Forum W oczekiwaniu na testowanie Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
Odpowiedz

Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem nowa, na początek podzielę się swoją historia. Mam 16 miesięcznego syna. Od grudnia staramy sie z mężem o rodzeństwo. W styczniu test - pozytywny, Beta 12 w 11dc, oczywiście wielka radość. 16 lutego plamienie, 17ego krwawienie - ciąża biochemiczna. Kolejne dwa cykle nieudane. Wczoraj test owulacyjny, pozytywny jak nic, wieczorem przytulanki i tym sposobem zapisuje sie do majowego testowania :) 8 maja bedzie ten dzień!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 16:58

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • marta6963 Znajoma
    Postów: 24 27

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też jestem nowa :) pierwszy cykl starań. Synek 3,5 roku. Też z pomocą ovu. Testuję pierwszego maja. 21.05 urodzinki, więc może prezencik będzie.

  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja chyba jestem jakas inna, mi testy owu w 15 dc nawet cienia drugiej kreski nie pokazuja :( jajniki czuje,oba z takim samym "natężeniem" bolu. Dobrze ze jutro mam wizyte u gina, bo naprawde ten cykl mam jakis dziwny.

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu sie ekipa rozrosła :) chociaż wolała bym żebyśmy juz wszystkie poszły na fioletową stronę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:03

    [email protected], Poziomka92, Karma88, nadzieja73, PodwojnaMama, Flowwer, Maja84, Rucola lubią tę wiadomość

  • Barbarka1984 Autorytet
    Postów: 393 1078

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Jak tu sie ekipa rozrosła :) chociaż wolała bym żebyśmy juz wszystkie poszły na fioletową stronę :)

    Ty idziesz pierwsza :P A my za Toba ;)
    Ja mam jutro inseminacje o 20:40, wiec moje majowe testowanie prosze przepisac na 9.05 :D

    Agniechaaaa, PodwojnaMama, Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość

    f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

    30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnie Was pozarazam o ile bedzie Nam z Balwankiem dane ;)


    Trzymam jutro za Was kciuki :)

    PodwojnaMama, Rucola lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

    Moge do Was dolaczyc? Mialam byc Listopadowa mama, ale nie udalo sie :( tymczasem mam owulacje i walczymy znowu :)

    Termin @ wychodzi mi na 9 maja.

    W ciagu tych kilki lat staran o dzieci rowniez wiele przeszlam, wiec baaaaaaaaaaaaaaaaardzo dobrze Was wszystkie rozumiem przez co przechodzicie i mimo ze mam juz 2 wspanialych dzieci to w dalszym ciagu starania do latwych nie naleza :/

    Na pocieszenie moze Wam powiem ze po kilku latach staran kiedy mielismy podchodzic do in vitro udalo sie zajsc w ciaze naturalnie :) i wierze ze kazdej tutaj z Was predzej czy pozniej, ale uda sie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:37

    Flowwer, Barbarka1984, Rucola lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    Ty idziesz pierwsza :P A my za Toba ;)
    Ja mam jutro inseminacje o 20:40, wiec moje majowe testowanie prosze przepisac na 9.05 :D

    Mega kciuki za inseminacje :) i kciuki za wspolne testowanie bo mi wypada rowniez ten sam termin, ale pewnie testowac zaczne wczesniej ;)

    Barbarka1984 lubi tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    Ty idziesz pierwsza :P A my za Toba ;)
    Ja mam jutro inseminacje o 20:40, wiec moje majowe testowanie prosze przepisac na 9.05 :D
    Trzymam kciuki bardzo mocno !!

    Barbarka1984, Maja84 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    Ty idziesz pierwsza :P A my za Toba ;)
    Ja mam jutro inseminacje o 20:40, wiec moje majowe testowanie prosze przepisac na 9.05 :D

    Barbarka, powodzenia <3 nie stresuj się, to serio nic strasznego :)

    Barbarka1984 lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanko do znawczyn - wczoraj o 15:00 pozytywny test owu, dzisiaj mega klubie lewego jajnika i standardowo ból krzyża. Czy takie objawy sa przed, w trakcie czy po owulce?

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Kurcze ja chyba jestem jakas inna, mi testy owu w 15 dc nawet cienia drugiej kreski nie pokazuja :( jajniki czuje,oba z takim samym "natężeniem" bolu. Dobrze ze jutro mam wizyte u gina, bo naprawde ten cykl mam jakis dziwny.
    Daj znac co po wizycie bo może się okazać że ty dawno po ovu ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 20:22

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Jeszcze pytanko do znawczyn - wczoraj o 15:00 pozytywny test owu, dzisiaj mega klubie lewego jajnika i standardowo ból krzyża. Czy takie objawy sa przed, w trakcie czy po owulce?
    Ja mam takie objawy przed samym ovu później nastaje cisza i to jest dzień 0.
    Ale każda jest inna i inaczej odczuwa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 20:25

    Barbarka1984, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Barbarka1984 Autorytet
    Postów: 393 1078

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja mam takie objawy przed samym ovu później nastaje cisza i to jest dzień 0.
    Ale każda jest inna i inaczej odczuwa.
    U mnie jest tak samo ;)

    f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

    30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko tydzień i zaczną sie sypać pierwsze <3

    Poziomka92, Flowwer, Bocianiątko, Maja84, Barbarka1984, nadzieja73, Rucola, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Daj znac co po wizycie bo może się okazać że ty dawno po ovu ;)
    Dla mnie moze byc przed aby byla z lewej strony.

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Byle do jutrzejszej wizyty u gina. :)

    Mam już wyniki z krwi i w sumie dobrze, że je zrobiłam.
    Witamina B12 399,70 pg/ml normy: 197,00-771,00

    Kwas foliowy 26,82 ng/ml normy: 4,60-18,70

    Homocysteina 7,00 norma z suplementacją folianami: < 12 umol/l

    DHEA-SO4 294,00 µg/dl mam 29 lat więc normy dla: 25-34 lat 98,8- 340,0

    Witamina D metabolit 25(OH)23,00 ng/ml Poziom niewystarczający: 21 – 29
    Poziom wystarczający: ≥ 30

    No i teraz ten kwas foliowy jest za wysoki. Mam MTHFR C677 heterozygotę, ale nic więcej z genetycznych właściwie nie wyszło. Nie wiem czy ma znaczenie to, że ja kwas foliowy biorę właściwie codziennie od 2013 roku. Z czego w postaci metylowanej od 2 miesięcy.

    No i ta witamina D oczywiście w niedoborze... Eh

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, ja tez dzis mam wizyte ;)
    Jesli chodzi o kwas foliowy to gin mi mowil, zebym miesiac brala, w trakcie okresu przerywala na kilka dni i w okolicy owu znow zaczynala brac. Wszedzie jest napisane ze jesli jest go nadmiar to organizm go wydali, ale moim zdaniem nie dokonca jest to prawda.

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela masz rację, z tym wydaleniem nadmiaru, ale nie u osób, które mają mutację tę co ja. Organizm go nie przyswaja, ale i nie wydala jeśli dobrze pamiętam.

    Dawaj znać jak po wizycie. ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 08:33

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Poziomka92 Ekspertka
    Postów: 180 72

    Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja od 4 miesięcy na własną rękę biorę po 1 tabletce kwasu foliowego ;), mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłam, za 2 tygodnie wizyta u gin., także mam nadzieję, że skieruje mnie na szereg badań i już oficjalnie zaczniemy starania o dzidzię z konsultacją lekarza : -)

    Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018 :-)
    Hysteroskopia - luty 2016
    - ponowne starania od maj 2018 :)
    - progesteron 12,04 ng/ml
    - TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
    - badanie nasienia w normie
    - cykle owulacyjne
    - drożne jajowody
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego