Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87b1c7d96117.png
To i ja sie pochwale -
nick nieaktualnycukrzyk1991 wrote:Hej, przeczytam pominięte przeze mnie 2 strony później jak wrócę z pracy, ale na razie na szybko wstawiam Wam wyniki moich badań, które dziś odebrałam (gdy ktoś chciał się pobawić w analityka )
1. TSH - 2,38 (jeszcze 2 miechy temu było 0,6...dawka ciągle ta sama, chociaż fakt przez ostatnie 1,5 tygodnia nie brałam letroxu mega super na czczo i nie o 5 godzinie jak zawsze. Ale żeby poszybowało aż tak? No i po raz pierwszy w zyciu nie brałam go w dzień badania wg zalecen staraniowej. Zbadam go jeszcze raz w pon i wezmę wtedy rano lek i zobaczymy czy to wpływa na wynik czy nie.
2. FT4 - 17,51 pmol/l = 1,35 ng/dL (norma w tych pierwszych jednostkach 12-22). Czyli ciut spadło z 1,63. W poniedziałek będę mieć jeszcze FT3
3. prolaktyna - 18,2 ng/ml 0_o - 17 dni temu było 30. Bromergon dopiero dziś wykupiłam...
4. progesteron - 11,82 - szału nie ma, ale owulka była. Wynik z 14dc teoretycznie 7dpo ale może być też 6 lub 5 dpo.
5. aTPO - 165 IU/ml - spadek z 650 ! JUPI. Czyli jednak da się te cholerstwa obniżyć
6. aTG - 16,1 IU/ml
ENJOY ! Mnie wyniki cieszą, jedynie TSH mnie zdziwiło. No i na plus zaskoczona jestem też spadkiem przeciwciał tarczycowych
Ft4 nie zdazylam przeliczyc,ale chyba jest ok.
Co do prolaktyny- wystarczy isc szybciej przed badaniem,zeby skoczyla. Seks dzien przed tez nie jest zalecanym kazdy wysilek fizyczny moze podniesc prolaktyne. Moze poprzendio bylas zdenereowana albo zmeczona. Dlatego w szpitalu prolaktyne pobueraja w nocy,jak sie lezy w łóżku. Atpo piekne. Progesteron- jeszxze moze wzdosnac,jesli sie okaze,ze jednak cos sie zaklulo. Atg masz super. Selen działa
Przy badaniu tsh nie bierzemy lekow,dopiero po badaniu. Duzo wplywa na badanie proszek. Sprawdziłam na sobiecukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emmainthegarden wrote:No Elfia, masz rację - dziadek chce wnuka!!
Cukrzyk, uśmiałam się. Już mi stanęła ta scenka przed oczamiMagduullina, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
JaSzczurek wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8caac4f63590.jpg
Dzisiejsze połówkowe Wszystko w normie.
Gratulacje kochana!
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Jakby chciał to by nie pukał w szybę
Cukrzyk, uśmiałam się. Już mi stanęła ta scenka przed oczami
No właśnie dlatego pukal.. Ślina niedibra dla armii i od łodzią się w ciąże nie zachodzi...
Agge, ale to fajnie. Jak od pozytywu do 48 h,to masz owu w 12 dc i super. Tzn super, że więcej szans w roku.
Przypomniam, że ja pewnie wczoraj wieczór, dziś rano miałam owu, chłop niby w domu i seksu nie było...
Cytując osła niech mnie ktoś przytuli!!!
-
nick nieaktualny
-
JaSzczurek wrote:Ja akurat dostaję epilepsji jak widzę te wszystkie cukierkowo różowe rzeczy, niebieskie nie lepsze, wszystko przesłodzone. Uważam, że niemowlę samo z siebie jest słodkie i nie trzeba go przesadnie ozdabiać. Ubranka mam głównie bardzo minimalistycznie i neutralnie udekorowane. Tylko mama nie może się doczekać i najlepiej sama poszłaby do lekarza się zapytać A ja się cieszę, że nie wie bo nie nakupi mi jakichś cukierkowych rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:54
😭
Cukrzyk, ja też miałam przykazane, żeby nie brać leków rano przed badaniami tarczycowymi, więc chyba coś w tym jest.
Agge, u mnie było tak, że jak owulacyjne jaśniały, to kolejnego dnia albo za 2 dni był bordowy pozytywcukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Off topic. Moja przyjaciółka wróciła z Anglii. Pracowała w firmie budowlanej, mieli szkolenie i pan szkolący pokazal slajd że sylwestrem Stallone z filmu Rambo.
Moja koleżanka mówi, że poczuła się staro, bo jej młoda koleżanka z firmy zapytała kto to jest..
Ja myślę zupełnie coś innego...
Obie z przyjaciółką nie jesteśmy fankami zabijanek ale nie kojarzyć kto to jest Rambo???
Kurcze, a może jestem stara...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:37
cukrzyk1991, Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Przede wszystkim jestem zachwycona fsh. No na pewno nie wskazuje ono na wyczerpujaca sie rezerwe jajnikowa. Ba, nawet na obnizona jeszcze tak dobrego wyniku nie mialam. I tsh tez pierwszy raz ponizej 1. Mowie Wam to bedzie moj miesiac.
Emmainthegarden, aeiouy, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, MonikA_89!, Arashe, moni05, nuśka91, cukrzyk1991, Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam alergie na róż, córka miała głównie niebieskie rzeczy bo lubię. I fiolet. Przydało się dla syna, tzn niebieski. Ale jakoś tak mi się zmieniło, że ten różowy jest już dla mnie jak każdy inny. Sama nawet czasem coś założę. Może dlatego że dla starszych dziewczynek już tyle różu nie ma..
Moja mama to by chciała sukienusie, tiulowe spódniczki, rajstopki.. Teraz córa ma, jako jedna z wersji ubioru ale też dwa razy na rok..
Ale ja sama wolę spodnie, bo lubię wygodę -
Małgonia - nie ma innej opcji! To Twoj miesiac:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:43
Malgonia lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Emmainthegarden wrote:Cytując osła niech mnie ktoś przytuli!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ef7e517f948.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:44
Emmainthegarden, aeiouy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny