X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia23 wrote:
    Dziewczyny mam straszne wyniki. Prolaktyna 36.13. Progesteron 21.73. TSH 6.12. Jestem załamana:-(

Progesteron akurat masz śliczny, wskazuje,że była owulacja.

Ale prolaktyna i tsh faktycznie, zwłaszcza to tsh. Musisz iść do endo.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No właśnie o co chodzi z tym progesteronem mnie interesuje? Ja mam w 22dc o połowę mniej bo lekko ponad 10 :/, a jak zaszłam w ciążę to o zgrozo miałam niecałe 6 :(

Ja przy ciąży biochemicznej miałam niecałe 4...niestety ciężko jest donosić takie ciąże, nawet jak się wspomaga lekami:/

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie tu macie świetne wyniki groszkowe,że może to magia wątku:) Aż żałuję,że ja już po majowym testowaniu, może byście mi przyniosły szczęście:)

Ciri u Ciebie test to tylko formalnosc:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Progesteron akurat masz śliczny, wskazuje,że była owulacja.

Ale prolaktyna i tsh faktycznie, zwłaszcza to tsh. Musisz iść do endo.
    Wlasnie sie zastanawiam czy isc do endo. Kiedys bralam tabletki na tsh i zapisal mi to moj ginekolog i ladnie spadla. I juz przestalam brac powiedzial ze nie trzeba. I teraz brzydko wzrosla:-(

ciri22 lubi tę wiadomość

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Ja przy ciąży biochemicznej miałam niecałe 4...niestety ciężko jest donosić takie ciąże, nawet jak się wspomaga lekami:/

To prawda :(, ale teraz po owulacji jestem na luteince, więc jestem dobrej myśli co do mojego majowego groszka :D (nie może być inaczej ;) )

h84fe6ydttjiala2.png
  • habibi86 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki!gratuluję dziewczynom,którym się udało!dużo zdrowia dla was i waszych fasolek!:-)Długo mnie u was nie było, ale nadrobiłam lekturę i zgodnie z tym co mówiłam testowałam dziś,tj.w 12dpo. Niestety nie ma nawet cienia kreski,więc nie mam już złudzeń:-( Podłamałam się,myślałam,że moje objawy mogą być związane z ciążą,no cóż -niestety nie są.Cały weekend spieprzony...Może uda się w czerwcu, na moje urodziny prezent jak znalazł.Jeżeli się nie uda-czekają mnie przygotowania do laparo:-(pozdrawiam Was serdecznie i mocno trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dopiero będą testowały!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Takie tu macie świetne wyniki groszkowe,że może to magia wątku:) Aż żałuję,że ja już po majowym testowaniu, może byście mi przyniosły szczęście:)

Ciri u Ciebie test to tylko formalnosc:)
    Nie wiem nie wiem czy formalnosc widzialam ladny wykresik a tu fasolki nie bylo. ;(

ALE MAM MEGA WIESCI! NA TYM WESELU CO BEDE NIE BEDZIE EX MOJEGO G! NIE PRZYJEDZIE!

Domcia23 lubi tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba się cieszysz Ciri22, skoro już Ci się po nocach ona śniła ;). Tak czy siak zrób się na bóstwo i powal wszystkich na kolana ;)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    To prawda :(, ale teraz po owulacji jestem na luteince, więc jestem dobrej myśli co do mojego majowego groszka :D (nie może być inaczej ;) )

A badałaś progesteron 7 dpo?
    Bo mi w dzień bety hcg wynosiło 4, ale jak zbadałam w koejnym miesiącu 7dpo to było ponad 22, tak więc prawidłowo. Mam luteinę, ale mam ją brać dopiero po pozytywnym beta hcg.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nie wiem nie wiem czy formalnosc widzialam ladny wykresik a tu fasolki nie bylo. ;(

ALE MAM MEGA WIESCI! NA TYM WESELU CO BEDE NIE BEDZIE EX MOJEGO G! NIE PRZYJEDZIE!

no ja co miesiąc mam idealne wykresy, spadek tempki 6-9 dpo, ale nie miałam nigdy plamień, nawet przy ciąży biochemiczej. A takie plamienia to raczej o czymś świadczą:)
    Dlatego w tym miesiącu i kolejnym pitolę, nie mierzę tempki.

Fajnie,że jej nie będzie:)

• Iriss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    A badałaś progesteron 7 dpo?
    Bo mi w dzień bety hcg wynosiło 4, ale jak zbadałam w koejnym miesiącu 7dpo to było ponad 22, tak więc prawidłowo. Mam luteinę, ale mam ją brać dopiero po pozytywnym beta hcg.

Tak, badałam w 22dc i wyszło właśnie lekko ponad 10 (i to było dwa razy), ale prowadziła mnie inna lekarka, ona stwierdziła że jest ok i sprawę olała. No ale wcześniej nie staraliśmy się o dziecko, cykle były w normie, dwufazowe. Aż zmieniłam lekarza, powiedział że w tej sytuacji (po poronieniu samoistnym) i tym niskim progesteronie, lepiej dmuchać na zimne, stąd luteina po owulacji, żeby pomóc się zagnieździć zarodkowi :).
    Na luteinę reaguję dobrze, więc się nie kłóciłam :), a sama jestem spokojniejsza.

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mierzenia temperatury, mogłabym powiedzieć tak: Cześc, jestem Iriss i jestem nałogową temperaturo mierzycielką :D. Ile razy ja byłam zła na termometr i ogólnie, ale jakoś z drugiej strony daje mi to wgląd w cykl i poczucie, że wiem co się tam dzieje ;P

Arizona_R lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ciesze! Bedzie tylko na slubie a potem sobie jedzie, a ta moja ciaza to jeszcze nie wiadoma.

kofeinka lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ciesze sie ciesze! Bedzie tylko na slubie a potem sobie jedzie, a ta moja ciaza to jeszcze nie wiadoma.

widzisz wszystko się pięknie układa :)

ciri22 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu chetniej bede sie bawic.

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri to swietna wiadomosc :) Teraz mozesz sie wyluzowac i bawic sie bez przeszkod! A potem pozytywny test i pelnia szczescia :)

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak tu cicho. Czemu tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ojej jak tu cicho. Czemu tak?
    Ciri bo jest sobota rano:P
    Jak u Ciebie przyszykowana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chujowo. G namawia zebym juz siknela

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, sikaj!

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ