Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja niestety dostałam dziś jasno-brązowego plamienia, więc raczej może to być początek @ tylko tydzień wcześniej, no ale jeszcze nie tracę nadziei : DSzczęśliwa mężatka od wrzesień 2018
Hysteroskopia - luty 2016
- ponowne starania od maj 2018
- progesteron 12,04 ng/ml
- TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
- badanie nasienia w normie
- cykle owulacyjne
- drożne jajowody
- Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza -
Karma88 wrote:Ja nigdy nie byłam typem osoby, która łyka nie wiadomo ile jakich leków.
Kwas foliowy to podstawa przy staraniach wiadomo i tu była kwestia tylko zmiany rodzaju kwasu, żeby sobie nie szkodzić. I jak widac, wielu lekarzy poległo na tej kwestii...
Z witaminą D i resztą niech się wypowie lekarz, bo sama nie chcę sobie zaszkodzić albo przegiąć w którąś stronę.
Właście słucham Zięby. 1:20 wykład.Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018
Hysteroskopia - luty 2016
- ponowne starania od maj 2018
- progesteron 12,04 ng/ml
- TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
- badanie nasienia w normie
- cykle owulacyjne
- drożne jajowody
- Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza -
Kajka81 wrote:Ja się wypowiadać nie będę, niech wypowiedzą się ci, co się na tym trochę znają
Poczytajcie, np.tu:
http://www.fertstert.org/article/S0015-0282(13)01671-3/fulltext ,
albo tu:
http://www.fertileheart.com/low-amh-levels-and-pregnancy/ .
Co więcej, wystarczy także przestudiować historie opisane choćby i na tym forum, by się przekonać, że suplementacja wit. D3 potrafi zdziałać cuda.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Musi się udać !!!! Tobie zostało 9 dni do testowania a mi tyle samo do ovu
A z jakiego powodu bierzesz acard?
A jesli chodzi o libido to u mnie szaleństwo hihi chyba to ta wiosna robi a maj się zbliża i to okres ludzkiego bum baby
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Lekarz kazał Acard rozrzedza krew przez co bardzo dobrze wpływa na endometrium
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Zobacz sobie na YouTube- Zięba- dużo mówi o d3 i k2mk7
Agniechaaaa, Karma88 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A ja juz po wizycie, nie pozostalo mi nic innego oprocz placzu. Lekarz rozłożył rece i powiedzial ze on ze swojej strony zrobil wszystko aby mi pomoc, moze zaproponować laparoskopie w czerwcu, ale jego zdaniem to nie pomoze. Kazal przyjsc w czerwcu na wizyte, jesli do tego czasu nie zajde w ciążę, da mi namiar na klinikę leczenia nieplodnosci... Wyc mi sie chce. Dwa lata psu w du...e !!! Juz wszystkiego mi sie odechciało.
-
nick nieaktualny91Ewela09 wrote:A ja juz po wizycie, nie pozostalo mi nic innego oprocz placzu. Lekarz rozłożył rece i powiedzial ze on ze swojej strony zrobil wszystko aby mi pomoc, moze zaproponować laparoskopie w czerwcu, ale jego zdaniem to nie pomoze. Kazal przyjsc w czerwcu na wizyte, jesli do tego czasu nie zajde w ciążę, da mi namiar na klinikę leczenia nieplodnosci... Wyc mi sie chce. Dwa lata psu w du...e !!! Juz wszystkiego mi sie odechciało.
Kochana głów do góry, płacz nic nie zmieni trzeba sie spiąć i działać dalej. Ja odrazu kazała bym mu dać namiary ma klinikę i juz tam startować. Inne lekarz one podejscie inne możliwości. Bedzie dobrze i sie uda!!! Wiem toRucola lubi tę wiadomość
-
91Ewela09 wrote:A ja juz po wizycie, nie pozostalo mi nic innego oprocz placzu. Lekarz rozłożył rece i powiedzial ze on ze swojej strony zrobil wszystko aby mi pomoc, moze zaproponować laparoskopie w czerwcu, ale jego zdaniem to nie pomoze. Kazal przyjsc w czerwcu na wizyte, jesli do tego czasu nie zajde w ciążę, da mi namiar na klinikę leczenia nieplodnosci... Wyc mi sie chce. Dwa lata psu w du...e !!! Juz wszystkiego mi sie odechciało.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Zieba mocno promuje swoje produkty...
Ewela głowa do góry, nie trać wiary i siły. Szukaj kliniki sama i przenoście się.
Ja zmienilam gina po tym jak chcial mi monitoring robic w tej chwili. Poszlismy do ginekologa/androloga, ktory kompleksowo zajal sie i mna i mezem. Trzeba isc z kims kto ma pojecie i mozliwosci.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
91Ewela09 wrote:A ja juz po wizycie, nie pozostalo mi nic innego oprocz placzu. Lekarz rozłożył rece i powiedzial ze on ze swojej strony zrobil wszystko aby mi pomoc, moze zaproponować laparoskopie w czerwcu, ale jego zdaniem to nie pomoze. Kazal przyjsc w czerwcu na wizyte, jesli do tego czasu nie zajde w ciążę, da mi namiar na klinikę leczenia nieplodnosci... Wyc mi sie chce. Dwa lata psu w du...e !!! Juz wszystkiego mi sie odechciało.
Wiem że to marne pocieszenie ale tutaj jestem mimo tylu lat, trzeba zebrać się w garść i przeć do przodu nic innego nam nie zostało.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kama mi akurat o jego produkty nie chodzi bo biorę D-Vitrum ale o samą rolę tych wit.
Wiadomo na niepłodność składa się więcej czynników i u każdej nas inne.
Ale faktem u mnie i innych dziewczyn to jak miałam duży niedobór to ovu mimo stymulacji mie miałam a teraz tak. Czekam na te rozdanie jak my wszystkie.
Szukam też teraz dobrego endokrynologa który zna się też na niepłodności. Czuję po kościach że coś mam z przysadką- podwzgórze.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ewela, tulę mocno wierzę, że poukładacie sobie wszystko. A rada lekarza myślę, że w długim terminie wyjdzie Wam na dobre.
Flowwer, pisalas kiedys jak brać witaminę D. Moglabys proszę przypomniec? Chyba zacznę brać, bo ostatnio ledwo żywa jestem.. -
Flowwer wrote:Kama mi akurat o jego produkty nie chodzi bo biorę D-Vitrum ale o samą rolę tych wit.
Wiadomo na niepłodność składa się więcej czynników i u każdej nas inne.
Wiem, wiem. Z ciekawości zajrzałam na stronę z jego produktami.
Witamin też sama sobie nie będę dozować, bo lekarzem nie jestem. Sprawdzilam je sama, a lekarz już musi zdecydować czy w danym przypadku trzeba coś właczyc, jw jakich dawkach i jakich kompilacjach.
Z tym brakiem witaminy D to moze byc u mnie na rzeczy, bo ja o kilku miesiecy mam problem z kregoslupem, bole stawow, miesni itp, pewnie ten niedobor tez swoje robi.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Flowwer wrote:Cały cykl bierzesz czy od jakiegoś konkretnego dnia. Mi wyszły wyniki ze mam szybko krzepliwą krew
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Summer musisz wpierw sprawdzić od jakiego poziomu startujesz a później suplementacja. Ja przez rok brałam 2000j i ani drgnoł wynik wiec przez 2 mies końska dawka 10000j z k2mk7 i nastepnie zeszłam na 4000j ale nawet ta dawka jest dla mnie za mała i teraz biorę 6000j. Za 2 mies znów sprawdzę czy jest dla mnie wystarczająca.
Sama dochodzę po moich wynikach jaką dawkę brać.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄