Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny - a jak liczycie dni po owulacji (dpo?) to np. jeśli owu byłaby w piątek (obojętnie czy rano czy wieczorem), to piątek jest pierwszym dniem czy sobota? Jak liczycie?
Jeśli owu w piątek to liczę że pierwszym dniem po jest sobotacukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Ochmanka wrote:Staraniowa dobrze prawi. Jeszcze jedna beta jest potrzebna. Trzymam kciuki za duży przyrost:*
Gratuluję wszystkim nowym pozytywom! -
Irvine90 wrote:Dzięki dziewczyny... jestem i tak już załamana. Na kolejną betę chyba pójdę dopiero za kilka dni, bo ten wczorajszy wynik to była jakaś trauma. Nic mnie szczególnie nie bolało, żadnych plamień, jakoś tak miałam przeczucie, że wszystko jest ok. A tu jednak... przyrost 55% tylko... Pewnie nie powinnam się denerwować teraz, ale się po prostu nie da. O 4 nad ranem się obudziłam i już nie mogłam spać z nerwów... naczytalam się też oczywiście różnych historii na forach i tym bardziej jestem załamana...
Gratuluję wszystkim nowym pozytywom!
Zrób sobie betę po 48 lub 72h. Przełam się. Tylko wtedy wynik będzie wiarygodny. Im dłuższy odstęp tym więcej domniemywań...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnyIrvine90 wrote:Dzięki dziewczyny... jestem i tak już załamana. Na kolejną betę chyba pójdę dopiero za kilka dni, bo ten wczorajszy wynik to była jakaś trauma. Nic mnie szczególnie nie bolało, żadnych plamień, jakoś tak miałam przeczucie, że wszystko jest ok. A tu jednak... przyrost 55% tylko... Pewnie nie powinnam się denerwować teraz, ale się po prostu nie da. O 4 nad ranem się obudziłam i już nie mogłam spać z nerwów... naczytalam się też oczywiście różnych historii na forach i tym bardziej jestem załamana...
Irvine, nie czytaj bo to tylko będziesz się zamartwiać. Ja bym poszła jednak jutro na tą betę, ewentualnie w sobotę odwlekanie nie ma większego sensu, a jedyne co to sobie zorganizujesz weekend pełen nerwów.
-
Irvine90 wrote:Dzięki dziewczyny... jestem i tak już załamana. Na kolejną betę chyba pójdę dopiero za kilka dni, bo ten wczorajszy wynik to była jakaś trauma. Nic mnie szczególnie nie bolało, żadnych plamień, jakoś tak miałam przeczucie, że wszystko jest ok. A tu jednak... przyrost 55% tylko... Pewnie nie powinnam się denerwować teraz, ale się po prostu nie da. O 4 nad ranem się obudziłam i już nie mogłam spać z nerwów... naczytalam się też oczywiście różnych historii na forach i tym bardziej jestem załamana...
Rozumiem Cię doskonale Mam niską betę, kolejna dopiero w pt i mam wrażenie ze pobolewa mnie lewa strona podbrzusza, taki ciągnący ból. A odkąd staraniowa napisała że pozamaciczna może promieniować na pachwinę to też ją czuje Dziś odbieram progesteron i ponoć wynik poniżej 25 moze sugerować pozamaciczną. Zobaczymy Musimy być chyba dobrej myśli lub przyjąć na klatę to co los dla nas macukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
hej
4dpo także ja jeszcze nie mogę dać się ponieść tej fali dwóch kresek xD gratulacje, rzeczywiście dzieje się
dpo liczę podobnie jak dziewczyny, owulacja to dzień 0
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 to jedziemy na tym samym wózku:) My sobie zrobimy najpiękniejsze prezenty wigilijne
Co do spania jeszcze to Stasio też zasypia i śpi z Nami, w nocy dochodzi Mikołaj i robi się ciasno. Do wyprawki koniecznie łóżko 200x200Kinga13 lubi tę wiadomość
-
Irvine jeśli to Cię pocieszy to u mnie jeden przyrost tez był na poziomie 57% a kolejny już ponad 100.
Trzymam kciuki żeby było dobrze.Emmainthegarden, Irvine90, Arashe lubią tę wiadomość
-
Rzeczywiście blada.
A ja zrobiłam sobie wróżbę. Weszłam w statystyki, wybrałam 10 ost wykresów. Pomyślałam, że jak będzie choc jeden ciążowy to i mnie się uda..
Jadę, jadę, nic tylko @..aż wreszcie, ostatni, dziesiąty, jest!!! Pozytyw w 10 dpo.
Także wicie, rozumicie..
Przed końcem starań znajdę w ciąże!!! .
Inaczej być nie może ))))
Ochmanka, Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Cukrzyk1991, trzymam za Ciebie kciuki z całej siły... podobno niska beta to jeszcze nic, najważniejszy jest ten przyrost, który u mnie jest zdecydowanie za niski...
Jutro faktycznie powtórzę betę, o ile do tego czasu nie zejdę na zawał.cukrzyk1991, Emmainthegarden, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Irvine90 wrote:Cukrzyk1991, trzymam za Ciebie kciuki z całej siły... podobno niska beta to jeszcze nic, najważniejszy jest ten przyrost, który u mnie jest zdecydowanie za niski...
Jutro faktycznie powtórzę betę, o ile do tego czasu nie zejdę na zawał.
Rozumiem Cię doskonale... Ja od 3 tygodni spina na myśl o jutrzejszym USG... ten czas leci zbyt wolno. Temat ważny, więc się martwimy...
Zrób sobie też progesteron przy okazji Będziesz widziała czy iść do lekarza po Duphaston lub Luteinę.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Irvine90 wrote:Cukrzyk1991, trzymam za Ciebie kciuki z całej siły... podobno niska beta to jeszcze nic, najważniejszy jest ten przyrost, który u mnie jest zdecydowanie za niski...
Jutro faktycznie powtórzę betę, o ile do tego czasu nie zejdę na zawał.
Ja też trzymam kciuki za Ciebie Będziesz przynajmniej wiedziała czy wszystko OK, warto zrobić badania. Ja bym już chciała wiedzieć jak najszybciej, nawet jeśli mają to być złe wieści.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Arashe wrote:Emma trzymam kciuki xD pewnie nie wytrzymasz do 20 ;P
Cooo, ja nie dam rady???
Ja???
No pewnie nie dam )))
Nie wiem jak wy, ale jak jest taki wysyp zielonych kropek to wbrew logice człowiek zaczyna tupać nogami, że może będzie następny..
Arashe, a kiedy ty NAPRAWDĘ zatestujesz?,, -
Staraniowa, dziękuję ślicznie za radę, zrobię ten progesteron też wobec tego. Ten piątek jakiś stresujący dla wielu z nas... bety, usg... jejku, obyśmy wszystkie jutro miały pozytywne wieści.
Ochmanka lubi tę wiadomość