Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF wrote:
    Więc widać plod... W jajniku. 6 tydz.
    Koniecznie jedz na ip. Tam Ci przynajmniej wszystko skontroluja na cito. Ja miałam 45 dc usunięta cp a lezalam od 42 wlasnie gdzie jeszcze nawet pewni nie byli czy to to.
    Cp to jednak zagrożenie zycia i zdrowia więc lepiej dmuchac na zimne

Szczesliwa_mamusia, ef36, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ciaza pozamaciczna jest wskazaniem do szybkiej hospitalizacji. Bo taka ciaza jest zagrozeniem dla zycua kobiety.Nie czeka sie,az obumrze. Tydzien czasu to jest bardzo duzo. (Napisalas,ze masz sprawdzic bete za 3 dni,a potem znowu za 3)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 17:09

• agge Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dziwne to. Wydawało mi się, że przy każde cp trzeba zrobić szybko zabieg. Nie jest tak?

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • AleksandraKF Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/feb42918a4ea7.jpg.html - tutaj link. Nie wiem jak robicie że wchodzi w wiadomość zdjęcie.
    Ja nie wiem dziewczyny, to początki moich starań. Byłam u dwóch ginekologów... Oboje powiedzieli to samo. Ze betę. Bo jak w jajniku jest obumarly zarodek to tak jak z torbielem. Jeśli "żyje" to właśnie do szpitala.

• ef36 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF wrote:
    Więc widać plod... W jajniku. 6 tydz.
    Trzmasz się jakoś? Czy w takim przypadku nie ma ryzyka uszkodzenia jajnika i krwotoku wewnetrznego? Może bezpieczniej byłoby poronić w szpitalu?

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pojechala do szpitala. I upewnila sie 3 diagnozy. To jest duże ryzyko. Niech tam ew. Powtarzaja bete. Pod okiem specjalisty. Przynajmniej od razu beda mogli zmonitirowac obraz usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 17:15

• agge Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF wrote:
    https://zapodaj.net/feb42918a4ea7.jpg.html - tutaj link. Nie wiem jak robicie że wchodzi w wiadomość zdjęcie.
    Ja nie wiem dziewczyny, to początki moich starań. Byłam u dwóch ginekologów... Oboje powiedzieli to samo. Ze betę. Bo jak w jajniku jest obumarly zarodek to tak jak z torbielem. Jeśli "żyje" to właśnie do szpitala.
    No widać coś faktycznie...

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • AleksandraKF Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Trzmasz się jakoś? Czy w takim przypadku nie ma ryzyka uszkodzenia jajnika i krwotoku wewnetrznego? Może bezpieczniej byłoby poronić w szpitalu?
    Rozwiewam wątpliwości jak widać. Jest, tak powiedzieli. Ale to muszę mieć pecha, bo ciąża jajnikowa jest ponoć niezwykle rzadka i zazwyczaj z wywołana miesiączka "leci". Ale oczywiście, wprowadziłam się do Rodziców, bo Maz wyjechał. Właśnie przez to ryzyko.

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

• buba123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja bym pojechala do szpitala. I upewnila sie 3 diagnozy. To jest duże ryzyko. Niech tam ew. Powtarzaja bete. Pod okiem specjalisty. Przynajmniej od razu beda mogli zmonitirowac obraz usg
    Tez bym tak zrobila

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/680ff530c80f.jpg

Wiem, ze owulaki nie sa wyznacznikiem, ale tak wyglada moj 8 dpo, wiec chyba nie ma sie co nastawiac.
    No niestety, ale nawet jeśli ten cykl będzie udany, to ta kreska nie jest z powodu hcg. 8 dpo stężenie hcg jest malutkie, wręcz może go w ogóle nie być, bo mogło nie być jeszcze zagnieżdżenia. Dlatego owulak 8 dpo jak coś pokazuje, to jest to hormon lh, nie hcg. Także po zrobieniu tego testu wiesz tyle co przed jego zrobieniem, szanse są wciąż takie same :) Tylko czas przyniesie odpowiedź.

Moni, trzymam kciuki, żeby to było po prostu wolne miejsce. To jest bardzo prawdopodobne tak na chłopski rozum :)

Holibka, piękna kreska! Nie wiem czy któraś miała tu taką krechę na pierwszym teście ciążowym :)

I wiecie co... Odkąd przeczytałam o kurczaku, non stop śpiewa mi się to...
    https://www.youtube.com/watch?v=YtDhMzDkois

Malinowa91, moni05 lubią tę wiadomość

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF wrote:
    Rozwiewam wątpliwości jak widać. Jest, tak powiedzieli. Ale to muszę mieć pecha, bo ciąża jajnikowa jest ponoć niezwykle rzadka i zazwyczaj z wywołana miesiączka "leci". Ale oczywiście, wprowadziłam się do Rodziców, bo Maz wyjechał. Właśnie przez to ryzyko.
    Przez przypadek polubiłam.
    Kochana wiem co czujesz bo 2 tygodnie temu przezywalam to samo.
    Ja bym jednak pojechała do szpitala przy cp jeden dzień może zrobić różnice a co dopiero 3. Jeśli obumarla to dla Ciebie najlepiej ale jeśli nie to jest spore ryzyko.
    U mnie co prawda jajowodowa ale położyli mnie do szpitala jak nie było nawet jednoznacznej opinii a szukanie pęcherzyka.

• AleksandraKF Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Przez przypadek polubiłam.
    Kochana wiem co czujesz bo 2 tygodnie temu przezywalam to samo.
    Ja bym jednak pojechała do szpitala przy cp jeden dzień może zrobić różnice a co dopiero 3. Jeśli obumarla to dla Ciebie najlepiej ale jeśli nie to jest spore ryzyko.
    U mnie co prawda jajowodowa ale położyli mnie do szpitala jak nie było nawet jednoznacznej opinii a szukanie pęcherzyka.
    Bardzo mi przykro :(:*
    Ja to chyba na dziś mam dość. Co będzie to będzie.

• makowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Makowa.. biorac niepokalanek mialas jakies bole brzucha po owulce albo bardziej czulas jajniki?
    Nie pamiętam teraz, ale moje ewentualne bóle czy czucie jajników nie przełoży się na nic, bo ja w cyklu, w którym zaczęłam brać niepokalanka zaszłam w ciążę, więc po owu byłam już w ciąży i jeśli mnie coś bolało to ciąża mogła być tego powodem ;)

A bety jeszcze nie rób, no choćbyś miała trojaczki, to jutro beta będzie zerowa :)

Malinowa91 lubi tę wiadomość

OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF wrote:

Trzymaj się cieplutko a ja trzymam kciuki żeby skończyło sie to w najbezpieczniejszy dla Ciebie sposób.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie komentuję cp, ponieważ skoro byłaś u 2 gin to coś w ich diagnozach musi być. Przykro mi w każdym razie, tulę...

Moni05 nawet nie wiesz jak się cieszę, że moja wiedza cię uspokoiła :) Pamiętam jak mnie wtedy uspokoiła, gdy jeden ginekolog kazał mi co kilka dni przychodzić na usg żeby spr czy dziecko żyje...

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF wrote:

Strasznie mi przykro i bardzo mi Ciebie zal, ale wypij herbate, ogrzej sie, wyplacz i pakuj pupke na IP. Im szybciej, tym szybciej, czyli lepiej! Trzymaj sie cieplutko

Moni, mam nadzieje, ze juz jestes spokojna dzieki Holibce :*

Ja jutro badam proga i tradycyjnie trzasne bete, ale mam dzis tak silne bole @ (na 6 dni przed), ze o ladnych wynikach to sobie moge pomarzyc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 17:42

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Nie komentuję cp, ponieważ skoro byłaś u 2 gin to coś w ich diagnozach musi być. Przykro mi w każdym razie, tulę...

Moni05 nawet nie wiesz jak się cieszę, że moja wiedza cię uspokoiła :) Pamiętam jak mnie wtedy uspokoiła, gdy jeden ginekolog kazał mi co kilka dni przychodzić na usg żeby spr czy dziecko żyje...

Tego bym chyba nie zniosła...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • makowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, tak jak dziewczyny mówią, idź na IP. Będziesz pod stałą opieką, a przy okazji badania zrobią nawet jakby Cię mieli po kilku godzinach wypuścić. Za duże ryzyko, że nagle coś złego się wydarzy :(

x0f7mnb.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF, ciąża pozamaciczna może być zagrożeniem dla Twojej płodności, zdrowia a nawet życia. Nie wiem jaka praktyka jest stosowana u Ciebie, ale u mnie (a leżałam w szpitalach nie raz i widziałam takie, niestety) nie czekają na nic. I nie ma tu znaczenia czy ciąża żyje czy nie. Nie mają możliwości tego teraz stwierdzić, bo pod koniec 6tc nawet w jamie macicy ciężko zobaczyć akcję serca zarodka... Wiem, że ta diagnoza Cię zmroziła, że masz już dosyć, to jest cholernie niesprawiedliwe, ale ratuj siebie i swoje zdrowie póki czas. Myślę, że jeśli dziewczyny mają nadal mdłości, wymioty, a zarodek obumiera i one o tym nie wiedzą na późniejszym etapie, to logiczne mi się wydaje, że w środku też coś tam cały czas "pracuje"... Przeciez " po wszystkim" organizm też potrzebuje czasu żeby dojść do siebie...

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, trochę tak. Nie pozostaje mi nic innego niż zaufać lekarzom, sama nic mądrego na pewno nie wymyślę, nie zrobię...

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ