Forum W oczekiwaniu na testowanie Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
Odpowiedz

Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i moja wredna @ witamy się z Wami w kolejnym cyklu :(

    Mam nadzieję, że maj okaże się owocny dla każdej z nas :)
    Mój A. ma urodziny mniej więcej w terminie testowania więc mamy nadzieję na ten najpiękniejszy prezent :)

    Wstępnie testuję 22maja.

    Powodzenia wszystkim!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 09:50

  • Madziula100 Koleżanka
    Postów: 48 10

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, miałam mieć miesiąc odpoczynku bez mierzenia, testowania i tego całego szaleństwa, ale miałam taaaaki ładny skok temperatury, że nie mogę się oprzeć i jednak do Was dołączę. Od tego cyklu biorę euthyrox 50, mam mnóstwo energii i nadzwyczajnie dobry nastrój, a libido poszybowało tak w górę, że szok (może komus przyda się ta uwaga ;) ), nie wiem czy to tak szybki efekt już po tygodniu przyjmowania leków, ale czuję się rewelacyjnie.
    Wstępnie będę testować 10 maja :)
    Powodzenia dziewczyny :)

    Karma88, Flowwer, nadzieja73 lubią tę wiadomość

    Czekam na Drugie Szczęście :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z libido tez pięknie tylko mamy zakaz od gina na <3 a ja mama taką ochote, ze aaaaaaaa :D

    Poziomka92 lubi tę wiadomość

  • Lady_E Autorytet
    Postów: 1160 1151

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 3 dpo inseminacji. Staram sie nie stresować i nie przeciążać. I nie myśleć ale to mi nie wychodzi :p Jeszcze 9 dni do bety. Czekanie jest najgorsze. Biorę Kwas f, wit D4000, acard, luteina, ovarin i piję zioła ojca sroki. Jajku jak ja marzę żeby się udało. To nasza ostatnia inseminacja przed ivf.

    Agniechaaaa, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    U mnie dzisiaj 3 dpo inseminacji. Staram sie nie stresować i nie przeciążać. I nie myśleć ale to mi nie wychodzi :p Jeszcze 9 dni do bety. Czekanie jest najgorsze. Biorę Kwas f, wit D4000, acard, luteina, ovarin i piję zioła ojca sroki. Jajku jak ja marzę żeby się udało. To nasza ostatnia inseminacja przed ivf.
    Musi się udać !!!! Tobie zostało 9 dni do testowania a mi tyle samo do ovu ;)
    A z jakiego powodu bierzesz acard?

    A jesli chodzi o libido to u mnie szaleństwo hihi chyba to ta wiosna robi a maj się zbliża i to okres ludzkiego bum baby ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak nawiasem to zostałam mamą 8- semki syberyjskich kociąt Neva Masquerade ♡♡♡
    Więc telewizora nie potrzebuje przez najbliższe kilka mies <3 <3

    madzia8lenka, Agniechaaaa, Maja84, nowa na dzielni, Poziomka92, Madziula100, Rucola, Barbarka1984, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ludzie. 8 kociąt? :D :D :D Kocham kociaki! <3

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Byle do jutrzejszej wizyty u gina. :)

    Mam już wyniki z krwi i w sumie dobrze, że je zrobiłam.
    Witamina B12 399,70 pg/ml normy: 197,00-771,00

    Kwas foliowy 26,82 ng/ml normy: 4,60-18,70

    Homocysteina 7,00 norma z suplementacją folianami: < 12 umol/l

    DHEA-SO4 294,00 µg/dl mam 29 lat więc normy dla: 25-34 lat 98,8- 340,0

    Witamina D metabolit 25(OH)23,00 ng/ml Poziom niewystarczający: 21 – 29
    Poziom wystarczający: ≥ 30

    No i teraz ten kwas foliowy jest za wysoki. Mam MTHFR C677 heterozygotę, ale nic więcej z genetycznych właściwie nie wyszło. Nie wiem czy ma znaczenie to, że ja kwas foliowy biorę właściwie codziennie od 2013 roku. Z czego w postaci metylowanej od 2 miesięcy.

    No i ta witamina D oczywiście w niedoborze... Eh
    Po wynikach mamy to samo !!! I nie wiem jakie wit brać by sobie nie zaszkodzić. Też stawiam na tą mutacje.min 6000j d3 bierz z k2mk7.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    o ludzie. 8 kociąt? :D :D :D Kocham kociaki! <3
    Powinnam ubiegać się o urlop macierzyński hihi

    Karma88, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Flowwer tak samo? Homocysteinę widzę, że mamy taką samą.

    A czemu 6000j d3 i po co to k2mk7? :)
    Lekarz tak Ci kazał czy sama wyczytałaś? Te 6000 to trochę dużo mi się wydaje.
    Pytam na razie, bo nie mam kompletnie pojęcia. A próbuję coś wyczytać, żeby też wiedzieć o co lekarza pytać.

    Kocham koty. Ja mam 3 kotki, ale to nie rasowe. Porody kocie też już mam obcykane. <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 11:33

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham kociaki :)
    Mam kocora dachowca (znalazłam go w śmietniku miał 5tyg:( ludzie to bestie) i mam psinkę kindelkę :)

    Flowwer lubi tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    O Flowwer tak samo? Homocysteinę widzę, że mamy taką samą.

    A czemu 6000j d3 i po co to k2mk7? :)
    Lekarz tak Ci kazał czy sama wyczytałaś? Te 6000 to trochę dużo mi się wydaje.
    Pytam na razie, bo nie mam kompletnie pojęcia. A próbuję coś wyczytać, żeby też wiedzieć o co lekarza pytać.

    Kocham koty. Ja mam 3 kotki, ale to nie rasowe. Porody kocie też już mam obcykane. <3
    Moje wyniki z czwartku to:
    Kw.foliowy- 27
    D3-48 ( spadła z 58 przy suplementaci 4000j) więc muszę zwiekszyć do 6000j.
    Te 58 d3 wzrosło po 2 mies brania dawki 10000j ;)
    B-12 - 530
    SHBG- 105
    DHEA- 186
    TSH-0.7
    Anty_TPO-34.9
    Anty-tg-36.
    Homocysteina-7

    A k2mk7 bierze się dlatego ze wapno które tworzy się dzięki d3 musi być wchłoniente do kości i to się dzieje dzieki k2 inaczej można zrobić sobie krzywdę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 11:47

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz sobie na YouTube- Zięba- dużo mówi o d3 i k2mk7

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 11:46

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kocham kociaki :)
    Mam kocora dachowca (znalazłam go w śmietniku miał 5tyg:( ludzie to bestie) i mam psinkę kindelkę :)
    Same tu psiary i kociary ♡

    Agniechaaaa, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • aishee Przyjaciółka
    Postów: 81 80

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałabym dołączyć do Was bo również testuję w maju. Staramy się o rodzeństwo dla naszej 14-to miesięcznej córeczki. Starania rozpoczęliśmy w grudniu, pod koniec stycznia pozytywny test ciążowy, wizyty u gin co tydzień- złe rokowania, na początku marca poronienie( 8/9 tc). Ale walczymy dalej, jestem juz po owulacji (mam nadzieje- nie robiłam testów ovu, nie zaobserwowałam też śluzu płodnego) były przytulanki i teraz juz tylko czekanie. Oficjalnie testuje 5.05- termin @, ale wiem że raczej nie doczekam i zatestuje wcześniej.

    nadzieja73 lubi tę wiadomość

    f2w3gov3n7wr37i6.png
    03.2016 moje szczęście <3
    03.2017 ciąża bezzarodkowa (8tc)
    06.2017 ciąża biochemiczna
    4 cspp szczęśliwy <3

  • emi2016 Autorytet
    Postów: 1815 2754

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Same tu psiary i kociary ♡

    Dołączam do kociar ! Sama od stycznia mam kotkę Felę :) Dachowca, ale cudna jest :)
    Mam zajęcie i trochę mniej myślę o dziecku :)

    3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Moje wyniki z czwartku to:
    Kw.foliowy- 27
    D3-48 ( spadła z 58 przy suplementaci 4000j) więc muszę zwiekszyć do 6000j.
    Te 58 d3 wzrosło po 2 mies brania dawki 10000j ;)
    B-12 - 530
    SHBG- 105
    DHEA- 186
    TSH-0.7
    Anty_TPO-34.9
    Anty-tg-36.
    Homocysteina-7

    A k2mk7 bierze się dlatego ze wapno które tworzy się dzięki d3 musi być wchłoniente do kości i to się dzieje dzieki k2 inaczej można zrobić sobie krzywdę.

    No to faktycznie dośc podobnie idziemy. :)
    Pogadam jutro z ginem o witaminach.
    Na tych pierwszych wizytach jak byliśmy to kazał zmienić suplementy z kwasem foliowym na sam metylowany kwas. A po tych wynikach niech sam mi jutro zdecyduje co warto, a co nie wlaczyc i jak cos to bede szukac. :)

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aishee wrote:
    Cześć dziewczyny! Chciałabym dołączyć do Was bo również testuję w maju. Staramy się o rodzeństwo dla naszej 14-to miesięcznej córeczki. Starania rozpoczęliśmy w grudniu, pod koniec stycznia pozytywny test ciążowy, wizyty u gin co tydzień- złe rokowania, na początku marca poronienie( 8/9 tc). Ale walczymy dalej, jestem juz po owulacji (mam nadzieje- nie robiłam testów ovu, nie zaobserwowałam też śluzu płodnego) były przytulanki i teraz juz tylko czekanie. Oficjalnie testuje 5.05- termin @, ale wiem że raczej nie doczekam i zatestuje wcześniej.
    Trzymam kciuki!!! Ciężko trzymać testy szufladzie one głośno krzyczą testuj!! Testuj !!!

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    No to faktycznie dośc podobnie idziemy. :)
    Pogadam jutro z ginem o witaminach.
    Na tych pierwszych wizytach jak byliśmy to kazał zmienić suplementy z kwasem foliowym na sam metylowany kwas. A po tych wynikach niech sam mi jutro zdecyduje co warto, a co nie wlaczyc i jak cos to bede szukac. :)
    Jestem ciekawa co twój dr powie też chyba będę musiała wit. Odstawić

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie byłam typem osoby, która łyka nie wiadomo ile jakich leków.
    Kwas foliowy to podstawa przy staraniach wiadomo i tu była kwestia tylko zmiany rodzaju kwasu, żeby sobie nie szkodzić. I jak widac, wielu lekarzy poległo na tej kwestii...

    Z witaminą D i resztą niech się wypowie lekarz, bo sama nie chcę sobie zaszkodzić albo przegiąć w którąś stronę.

    Właście słucham Zięby. 1:20 wykład. :D

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ