Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3730 6115

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8caac4f63590.jpg
    Dzisiejsze połówkowe :) Wszystko w normie. :)
    jak to zleciało! Pamiętam jak zaczynałam sama podczytywać wątki na Ovu, włąsnie te o testowaniu i był twój temat czy sperma może przeżyć 5 dni :D A tu juz takie piękne dzieciątko <3

    JaSzczurek, aeiouy, Magduullina, Sasanka5 lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3730 6115

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Przykład Niecierpliwej to może ogolnie nie jest dobry biorąc pod uwagę ten cykl :) Ale niby Ovu miałam wyliczona na dzień przed wyjazdem :)

    Aczkolwiek z tym dziwnym cyklem to we wszystko uwierzę :)
    Tak, i wtedy musiałąs zrezygnować z sauny "na wszelki wypadek" i byłas zła na faceta ze poszedł jajca grzac jak to dla żołnierzyków niezdrowe :P

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3730 6115

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa wybacz.. to chyba Nuśka z listy się wypisywała, bo seksu nie było :P
    Nuśka się wypisała i wrociła z bombą ;)

    Malgonia, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1338 2867

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozterki kobiety w ciazy:by się zjadło coś ale nie wiadomo co :D .
    A tak po za tym witam w ten piątkowe po południe.
    Teraz można się przywitac oficjalnie na lutowym wątku .
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym miesiacu.
    A my dzisiaj zaczęliśmy 12 tc. Mamy drugi trymestr!!!

    moni05, Niecierpliwa..., ElfiaKsiężniczka, APrzybylska, Ochmanka, aeiouy, szona, nuśka91, Ineez lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1142 689

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja zbijam przy 23 :P
    A no widzisz,a ja 36 i lekarka twierdzi, że to nic nie szkodzi :/ coraz bardziej myślę, żeby zmienić lekarza. Na wszystko co powiem macha ręką, że tak może być i już

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Rozterki kobiety w ciazy:by się zjadło coś ale nie wiadomo co :D .
    A tak po za tym witam w ten piątkowe po południe.
    Teraz można się przywitac oficjalnie na lutowym wątku .
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym miesiacu.
    A my dzisiaj zaczęliśmy 12 tc. Mamy drugi trymestr!!!

    Ja w ciąży nie jestem, ale i tak codziennie mam takie momenty, że coś bym zjadła ale nie wiem co :D zwłaszcza wieczorem.

    ElfiaKsiężniczka, aeiouy lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Tak, i wtedy musiałąs zrezygnować z sauny "na wszelki wypadek" i byłas zła na faceta ze poszedł jajca grzac jak to dla żołnierzyków niezdrowe :P

    Prawie :) mój jajc nie grzał bo go na tym wypadzie nie było:P ale fakt ja na wszelki wypadek z sauny zrezygnowalam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 16:22

    agge, Arashe, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3730 6115

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Prawie :) mój jajc nie grzał bo go na tym wypadzie nie było:P ale fakt ja na wszelki wypadek z sauny zrezygnowalam :)
    hahhahaha no moze w innym wątku, któraś chłopa za saune opieprzała :D i mi sie tak zlepiło w jedną osobę :D

    Niecierpliwa..., MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    hahhahaha no moze w innym wątku, któraś chłopa za saune opieprzała :D i mi sie tak zlepiło w jedną osobę :D

    A to nie Nuśka?
    Tak mi się kojarzy, ale może też coś pochrzaniłam :P

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    jak to zleciało! Pamiętam jak zaczynałam sama podczytywać wątki na Ovu, włąsnie te o testowaniu i był twój temat czy sperma może przeżyć 5 dni :D A tu juz takie piękne dzieciątko <3

    Ja tez dokladnie to pamietam, jak JaSzczurek dopytywalas o to ile zyja plemniki :)
    Piekne zdjecie!

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przeczytam pominięte przeze mnie 2 strony później jak wrócę z pracy, ale na razie na szybko wstawiam Wam wyniki moich badań, które dziś odebrałam (gdy ktoś chciał się pobawić w analityka :D )

    1. TSH - 2,38 (jeszcze 2 miechy temu było 0,6...dawka ciągle ta sama, chociaż fakt przez ostatnie 1,5 tygodnia nie brałam letroxu mega super na czczo i nie o 5 godzinie jak zawsze. Ale żeby poszybowało aż tak? No i po raz pierwszy w zyciu nie brałam go w dzień badania wg zalecen staraniowej. Zbadam go jeszcze raz w pon i wezmę wtedy rano lek i zobaczymy czy to wpływa na wynik czy nie.

    2. FT4 - 17,51 pmol/l = 1,35 ng/dL (norma w tych pierwszych jednostkach 12-22). Czyli ciut spadło z 1,63. W poniedziałek będę mieć jeszcze FT3

    3. prolaktyna - 18,2 ng/ml 0_o - 17 dni temu było 30. Bromergon dopiero dziś wykupiłam...

    4. progesteron - 11,82 - szału nie ma, ale owulka była. Wynik z 14dc teoretycznie 7dpo ale może być też 6 lub 5 dpo.

    5. aTPO - 165 IU/ml - spadek z 650 ! :D JUPI. Czyli jednak da się te cholerstwa obniżyć :)
    6. aTG - 16,1 IU/ml

    ENJOY ! :) Mnie wyniki cieszą, jedynie TSH mnie zdziwiło. No i na plus zaskoczona jestem też spadkiem przeciwciał tarczycowych :)

    Ochmanka, moni05 lubią tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Rozterki kobiety w ciazy:by się zjadło coś ale nie wiadomo co :D .
    A tak po za tym witam w ten piątkowe po południe.
    Teraz można się przywitac oficjalnie na lutowym wątku .
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym miesiacu.
    A my dzisiaj zaczęliśmy 12 tc. Mamy drugi trymestr!!!

    MamaStasia - 12tyg! Kiedy to zlecialo? Wam szybko mija, nam oczekujacym dni wloka sie jak nie powiem co:)

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykrzyk - ja tam sie na wynikach nie znam. Jedyne co widze to ten progresteron - tez chcialabym miec taki :)

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny, pół godziny żeby się doczytać:)

    Cukrzyk dzięki za odpowiedź na moje lamenty:) spoczko, przecież nie jestem Twoja pacjentką;) idę z tym do endo i będzie widać co mi powie

    Izape bezzmiennie uwielbiam Twój talent. Kiedyś pokazywałaś nam swojego pluszaka. ❤❤❤

    Moyeu co tam biel, przecież jesteś 10dpo i nie ma innej opcji. Mówię Ci że za wczesnie:)

    Scarlet silnie zaciskam kciuki na implantacje. Wiem jak się trudno starać na odległość (mimo że dużo mniejszą) i jak boli gdy całe płodne się było razem a cykl nieudany:(

    Widziałam też bladziocha ale wybacz Kochana nie pamiętam Nicka. Pomijając>Gratulacje!!!

    Moni też kiedyś miałam mielone z żył. MASAKRA... wyglądałam jak narkoman.

    Wszystkim rzygającym życzę torsji w ustronnych miejscach:)

    No i JaSzczurek KOCHAM KOCHAM KOCHAM ten obraz. Faktycznie, sama pamiętam jak pisałaś że są dwie krechy:D

    moni05, Izape_91 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • szona Autorytet
    Postów: 5552 13049

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi żal tego straconego cyklu :/ co w sumie oznacza rozciągliwy śluz? Ze kiedy jest owulacja? Tuż po takim śluzie?

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Hej, przeczytam pominięte przeze mnie 2 strony później jak wrócę z pracy, ale na razie na szybko wstawiam Wam wyniki moich badań, które dziś odebrałam (gdy ktoś chciał się pobawić w analityka :D )

    1. TSH - 2,38 (jeszcze 2 miechy temu było 0,6...dawka ciągle ta sama, chociaż fakt przez ostatnie 1,5 tygodnia nie brałam letroxu mega super na czczo i nie o 5 godzinie jak zawsze. Ale żeby poszybowało aż tak? No i po raz pierwszy w zyciu nie brałam go w dzień badania wg zalecen staraniowej. Zbadam go jeszcze raz w pon i wezmę wtedy rano lek i zobaczymy czy to wpływa na wynik czy nie.

    2. FT4 - 17,51 pmol/l = 1,35 ng/dL (norma w tych pierwszych jednostkach 12-22). Czyli ciut spadło z 1,63. W poniedziałek będę mieć jeszcze FT3

    3. prolaktyna - 18,2 ng/ml 0_o - 17 dni temu było 30. Bromergon dopiero dziś wykupiłam...

    4. progesteron - 11,82 - szału nie ma, ale owulka była. Wynik z 14dc teoretycznie 7dpo ale może być też 6 lub 5 dpo.

    5. aTPO - 165 IU/ml - spadek z 650 ! :D JUPI. Czyli jednak da się te cholerstwa obniżyć :)
    6. aTG - 16,1 IU/ml

    ENJOY ! :) Mnie wyniki cieszą, jedynie TSH mnie zdziwiło. No i na plus zaskoczona jestem też spadkiem przeciwciał tarczycowych :)
    Cukrzyk ekstra te Twoje wyniki w porównaniu do poprzednich:)
    A prolaktyna się bromka przestraszyła jak usłyszała o recepcie i sama spadła. Świetnie:)
    MamaStasia:) wrote:
    A my dzisiaj zaczęliśmy 12 tc. Mamy drugi trymestr!!!
    Jeju jak leci. Pamiętam jak we trzy z NAg testowałyśmy w mikołajki... zapierdziela ten czas strasznie. Cudownie❤ czekamy do 11:*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:01

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Trochę mi żal tego straconego cyklu :/ co w sumie oznacza rozciągliwy śluz? Ze kiedy jest owulacja? Tuż po takim śluzie?

    Śluz ogólnie oznacza, że to dzień płodny. Ja mam kilka takich dni, zanim nastąpi owulacja. Po owulacji śluz już jest inny.

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos NAg. Gdzieś tu widziałam Twój post. Opowiadaj co u Ciebie!!! Wywołuję do odpowiedzi;)

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1338 2867

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    MamaStasia - 12tyg! Kiedy to zlecialo? Wam szybko mija, nam oczekujacym dni wloka sie jak nie powiem co:)
    Nawet nie wiem kiedy to zleciało . A nie dawno test robiłam.

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87b1c7d96117.png

    To i ja sie pochwale :)

    moyeu, moni05 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego