Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Każda kobieta jest inna oczywiście, ale na przykład u mnie w dniu piku, zwłaszcza na tych Facelle ta kreska testowa jest zdecydowanie o kilka tonów ciemniejsza od kontrolnej, tak że to ta kontrolna wygląda jak bladzioch, dokładnie odwrotnie do reszty cyklu. Więc moim zdaniem ciężko ocenić Twoje testy, jest taka sama szansa, że jest już po, jak i że przed. Ale jeśli testy robiłaś codziennie to chyba powinien złapać na tyle, żeby kreska była mega wyraźna. Choć podobno niektórym kobietom nigdy wyraźna nie wychodzi. Zagadka :D
    Tutaj przykład, choć akurat ten test był robiony już w ciąży, ale przy ostatniej i przedostatniej owulacji wyszedł mi właśnie tak samo, że lewa kreska była zdecydowanie silniejsza (choć może nie aż tak bardzo jak na tym, bo na tym aż zaskakujące jak bardzo ciemna i wyraźna wyszła w stosunku do kontrolnej, i to w pierwszej sekundzie po zrobieniu testu, od razu jak linia przeszła to zostało - ciekawostka :D).
    http://pokazywarka.pl/tar6v8/

    Robiłam testy od 9dc. 9 i 10 jedna kreska, potem zaczęła pokazywać się druga. Tyle że nie robiłam ciągle tych samych. Robiłam te zielone paskowe... i na nim ciągle ta kreska była blada, chociaż coraz ciemniejsza wychodziła. Paskowy ostatni raz robiłam we wtorek i wtedy była najcenniejsza z nich, ale nie pozytyw. W środę zrobiłam płytkowy Apteo, bo miałam jeden a potem kupilam te polecane Facelle i zaczęłam je robić w czwartek.

    Szkoda ze od początku ich nie robiłam.
    No ale teraz już nic nie poradzę. Tylko zastanawia mnie, czemu ta kreska nie blednie tylko jesr ciemniejsza, skoro juz po owu

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie wynik wyszedł nisko pozytywny, bo miałam IgG 14 i IgM 9 przy normie 10. Jak kilka tygodni wcześniej sprawdzałam kardiolipiny to miałam IgG 4 i IgM 8. Nie wiem skąd ten nagły wzrost na IgG w takim razie.

    Jak 2x powtarzałeś wyniki i wyszły dodatnie, to pewnie APS u Ciebie jest. Z heparyną to słyszałam różne teorie. Moja gig mówiła że od pozytywu, napro każe od 7dpo, a czytałam też o stosowaniu od razu po owulacji. Lepiej więc się słuchać lekarza. Wcześniejsze branie heparyny podobno pomaga w implantacji. A Acard bierzesz cały cykl?
    Tak jest, acard przez cały cykl. Mój gin jest specjalistą od naprotrchnologii i kazał właśnie brać od pozytywa, ale myślę że cykl dwa i spróbuję wyprosic żeby mi dał od 7 dpo.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufriend też mi zmienił na środę :)

    Arashe lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ovufriend też mi zmienił na środę :)
    U mnie też dziś pokazało środe o ile dzisiejszy skok nie jest mocno zmanipulowany alkoholem :)

    agge lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie też dziś pokazało środe o ile dzisiejszy skok nie jest mocno zmanipulowany alkoholem :)

    To jak coś, jedziemy na tym samym wózku hehe :D to kiedy testujemy? Wigilia czy 1 dzień świąt? :D :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ochmanka nie wiem jakiej dłigosci masz cykle ale przy sprzyjających wiatrach to możesz się na styczeń już nie załapać ;)
    Kiedy spodziewasz się owulacji?
    Mam nieregularne cykle 28-42 dni ale już daaawno nie zeszlam poniżej 30. Fl równa i od kiedy mierze temp i zwracam uwagę na owulkę to idealnie 14 dni. Tylko że w ostatnich dwóch cyklach mialam: 38dc i owu w 24dc, 32dc i owu w 18dc. Tak więc mam późnawe owulacje i najwcześniej spodziewam się na wigilię. Tak więc Malgonia testowanie na pewno w styczniu

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie myślicie, że jest sens badać progesteron 9dpo? otóż dzisiaj rano przywitaly mnie brązowe plamienia... gdyby nie fakt, że miałam je w 2ch poprzednich cyklach to pewnie bym się cieszyła, że może implantacyjne ale raczej sądze, że to kwestia zbyt niskiego progesteronu

    ogólnie jestem mega zła, bo byłam u mojej gin, mówię jej jak wygląda sytuacja a ta dała mi skierowanie ale na prolaktynę nie proga... i kazała brać Ovarin 2x1, Cyclodynon 1x1

    temperatura skoczyła też dziwnie
    b6f3c0075d673afee4840ecb980e5334.png

    i zastanawiam się czy iść zrobić jeszcze dzisiaj prog żeby się przekonać? i kazać jej przepisać jakiegoś dupka czy nie?

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    To jak coś, jedziemy na tym samym wózku hehe :D to kiedy testujemy? Wigilia czy 1 dzień świąt? :D :D
    Myślałam o 2 dniu świąt :) ale pewnie nie wytrzymam i zrobię szybciej:D

    agge, Arashe lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Myślałam o 2 dniu świąt :) ale pewnie nie wytrzymam i zrobię szybciej:D

    Ja w drugi dzień świąt powinnam już dostać okres, a znając moją cierpliwość to zrobię w wigilię :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ja w drugi dzień świąt powinnam już dostać okres, a znając moją cierpliwość to zrobię w wigilię :D

    Ja mam z cierpliwością podobnie, tylko jak znam siebie gdyby wyszedł pozytywny ( oby!) to nie dam rady siedzieć cicho przy stole wigilijnym, a to byłby chyba mimo wszystko za wczesny termin na ogłaszanie takich rzeczy, a ze zrobieniem bety trzeba będzie czekać do 27 i tak :)
    więc staram się tu sobie jakoś to racjonalne ułożyć.
    Ale pewnie i tak to wszystko szlag trafi bo w domu mam trzy testy :D

  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam dzisiaj doła. Cały czas mnie boli brzuch albo coś ciągnie albo kłuje. Temperatura w sumie niska 36.8 cały czas. Ze Stasiem w udanym cyklu w tym czasie miałam 37.0. Boję się, że albo się w ogóle nie udało albo jest coś nie tak. :(

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ja mam z cierpliwością podobnie, tylko jak znam siebie gdyby wyszedł pozytywny ( oby!) to nie dam rady siedzieć cicho przy stole wigilijnym, a to byłby chyba mimo wszystko za wczesny termin na ogłaszanie takich rzeczy, a ze zrobieniem bety trzeba będzie czekać do 27 i tak :)
    więc staram się tu sobie jakoś to racjonalne ułożyć.
    Ale pewnie i tak to wszystko szlag trafi bo w domu mam trzy testy :D

    Hahaha :D ja nie mam ani jednego, ale przed samymi świętami kupię jeden.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _mamofaza wrote:
    Dziewczyny a ja mam dzisiaj doła. Cały czas mnie boli brzuch albo coś ciągnie albo kłuje. Temperatura w sumie niska 36.8 cały czas. Ze Stasiem w udanym cyklu w tym czasie miałam 37.0. Boję się, że albo się w ogóle nie udało albo jest coś nie tak. :(
    U mnie taka temperatura to bardzo wysoka xD

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie by uspokoilo na chwilę 37. Ogólnie jest ok, bo na początku cyklu miałam 36.4-36.5 Śluzu nie mam albo jakiś bardzo gesty kremowy. W sumie co cykl mam inny. W tamtym miałam mleczny i też ciąży to nie zwiastowało. Jakaś jestem dziś na nie, wszystko mnie wkurza.. Jeszcze te cykle takie długie.. 24 dzień, niektóre dziewczyny już testują a ja muszę z tydzień jeszcze czekać.

    Ja wiem, że mam dużo. Bo dwójka zdrowych dzieci to jest bardzo dużo! No ale tak mi się marzy takie maleństwo przytulić albo patrzeć jak się rozciąga albo uśmiecha przez sen, sama słodycz <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 11:37

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _mamofaza wrote:
    A mnie by uspokoilo na chwilę 37. Ogólnie jest ok, bo na początku cyklu miałam 36.4-36.5 Śluzu nie mam albo jakiś bardzo gesty kremowy. W sumie co cykl mam inny. W tamtym miałam mleczny i też ciąży to nie zwiastowało. Jakaś jestem dziś na nie, wszystko mnie wkurza.. Jeszcze te cykle takie długie.. 24 dzień, niektóre dziewczyny już testują a ja muszę z tydzień jeszcze czekać.

    Ja wiem, że mam dużo. Bo dwójka zdrowych dzieci to jest bardzo dużo! No ale tak mi się marzy takie maleństwo przytulić albo patrzeć jak się rozciąga albo uśmiecha przez sen, sama słodycz <3


    Mamofaza, każdy ma gorszy dzień, a czekanie jest zawsze najgorsze. A nuż z tego czekania wyjdą piękne dwie kreski za tydzień i cudowna wigilia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 11:43

  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was za tego żal posta ale nie chcę już męża stresować nawet.. Oby było tak jak mówisz <3

    agge lubi tę wiadomość

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _mamofaza wrote:
    Przepraszam Was za tego żal posta ale nie chcę już męża stresować nawet.. Oby było tak jak mówisz <3


    Po to jest to forum :) towarzystwo wzajemnego wsparcia :) kto nas lepiej nie zrozumie jak osoby z podobnymi wątpliwościami i obawami :)

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego Wam napisałam, bo wiem że Wy to rozumiecie a chciałam to gdzieś z siebie wyrzucić :)

    Niecierpliwa..., Jagódka88, Ochmanka lubią tę wiadomość

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Robilas? U mnie bladzioszek :P
    nie rozbiłam, moja siorka z labu twierdzi, że kreska musi być mocno czerwona, a wynik często może być zafałszowany więc wolę się nie sugerować nimi
    poza tym mam doła i jestem na siebie zła, że pomimo że byłam pewna że plamienia to wina proga to posłuchałam się gin i nie zrobiłam badań...

    W necie znalazłam coś takiego:

    Test owulacyjny wykrywa ciążę
    Dlaczego?
    to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji.

    A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
    Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych

    Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

    Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
    UWAGA

    TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
    ale
    POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

    dlatego wolę jak testujecie ciążowymi

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Hahaha :D ja nie mam ani jednego, ale przed samymi świętami kupię jeden.
    Agge uzyczyc Ci? Bo mam chyba ze 30 :D
    Ja ciagle czuje takie ciagniecie w dole brzucha z przerwami rzecz jasna... a zaczelo sie o 2 w nocy i co jakis czas o sobie przypomina.

    Niecierpliwa..., Arashe lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego