Majowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriss wrote:No właśnie o co chodzi z tym progesteronem mnie interesuje? Ja mam w 22dc o połowę mniej bo lekko ponad 10 , a jak zaszłam w ciążę to o zgrozo miałam niecałe 6
Ja przy ciąży biochemicznej miałam niecałe 4...niestety ciężko jest donosić takie ciąże, nawet jak się wspomaga lekami:/ -
Zuz_anna wrote:Progesteron akurat masz śliczny, wskazuje,że była owulacja.
Ale prolaktyna i tsh faktycznie, zwłaszcza to tsh. Musisz iść do endo.ciri22 lubi tę wiadomość
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Zuz_anna wrote:Ja przy ciąży biochemicznej miałam niecałe 4...niestety ciężko jest donosić takie ciąże, nawet jak się wspomaga lekami:/
To prawda , ale teraz po owulacji jestem na luteince, więc jestem dobrej myśli co do mojego majowego groszka (nie może być inaczej )
-
Witam wszystkie kobietki!gratuluję dziewczynom,którym się udało!dużo zdrowia dla was i waszych fasolek!:-)Długo mnie u was nie było, ale nadrobiłam lekturę i zgodnie z tym co mówiłam testowałam dziś,tj.w 12dpo. Niestety nie ma nawet cienia kreski,więc nie mam już złudzeń Podłamałam się,myślałam,że moje objawy mogą być związane z ciążą,no cóż -niestety nie są.Cały weekend spieprzony...Może uda się w czerwcu, na moje urodziny prezent jak znalazł.Jeżeli się nie uda-czekają mnie przygotowania do laparo:-(pozdrawiam Was serdecznie i mocno trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dopiero będą testowały!
-
nick nieaktualnyZuz_anna wrote:Takie tu macie świetne wyniki groszkowe,że może to magia wątku:) Aż żałuję,że ja już po majowym testowaniu, może byście mi przyniosły szczęście:)
Ciri u Ciebie test to tylko formalnosc:)
ALE MAM MEGA WIESCI! NA TYM WESELU CO BEDE NIE BEDZIE EX MOJEGO G! NIE PRZYJEDZIE!Domcia23 lubi tę wiadomość
-
Iriss wrote:To prawda , ale teraz po owulacji jestem na luteince, więc jestem dobrej myśli co do mojego majowego groszka (nie może być inaczej )
A badałaś progesteron 7 dpo?
Bo mi w dzień bety hcg wynosiło 4, ale jak zbadałam w koejnym miesiącu 7dpo to było ponad 22, tak więc prawidłowo. Mam luteinę, ale mam ją brać dopiero po pozytywnym beta hcg. -
ciri22 wrote:Nie wiem nie wiem czy formalnosc widzialam ladny wykresik a tu fasolki nie bylo. ;(
ALE MAM MEGA WIESCI! NA TYM WESELU CO BEDE NIE BEDZIE EX MOJEGO G! NIE PRZYJEDZIE!
no ja co miesiąc mam idealne wykresy, spadek tempki 6-9 dpo, ale nie miałam nigdy plamień, nawet przy ciąży biochemiczej. A takie plamienia to raczej o czymś świadczą
Dlatego w tym miesiącu i kolejnym pitolę, nie mierzę tempki.
Fajnie,że jej nie będzie:) -
Zuz_anna wrote:A badałaś progesteron 7 dpo?
Bo mi w dzień bety hcg wynosiło 4, ale jak zbadałam w koejnym miesiącu 7dpo to było ponad 22, tak więc prawidłowo. Mam luteinę, ale mam ją brać dopiero po pozytywnym beta hcg.
Tak, badałam w 22dc i wyszło właśnie lekko ponad 10 (i to było dwa razy), ale prowadziła mnie inna lekarka, ona stwierdziła że jest ok i sprawę olała. No ale wcześniej nie staraliśmy się o dziecko, cykle były w normie, dwufazowe. Aż zmieniłam lekarza, powiedział że w tej sytuacji (po poronieniu samoistnym) i tym niskim progesteronie, lepiej dmuchać na zimne, stąd luteina po owulacji, żeby pomóc się zagnieździć zarodkowi .
Na luteinę reaguję dobrze, więc się nie kłóciłam , a sama jestem spokojniejsza. -
Co do mierzenia temperatury, mogłabym powiedzieć tak: Cześc, jestem Iriss i jestem nałogową temperaturo mierzycielką . Ile razy ja byłam zła na termometr i ogólnie, ale jakoś z drugiej strony daje mi to wgląd w cykl i poczucie, że wiem co się tam dzieje ;P
Arizona_R lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-