Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
NAg08 wrote:Cukrzyk gratuluję, bardzo miło czyta się te szczęśliwe wiadomości
W tym mies chce użyć testów owu, polecacie może te z Rossmanna? Nie wiem od którego dc zacząć bo zazwyczaj moje cykle były idealnie regularne ale odkąd się staramy jest albo wcześniej albo się spóźnia...
Ja zaczęłam od 9 dnia, chociaż owulację mam między 17 a 20 dniem dopiero. Wolałam wcześniej, żeby na pewno nie przegapić
Ja jutro będę próbować pierwszy raz Facelle, ale kupiłam bo dużo dziewczyn poleca. -
Cukrzyk 'gratulacje !!!!
Ty cicho ciemna, ale się konspirowalas .bardzo się cieszę. I z hashi można ciążę donosić.
A jak lubisz się martwić to ciąża Cię zadowoli
Tu jest dopiero pole do popisu )))
To ja życzę wiary w pozytywne zakończenie i żeby Ci sieć padła:)))
Ściskam, wirusy biorę na klatę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 00:04
cukrzyk1991, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Emmainthegarden wrote:Cukrzyk 'gratulacje !!!!
Ty cicho ciemna, ale się konspirowalas .bardzo się cieszę. I z hashi można ciążę donosić.
A jak lubisz się martwić to ciąża Cię zadowoli
Tu jest dopiero pole do popisu )))
To ja życzę wiary w pozytywne zakończenie i żeby Ci sieć padła:)))
Ściskam, wirusy biorę na klatę.
Konspirowałam się bo w sobotę jeden test wyszedł na zasadzie "jakbym miała mikroskop elektronowy to może bym coś zobaczyła" a jeden nie wyszedł. Wieczorem w ogóle poszłam na balety z mężem i przyjaciółmi, a w niedzielę się nie mogłam jednak powstrzymać (za dużo testów miałam w domu). Dopiero w pon zaczęłam wierzyć że to może być to ale tak się bałam zapeszyć i czekałam do dnia spodziewanej @ czyli dziś i skoczyłam na betę.
Tak się stresuje tym wynikiem w pt (przyrostem), że jest wpół do pierwszej w nocy a ja dla rozluźnienia liczę zadania ze stechiometrii chemicznej, żeby sobie zająć czasWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 00:33
staraniowa, Elfik, mephala246, madziorek86 lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Cukrzyk trzymam kciuki niesamowicie!!!
Agge idziemy podobnie 16dc. U mnie dziś mocna kreska na testach ovu z allegro, taka sama jak testowa. Może kupię te Facelle ale chyba by się załapały na sam koniec. Owulacja u mnie tuż tuż,albo dziś była a mój nie chciał eh... Będę pewnie myśleć pół miesiąca, że gdyby dziś coś było to może by się udało. Chyba przełoże testowanie na 27.12.
A co ciekawe testy owu chyba przez 2 miesiące robiłam z porannego moczu i zawsze były białe, już miałam dać sobie z tym spokój. A potem przeczytałam żeby robić popołudniu albo wieczorem i działająagge, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
-
Weronika, cukrzyk gratuluję! Trzymam kciuki za piękne przyrosty ✊✊
Staraniowa, jak poszło z insuliną? Ja robiłam sobie jedne zastrzyki przed IVF w udo (piekielnie tępe igły) i bolało mniej niż w brzuch A zastrzyki w penie nawet dobrze wspominam, szło szybko i bezboleśniecukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Weronika, cukrzyk gratuluję! Trzymam kciuki za piękne przyrosty ✊✊
Staraniowa, jak poszło z insuliną? Ja robiłam sobie jedne zastrzyki przed IVF w udo (piekielnie tępe igły) i bolało mniej niż w brzuch A zastrzyki w penie nawet dobrze wspominam, szło szybko i bezboleśnie
No powiem Ci, jestem zaskoczona i zachwycona tym penem! Nic nie bolało. Nic! Zero siniaków! Rewelacja
Ale jestem niewyspana strasznie... Pobudka o tej 2 była... Do bani no ale... Jeszcze tydzień i urlop a potem... Zastanowimy się. Pogadam z szefową jaki ma pomysł co by zrobić (u mnie w pracy są naprawdę fajne partnerskie relacje i ogromną opieką darzy się kobiety w ciąży). Bo już wie że podejrzewam, a jutro jej to potwierdzę mam nadzieję.MonikA_89! lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
cukrzyk1991 wrote:Konspirowałam się bo w sobotę jeden test wyszedł na zasadzie "jakbym miała mikroskop elektronowy to może bym coś zobaczyła" a jeden nie wyszedł. Wieczorem w ogóle poszłam na balety z mężem i przyjaciółmi, a w niedzielę się nie mogłam jednak powstrzymać (za dużo testów miałam w domu). Dopiero w pon zaczęłam wierzyć że to może być to ale tak się bałam zapeszyć i czekałam do dnia spodziewanej @ czyli dziś i skoczyłam na betę.
Tak się stresuje tym wynikiem w pt (przyrostem), że jest wpół do pierwszej w nocy a ja dla rozluźnienia liczę zadania ze stechiometrii chemicznej, żeby sobie zająć czas
Będzie wszystko dobrze! ❤️ Koniecznie daj znać! Ja Wam bede w piątek pisac o USG. To już jutro!!!!!!!cukrzyk1991, madziorek86 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnystaraniowa wrote:Będzie wszystko dobrze! ❤️ Koniecznie daj znać! Ja Wam bede w piątek pisac o USG. To już jutro!!!!!!!
U mnie dzisiaj 14 dc zrobię sobie pewnie za parę godzin owulacyjny na weryfikację czy faktycznie już po tej owulacji:)
Nie było jakiegoś znacznego wzrostu tej temperatury takze sama nie wiem:)
Chcialam wrzucic wykres ale wychodzą jakies dziwy poprzeatawiane:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 07:31
-
Niecierpliwa... wrote:Staraniowa czekamy z wypiekami na jutrzejsze informacje:)
U mnie dzisiaj 14 dc zrobię sobie pewnie za parę godzin owulacyjny na weryfikację czy faktycznie już po tej owulacji:)
Chcialam wrzucic wykres ale wychodzą jakies dziwy poprzeatawiane:)
U mnie skoki były zawsze po owulacji dzień. I pierwszy też nie był szalony, ale już kolejne coraz większeStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
nuśka91 wrote:Cukrzyk trzymam kciuki niesamowicie!!!
Agge idziemy podobnie 16dc. U mnie dziś mocna kreska na testach ovu z allegro, taka sama jak testowa. Może kupię te Facelle ale chyba by się załapały na sam koniec. Owulacja u mnie tuż tuż,albo dziś była a mój nie chciał eh... Będę pewnie myśleć pół miesiąca, że gdyby dziś coś było to może by się udało. Chyba przełoże testowanie na 27.12.
A co ciekawe testy owu chyba przez 2 miesiące robiłam z porannego moczu i zawsze były białe, już miałam dać sobie z tym spokój. A potem przeczytałam żeby robić popołudniu albo wieczorem i działają
Jak mocna kreska to owulacja raczej dopiero będzie, tak mi się wydaje bo od pozytywnego wyniku niby w ciągu 24-48h powinna być owulka.
U mnie jeszcze negatywy. Chociaż temperatura dziś mi trochę wzrosła, ale to raczej jeszcze nie to czekamy dalej. -
Niecierpliwa... wrote:Staraniowa czekamy z wypiekami na jutrzejsze informacje:)
Chcialam wrzucic wykres ale wychodzą jakies dziwy poprzeatawiane:)
A ile było wczoraj stopni i ile dziś? -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie wytrzymałam....zrobiłam test ciazowy.... wyszła druga kreska ! Blada...Ale jest! Chciałabym Wam załączyć zdjęcie ale nie wiem jak....
agge, Ochmanka, Niecierpliwa..., Arashe, cukrzyk1991, staraniowa, Malinowa91, madziorek86, Kinga13, MonikA_89!, makowa lubią tę wiadomość
-
mephala246 wrote:Dziewczyny nie wytrzymałam....zrobiłam test ciazowy.... wyszła druga kreska ! Blada...Ale jest! Chciałabym Wam załączyć zdjęcie ale nie wiem jak....
O rany gratulacje!!! Ten miesiąc jest naprawdę magiczny
A zdjęcie www.zapodaj.net I tam wybierasz na forum, ladujesz zdjęcie, wybierasz największy rozmiar i kopiujesz link do forum. Pokaż nam tu! -
mephala246 wrote:Dziewczyny nie wytrzymałam....zrobiłam test ciazowy.... wyszła druga kreska ! Blada...Ale jest! Chciałabym Wam załączyć zdjęcie ale nie wiem jak....
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość