo było do nadrobienia. Ile emocji.

Proszę mi tu zeznac, ktoś kupił 12 Nordtestow? Gdzie było najtaniej? :)
    Pomyślałam, że może teraz też będę testować od któregoś dnia cyklu codziennie, bo mi tych emocji brakuje.

Dodam, że w tym cyklu nie tobie niczego, a moj zamówiony ovarin idzie 1,5 tyg. Chyba wysłali kogoś piechotą z tą paczką.. I tak już powinien dojść...
    Także wszystko przeciwko mnie.

Dodam, że 3 lutego mamy z malzem rocznicę. Jako, że za wcześnie na testowanie, mogłabym chociaż wtedy zajść ;)

I tak sobie dziś pogrzebalam w grażynie...albo mąż spuścił cysterne żołnierzy i trzeci dzień siedzą, albo to mój własny śluz, rozciagliwy i mokro tam strasznie.. Hmmm
    Może jednak leki na tarczyce trochę mi pomogly wyregulowac organizm.

Trzymam kciuki za wszystkie i proszę mnie zapisać na 15 luty :)
    A co.
    Dla towarzystwa Cygan dał się powiesić... :)))

Magduullina lubi tę wiadomość

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ