Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ....nie wiem jak to napisać, ale pokusiło mnie coś, żeby wtedy w tą sobotę zrobić ten test ciążowy - pisałam potem na forum, że biel (to było przy poście o moim progesteronie). Ale jednak po kilkunastu minutach widziałam bladdddy cień cienia. Rozmontowałam test. Zrobiłam inny i na innym już tego nie widziałam (ale innej marki).
Po 2 dniach zrobiłam (w niedzielę) zrobiłam ponownie test i widziałam już lepiej kreseczkę, ale nadal bladzioch max. Wiec dziś, w dzień spodziewanej @ pobiegłam do labo i........
............. beta wyszła 12,9.
Progesteron będę mieć jutro. Ale martwię się teraz zamiast cieszyć To był nasz 5cs. Nigdy nie byłam w ciązy i ten wynik bety mały mi się wydaje. Dziś jest 27 dc. Zazwyczaj wtedy przychodził mi okres. Najgorsze że teraz sama już nie wiem kiedy była owu Czy test owu mógłby wyjść pozytywny np 3-4 dni przed owu? Wyszedł pozytywny we wtorek, wiec założyłam ze owu bedzie środa/czwartek, ale w sumie w sobotę miałam brązowe plamienie. Przytulanki były z kolei w czwartek wieczorem.
Nie wiem co mam mysleć Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.
Moje najszczersze GRATULACJE!!!
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Cukrzyk ale super wiesci. Poki nie masz 100% pewnosci kiedy mislas owulacje to sie wynikiem nie przejmuj. Oby za dwa dni byla juz sliczna
cukrzyk1991, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Wiem, wiem ale z charakteru jestem panikara ....a te kreski na testach są takie jasne. Martwię się bo oczywiście głupia wpisałam w google hasło z moją wartością bety i wyskoczyły fora, gdzie "ginekolog mi mówił, że to o wiele za nisko" i się naczytałam Postaram się nie panikować, tylko przez to moje Hashimoto to cięzko mi tego nie robić
Koleżanka pierwszą betę miała 6. "Jej beta" w lutym będzie mieć 2 latka, a w kwietniu rodzeństwo
Swoją drogą, razem z drugą betą zrób tsh. Moja endo mówiła, że gdy zajdę zwiększy mi dawkę leków o 50%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:32
-
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ....nie wiem jak to napisać, ale pokusiło mnie coś, żeby wtedy w tą sobotę zrobić ten test ciążowy - pisałam potem na forum, że biel (to było przy poście o moim progesteronie). Ale jednak po kilkunastu minutach widziałam bladdddy cień cienia. Rozmontowałam test. Zrobiłam inny i na innym już tego nie widziałam (ale innej marki).
Po 2 dniach zrobiłam (w niedzielę) zrobiłam ponownie test i widziałam już lepiej kreseczkę, ale nadal bladzioch max. Wiec dziś, w dzień spodziewanej @ pobiegłam do labo i........
Progesteron będę mieć jutro. Ale martwię się teraz zamiast cieszyć To był nasz 5cs. Nigdy nie byłam w ciązy i ten wynik bety mały mi się wydaje. Dziś jest 27 dc. Zazwyczaj wtedy przychodził mi okres. Najgorsze że teraz sama już nie wiem kiedy była owu Czy test owu mógłby wyjść pozytywny np 3-4 dni przed owu? Wyszedł pozytywny we wtorek, wiec założyłam ze owu bedzie środa/czwartek, ale w sumie w sobotę miałam brązowe plamienie. Przytulanki były z kolei w czwartek wieczorem.
Nie wiem co mam mysleć Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Nie wiem co mam mysleć Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
agge wrote:Haha moja po tych 18 miesiącach zaczęła zasypiać w końcu na leżąco, ale muszę leżeć z nią, śpiewać i masować plecki. A o łóżeczku to ja nie marzę. Nigdy tam sama nie zasnęła.
Czasem ją przekładam, o ile się nie obudzi w trakcie transferu bo podnosi alarm. Ale w tygodniu męża nie ma, to zawsze śpimy razem, mi to pasuje gorzej będzie z dwójką_mamofaza lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Mój od początku był brany nad ranem do nas, a gdzieś od 3mca całe noce śpi już z nami xD robi się trochę ciasno, ale planujemy przeprowadzkę i w sypialni będzie wyrko king size także nie martwię się o drugie xD zresztą, my nadal kp, nie planuję przenosić go do swojego łóżka w najbliższym czasie. Pije jeszcze w nocy, a mi do wstawania się nie spieszy zasypia różnie. Zazwyczaj po prostu się kładziemy razem. Czasami muszę nosić, ale my chustowi, więc to nie jakiś problem
agge lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Mój od początku był brany nad ranem do nas, a gdzieś od 3mca całe noce śpi już z nami xD robi się trochę ciasno, ale planujemy przeprowadzkę i w sypialni będzie wyrko king size także nie martwię się o drugie xD zresztą, my nadal kp, nie planuję przenosić go do swojego łóżka w najbliższym czasie. Pije jeszcze w nocy, a mi do wstawania się nie spieszy zasypia różnie. Zazwyczaj po prostu się kładziemy razem. Czasami muszę nosić, ale my chustowi, więc to nie jakiś problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 21:26
agge, Emmainthegarden lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Nie wiem co mam mysleć Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.
Spokojnie! Jak na 11-14 dpo wynik dobry! Teraz ważne będą przyrosty
Gratulacje! I czekamy na więcej bet
Ja dziś o 22 użyje pierwszy raz pen z insulina w udo. Boje się :pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 21:36
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Cześć dziewczyny, mogę się wpisać na testowanie 24.12? Wiem że to nie jest zbyt dobra data na testowanie zwłaszcza, że na 99% test będzie negatywny , ale z uwagi na moje mutacje i aps muszę jak najszybciej włączyć heparyne po pozytywnie...
Przy okazji cukrzyk trzymam kciuki za piękna betę!
Staraniowa, czy ja dobrze kojarzę, ale udzielalas się na wątkach miesięcznych dinków? I udało się naturalnie? Moje gratulacje! A wiadomo jaki był u Was problem??Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 21:45
cukrzyk1991, agge, Malgonia lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
staraniowa wrote:Spokojnie! Jak na 11-14 dpo wynik dobry! Teraz ważne będą przyrosty
Gratulacje! I czekamy na więcej bet
Ja dziś o 22 użyje pierwszy raz pen z insulina w udo. Boje się :p
Penów używałam kilka lat, więc śmiało pisz jak coś Teraz jestem na pompie. Nie bój się, że to boli, bo nie boli Zrób tylko fałdkę i się w nią wkłuj. Kazali Ci dawać w udo? Ja wolałam brzuch i ramię. A mogę Cię o coś zapytać? Bo wiem że byłaś w ciązy pozamacicznej - jakie miałaś objawy i kiedy? Nie żebym teraz kombinowała, ale faktycznie powinnam mieć bana na internet xD Gdzieś przypadkiem przeczytałam o bólu jajnika w pozamacicznej, a mam czasem w ciągu dnia wrażenie że lewy jajnik się odzywa. Nie jest to ból, bardziej dyskomfort na zasadzie "czuje go". Nie wiem też na ile to fakt, na ile za mocne wsłuchiwanie się w swoje ciałocukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Sasanka5 wrote:U mnie niestety beta w 8-10 dpo negatywna. Nie ludze sie, ze to za wczesnie. Zycze Wam wszystkim powodzenia, oby Mikolaj byl laskawy i hojny. Mam nadzieje, ze niewiele z Was spotkam na watku styczniowym. Trzymajcie sie cieplo
U mnie dopiero 12 dpo beta 7,9, myśle ze było późne zagnieżdżenie , wiec może nie wszystko jeszcze straconeagge, Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Cześć dziewczyny, mogę się wpisać na testowanie 24.12? Wiem że to nie jest zbyt dobra data na testowanie zwłaszcza, że na 99% test będzie negatywny , ale z uwagi na moje mutacje i aps muszę jak najszybciej włączyć heparyne po pozytywnie...
Staraniowa, czy ja dobrze kojarzę, ale udzielalas się na wątkach miesięcznych dinków? I udało się naturalnie? Moje gratulacje! A wiadomo jaki był u Was problem??Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
cukrzyk1991 wrote:Penów używałam kilka lat, więc śmiało pisz jak coś Teraz jestem na pompie. Nie bój się, że to boli, bo nie boli Zrób tylko fałdkę i się w nią wkłuj. Kazali Ci dawać w udo? Ja wolałam brzuch i ramię. A mogę Cię o coś zapytać? Bo wiem że byłaś w ciązy pozamacicznej - jakie miałaś objawy i kiedy? Nie żebym teraz kombinowała, ale faktycznie powinnam mieć bana na internet xD Gdzieś przypadkiem przeczytałam o bólu jajnika w pozamacicznej, a mam czasem w ciągu dnia wrażenie że lewy jajnik się odzywa. Nie jest to ból, bardziej dyskomfort na zasadzie "czuje go". Nie wiem też na ile to fakt, na ile za mocne wsłuchiwanie się w swoje ciało
Tak, mam sobie dawać w udo, bo mam insuline wolno uwalniająca się. Udo nawet i lepiej, w brzuch sobie kiedyś podawałam heparynę i... Cóż, było mnóstwo siniaków xD
Apropo pozamacicznej... U mnie objawy pierwsze się pokazały po tygodniu od stwierdzonej ciąży testem. Robiłam też betę, ale tylko dwie. Zaleca się robić 3, bo przy pozamacicznej beta nie rośnie tak szybko a wręcz lekko spada i potem znów rośnie itd.
Ale u mnie wszystko zaczęło się od mega silnego bólu brzucha, jak na mocny okres. Następnego dnia już plamiłam. Na czarno, z mnóstwem skrzepów. Coraz mocniej i mocniej... Wtedy gin mi zalecil jechać na SOR a tam przy 3 USG chyba dopiero odkryto gdzie jest jajo. No i wtedy od razu już zostałam w szpitalu.
Jeśli będziesz mieć odpowiednie przyrosty to nie ma powodu do obaw plamienie może być niepokojące, ale nie musi. Przy pozamacicznej często ból promieniuje do pachwiny i na plecy. Ja akurat tak nie miałam, ale to pewnie dlatego, że ciąża była młoda. Najwyższy poziom bety jaki miałam wtedy to 570 chyba. I skakało.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Izape_91 wrote:Cześć dziewczyny, mogę się wpisać na testowanie 24.12? Wiem że to nie jest zbyt dobra data na testowanie zwłaszcza, że na 99% test będzie negatywny , ale z uwagi na moje mutacje i aps muszę jak najszybciej włączyć heparyne po pozytywnie...
Staraniowa, czy ja dobrze kojarzę, ale udzielalas się na wątkach miesięcznych dinków? I udało się naturalnie? Moje gratulacje! A wiadomo jaki był u Was problem??
Dzięki! W piątek mam nadzieję na USG lekarz potwierdzi ciążę zaczęłam 8 tydzień.
U mnie nie wiem co zadziałało. Cykl w 100% naturalny. Żadnych lekarzy, monitorów... Obstawiam, że reset mózgu pomógł. Mieliśmy parę miesięcy przerwy, ja w międzyczasie zmieniłam pracę na spokojniejszą, zaczęłam ćwiczyć, dbać o siebie. Mój M też - paręnaście kg schudł choć u niego parametry zawsze były ok. Obstawiam więc, że to psychika była kluczemStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
Niecierpliwa... wrote:Edit dzisiejszy sam i wczorajszy z paskowym
Na paskowym dzisiejszym nic nie widać to nawet nie wrzucam
https://naforum.zapodaj.net/298f4fbb592e.jpg.html
https://zapodaj.net/3de37d1d5537b.jpg.html
Ja je wyrzucam także nie porownam:)
Faktycznie bladziej. wygląda to tak, jakby już było po owulacji
zobaczysz jutro rano jaka temp. -
Cukrzyk gratuluję, bardzo miło czyta się te szczęśliwe wiadomości
W tym mies chce użyć testów owu, polecacie może te z Rossmanna? Nie wiem od którego dc zacząć bo zazwyczaj moje cykle były idealnie regularne ale odkąd się staramy jest albo wcześniej albo się spóźnia...cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
02.01.2019 II (Kaja 15.09.2019r.)
Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈 -
Irvine90 wrote:Dziewczyny... u mnie beta po 48h 448, poprzednia 288... Chyba mało, co?
Po wyliczeniu wychodzi niecałe 60%... Zrób jeszcze raz betę po 48h. Może zaraz przyspieszy bądź dobrej myśliWeronika2018 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
nick nieaktualnyNAg08 wrote:Cukrzyk gratuluję, bardzo miło czyta się te szczęśliwe wiadomości
W tym mies chce użyć testów owu, polecacie może te z Rossmanna? Nie wiem od którego dc zacząć bo zazwyczaj moje cykle były idealnie regularne ale odkąd się staramy jest albo wcześniej albo się spóźnia...
Ja w tym cyklu używałam dwóch: facelle strumieniowych i z allegro paskowych i cieszę się że kupiłam później te facelle strumieniowe bo są bardziej czułe.