🥰Luty szczęście nam przyniesie, ależ będzie piękna jesień ! 🥰🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam, że tak wbijam ale... Śnieżko! Piękny widok, trzymam kciuki ✨🌼
Liora , Biochemiczka, snieżka lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Śnieżka, no zdecydowanie nie oszalałaś. To jest bezapelacyjna kreska. 😁
snieżka lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny dostałam wynik bety i progesteronu.
Wydaje mi się że nic z tego nie będzie
10 dpo
Beta hcg 2.83
Progesteron 2
Nie rozumiem skąd taki mały progesteron, jak miałam owulacje to był na granicy 15 , tutaj niby potwierdzona owulacja monitoringiem i tylko 2.
Beta też jakiś dziwny wynik
Pomogły byście mi proszę z interpretacją tego wyniku? Dół już wjechał , a takie były nadzieje 🥺 -
Wyświetliła wam się może w apce możliwość skorzystania z darmowej wizyty ? Jeżeli by się udało to mogę komuś oddać bo i tak mam wszędzie daleko. Kliknęłam Warszawę bo z ciekawości chciałam sprawdzić o co chodzi. Rzucił mi się w oczy też rabat 50% na badanie amh.2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Mona_Mona wrote:Dziewczyny dostałam wynik bety i progesteronu.
Wydaje mi się że nic z tego nie będzie
10 dpo
Beta hcg 2.83
Progesteron 2
Nie rozumiem skąd taki mały progesteron, jak miałam owulacje to był na granicy 15 , tutaj niby potwierdzona owulacja monitoringiem i tylko 2.
Beta też jakiś dziwny wynik
Pomogły byście mi proszę z interpretacją tego wyniku? Dół już wjechał , a takie były nadzieje 🥺
Wiesz co wydaje mi się, że taki niski progesteron nie wróży ciąży... HCG którego jest śladowa ilość to pewnie pozostałości po zastrzyku...
Jeżeli się mylę to zaraz ktoś mnie poprawi ale nie chcę dawać Ci złudnych nadziei...
PaulinKA, Mona_Mona lubią tę wiadomość
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Liora wrote:Wiesz co wydaje mi się, że taki niski progesteron nie wróży ciąży... HCG którego jest śladowa ilość to pewnie pozostałości po zastrzyku...
Jeżeli się mylę to zaraz ktoś mnie poprawi ale nie chcę dawać Ci złudnych nadziei...
Liora niestety obstawiam ze masz rację. Prog juz spadł i zaraz będzie krwawienie. Aczkolwiek taki niski progesteron 10dpo moze świadczyć o niewydolność fazie lutealnej.
Mona, ile trwa u ciebie f.l? Mysle ze warto porozmawiać z ginekologiem o wsparciu progesteronem (prawdziwym, nie duphastonem) po owulacji. 7-10dpo to moze byc jeszcze szansa na zagniezdzenie a przy takim progu to raczej ciężkie do zrealizowania:(
Mona_Mona lubi tę wiadomość
⏳️1.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, SDF-15%,
IVF 🙏
💉7❄️, Diphereline x2
🍀FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
6dpt- ⏸️
🔜🙏🍀✊️

"Zes*am się, a nie dam się." -
PaulinKA wrote:Liora niestety obstawiam ze masz rację. Prog juz spadł i zaraz będzie krwawienie. Aczkolwiek taki niski progesteron 10dpo moze świadczyć o niewydolność fazie lutealnej.
Mona, ile trwa u ciebie f.l? Mysle ze warto porozmawiać z ginekologiem o wsparciu progesteronem (prawdziwym, nie duphastonem) po owulacji. 7-10dpo to moze byc jeszcze szansa na zagniezdzenie a przy takim progu to raczej ciężkie do zrealizowania:(
Paulinka, kilka cykli temu jak miałam naturalną owulację wypadała zawsze około 18/19 dc. Cykle 29/31 dniowe, regularne. I jak wtedy zbadałam progesteron tydzień po owulacji wynosił ponad 15.
Cykl temu miałam też naturalną owulację i do tego ovitrele ale nie byłam zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Zazywałam też Utrogestan od 20 do 28 d.c ciąży nie było .
W tym cyklu lekarz zdecydował się dać mi clo na pojawienie się owulacji, i był pęcherzyk 19 mm w 15 d.c więc robiłam zastrzyk , 19 d.c byłam zobaczyć czy pękł to babeczka nie mogą do końca namierzyć tego pęcherzyka ale stwierdziła że była ta owulacja
w tym cyklu nie zazywałam Utrogestanu bo miałam wesele prawie 3 dniowe akurat wtedy gdy miałam zacząć go zażywać więc uznałam że pewnie już za późno by stosować że opóźni mi to cykl. I teraz jestem w tym miejscu 
W ciągu roku dwie ciąże biochemiczne.
Czat gpt mi podpowiada żebym zastosowala dziś i jutro ten Utrogestan co mam w domu 200mg że jak była pozna implanatacja to może jeszcze jest szansa jakakolwiek przez tą betę. Sama nie wiem co robić, mój lekarz jest na 4 dniowym szkoleniu nie odpisze mi na mail. -
Boże emciak ty już prawie w połowie 🤩 jak się czujesz! 🥹emciak wrote:Przepraszam, że tak wbijam ale... Śnieżko! Piękny widok, trzymam kciuki ✨🌼
Śnieżko piękna krecha♥️ gratulacje 🥹🥹🥹 pobiegłaś jeszcze dzisiaj na betę? 😄
Bajeczko, pamiętaj jeden dzień na raz. Pęcherzyki są, rosną i jak mówiły dziewczyny - od czegoś muszą zacząć ❤️
Co do wibratorów to taki „klasyczny” przydawał się do masażu krocza przed porodem. Z brzuchem ciężko tam dosięgnąć a męża nie chciałam angażować 🤪 też mam kupiony z myślą do wspólnego użycia ale tylko rozprasza 🤣
Drodzy deweloperzy. Ogarnijcie te reklamy, bo mam już dosyć. Nie da się korzystać ze strony. Nie pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:51
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero, homocysteina 🙄 TSH 2.3
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, NAC, TMG, Q10, encorton
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
❗️ liczba, ruch, upłynnienie -
Mona_Mona wrote:Paulinka, kilka cykli temu jak miałam naturalną owulację wypadała zawsze około 18/19 dc. Cykle 29/31 dniowe, regularne. I jak wtedy zbadałam progesteron tydzień po owulacji wynosił ponad 15.
Cykl temu miałam też naturalną owulację i do tego ovitrele ale nie byłam zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Zazywałam też Utrogestan od 20 do 28 d.c ciąży nie było .
W tym cyklu lekarz zdecydował się dać mi clo na pojawienie się owulacji, i był pęcherzyk 19 mm w 15 d.c więc robiłam zastrzyk , 19 d.c byłam zobaczyć czy pękł to babeczka nie mogą do końca namierzyć tego pęcherzyka ale stwierdziła że była ta owulacja
w tym cyklu nie zazywałam Utrogestanu bo miałam wesele prawie 3 dniowe akurat wtedy gdy miałam zacząć go zażywać więc uznałam że pewnie już za późno by stosować że opóźni mi to cykl. I teraz jestem w tym miejscu 
W ciągu roku dwie ciąże biochemiczne.
Czat gpt mi podpowiada żebym zastosowala dziś i jutro ten Utrogestan co mam w domu 200mg że jak była pozna implanatacja to może jeszcze jest szansa jakakolwiek przez tą betę. Sama nie wiem co robić, mój lekarz jest na 4 dniowym szkoleniu nie odpisze mi na mail.
Skoro owulacje masz około 18-19dc, a cykle masz 29dniowe to zdecydowanie masz za krótka fazę lutealna. Nawet jesli 7dpo jest dobry progesteron, a 3 dni później dostajesz okresu to znaczy, ze on bardzo szybko spada, czyli ciałko żółte nie jest zbyt wydolne.
Ja na Twoim miejscu nic bym nie brala juz. Według mnie niczego dobrego to juz nie wniesie, ale decyzja należy do Ciebie.
Mona_Mona lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Skoro owulacje masz około 18-19dc, a cykle masz 29dniowe to zdecydowanie masz za krótka fazę lutealna. Nawet jesli 7dpo jest dobry progesteron, a 3 dni później dostajesz okresu to znaczy, ze on bardzo szybko spada, czyli ciałko żółte nie jest zbyt wydolne.
Ja na Twoim miejscu nic bym nie brala juz. Według mnie niczego dobrego to juz nie wniesie, ale decyzja należy do Ciebie.
Naturalną owulację miewałam ok 18/19 dc
Teraz po zażywaniu clo od 3 do ,8 d.c wyszła mi 16 dc. Dziś jest 26 d.c czyli 10 dpo , myślisz że ten progesteron normalnie powinien być w tym czasie wyższy niż 2 ?
Już sama nie wiem możliwe to że nie miałam tej owulacji mimo clo, zastrzyku i nie do końca pewnej pani ginekolog która mi sprawdzała te jajniki ?
🥺 -
Sniezko, cudny prezent walentynkowy 🥰 krecha jak wysikana!
Mona, nie ma sensu moim zdaniem prog, na dniach powinnaś dostać okres. I tak, jak dziewczyny pisza, za krótka faza lutealna, jak lekarz nic z tym nie robi, to nie trwon u niego czasu i szukaj lepszego lekarza. Pisałaś w innym wąatku, że masz bardzo niską ferrytynę 17. Oczywiście, że można suplementowac podczas starań, tylko nie w drugiej fazie cyklu. A lek też jak najbardziej, tylko wtedy robisz sobie jeden cykl przerwy i bierzesz cały miesiąc np. Tardyferon. Nie ufalabym lekarzowi, który przygotowuje Cię do ciąży z taka niska ferrytyną! Minimum 40, a to i tak mało, optymalnie 60. Jak chcesz szybko podbić, to możesz zrobić sobie miesiąc przerwy od starań i wziąć lek. Podbijanie samą dietą to jest robota na wiele miesięcy i jako baza juz na stałe, ale nie szybki efekt. Twoja ferrytyna bije na alarm, wiesz, że w ogóle to może być całym winowajcą? Nie trwon kasy na stymulacje i tego konowała, który pcha Cię do ciąży w takiej sytuacji...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:49
starania od 07.2023 (w klinice od 03.2025)
26cs (8 monitoringów + 1 IUI)
⤷ IVF 🙏🏻
💃🏻32
adenomioza
AMH 2,28 (2023)→ 1,89 (2026)
TSH 2,5 → 1,4 → 0,78 💪🏻
kariotyp ✔
🕺🏻42
morfologia 4%
ruch postępowy 28% → 33%
fDNA 23% (brak żylaków ✔)
testosteron wolny 13 → 30 pg/ml 💪🏻(Clostilbegyt)
kariotyp ✔
2026
I PROCEDURA (IVF)⏳🙏🏻
3.02.26 → pobrano 27 → 14 ❄, 6 zapł. → 3.1.2❄️🐇 4.2.3❄️🐢 -
Śnieżka omg! Czyli to nie przypadek i energetyzowanie czakr działa! Chyba przekonałaś 😂 dawaj znać czy poleciałaś na betę 🥰
Jestem w szoku że nie używacie wibratorów 😮 u mnie to must, mam taki płaski z rosmanna co się mieści między nas i wcale nie jest taki głośny 😉
Miłych walentynek dziewczyny! Co porabiacie? Kałamarnica jest na jakiś super wyjeździe, czekam żeby usłyszeć jaki to hotel bo wychwalony tak że aż bym pojechała.
My dzisiaj w domu, zamawiamy sushi i chyba będziemy grać w jakąś grę. A tak to zakupy zrobiłam, pranie wrzucone, książka poczytana ☺️
clara, snieżka lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
- Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
- Hycosy ✅ drożność z lipiodolem ✅
Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)
FT4 ✅
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
On : IO, Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki, wit D
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), wit. D, NAC, magnez ,DHA + EPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, euthyrox -
Śnieżka, ta kreska naprawdę tam jest, nawet nue trzeba a się doszukiwać 🥰
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g 🙏
❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Lisik Wasz plan brzmi jak moje wymarzone walentynki 😄❤️ Ja siedzę z rodziną męża, fun że hej
Ale zapowiedziałam, że po przyjeździe idziemy na Wichrowe Wzgórza do kina, a potem obzeramy się domowymi oponkami serowymi 🤣
starania od 07.2023 (w klinice od 03.2025)
26cs (8 monitoringów + 1 IUI)
⤷ IVF 🙏🏻
💃🏻32
adenomioza
AMH 2,28 (2023)→ 1,89 (2026)
TSH 2,5 → 1,4 → 0,78 💪🏻
kariotyp ✔
🕺🏻42
morfologia 4%
ruch postępowy 28% → 33%
fDNA 23% (brak żylaków ✔)
testosteron wolny 13 → 30 pg/ml 💪🏻(Clostilbegyt)
kariotyp ✔
2026
I PROCEDURA (IVF)⏳🙏🏻
3.02.26 → pobrano 27 → 14 ❄, 6 zapł. → 3.1.2❄️🐇 4.2.3❄️🐢 -
Mona_Mona wrote:Naturalną owulację miewałam ok 18/19 dc
Teraz po zażywaniu clo od 3 do ,8 d.c wyszła mi 16 dc. Dziś jest 26 d.c czyli 10 dpo , myślisz że ten progesteron normalnie powinien być w tym czasie wyższy niż 2 ?
Już sama nie wiem możliwe to że nie miałam tej owulacji mimo clo, zastrzyku i nie do końca pewnej pani ginekolog która mi sprawdzała te jajniki ?
🥺
Mysle, ze tak. I to kolejny cykl, ktory potwierdza, ze masz za krótka daze lutealna. Nie ma znaczenia czy to cykl naturalny, czy stymulowany, faza lutealna jest stała. Zdecydowanie do wdrożenia moim zdaniem progesteron, ale juz nie teraz.
Ta beta, ktora masz dzisiaj to prawdopodobnie pozostałości ovi. Dlatego od samego początku mówiłam Ci, ze bez sensu robic bete tak wcześnie. Gdyby to byla ciaza, progesteron byłby wyższy, bo Ciałko żółte by je utrzymywało.
Raczej nie sądzę, zebys nie miala owulacji. Rzadko sie zdarzają sytuacje, w których po ovi nie pęka pecherzyk, zwłaszcza, ze byl dojrzały.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziękuję dziewczyny za kciuki
Jeszcze nie mam wyniku.. Odświeżam co chwilę. Miałam przed chwilą egzamin i strasznie trudno było mi się skupić xd
Paulinka, Lisik, faktycznie może coś być w tej pracy z czakrami
Poza sesjami, smaruję się też codziennie mieszankami olejków na czakry 
Może to zabrzmi dziwnie, ale podczas ostatniej sesji energetyzowania czakr miałam tak jakby "wizję" w której miałam brzuch ciążowy i drugą w której dziecko mówiło mi, że nic już więcej nie muszę robić , bo ono już jest xd Myślałam, że sobie to wymyśliłam, ale może nie
Emciak, dziękuję bardzo
Jak Ty się czujesz?
Wiosenka123, clara lubią tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Lisik wrote:Śnieżka omg! Czyli to nie przypadek i energetyzowanie czakr działa! Chyba przekonałaś 😂 dawaj znać czy poleciałaś na betę 🥰
Jestem w szoku że nie używacie wibratorów 😮 u mnie to must, mam taki płaski z rosmanna co się mieści między nas i wcale nie jest taki głośny 😉
Miłych walentynek dziewczyny! Co porabiacie? Kałamarnica jest na jakiś super wyjeździe, czekam żeby usłyszeć jaki to hotel bo wychwalony tak że aż bym pojechała.
My dzisiaj w domu, zamawiamy sushi i chyba będziemy grać w jakąś grę. A tak to zakupy zrobiłam, pranie wrzucone, książka poczytana ☺️
My też spędzamy w domu i też mamy w planach sushi, tylko stwierdziliśmy że spróbujemy zrobić sami 😅 do tego jakiś film wieczorem
Miłych walentynek wszystkim! 💞👩🏻❤️👨🏻 29l. + 🐩
starania od 09.2024 r.
🙍🏻♀️: potwierdzone owulacje, hiperprolaktynemia czynnościowa (dostinex), reszta hormonów w normie, MUCHa ✅, oba jajowody drożne ✅
11.2025 cb
🙍🏻badania nasienia
objętość: 4.1, pH: 8.1, ruch postępowy: 54%, koncentracja: 76 mln/ml, morfologia 0%--> 2%, stres oksydacyjny: 1,56 mv (norma <1,34 mV), HBA: 81%, zdefragmentowane: 16%
🔜 🙍🏻: 02.2026 wizyta u androloga
🔜 🙍🏻♀️: 03.2026 histeroskopia -