Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87b1c7d96117.png

    To i ja sie pochwale :)
    Malgonia znawca ze mnie żaden ale tak jakby chyba raczej jest dobrze:) szczęśliwa mamusia prowadziła jakieś obliczenia odnośnie ft3 i ft4 i nie wiem jak to. Co nie zmienia faktu że jak na moje "fachowe" oko to wygląda spoko:) joł;)

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Hej, przeczytam pominięte przeze mnie 2 strony później jak wrócę z pracy, ale na razie na szybko wstawiam Wam wyniki moich badań, które dziś odebrałam (gdy ktoś chciał się pobawić w analityka :D )

    1. TSH - 2,38 (jeszcze 2 miechy temu było 0,6...dawka ciągle ta sama, chociaż fakt przez ostatnie 1,5 tygodnia nie brałam letroxu mega super na czczo i nie o 5 godzinie jak zawsze. Ale żeby poszybowało aż tak? No i po raz pierwszy w zyciu nie brałam go w dzień badania wg zalecen staraniowej. Zbadam go jeszcze raz w pon i wezmę wtedy rano lek i zobaczymy czy to wpływa na wynik czy nie.

    2. FT4 - 17,51 pmol/l = 1,35 ng/dL (norma w tych pierwszych jednostkach 12-22). Czyli ciut spadło z 1,63. W poniedziałek będę mieć jeszcze FT3

    3. prolaktyna - 18,2 ng/ml 0_o - 17 dni temu było 30. Bromergon dopiero dziś wykupiłam...

    4. progesteron - 11,82 - szału nie ma, ale owulka była. Wynik z 14dc teoretycznie 7dpo ale może być też 6 lub 5 dpo.

    5. aTPO - 165 IU/ml - spadek z 650 ! :D JUPI. Czyli jednak da się te cholerstwa obniżyć :)
    6. aTG - 16,1 IU/ml

    ENJOY ! :) Mnie wyniki cieszą, jedynie TSH mnie zdziwiło. No i na plus zaskoczona jestem też spadkiem przeciwciał tarczycowych :)
    Tak na szybko. Tsh potrafi skakac. Niezaleznie od dawki. Czasem lekki stresik i juz w gore. Ja w pazdzierniku mialam tsh 0.78,a w grudniu 5,57. A wcale dawki nie zmienialam. Za to juz w stycnziu 0.89 :-/
    Ft4 nie zdazylam przeliczyc,ale chyba jest ok.
    Co do prolaktyny- wystarczy isc szybciej przed badaniem,zeby skoczyla. Seks dzien przed tez nie jest zalecanym kazdy wysilek fizyczny moze podniesc prolaktyne. Moze poprzendio bylas zdenereowana albo zmeczona. Dlatego w szpitalu prolaktyne pobueraja w nocy,jak sie lezy w łóżku. Atpo piekne. Progesteron- jeszxze moze wzdosnac,jesli sie okaze,ze jednak cos sie zaklulo. Atg masz super. Selen działa :-)
    Przy badaniu tsh nie bierzemy lekow,dopiero po badaniu. Duzo wplywa na badanie proszek. Sprawdziłam na sobie

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy... :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d11ba5f59a8.jpg

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- na Twoje wyniki spojrze wieczorem,bo nie za bardzo mam czas sie im przyjrzec

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Yyy... :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d11ba5f59a8.jpg
    Widze podobna sytuacje do mojej

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7204 10223

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    No Elfia, masz rację - dziadek chce wnuka!!
    Jakby chciał to by nie pukał w szybę :P

    Cukrzyk, uśmiałam się. Już mi stanęła ta scenka przed oczami :P

    Magduullina, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Widze podobna sytuacje do mojej

    Ale Ty chyba już podejrzewasz że jest po owu? U mnie na pewno nie, temperatura jeszcze nisko...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7204 10223

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8caac4f63590.jpg
    Dzisiejsze połówkowe :) Wszystko w normie. :)
    O jaaaaa....też chcę takiego słodziaka :P
    Gratulacje kochana! <3

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jakby chciał to by nie pukał w szybę :P

    Cukrzyk, uśmiałam się. Już mi stanęła ta scenka przed oczami :P

    No właśnie dlatego pukal.. Ślina niedibra dla armii i od łodzią się w ciąże nie zachodzi... ;)

    Agge, ale to fajnie. Jak od pozytywu do 48 h,to masz owu w 12 dc i super. Tzn super, że więcej szans w roku.

    Przypomniam, że ja pewnie wczoraj wieczór, dziś rano miałam owu, chłop niby w domu i seksu nie było...
    Cytując osła niech mnie ktoś przytuli!!!

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ale Ty chyba już podejrzewasz że jest po owu? U mnie na pewno nie, temperatura jeszcze nisko...
    Tak podejrzewam. Nie mierzylam temp,ale sadzac po wczesniejszym sluzie,to raczej juz byla.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7204 10223

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ja akurat dostaję epilepsji jak widzę te wszystkie cukierkowo różowe rzeczy, niebieskie nie lepsze, wszystko przesłodzone. Uważam, że niemowlę samo z siebie jest słodkie i nie trzeba go przesadnie ozdabiać. Ubranka mam głównie bardzo minimalistycznie i neutralnie udekorowane. Tylko mama nie może się doczekać i najlepiej sama poszłaby do lekarza się zapytać :D A ja się cieszę, że nie wie bo nie nakupi mi jakichś cukierkowych rzeczy :D
    Ja mam taką alergię na różowy, że i tak będę kupować niebieskie ubranka bez względu na płeć :P No albo czerwone dla dziewczynki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:54

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, ja też miałam przykazane, żeby nie brać leków rano przed badaniami tarczycowymi, więc chyba coś w tym jest.

    Agge, u mnie było tak, że jak owulacyjne jaśniały, to kolejnego dnia albo za 2 dni był bordowy pozytyw :)

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- ft4 troszke za niskie. Ale ogólnie to bardzo ładne wyniki :-)

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Off topic. Moja przyjaciółka wróciła z Anglii. Pracowała w firmie budowlanej, mieli szkolenie i pan szkolący pokazal slajd że sylwestrem Stallone z filmu Rambo.
    Moja koleżanka mówi, że poczuła się staro, bo jej młoda koleżanka z firmy zapytała kto to jest..
    Ja myślę zupełnie coś innego...

    Obie z przyjaciółką nie jesteśmy fankami zabijanek ale nie kojarzyć kto to jest Rambo???

    Kurcze, a może jestem stara...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:37

    cukrzyk1991, Sasanka5 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim jestem zachwycona fsh. No na pewno nie wskazuje ono na wyczerpujaca sie rezerwe jajnikowa. Ba, nawet na obnizona :) jeszcze tak dobrego wyniku nie mialam. I tsh tez pierwszy raz ponizej 1. Mowie Wam to bedzie moj miesiac.

    Emmainthegarden, aeiouy, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, MonikA_89!, Arashe, moni05, nuśka91, cukrzyk1991, Sasanka5 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam alergie na róż, córka miała głównie niebieskie rzeczy bo lubię. I fiolet. Przydało się dla syna, tzn niebieski. Ale jakoś tak mi się zmieniło, że ten różowy jest już dla mnie jak każdy inny. Sama nawet czasem coś założę. Może dlatego że dla starszych dziewczynek już tyle różu nie ma..

    Moja mama to by chciała sukienusie, tiulowe spódniczki, rajstopki.. Teraz córa ma, jako jedna z wersji ubioru ale też dwa razy na rok..
    Ale ja sama wolę spodnie, bo lubię wygodę :)

  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, tego ci życzę :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia - nie ma innej opcji! To Twoj miesiac:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:43

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Cytując osła niech mnie ktoś przytuli!!!
    Emma
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ef7e517f948.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:44

    Emmainthegarden, aeiouy lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 lutego 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia-zycze Ci tego :-) ja mam podobne tsh. To co,w kwietniu u Wrony sie widzimy ? :-)

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego