Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Ochmanka nie wiem jakiej dłigosci masz cykle ale przy sprzyjających wiatrach to możesz się na styczeń już nie załapać
Kiedy spodziewasz się owulacji? -
MonikA_89! wrote:W końcu się doczekałam drugiej kreski na teście owu! Dzisiaj 14dc, więc muszę być wyjątkowo miła dla męża Jak myślicie, jeśli od 3 dni mam płodny śluz i bóle jajników, to owu może być dzisiaj/jutro?
Może być A ta druga kreska mocna? -
Małgonia - dobrze wiedzieć o tych plemnikach. W sumie mój też się zapiera, że nie chce iść. Zawsze myślałam ze wina będzie po mojej stronie przez hashi i cukrzyce. Ale teraz tak sobie myślę - on się urodził w 7 miesiącu więc był mega wcześniakiem + pali od 16 roku życia (rzucił dopiero rok temu). Może z jego armią faktycznie coś jest też nie teges.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
agge wrote:Może być A ta druga kreska mocna?
https://zapodaj.net/2ab7e186aaf19.jpg.html
agge lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Malgonia wrote:Cukrzyk przykro, ze tak to sie potoczyło. Ja gdy zobaczyłam w sierpniu kreske na teście to już byłam pewna, że tym razem sie uda. Nawet doby sie nie cieszylam.
No, ale zachodzisz w ciaze to juz plus. Z tymi plemnikami bylabym ostrozna. Moj chlop przez pol roku nie dal sie zaciagnac na badania "bo przeciez bylas w ciazy" i teraz nie wiemy czy jego wyniki to wypadek przy pracy czy tak ma stale.. a rezerwa mi sie kurczy i kurczy
Ale zima to dobry czas na zachodzenie i planuje z tego skorzystac. Poki co podkoksuje swoje komorki czekolada z bakaliami i piwem. Moze to jest wlasnie ten tajemniczy skladnik ktorego brakowalo
Monika objawy plodnosci sa bardzo indywidualne, ale stawiam ba owu raczej jutro skoro dzis masz pozytywny test.
Co do czekolady, to uważam, że jest dobra na wszystko Nie słyszałam o piwie, ale za to wiem, że na endometrium najlepsze jest czerwone wytrawne wino i orzechy Lubię sobie tłumaczyć moją chrapkę na wino tym, że piję je dla dobra sprawy.
Trzymam kciuki za zimowe , oby przyniosły efekt w postaci dwóch kresek na teście!
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Na poczatek bede monotematyczna - wybierajcie dziewczyny linki wyswietlajace miniaturke. To mega ulatwia zycie jak sie z telefonu forum ogarnia.
Monia... owulak marzenie
Nic tylko sie bzykac
Na wino przyjdzie czas, ale u mnie tak dlugk trwa @, ze nie chce jej jeszcze winem podkrecac. Z plamieniami wyjdzie mi z 10 dni.. i jak tu bzykac sie dwa razy w tygodniu?
Cukrzyk ja tez dlugo chlopu przytakiwalam. Fakt, ze wiekszy problem i tak jest po mojej stronie, ale czas leci a razem z nim kasa, ktora wolalabym sporzytkowac na cos dajacego szanse na poczecie a nie comiesieczne badania hormonow z ktorych nic nie wyniknelo.MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Tak mocna jak testowa Pierwszy raz widzę dwie kreski na teście, tylko szkoda że na owu zamiast na ciążowym
https://zapodaj.net/2ab7e186aaf19.jpg.html
super!! to do dzieła
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, witam się piątkową wieczorową porą !
Staraniowa gratuluję pięknej fasolki, niech rośnie zdrowo !
Cukrzyk przykro mi, że Twoja historia się tak potoczyła, ale nie ma się co załaywać, trzeba walczyć dalej, coś tam ruszyło. Poprawisz wyniki i się znowu uda, tyle że na pięknych 9 mscy
U nas 4 cykl po stracie. 3 cykle po niby się nie powinno starać, szybko zleciały, a ten teraz też nie daje szans. Może nowy rok przyniesie dobre nowiny, ale szczerze wątpie.
Monika89 na jakiej podstawie masz zdiagnozowany APS? pytam, bo też mam ten problem.staraniowa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
U mnie chyba już rzeczywiście po wszystkim.
Pierwsze zdjęcie po 5 minutach, drugie po 20. Ściemniala niby ta krecha, ale to już chyba za długi czas żeby się tym sugerować.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4aa2e54a090.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d1d9fc6dc43.jpg
-
Malgonia wrote:Agge moim zdaniem ten wczorajszy byl pozytywny. Podzialaj cos jeszcze
Iza krolicze uszy do góry.
Byliście już u lekarza z wynikami emka?
Działaliśmy dziś w południe
Ale na wczorajszym też nie była mocna kreska.. w ogóle ten wieczorny wczorajszy test jakiś mocniejszy był, w sensie o odcień mi chodzi, bo nie była czerwona ta kreska kontrolna, tylko taka ciemna strasznie. Wczorajszy z 11:30 i dzisiejszy mają jaśniejszy odcień.
Wczorajsza teraz w ogóle jakaś fioletowa się zrobiła.
A no i skoro wczorajszy wyglądał na pozytyw, to jak dzisiejszy już blady, to znaczy że dziś już była owulacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 22:34
-
Porównanie obydwu wczorajszych i dzisiejszego,
robione przed chwilą więc ta druga kreska już ciemniejsza...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f27cdb5e6285.jpgArashe lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:cześć dziewczyny, witam się piątkową wieczorową porą !
Staraniowa gratuluję pięknej fasolki, niech rośnie zdrowo !
Cukrzyk przykro mi, że Twoja historia się tak potoczyła, ale nie ma się co załaywać, trzeba walczyć dalej, coś tam ruszyło. Poprawisz wyniki i się znowu uda, tyle że na pięknych 9 mscy
U nas 4 cykl po stracie. 3 cykle po niby się nie powinno starać, szybko zleciały, a ten teraz też nie daje szans. Może nowy rok przyniesie dobre nowiny, ale szczerze wątpie.
Monika89 na jakiej podstawie masz zdiagnozowany APS? pytam, bo też mam ten problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 22:45
😭
agge wrote:Porównanie obydwu wczorajszych i dzisiejszego,
robione przed chwilą więc ta druga kreska już ciemniejsza...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f27cdb5e6285.jpg
😭
MonikA_89! wrote:Jak dla mnie dzisiejszy jest równie ciemny co wczorajszy wieczorny. Podziałajcie jescze trochę
Myślisz? Ale to po czasie zdjęcie...
To po 5 minutach wstawiałam wyżej i była blada...
Nie wiem już, za dużo chyba o tym wszystkim myślę i analizuję -
agge wrote:Myślisz? Ale to po czasie zdjęcie...
To po 5 minutach wstawiałam wyżej i była blada...
Nie wiem już, za dużo chyba o tym wszystkim myślę i analizuję
😭
Ehhhh wykończy mnie to wszystko w końcu, hahah
Ale taki już mam charakter, że będę o tym rozmyślać do samego końca. Gapię się w te testy od godziny jak wariatka.
Został mi jeden test więc jutro wieczorem go zrobię i jak nadal będzie podobnie, to też jeszcze się poprzytulamy, bo jutro ostatni raz mamy możliwość -
Dziewczyny, mam wyniki trzeciej bety - znowu to co ostatnio, czyli równo 55% przyrost...
15 dpo 288, 17 dpo 448, 19 dpo 696. Jak myślicie, mam iść do lekarza od razu, czy co robić?.. mam wizytę na przyszły czwartek i nie wiem, czy przyspieszać... -
Irvine - teoretycznie niskiej bety nie masz. A boli Cię coś? Plamisz? Badałaś progesteron?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)