Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
JaSzczurek wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8caac4f63590.jpg
Dzisiejsze połówkowe Wszystko w normie.JaSzczurek, aeiouy, Magduullina, Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:Przykład Niecierpliwej to może ogolnie nie jest dobry biorąc pod uwagę ten cykl Ale niby Ovu miałam wyliczona na dzień przed wyjazdem
Aczkolwiek z tym dziwnym cyklem to we wszystko uwierzęMonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Niecierpliwa wybacz.. to chyba Nuśka z listy się wypisywała, bo seksu nie było
Malgonia, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Rozterki kobiety w ciazy:by się zjadło coś ale nie wiadomo co .
A tak po za tym witam w ten piątkowe po południe.
Teraz można się przywitac oficjalnie na lutowym wątku .
Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym miesiacu.
A my dzisiaj zaczęliśmy 12 tc. Mamy drugi trymestr!!!moni05, Niecierpliwa..., ElfiaKsiężniczka, APrzybylska, Ochmanka, aeiouy, szona, nuśka91, Ineez lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
MonikA_89! wrote:Ja zbijam przy 23
-
MamaStasia :) wrote:Rozterki kobiety w ciazy:by się zjadło coś ale nie wiadomo co .
A my dzisiaj zaczęliśmy 12 tc. Mamy drugi trymestr!!!
Ja w ciąży nie jestem, ale i tak codziennie mam takie momenty, że coś bym zjadła ale nie wiem co zwłaszcza wieczorem.ElfiaKsiężniczka, aeiouy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:Tak, i wtedy musiałąs zrezygnować z sauny "na wszelki wypadek" i byłas zła na faceta ze poszedł jajca grzac jak to dla żołnierzyków niezdrowe
Prawie mój jajc nie grzał bo go na tym wypadzie nie było:P ale fakt ja na wszelki wypadek z sauny zrezygnowalamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 16:22
agge, Arashe, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:Prawie mój jajc nie grzał bo go na tym wypadzie nie było:P ale fakt ja na wszelki wypadek z sauny zrezygnowalam
Niecierpliwa..., MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:hahhahaha no moze w innym wątku, któraś chłopa za saune opieprzała i mi sie tak zlepiło w jedną osobę
A to nie Nuśka?
Tak mi się kojarzy, ale może też coś pochrzaniłam -
ElfiaKsiężniczka wrote:jak to zleciało! Pamiętam jak zaczynałam sama podczytywać wątki na Ovu, włąsnie te o testowaniu i był twój temat czy sperma może przeżyć 5 dni A tu juz takie piękne dzieciątko
Ja tez dokladnie to pamietam, jak JaSzczurek dopytywalas o to ile zyja plemniki
Piekne zdjecie!
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Hej, przeczytam pominięte przeze mnie 2 strony później jak wrócę z pracy, ale na razie na szybko wstawiam Wam wyniki moich badań, które dziś odebrałam (gdy ktoś chciał się pobawić w analityka )
1. TSH - 2,38 (jeszcze 2 miechy temu było 0,6...dawka ciągle ta sama, chociaż fakt przez ostatnie 1,5 tygodnia nie brałam letroxu mega super na czczo i nie o 5 godzinie jak zawsze. Ale żeby poszybowało aż tak? No i po raz pierwszy w zyciu nie brałam go w dzień badania wg zalecen staraniowej. Zbadam go jeszcze raz w pon i wezmę wtedy rano lek i zobaczymy czy to wpływa na wynik czy nie.
2. FT4 - 17,51 pmol/l = 1,35 ng/dL (norma w tych pierwszych jednostkach 12-22). Czyli ciut spadło z 1,63. W poniedziałek będę mieć jeszcze FT3
3. prolaktyna - 18,2 ng/ml 0_o - 17 dni temu było 30. Bromergon dopiero dziś wykupiłam...
4. progesteron - 11,82 - szału nie ma, ale owulka była. Wynik z 14dc teoretycznie 7dpo ale może być też 6 lub 5 dpo.
5. aTPO - 165 IU/ml - spadek z 650 ! JUPI. Czyli jednak da się te cholerstwa obniżyć
6. aTG - 16,1 IU/ml
ENJOY ! Mnie wyniki cieszą, jedynie TSH mnie zdziwiło. No i na plus zaskoczona jestem też spadkiem przeciwciał tarczycowychOchmanka, moni05 lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
MamaStasia :) wrote:Rozterki kobiety w ciazy:by się zjadło coś ale nie wiadomo co .
A my dzisiaj zaczęliśmy 12 tc. Mamy drugi trymestr!!!
MamaStasia - 12tyg! Kiedy to zlecialo? Wam szybko mija, nam oczekujacym dni wloka sie jak nie powiem co:)
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
Cykrzyk - ja tam sie na wynikach nie znam. Jedyne co widze to ten progresteron - tez chcialabym miec takiStarania o pierwsze dziecię od 12.2017
Matko dziewczyny, pół godziny żeby się doczytać
Cukrzyk dzięki za odpowiedź na moje lamenty:) spoczko, przecież nie jestem Twoja pacjentką idę z tym do endo i będzie widać co mi powie
Izape bezzmiennie uwielbiam Twój talent. Kiedyś pokazywałaś nam swojego pluszaka. ❤❤❤
Moyeu co tam biel, przecież jesteś 10dpo i nie ma innej opcji. Mówię Ci że za wczesnie:)
Scarlet silnie zaciskam kciuki na implantacje. Wiem jak się trudno starać na odległość (mimo że dużo mniejszą) i jak boli gdy całe płodne się było razem a cykl nieudany:(
Widziałam też bladziocha ale wybacz Kochana nie pamiętam Nicka. Pomijając>Gratulacje!!!
Moni też kiedyś miałam mielone z żył. MASAKRA... wyglądałam jak narkoman.
Wszystkim rzygającym życzę torsji w ustronnych miejscach:)
No i JaSzczurek KOCHAM KOCHAM KOCHAM ten obraz. Faktycznie, sama pamiętam jak pisałaś że są dwie krechy:Dmoni05, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Trochę mi żal tego straconego cyklu co w sumie oznacza rozciągliwy śluz? Ze kiedy jest owulacja? Tuż po takim śluzie?
-
cukrzyk1991 wrote:Hej, przeczytam pominięte przeze mnie 2 strony później jak wrócę z pracy, ale na razie na szybko wstawiam Wam wyniki moich badań, które dziś odebrałam (gdy ktoś chciał się pobawić w analityka )
1. TSH - 2,38 (jeszcze 2 miechy temu było 0,6...dawka ciągle ta sama, chociaż fakt przez ostatnie 1,5 tygodnia nie brałam letroxu mega super na czczo i nie o 5 godzinie jak zawsze. Ale żeby poszybowało aż tak? No i po raz pierwszy w zyciu nie brałam go w dzień badania wg zalecen staraniowej. Zbadam go jeszcze raz w pon i wezmę wtedy rano lek i zobaczymy czy to wpływa na wynik czy nie.
2. FT4 - 17,51 pmol/l = 1,35 ng/dL (norma w tych pierwszych jednostkach 12-22). Czyli ciut spadło z 1,63. W poniedziałek będę mieć jeszcze FT3
3. prolaktyna - 18,2 ng/ml 0_o - 17 dni temu było 30. Bromergon dopiero dziś wykupiłam...
4. progesteron - 11,82 - szału nie ma, ale owulka była. Wynik z 14dc teoretycznie 7dpo ale może być też 6 lub 5 dpo.
5. aTPO - 165 IU/ml - spadek z 650 ! JUPI. Czyli jednak da się te cholerstwa obniżyć
6. aTG - 16,1 IU/ml
ENJOY ! Mnie wyniki cieszą, jedynie TSH mnie zdziwiło. No i na plus zaskoczona jestem też spadkiem przeciwciał tarczycowych
A prolaktyna się bromka przestraszyła jak usłyszała o recepcie i sama spadła. Świetnie:)
MamaStasia:) wrote:A my dzisiaj zaczęliśmy 12 tc. Mamy drugi trymestr!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:01
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Trochę mi żal tego straconego cyklu co w sumie oznacza rozciągliwy śluz? Ze kiedy jest owulacja? Tuż po takim śluzie?
Śluz ogólnie oznacza, że to dzień płodny. Ja mam kilka takich dni, zanim nastąpi owulacja. Po owulacji śluz już jest inny.
szona lubi tę wiadomość
-
Apropos NAg. Gdzieś tu widziałam Twój post. Opowiadaj co u Ciebie!!! Wywołuję do odpowiedzi;)
-
aeiouy wrote:MamaStasia - 12tyg! Kiedy to zlecialo? Wam szybko mija, nam oczekujacym dni wloka sie jak nie powiem co:)
Ochmanka lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)