Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Arashe wrote:Rozbawila mnie ta choroba miesiąca miodowego xD akurat przeczytałam o tym jak wychodząc z WC uznałam, że mogłabym nie wychodzić bo co chwilę siku się zbiera i powiedziałam sobie, że może zapalenie pęcherza, do tego od dwóch dni mam klucie w podbrzuszu problem jedynie nie nie było za dużo i za często
Agge rozumiem, że na wyrost zapisalas się na sylwestra a tu jednak?
No ja mialam jakieś nietypowe to zapalenie, bo nic mnie nie bolało przy oddawaniu siusiu, tylko ból podbrzusza i częstomocz. Bakterii też nie wykazał mocz jakoś ponad program no ale podobno w ogóle nie powinno ich być na wyniku. Grunt że juz po wszystkim :]Iwona28 lubi tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Ja przed ciążą cały cykl miałam jasną drugą kreskę (poza dniem skoku). Ale jak chcesz to mogę Ci później sprawdzić jaka kreska na owulacyjnym wychodzi w 10 tygodniu ciąży, bo zostało mi kilka testów Facelle
Nie zawracaj sobie głowy :] to jak wróżenie z fusów te testy na owu. Poczekam jeszcze pare dni aż bedę mogła zrobić ciążowy. Już niedaleko.... -
agge wrote:To ona tak samo, ale już nawet nie o to chodzi. Od urodzenia bardzo mało spała, jako noworodek potrafiła spać tylko w nocy, od 6 do 22 czasem nie spała... jako noworodek powtarzam płakała non stop przez pierwsze miesiące. Cały czas musiałam ją nosić bo inaczej ciągły płacz.
Potem też za wiele się nie zmieniło, ciągle taka wymagająca. A jak się jej cos nie spodoba to jakie histerie... Od urodzenia ma charakterek. Już w szpitalu się wszyscy śmiali, że spokoju to ja nie będę miała, tak płakała od samego początku.
Do tego kolki miała przez 4 miesiące, z zębami też dramat był, nie spalysmy po nocach.
Do tego przez 1,5 roku rehabilitacja na wzmożone napięcie i asymetrię. Codziennie 4 razy sama ją rehabilitowałam w domu.agge lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
nick nieaktualnyU mnie niestety beta w 8-10 dpo negatywna. Nie ludze sie, ze to za wczesnie. Zycze Wam wszystkim powodzenia, oby Mikolaj byl laskawy i hojny. Mam nadzieje, ze niewiele z Was spotkam na watku styczniowym. Trzymajcie sie cieplo
Weronika2018 lubi tę wiadomość
-
Sasanka5 wrote:U mnie niestety beta w 8-10 dpo negatywna. Nie ludze sie, ze to za wczesnie. Zycze Wam wszystkim powodzenia, oby Mikolaj byl laskawy i hojny. Mam nadzieje, ze niewiele z Was spotkam na watku styczniowym. Trzymajcie sie cieplo
Przykro mi oby nowy rok dobrze się dla Ciebie zacząłSasanka5 lubi tę wiadomość
-
Sasanka5 wrote:U mnie niestety beta w 8-10 dpo negatywna. Nie ludze sie, ze to za wczesnie. Zycze Wam wszystkim powodzenia, oby Mikolaj byl laskawy i hojny. Mam nadzieje, ze niewiele z Was spotkam na watku styczniowym. Trzymajcie sie cieploStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Jutro idziemy na wizytę w klinice niepłodności i bardzo się stresuje... Nie wiem czego się spodziewać? Tylko rozmowy, planowania działania czy masy ponownych testów? Najgorsze że jestem w 3 dc i jak na złość dosc mocno jeszcze krwawie, chociaż zwykle mam niezbyt obfite krwawienia... Jak zaczyna się takie działania w klinice? Ma ktoś jakieś doświadczenie? Dodam że dotąd nie znaleziono żadnego "problemu" ani u mnie ani u męża... Kurde aż mnie żołądek boli z nerwów
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Hej dziewczyny...
Mam już pena do insuliny. Całą procedurę znam itd... ale jeśli w piątek się mi wszystko potwierdzi to chyba poproszę lekarza o zwolnienie.
Jestem mega zmęczona, głodna, a powinnam jeść co 3h... I dodatkowo mam mierzyć cukier po insulinie między 2 a 4 rano...
W pracy po 6 h umieram już, w sensie zasypiam. Zero produktywności...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 16:33
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Marianka, a do której kliniki? Długo czeka się na termin?
-
staraniowa wrote:Hej dziewczyny...
Mam już pena do insuliny. Całą procedurę znam itd... ale jeśli w piątek się mi wszystko potwierdzi to chyba poproszę lekarza o zwolnienie.
Jestem mega zmęczona, głodna, a powinnam jeść co 3h... I dodatkowo mam mierzyć cukier po insulinie między 2 a 4 rano...
W pracy po 6 h umieram już, w sensie zasypiam. Zero produktywności...
To faktycznie dobrze by było dostać zwolnienie. Popracować jeszcze w życiu zdążysz -
nick nieaktualnyStaraniowa odpoczywaj to najważniejsze Ja akurat uważam, że w ciąży trzeba o siebie dbać i myśleć o sobie przede wszystkim. W tym kontekście trzeba być egoistą w końcu chodzi o drugie życie.
Btw zrobiłam własnie OVU i są zdecydowanie bledsze od wczorajszych. I nie wiem co wpisać.. chyba negatywny ... Myślicie że ten test może wyjść pozytywny tylko jednego dnia ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 17:10
Marianka@87 lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Marianka, a do której kliniki? Długo czeka się na termin?
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Aha, myślałam ze gdzieś tutaj w pl. Ja mimo ze to dopiero 6 miesięcy staram, a grudzień jeszcze nie przesadzony to chyba bede nastawiała sie na klinike. Ale jak znowu zaczęliby te sane kroki co u normalnego gin (czyli stymulacja clo lub innymi lekami) to ja nie wiem...
-
Niecierpliwa... wrote:Staraniowa odpoczywaj to najważniejsze Ja akurat uważam, że w ciąży trzeba o siebie dbać i myśleć o sobie przede wszystkim. W tym kontekście trzeba być egoistą w końcu chodzi o drugie życie.
Btw zrobiłam własnie OVU i są zdecydowanie bledsze od wczorajszych. I nie wiem co wpisać.. chyba negatywny ... Myślicie że ten test może wyjść pozytywny tylko jednego dnia ?
Pokaż porównanie z wczorajszym. Może już dziś była owulacja -
Sasanka5 wrote:U mnie niestety beta w 8-10 dpo negatywna. Nie ludze sie, ze to za wczesnie. Zycze Wam wszystkim powodzenia, oby Mikolaj byl laskawy i hojny. Mam nadzieje, ze niewiele z Was spotkam na watku styczniowym. Trzymajcie sie cieplo
Witaj Sasanka...8-10 dni po owu nie koniecznie pokaże z krwi...może owu była troszkę pózniej i badanie jeszcze nie pokazało...
Ja tak miałam....i było zero...poczekałam jeszcze kilka dni i było już prawie 300..
Wiec jeszcze nic straconego:)
Moze sęi udało
Tego Ci życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:01
Sasanka5 lubi tę wiadomość
eva22062005
Mój aniołek...11 tydz [*]- 03.10.2018 -
nick nieaktualny
-
hej u mnie bóle podbrzusza ustały, w końcu mogę normalnie funkcjonować. Wczoraj wieczorem miałam gorsze skurcze niż przez pierwsze 2h na oxy xD ale kąpiel mnie uratowała. Te pierwsze owulacje jak wszystko zaczyna ruszać są koszmarne ;( teraz pozostaje czekać na testowanie bardzo się napalam na ten konkretny cykl, mam jakąś nadzieję, że przy pierwszej owulce organizm pójdzie po bandzie i będą bliźniaki
widzę, że mamy tu podobnych Stasiów w podobnym wieku08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
agge wrote:Ja jeszcze zapomniałam dopisać, że moja córka zasypiala tylko na rękach przez 18 miesięcy nosiłam ją przez 1,5 roku, dopóki nie zasnęła. Inaczej po prostu nie spała. Ani w wózku, ani w łóżeczku, ani bujana na rękach na siedząco. Trzeba było nosić i już ręce to myślałam że mi odpadną w końcu.
-
nick nieaktualnyagge wrote:Pokaż porównanie z wczorajszym. Może już dziś była owulacja
Na paskowym dzisiejszym nic nie widać to nawet nie wrzucam
https://naforum.zapodaj.net/298f4fbb592e.jpg.html
https://zapodaj.net/3de37d1d5537b.jpg.html
Ja je wyrzucam także nie porownam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:36
-
Kinga13 wrote:hej u mnie bóle podbrzusza ustały, w końcu mogę normalnie funkcjonować. Wczoraj wieczorem miałam gorsze skurcze niż przez pierwsze 2h na oxy xD ale kąpiel mnie uratowała. Te pierwsze owulacje jak wszystko zaczyna ruszać są koszmarne ;( teraz pozostaje czekać na testowanie bardzo się napalam na ten konkretny cykl, mam jakąś nadzieję, że przy pierwszej owulce organizm pójdzie po bandzie i będą bliźniaki
widzę, że mamy tu podobnych Stasiów w podobnym wiekuStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)