X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5, racja, nie ma co od razu spisywac na straty, mogli nie dosc do zagnieżdżenia :)

Mephala, a kiedy dokładnie testujesz? Jak Cię wpisać?

Sasanka5 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • mephala246 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe powinnam testować w poniedziałek 17.12. Najgorzej bo 15.12 mam zakrapianą wigilię firmową...

Dziś zaczął mnie boleć brzuch tak okresowo co mnie martwi :(

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Faktycznie . Te same roczniki :)Twój też taki wszędobylski jak mój ?

Tak, istny szogun xD chociaż ja mam luz ;P trochę specyficzne podejście do wychowania xD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • agge Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Ja tak mialam ale 4 Msc krócej, teraz zasypia na kolanach moich i rzadko sama w łóżeczku

Haha :D moja po tych 18 miesiącach zaczęła zasypiać w końcu na leżąco, ale muszę leżeć z nią, śpiewać i masować plecki. A o łóżeczku to ja nie marzę. Nigdy tam sama nie zasnęła.

Czasem ją przekładam, o ile się nie obudzi w trakcie transferu bo podnosi alarm. Ale w tygodniu męża nie ma, to zawsze śpimy razem, mi to pasuje :D gorzej będzie z dwójką

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Edit dzisiejszy sam i wczorajszy z paskowym
    Na paskowym dzisiejszym nic nie widać to nawet nie wrzucam
    https://naforum.zapodaj.net/298f4fbb592e.jpg.html
    https://zapodaj.net/3de37d1d5537b.jpg.html

Ja je wyrzucam także nie porownam:)

Wejdę potem na komputerze to looknę, bo nie chce mi się teraz kopiować linków. Idę zrobić jakąś kolację ;)

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• Arashe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to będzie wyzwanie, moja wreszcie śpi cała noc u siebie w pokoju od pół roku jakoś, każdy ruch nasz ja budził, a teraz śpi bez przerwy cała noc, oczywiście są wyjątki ;)

agge lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Noo to będzie wyzwanie, moja wreszcie śpi cała noc u siebie w pokoju od pół roku jakoś, każdy ruch nasz ja budził, a teraz śpi bez przerwy cała noc, oczywiście są wyjątki ;)

Ja nawet nie marzę o spaniu w osobnym łóżku, a tu taki luksus, swój pokój hahaha :D
    Ale tak serio to lubię z nią spać. Zwłaszcza jak męża nie ma. Lubimy się przytulać :)

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ....nie wiem jak to napisać, ale pokusiło mnie coś, żeby wtedy w tą sobotę zrobić ten test ciążowy - pisałam potem na forum, że biel (to było przy poście o moim progesteronie). Ale jednak po kilkunastu minutach widziałam bladdddy cień cienia. Rozmontowałam test. Zrobiłam inny i na innym już tego nie widziałam (ale innej marki).

Po 2 dniach zrobiłam (w niedzielę) zrobiłam ponownie test i widziałam już lepiej kreseczkę, ale nadal bladzioch max. Wiec dziś, w dzień spodziewanej @ pobiegłam do labo i........

............. beta wyszła 12,9.

Progesteron będę mieć jutro. Ale martwię się teraz zamiast cieszyć :( To był nasz 5cs. Nigdy nie byłam w ciązy i ten wynik bety mały mi się wydaje. Dziś jest 27 dc. Zazwyczaj wtedy przychodził mi okres. Najgorsze że teraz sama już nie wiem kiedy była owu :( Czy test owu mógłby wyjść pozytywny np 3-4 dni przed owu? Wyszedł pozytywny we wtorek, wiec założyłam ze owu bedzie środa/czwartek, ale w sumie w sobotę miałam brązowe plamienie. Przytulanki były z kolei w czwartek wieczorem.

Nie wiem co mam mysleć :( Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.

ElfiaKsiężniczka, Milagros1, Malinowa91, staraniowa, NAg08, Emmainthegarden, moyeu lubią tę wiadomość

🥺 cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals - ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (❌️ 4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (❌️ 5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    (❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - progesteron 27)
    Przed nami 8 cykl starań (z lamettą)

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Dziewczyny ....nie wiem jak to napisać, ale pokusiło mnie coś, żeby wtedy w tą sobotę zrobić ten test ciążowy - pisałam potem na forum, że biel (to było przy poście o moim progesteronie). Ale jednak po kilkunastu minutach widziałam bladdddy cień cienia. Rozmontowałam test. Zrobiłam inny i na innym już tego nie widziałam (ale innej marki).

Po 2 dniach zrobiłam (w niedzielę) zrobiłam ponownie test i widziałam już lepiej kreseczkę, ale nadal bladzioch max. Wiec dziś, w dzień spodziewanej @ pobiegłam do labo i........

Progesteron będę mieć jutro. Ale martwię się teraz zamiast cieszyć :( To był nasz 5cs. Nigdy nie byłam w ciązy i ten wynik bety mały mi się wydaje. Dziś jest 27 dc. Zazwyczaj wtedy przychodził mi okres. Najgorsze że teraz sama już nie wiem kiedy była owu :( Czy test owu mógłby wyjść pozytywny np 3-4 dni przed owu? Wyszedł pozytywny we wtorek, wiec założyłam ze owu bedzie środa/czwartek, ale w sumie w sobotę miałam brązowe plamienie. Przytulanki były z kolei w czwartek wieczorem.

Nie wiem co mam mysleć :( Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.
    Cukrzyk spokojnie poczekaj zrobw pt betę.
    Z przyrostami jest różnie niektórzy zaczynaja od niskich

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

Gratulacje! Ja myślę, że wynik nie jest mały. Mogło być tak, że owulacja była później niż test pokazał. Zdarza się tak.
    Sprawdź przyrost w piątek i zobaczysz :)

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk, a co Ty sobie wkręcasz! :) Niska beta przed okresem to normalna sprawa. Tutaj wszystko gra na czas, również cierpliwość, więc CIESZ SIĘ i czekaj :)

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    cukrzyk, a co Ty sobie wkręcasz! :) Niska beta przed okresem to normalna sprawa. Tutaj wszystko gra na czas, również cierpliwość, więc CIESZ SIĘ i czekaj :)

Tylko właśnie @ to powinien przyjść dziś, czyli w dzień zrobienia bety w labo i myślałam że będzie wyższy ten wynik. Ale z drugiej strony to mój pierwszy cykl z castagnusem i liczyłam na to że wydłuży mi cykl, bo przed staraniami trwały po 29 dni, a od 3 miesięcy są po 26 dni i w 27 zazwyczaj dostawałam @, wiec moze faktycznie ten cykl jest dłuższy i owulacja się przesunęła pomimo testu pozytywnego kilka dni wcześniej.

🥺 cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals - ⏸️

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też myślę, że nie ma co sobie wkręcać już na starcie i się zamartwiać ;* z betą bywa różnie, wartość sama w sobie ma mniejsze znaczenie niż przyrost :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • makowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

Łooo, cieszę się! :)

Tyle razy pisałyśmy, że nie liczy się wartość bety, a przyrost :) Moja beta w dniu @ to 600 i co z tego, skoro ciąża obumarła. Patrz na przyrost, będzie dobrze :)

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeju cukrzyk, dzisiaj o Tobie myślałam i nawet lajknelam twoje pytanie do eksperta a ty mo tu z taka informacja wyskakujesz! Ale sie cieszę ze co sie udało :* :* :* roześlij teraz troche wirusków :P

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Łooo, cieszę się! :)

Tyle razy pisałyśmy, że nie liczy się wartość bety, a przyrost :) Moja beta w dniu @ to 600 i co z tego, skoro ciąża obumarła. Patrz na przyrost, będzie dobrze :)

Wiem, wiem ale z charakteru jestem panikara ....a te kreski na testach są takie jasne. Martwię się bo oczywiście głupia wpisałam w google hasło z moją wartością bety i wyskoczyły fora, gdzie "ginekolog mi mówił, że to o wiele za nisko" i się naczytałam :P Postaram się nie panikować, tylko przez to moje Hashimoto to cięzko mi tego nie robić :)

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals - ⏸️

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Jeeeeju cukrzyk, dzisiaj o Tobie myślałam i nawet lajknelam twoje pytanie do eksperta a ty mo tu z taka informacja wyskakujesz! Ale sie cieszę ze co sie udało :* :* :* roześlij teraz troche wirusków :P

Chętnie porozsyłam @&@*(&@()@_(@+@((@_)(@*@& :) Ja w tym cyklu wyjątkowo świrowałam, aż się dziwię ze udało się zajść bo non stop o tym myślałam :D

ElfiaKsiężniczka, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals - ⏸️

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, na poczatku poprzedniej ciazy (ktorej nie udalo mi sie donosic, ale to inna bajka), bete mialam rownie niska, a potem jak podskoczyla, to zaczelam czytac o ciazach blizniaczych :) Przyrosty mialam piekne, wiec nie martw sie. Graaatuluje

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reasumując jest dobrze:D gratulacje:)

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Cukrzyk GRATULACJE!! Na pewno w piątek beta będzie już piękna. Jak tak patrzę że co chwilę wyskakuje jakieś ❤ w grudniowym testowaniu to myślę sobie że grudzień na prawdę jest MAGICZNY!!! Ściskam Was Mamusie!

cukrzyk1991, Sasanka5, makowa lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ