Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod warunkiem, że temp urośnie jeszcze... i ciekawe na którego, pewnie na 17dc czyli dziś :/
    4e3eb13b8c0790768ce14bea48db77f2.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam 14 lub 15 dc ;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja stawiam 14 lub 15 dc ;)

To można tak kilka dni wstecz mieć wyznaczoną owulację przez OF??? nie wiedziałam o czymś takim...

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo tak jak masz 4 dzien wysokich to ta przed skokiem jest wyznaczana jak u mnie.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nooo tak jak masz 4 dzien wysokich to ta przed skokiem jest wyznaczana jak u mnie.

Ech... zgłupiałam już... miałam się nie nakręcać, a tu od 3 dni tylko siedzę i zaklinam wykres żeby pokazała się owulacja....
    A miało być na luzie w tym miesiącu :/
    Może dziś się uda trochę przystopować z siedzeniem przy kompie, bo mąż ma urodziny.
    Wróci niedługo z pracy i będzie odsypiał, a ja wstanę i upiekę mu ciasto ;)

A jak Ty się dziś czujesz ??

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dobrze od tego plamiena dwa dni temu nic mnie nie boli w podbrzuszu na wieczor bolaly cycki ale jakoś dziwnie więc je pomasowalam. I tak na razie zero objawów.
    Gorzej z psychika. Śni mi się po nocach była moje G....

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a jaka masz szyjke?

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Pod warunkiem, że temp urośnie jeszcze... i ciekawe na którego, pewnie na 17dc czyli dziś :/

Kofeinka jutro na pewno juz Ci zaznaczy....temp ladnie rosnie :)

• Iriss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś jakąś mega chandre! Trzeci dzień skok ale rano szyjka jakby miękka i bardzo wysyko, gdzie wczoraj była twarda i przymknięta. Na papierze rano odrobina śluzu, ale to może pozostałości, bo ogólnie śluz już nie jest rozciągliwy tylko się przerywa. Aż się rano zastanawiałam czy organizm mnie nie robi w bambuko i czy owulka była... Jakiś mam poranek czarnych myśli:-/. Jajniki pobolewają, i w brzuchu mi szoruje i jeździ w jelitach, aż wszyscy słyszą ale to raczej po wczorajszych żołądkowych sensacjach. Ehhh nic, biorę od dziś luteinkę i niech się dzieje wola nieba;)

h84fe6ydttjiala2.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ketka - gratulacje!

Morella - spokojnie, trzymajcie się, ale nie pisz, że wolałabyś, żeby problem był po Twojej stronie. A już na pewno nie mów tak mężowi. Czym się różnisz od niego? To jest WASZ problem, ale też to był tylko test ze strony internetowej - pójdźcie na badania, zobaczycie, czy w ogóle jest powód do zmartwień. Nie ma co popadać od razu w skrajną tragedię.
    Rozumiem zmartwienie i spadek nastroju - przytulam Cię mocno :*

My się pokochaliśmy, zobaczymy czy ten śluz był zapowiedzią owu, czy tylko podejściem do niej. Teraz już mi będzie trudno sprawdzać czy jest w ogóle, ze względu na spermę. Czyli czekamy - czy będzie skok, czy nie.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka, gratulacje :)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Serdecznie gratuluję kolejnym zafasolkowanym :) Pięknie tu na tym wątku <3
    Mi w końcu OF sam wyznaczył owulacje na ten sam dzień który przewidywalam :)

kofeinka lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Ciri a jaka masz szyjke?
    Szyjka srednio wysoko i niestety twarda. Cos czuje ze z tego nic nie bedzie..

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nadrobię wczorajsze zaległości z czytaniu, obiecuję. Zostałam odcięta od internetu, a ten w komórce działa, jakby chciał a nie mógł, więc nie było mnie tu od wczoraj.
    Mam mega doła, nie wiem co się ze mną dzieje ;(
    Wczoraj rano test apteczny Pepino - cień cienia i to musiałam się mega dopatrywać. Pogodziłam się z tym, że dzisiaj @ przyjdzie (chociaż od kilka dni temu szyjka się podniosła i jest dalej miękka!). Dzisiaj rano zrobiłam BOBO test o czułości 25mlU i zobaczyłam znowu cień kreski ;( Nie muszę tak wytężać wzroku, jak przy poprzednich, ale mam wrażenie, że nie ciemnieje, czyli nawet jeśli jakimś cudem jestem w ciąży, to hcg źle przyrasta :(
    W nocy prawie nie spałam, nad ranem udało mi się na 1,5 może 2 h i jak zmierzyłam temperaturę, to spadła trochę, więc tym bardziej spodziewałam się @...
    Rozsypałam się na kawałki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:31

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja bym poszla na bete. Taki spadek to jeszcze nie spadek spojrz na wykres Gumisi ona po spadku miala zielona kropke. Ja mysle zebys poszla na bete bo nie wiadomo kiedy bylo zagniezdzenie. Chyba ze chcesz czekac to poczekaj ze dwa dni jak nie przyjdzie zrob jeszcze raz sikanca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny, nadrobię wczorajsze zaległości z czytaniu, obiecuję. Zostałam odcięta od internetu, a ten w komórce działa, jakby chciał a nie mógł, więc nie było mnie tu od wczoraj.
    Mam mega doła, nie wiem co się ze mną dzieje ;(
    Wczoraj rano test apteczny Pepino - cień cienia i to musiałam się mega dopatrywać. Pogodziłam się z tym, że dzisiaj @ przyjdzie (chociaż od kilka dni temu szyjka się podniosła i jest dalej miękka!). Dzisiaj rano zrobiłam BOBO test o czułości 25mlU i zobaczyłam znowu cień kreski ;( Nie muszę tak wytężać wzroku, jak przy poprzednich, ale mam wrażenie, że nie ciemnieje, czyli nawet jeśli jakimś cudem jestem w ciąży, to hcg źle przyrasta :(
    W nocy prawie nie spałam, nad ranem udało mi się na 1,5 może 2 h i jak zmierzyłam temperaturę, to spadła trochę, więc tym bardziej spodziewałam się @...
    Rozsypałam się na kawałki....
    kochana nie patrz na testy, w sensie nie sugeruj się ich ciemnieniem, wiem po sobie, bo tak samo świrowałam, a jest ok! idź najlepiej na bete a testów więcej nie rób!! a że temp spadła to pewnie, że całą noc nie spałaś, zresztą przy ciąży też nie raz ciutke spada, to nic złego

ketka gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:38

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketka gratuluję! Spokojnej ciąży :)
    Morella, ściskam i wspieram. Mam nadzieję, że badania w klinice wyjdą bardzo dobrze. Trzymaj się!
    Kofeinka, jeszcze kilka dni i OF wyznaczy Ci owulację, a potem to już tylko na groszka czekać.
    Mania powodzenia - skok był, owu też, więc teraz fasola

kofeinka lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Alicja ja bym poszla na bete. Taki spadek to jeszcze nie spadek spojrz na wykres Gumisi ona po spadku miala zielona kropke. Ja mysle zebys poszla na bete bo nie wiadomo kiedy bylo zagniezdzenie. Chyba ze chcesz czekac to poczekaj ze dwa dni jak nie przyjdzie zrob jeszcze raz sikanca.

Ja wiem, że niby tragedii nie ma, zwłaszcza, że jestem po nieprzespanej nocy, a w porównaniu do ostatniego cyklu temp. spadała na łeb na szyję już dwa dni przed @. Mimo to daje mi do myślenia, że jednak jest niska... A jak patrzyłam, to dziewczyny jak zaciążały, to tempka pięknie prawie 37 była. Chociaż moja podstawowa też jest niziutka...
    Brzuch mi rozpiera delikatnie, nie okresowo zupełnie.

Btw. Ciri - Twój wykres wygląda pięknie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:46

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię dzisiaj termometr z dwoma miejscami po przecinku, bo z tym, to prędzej sobie w łeb strzelę...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie denerwuj sie. Jesli ten 25 pokazal cos to najprawdopodobniej jest. Ja tez wlasnie w tamtym cyklu mialam tak ze mega spadala temperatura. Idz na bete jak masz mozliwosc i tyle.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ