Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Mine93 Koleżanka
    Postów: 48 82

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszytkim :*****

    Niewiem czy to castagnus zadziałał,brałam go od tego cyklu, ale się udało

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

    7cs szczęśliwy ❤❤❤
    eikts65gkw2joqca.png

    Synek 2013 ❤
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mine93 wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam, bo robiłam owulaki od trzech dni, i ciągle ciemnialy. Zrobiłam ciążowy i jest bladzioch!!!

    Ten progesteron 30 jednak coś oznaczał, Jezu cała się trzese
    A ktory masz dc? Kurde ja mam 19dc i dzisiaj owulak pozytywny wyszedl. W 14dc byla owu. A wczoraj owulak mocniejszy,dzisiaj juz pozyyw. Ale to chyba za wczesnie,zeby wskazywalo na ciaze po 5 dniach. A Castagnusa tez biore,2 cykl

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:26

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Mine93 Koleżanka
    Postów: 48 82

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A ktory masz dc? Kurde ja mam 19dc i dzisiaj owulak pozytywny wyszedl. W 14dc byla owu. A wczoraj owulak mocniejszy,dzisiaj juz pozyyw. Ale to chyba za wczesnie,zeby wskazywalo na ciaze po 5 dniach. A Castagnusa tez biore,2 cykl



    27 dzień cyklu, owu 18 dc

    5ylwian lubi tę wiadomość

    7cs szczęśliwy ❤❤❤
    eikts65gkw2joqca.png

    Synek 2013 ❤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka made my day :)

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Sasanka made my day :)

    A teraz odprawiam dziki taniec do Spice Girls- Spice up your life :D To taniec plodnosci <3

    Niecierpliwa..., Beti82, agge, Angelika1313, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Mine93 Koleżanka
    Postów: 48 82

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/da24a9c61c136.jpg.html


    Dziś 9dpo, test z wieczora, jutro lecę na betę

    Sasanka5, agge, 5ylwian, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    7cs szczęśliwy ❤❤❤
    eikts65gkw2joqca.png

    Synek 2013 ❤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mine93 wrote:
    https://zapodaj.net/da24a9c61c136.jpg.html


    Dziś 9dpo, test z wieczora, jutro lecę na betę

    Widac, gratuluje raz jeszcze :*

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmo Sasanko popłakałam się ;)

    Ja co prawda takim 1 na 100, sle Twoje zdrowie. Podrzucilabym Ci jeszcze to piwo ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Wiedzmo Sasanko popłakałam się ;)

    Ja co prawda takim 1 na 100, sle Twoje zdrowie. Podrzucilabym Ci jeszcze to piwo ;)

    Nie placz, Kochana, bo dostane ze smutku srania :* Maz do Tesco jedzie, przywiezie mi piwko i sledzie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 21:09

    5ylwian, Malgonia, Angelika1313, aeiouy, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mine93-gratulacje :-)

    Sasanka- pewnie nawet nie czujesz,że rymujesz ;-) choc pewnie czujesz :-P
    Też sie uśmiałam.

    Kurna-zapisali mniw w szpitalu na 2faze w 26dc. Teoretycznie nie wolno mi współzyc,ale oczywiście chcemy złamać ten zakaz. Na zasadzie,a nusz sie uda. Także 8lutego pojde na progesteron,a 11lutego (25dc,teoretycznie 11dpo) ide na bete. Tak dla pewnosci. Zeby w razie czego odwołac szpital

    Takze pierwsze testowanie 11luty :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 21:37

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja nie czuje jak rymuje na razie, bo jestem w wiedzminskiej fazie. Szpital niech porodowka bedzie jedynie, a kazdy nasz problem niech dzisiaj zginie. Abrakadabra, hokus fokus, oby ten wieczor dostarczyl Wam pokus.

    Malgonia, Beti82, Angelika1313, Malinowa91, MonikA_89!, Irvine90, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia a czemu tak pozno? W sumie to fajnie ze nie musicie tracic cyklu ale jak oni Ci ten progesteron chca badac 12dpo?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Chyba sobie faktycznie zwiększę :D Gdzieś natrafiłam co prawda też na artykuly że selen jest zły i bee i że pomaga tarczycy ale psuje coś tam innego i żeby nie brać go za dużo, ale co tam :D Ja dopiero teraz podczas rozmowy z Tobą się zorientowałam, że niby biorę taki preparat o nazwie "selen + cynk" i nie widziałam, że tam małym drukiem było jeszcze " z witaminami". Sprawdziłam skład - a tam kwas foliowy, który już biorę osobno. Badałam kwas i był OK (górna granica normy, ale nie jakoś super wysoko) więc wydawało mi się ze dawka jest dobrze dopasowana, tylko nie pamietam czy wtedy już brałam te 2 "kwasy foliowe" czy nie xD.
    To ja biorę prenatal uno,choc teraz kupiłam femibion 0. Selen organiczny. Cynk oddzuelnie-w dawce 25mg. Wit d-7tys jedn. A mam w dolnej granicy. No i letrox-obecna dawka 200

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szczesliwa mamusia a czemu tak pozno? W sumie to fajnie ze nie musicie tracic cyklu ale jak oni Ci ten progesteron chca badac 12dpo?
    Nie wiem czemu. Wrona na zwolnieniu i jakis inny tak sobiw wymyslil. Ja mowie,ze mam na skierowaniu 20-22dc,a oni,ze 26 będzie ok. A ja,ze 27dc moge miec miesiaczke,to jak maja mi biopsje zrpbic,a pni dalej ze ok. Nie wiem jak oni chca,zeby progesteron byl wiarygodny. Dlatego 8go pojde zrobie go prywatnie.A nie chcemy tracic cyklu,wiec dlatego tego 11pojde na krew,seby miec pewnosc,bo przy biopsji jest ryzyko,ze usuna ci ciążę

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:07

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja co prawda mam krotsze cykle ale bylam chyba 6-7 dpo wiec tak optymalnie. Wydawalo mi sie ze to standard, ale moze to tez przez to, ze pierwsze badanie mialas pozno


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz byłam w 6dc do 8. Dziewczyna,ktora ze mna lezala,byla w 4dc i dostała na 11go. Oni ukladaja,jak łóżka mają. No nic. Zobaczymy. Na pewno zrobie ta betę, bo ryzykowac nie zamierzam.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7517 10634

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Hokus pokus, gwaltu rety, bedziesz miala duzo bety :* Dupek chrupek, on dzis zbedny, prog Twoj pewnie jest obledny :)

    Hokus pokus, czary mary, a ja ide po browary
    Hahaha jak Ty już coś napiszesz to ja się potem jak głupia szczerzę to telefonu :P

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7517 10634

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Widzicie? Moje czary juz zadzialaly! Mine, super, ciesze sie baaardzo :) Nie ma za co :D
    Weź proszę zaczaruj te moje nieszczęsne 0.4 :P

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7517 10634

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mine93 wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam, bo robiłam owulaki od trzech dni, i ciągle ciemnialy. Zrobiłam ciążowy i jest bladzioch!!!

    Ten progesteron 30 jednak coś oznaczał, Jezu cała się trzese
    Super!!! Leć jutro na betę, a Sasanka zaczaruje wynik :D

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 05:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mine, Monia, ja Was znam, wiec Wam piekna bete dam. Niech przyrasta zawsze zdrowo, choc nie zawsze kolorowo, bo i mdlosci czasem przyjda, ale one zaraz wyjda. Beda znakiem, ze Wy w ciazy, kazda z nas do tego dazy. Hokus pokus, kundel bury, niech Wam bobas wyjdzie z dziury. Rym wulgarny wyszedl cosik, wiec dorzuce jeszcze grosik- spam dzis robie, wiec wybaczcie, buziak dla Was, wszystkie Zabcie :* Koncze czary na tym poscie, Wy na fiolet sie przenoscie. Za Was kciuki wiecznie trzymam, nawet kiedy meza dymam. Znowu wulgar, to przepraszam, do snow pieknych Was zapraszam. Dzis sobota, noc jest jeszcze, a ja wstalam bardzo wczesnie. Czary mary, sen nie sen, niech nieplodnosc idzie hen!

    Malinowa91, MonikA_89!, Ochmanka, Angelika1313, Beti82, Malgonia, aeiouy, Scarlet88 lubią tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego