X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dziś nie zasnę. :( Taki stres...
    ja mam podobnie a temperatura bedzie nie do odczytania, jeszcze chlopa nie ma i do kogo ja sie przytule?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    No cóż. Wy rodzicie w styczniu, ja i Fiona w lutym:)
    Moje bedzie leniewe wiec w lutym zreszta 29 stycznia g ma urodziny i nie chce zeby dziecko bylo ze stycznia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dziś nie zasnę. :( Taki stres...

Gumisia, no proszę Cię:* rozumiem Twój stres, ale nie możesz aż tak tego przeżywać.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    A! owulację mam co miesiąc.

Wierzę mocno i trzymam kciuki by owulacja była i że niedługo zatestujesz pozytywnie:)
    Morella, oglądałam Twój wykres i zastanawiałam się czy nie zasugeorwać, żę to włąśnie zapowiedź długiego cyklu. Bardzo możliwe, że w ogóle nie miałaś owulacji jeszcze. Zobacz, nie znajdziesz u siebie na wykresie:
    - temperatury, która jest o minimum 0,03 wyższa od sześciu poprzednich
    - czterech wyższych temperatur, poprzedzonych przez sześć niższych, z czego ta czwarta o 0,2 wyższa od najniższej z niskich

Ten lekki wzrost to moglo być podejście do owulacji, które się nie udało (typowe w PCO). Wyjaśniałoby też to, że okresu nie ma, ale ciąży też nie - ja miałam takie jazdy już pod koniec liceum, że jak to, 40 dc nie ma okresu, na pewno jestem w ciazy.
    Dlatego takim wybawieniem były dla mnie samoobserwacje i prowadzenie wykresu, bo kiedy wychwycilam skok temperatury, wiedzialam, ze (w moim pryzpadku) za 11 dni dostane okres.

ciri22, Morella lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kocham was i wysylam te bociany ale chyba sie poloze bo jutro znow na rano do pracy ;/

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Ciri. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tak sie zastanawiam nad tym co mowi Anna, i to by mialo w sumie sens...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciruś, dobranoc:*

Anna, troszkę racji masz, ale ja owulację miałam. Gin stwierdził, że owu była bo mam ciałko żółte, a w tym cyklu jajniki są czyste jak spirytusik. Żadnych pęcherzyków. A temperatura...miałam kiepski termometr. Od nowego cyklu będę stosować ten z dwoma miejscami po przecinku, podobno typowo owulacyjny. A tak poza tym, dziś koleżanka poleciła mi rewelacyjnego ginekologa, który przyjmuje w Centrum Zdrowia Matki Polki, a to jest 10 minut piechotą od mojego mieszkania. Pójdę i niech mnie przewróci na druga stronę i może coś wymyśli.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ostatni raz, trzymajcie za mnie kciuki odezwe sie kolo 6 po mierzeniu temperatury :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najdłuższy cykl w życiu miałam 35 dniowy, który zdarzył mi się dwa razy. Raz w stresującej pracy a drugi raz już w Niemczech, bo to też był stres. Teraz też trochę stresu było z kolejna przeprowadzką, długa podróż itp.
    Cykle zawsze były regularne. Zazwyczaj okres pojawiał się w 30 dc, co jakiś czas odbijał na 28 lub 32,33 dc.

• Patryczek0210 Znajoma

Wysłany: 7 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella a jak nazywa się ten ginekolog bo tak się składa, że jestem z okolic Łodzi

34e74987ecdf275c067e22a7a91df4fd.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    A najdłuższy cykl w życiu miałam 35 dniowy, który zdarzył mi się dwa razy. Raz w stresującej pracy a drugi raz już w Niemczech, bo to też był stres. Teraz też trochę stresu było z kolejna przeprowadzką, długa podróż itp.
    Cykle zawsze były regularne. Zazwyczaj okres pojawiał się w 30 dc, co jakiś czas odbijał na 28 lub 32,33 dc.
    Ach, ok, ok :) Słów ginekologa i tego, co zobaczył nie kwestionuje, wypowiadam się na podstawie wykresu :)
    Ale to rzeczywiście, w nowym cyklu uderzasz już na poważnie - z dorbym lekarzem i dobrym sprzętem ( mam tu na myśli nie tylko temometr.... ;););) )

I też zmykam spać :) Dobranoc Staraczki :*

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczek0210 wrote:
    Morella a jak nazywa się ten ginekolog bo tak się składa, że jestem z okolic Łodzi

Patryczek, kurcze nie pamiętam;/. Jutro idę do koleżanki na kawkę i mam dostać wizytówkę. Przypomnij się wieczorem, na pewno podzielę się informacją:)
    A z jakiej miejscowości jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jeszcze ostatni raz, trzymajcie za mnie kciuki odezwe sie kolo 6 po mierzeniu temperatury :P

Ciri, zaciskam do białości.

Za Gumisia naszego też:)

• Patryczek0210 Znajoma

Wysłany: 7 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam koło Strykowa, przypomne się wieczorem, mam już dość lekarzy którzy ściągają tylko ze mnie kase

34e74987ecdf275c067e22a7a91df4fd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kładę się spać. Będzie ciężko przespać tę noc... Ściskam! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczek, nie ma problemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, kotuś, wyśpij się. Jutro będzie dobry poranek:*

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jest druga kreska!!!!!!!!!!! ;) Nie wierzę! Gdy sikałam na test byłam pewna że jednak nie... Przecież to dopiero 10 dpo! ;) Jeszcze blada ale jest!

natala9102, M@linka, anulka557, AnnaKliwijska, KASIAG24, motylek1909 lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/b566a1e4c0f82.jpg.html

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ