Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaStasia :) wrote:Faktycznie . Te same roczniki :)Twój też taki wszędobylski jak mój ?
Tak, istny szogun xD chociaż ja mam luz ;P trochę specyficzne podejście do wychowania xD08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Arashe wrote:Ja tak mialam ale 4 Msc krócej, teraz zasypia na kolanach moich i rzadko sama w łóżeczku
Haha moja po tych 18 miesiącach zaczęła zasypiać w końcu na leżąco, ale muszę leżeć z nią, śpiewać i masować plecki. A o łóżeczku to ja nie marzę. Nigdy tam sama nie zasnęła.
Czasem ją przekładam, o ile się nie obudzi w trakcie transferu bo podnosi alarm. Ale w tygodniu męża nie ma, to zawsze śpimy razem, mi to pasuje gorzej będzie z dwójką -
Niecierpliwa... wrote:Edit dzisiejszy sam i wczorajszy z paskowym
Na paskowym dzisiejszym nic nie widać to nawet nie wrzucam
https://naforum.zapodaj.net/298f4fbb592e.jpg.html
https://zapodaj.net/3de37d1d5537b.jpg.html
Ja je wyrzucam także nie porownam:)
Wejdę potem na komputerze to looknę, bo nie chce mi się teraz kopiować linków. Idę zrobić jakąś kolację -
Arashe wrote:Noo to będzie wyzwanie, moja wreszcie śpi cała noc u siebie w pokoju od pół roku jakoś, każdy ruch nasz ja budził, a teraz śpi bez przerwy cała noc, oczywiście są wyjątki
Ja nawet nie marzę o spaniu w osobnym łóżku, a tu taki luksus, swój pokój hahaha
Ale tak serio to lubię z nią spać. Zwłaszcza jak męża nie ma. Lubimy się przytulać -
Dziewczyny ....nie wiem jak to napisać, ale pokusiło mnie coś, żeby wtedy w tą sobotę zrobić ten test ciążowy - pisałam potem na forum, że biel (to było przy poście o moim progesteronie). Ale jednak po kilkunastu minutach widziałam bladdddy cień cienia. Rozmontowałam test. Zrobiłam inny i na innym już tego nie widziałam (ale innej marki).
Po 2 dniach zrobiłam (w niedzielę) zrobiłam ponownie test i widziałam już lepiej kreseczkę, ale nadal bladzioch max. Wiec dziś, w dzień spodziewanej @ pobiegłam do labo i........
............. beta wyszła 12,9.
Progesteron będę mieć jutro. Ale martwię się teraz zamiast cieszyć To był nasz 5cs. Nigdy nie byłam w ciązy i ten wynik bety mały mi się wydaje. Dziś jest 27 dc. Zazwyczaj wtedy przychodził mi okres. Najgorsze że teraz sama już nie wiem kiedy była owu Czy test owu mógłby wyjść pozytywny np 3-4 dni przed owu? Wyszedł pozytywny we wtorek, wiec założyłam ze owu bedzie środa/czwartek, ale w sumie w sobotę miałam brązowe plamienie. Przytulanki były z kolei w czwartek wieczorem.
Nie wiem co mam mysleć Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.ElfiaKsiężniczka, Milagros1, Malinowa91, staraniowa, NAg08, Emmainthegarden, moyeu lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualnycukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ....nie wiem jak to napisać, ale pokusiło mnie coś, żeby wtedy w tą sobotę zrobić ten test ciążowy - pisałam potem na forum, że biel (to było przy poście o moim progesteronie). Ale jednak po kilkunastu minutach widziałam bladdddy cień cienia. Rozmontowałam test. Zrobiłam inny i na innym już tego nie widziałam (ale innej marki).
Po 2 dniach zrobiłam (w niedzielę) zrobiłam ponownie test i widziałam już lepiej kreseczkę, ale nadal bladzioch max. Wiec dziś, w dzień spodziewanej @ pobiegłam do labo i........
Progesteron będę mieć jutro. Ale martwię się teraz zamiast cieszyć To był nasz 5cs. Nigdy nie byłam w ciązy i ten wynik bety mały mi się wydaje. Dziś jest 27 dc. Zazwyczaj wtedy przychodził mi okres. Najgorsze że teraz sama już nie wiem kiedy była owu Czy test owu mógłby wyjść pozytywny np 3-4 dni przed owu? Wyszedł pozytywny we wtorek, wiec założyłam ze owu bedzie środa/czwartek, ale w sumie w sobotę miałam brązowe plamienie. Przytulanki były z kolei w czwartek wieczorem.
Nie wiem co mam mysleć Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.
Z przyrostami jest różnie niektórzy zaczynaja od niskichcukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ....nie wiem jak to napisać, ale pokusiło mnie coś, żeby wtedy w tą sobotę zrobić ten test ciążowy - pisałam potem na forum, że biel (to było przy poście o moim progesteronie). Ale jednak po kilkunastu minutach widziałam bladdddy cień cienia. Rozmontowałam test. Zrobiłam inny i na innym już tego nie widziałam (ale innej marki).
Nie wiem co mam mysleć Idę ponownie na betę w piątek. Także reasumując wynik bety to 13, a jestem albo 14dpo albo w drugą stronę skrajnie - 11/12 dpo. Świruję.
Gratulacje! Ja myślę, że wynik nie jest mały. Mogło być tak, że owulacja była później niż test pokazał. Zdarza się tak.
Sprawdź przyrost w piątek i zobaczyszcukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
madziorek86 wrote:cukrzyk, a co Ty sobie wkręcasz! Niska beta przed okresem to normalna sprawa. Tutaj wszystko gra na czas, również cierpliwość, więc CIESZ SIĘ i czekaj
Tylko właśnie @ to powinien przyjść dziś, czyli w dzień zrobienia bety w labo i myślałam że będzie wyższy ten wynik. Ale z drugiej strony to mój pierwszy cykl z castagnusem i liczyłam na to że wydłuży mi cykl, bo przed staraniami trwały po 29 dni, a od 3 miesięcy są po 26 dni i w 27 zazwyczaj dostawałam @, wiec moze faktycznie ten cykl jest dłuższy i owulacja się przesunęła pomimo testu pozytywnego kilka dni wcześniej.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
też myślę, że nie ma co sobie wkręcać już na starcie i się zamartwiać ;* z betą bywa różnie, wartość sama w sobie ma mniejsze znaczenie niż przyrost
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ....nie wiem jak to napisać, ale pokusiło mnie coś, żeby wtedy w tą sobotę zrobić ten test ciążowy - pisałam potem na forum, że biel (to było przy poście o moim progesteronie). Ale jednak po kilkunastu minutach widziałam bladdddy cień cienia. Rozmontowałam test. Zrobiłam inny i na innym już tego nie widziałam (ale innej marki).
Tyle razy pisałyśmy, że nie liczy się wartość bety, a przyrost Moja beta w dniu @ to 600 i co z tego, skoro ciąża obumarła. Patrz na przyrost, będzie dobrzecukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Jeeeeju cukrzyk, dzisiaj o Tobie myślałam i nawet lajknelam twoje pytanie do eksperta a ty mo tu z taka informacja wyskakujesz! Ale sie cieszę ze co sie udało :* :* :* roześlij teraz troche wirusków
-
makowa wrote:Łooo, cieszę się!
Tyle razy pisałyśmy, że nie liczy się wartość bety, a przyrost Moja beta w dniu @ to 600 i co z tego, skoro ciąża obumarła. Patrz na przyrost, będzie dobrze
Wiem, wiem ale z charakteru jestem panikara ....a te kreski na testach są takie jasne. Martwię się bo oczywiście głupia wpisałam w google hasło z moją wartością bety i wyskoczyły fora, gdzie "ginekolog mi mówił, że to o wiele za nisko" i się naczytałam Postaram się nie panikować, tylko przez to moje Hashimoto to cięzko mi tego nie robićcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
ElfiaKsiężniczka wrote:Jeeeeju cukrzyk, dzisiaj o Tobie myślałam i nawet lajknelam twoje pytanie do eksperta a ty mo tu z taka informacja wyskakujesz! Ale sie cieszę ze co sie udało :* :* :* roześlij teraz troche wirusków
Chętnie porozsyłam @&@*(&@()@_(@+@((@_)(@*@& Ja w tym cyklu wyjątkowo świrowałam, aż się dziwię ze udało się zajść bo non stop o tym myślałamElfiaKsiężniczka, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
nick nieaktualnyCukrzyk, na poczatku poprzedniej ciazy (ktorej nie udalo mi sie donosic, ale to inna bajka), bete mialam rownie niska, a potem jak podskoczyla, to zaczelam czytac o ciazach blizniaczych Przyrosty mialam piekne, wiec nie martw sie. Graaatuluje
-
nick nieaktualny
-
Jeju Cukrzyk GRATULACJE!! Na pewno w piątek beta będzie już piękna. Jak tak patrzę że co chwilę wyskakuje jakieś ❤ w grudniowym testowaniu to myślę sobie że grudzień na prawdę jest MAGICZNY!!! Ściskam Was Mamusie!
cukrzyk1991, Sasanka5, makowa lubią tę wiadomość