Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie jeśli mogłybyscie oczywiscie zerknąć na mój wykes : czemu ovufriend wyznaczyło mi owulacje na 22dc? bo z moich obserwacji była raczej 20 ewentualnie 21 dc ? Dopiero zaczynam tak naprawde obserwacje siebie ale zawsze mam cykle regularne 30 dni wiec kolejna @ powinnam dostac w srode. Tylko ze z tego wszystkiego wychodziłoby ze moja faza lutealna jest zbyt krótka ,w poprzednim cyklu ovu miałam dokładnie na 14 dni przed okresem i byłam w ciąży tylko ze biochemicznej czy mogła mi się przez to wydłuzyc pierwsza faza cyklu? Pytam bo nie wiem kiedy zatestowac myslałam ze moze własnie w srode w dzień @ tylko z tego wszystkiego to juz nie wiem i nie wiem jak w miniaturce ustawic wykres zeby go udostepnic ale dam poprostu linka z góry dziekuje za Wasze opinie :)https://ovufriend.pl/graph/b6101f788cfe72d88d0243dc78c4f0da

80e684ff13.png
  • Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    No to bedzie mala fasolcia:)
    Bardzo bym chciala:-)

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja przykro mi. :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona nie wszystkie kobiety mają te same objawy. ;) A jaką miałaś tą betę? :) Ja też miałam niską bo 20 w 10 dpo, ale pięknie przyrosła bo 124 w 13 dpo. ;) Rzeczywiście trochę spanikowałam. Ból powrócił. ;)

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka - masz piękny, klasyczny wykres - tylko pozazdrościć.

Ja bym obstawiała u Ciebie owu w 21 bądź 22 dc - ze skłanianiem się na 22 dc. W 20 dc masz śliczny spadek temperatury, to znaczy, że nasątpił pik hormonów odpowiedzialnych za pięknięcie jajeczka (a tym samym spadek temperatury). I zobacz, na wykresie widać jak wszystko ślicznie zadziałało - jest pik (czyli takie silne uderzenie), jest szczyt śluzu (czyli ostatni dzień, w którym występuje śluz płodny) i zaraz po tym piękny skok temperatury. Naprawdę - wszystko jest książkowo.
    Faza lutealna jest stała u każdej kobiety - ale to pewnie wiesz, więc licz w tym wypadku tak, jak Ci owu wyznaczyło. Bo ile dni ma Twoja faza lutealna? Opierasz się na obserwacjach, czy na tym ,ze "zawsze"?

Faza pęcherzykowa, czyli pierwasza faza cyklu jest zmienna i w zasadzie nie ma granic jej długości ;) Myślę, że spokojnie mogła się wydłużyć przez ciążę biochemiczną w poprzednim cyklu, chociażby z powodu emocji, które jak sądzę przeżyłaś w tamtym czasie. Ale organizm wziął głęboki oddech i wygląda na to, że była śliczna owulaccja, tyle tylko ,że kilka dni póżniej :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Madlenka - masz piękny, klasyczny wykres - tylko pozazdrościć.

Ja bym obstawiała u Ciebie owu w 21 bądź 22 dc - ze skłanianiem się na 22 dc. W 20 dc masz śliczny spadek temperatury, to znaczy, że nasątpił pik hormonów odpowiedzialnych za pięknięcie jajeczka (a tym samym spadek temperatury). I zobacz, na wykresie widać jak wszystko ślicznie zadziałało - jest pik (czyli takie silne uderzenie), jest szczyt śluzu (czyli ostatni dzień, w którym występuje śluz płodny) i zaraz po tym piękny skok temperatury. Naprawdę - wszystko jest książkowo.
    Faza lutealna jest stała u każdej kobiety - ale to pewnie wiesz, więc licz w tym wypadku tak, jak Ci owu wyznaczyło. Bo ile dni ma Twoja faza lutealna? Opierasz się na obserwacjach, czy na tym ,ze "zawsze"?

Faza pęcherzykowa, czyli pierwasza faza cyklu jest zmienna i w zasadzie nie ma granic jej długości ;) Myślę, że spokojnie mogła się wydłużyć przez ciążę biochemiczną w poprzednim cyklu, chociażby z powodu emocji, które jak sądzę przeżyłaś w tamtym czasie. Ale organizm wziął głęboki oddech i wygląda na to, że była śliczna owulaccja, tyle tylko ,że kilka dni póżniej :)

U mnie faza lutealna miała w poprzednich cyklach 11dni, dzisiaj jest 13 dzien a dalej @ nie ma:/ ciąży chyba brak bo testy negatywne, czy można miec rozne dlugosci fazy lutealnej?? wykresu nie mam bo niestety mi zniknął od wczoraj z niewiadomych przyczyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 13:19

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Iriss Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a mogłabyś zerknąć też na mój wykresik :), ja się trochę już pogubiłam w tym cyklu, najlepszy śluz (bardzo rozciągliwy, sprężysty, przejrzysty i w większej ilości) był w 11dc czyli przed tym nagłym skokiem do 37 i później spadkiem, bolał mnie też wtedy brzuch, ale już sama nie wiem :/ (tak przejrzałam moje cykle to 26-27 dni, a lutealna niby 12)

h84fe6ydttjiala2.png
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki AnnaKliwijska za wyczerpującą odpowiedz ;) w poprzednim cyklu liczyła 14 dni fl tak przynajmniej z moich obserwacji i wyliczeń by wynikało ale to są moje początki dlatego moge robic błędy, bo taką wnikliwą obserwację podjęłam dopiero w tym cyklu więc zobaczymy poprostu muszę byc cierpliwa , mam nadzięję że jednak zaliczę się do zielonych majóweczek całusy dla Was

80e684ff13.png

Wysłany: 17 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    U mnie faza lutealna miała w poprzednich cyklach 11dni, dzisiaj jest 13 dzien a dalej @ nie ma:/ ciąży chyba brak bo testy negatywne, czy można miec rozne dlugosci fazy lutealnej?? wykresu nie mam bo niestety mi zniknął od wczoraj z niewiadomych przyczyn
    mkl - wg mojej wiedzy faza lutealna jest stała - czyli np. ja mam zawsze 11 dni, a inna kobieta 13.
    Przedłużeniem fazy lutealnej jest ciąża, ale być może możę być też jakas choroba (choć to myślę, że bardzo sporadyczne przypadki). Inną przyczyną braku okresu przy teoretycznie odbytych dniach fazy lutealnej jest to, że źle wyznaczyłaś skok (albo opierałaś się tylko na ovu, które lubi się mylić). Trudno mi cokolwiek powiedzieć, jeżeli nie ma wykresu, ale też nie jestem ekspertką.
    W każdym razie - zyczę Ci, żeby faza lutealan była wyznaczona dobrze,a brak miesiączki oznaczał ciążę. No i złota rada - idź na betę :)

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 17 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Aniu, a mogłabyś zerknąć też na mój wykresik :), ja się trochę już pogubiłam w tym cyklu, najlepszy śluz (bardzo rozciągliwy, sprężysty, przejrzysty i w większej ilości) był w 11dc czyli przed tym nagłym skokiem do 37 i później spadkiem, bolał mnie też wtedy brzuch, ale już sama nie wiem :/ (tak przejrzałam moje cykle to 26-27 dni, a lutealna niby 12)
    Iriss - ja nie jestem specjalistką, opieram się na ograniczonej wiedzy ;) Wygląda na to, że wszystko jest ok - a że nie książkowo? Ważne, że wszystko działa :)
    Zwróć uwagę na jutrzejsą temperaturę - byloby super, gdyby wzrosła jeszcze bardziej (by być o te 0,2 wyższa od najwyższej), ale jak nie pozostaje Ci obserwoać dalej, mierzyć dlaej i zobaczyć, co z tego wyjdzie.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia w 11dpo moja beta to 26,5 a w 13dpo 71,3mlU/ml
    widze, że przyrost jest ok ale mała taka

Morela ja nie chce Cię nakręcać bo to nie o to chodzi ale tak do wiadomości ogólnej to moja koleżanka (więc wiem z dobrego źródła) miała okres do 3mc...spotkałyśmy się w 4mc i ona mi mówi, że jest w ciąży bo jej brzuch rośnie, spytałam się jej wówczas o okres i powiedziała, ze normalnie ma...umówiła się na wizytę i okazało się, że jak najbardziej ciąża...a córcia duża i zdrowa się urodziła...więc dziwności się zdarzają
    wracając do Morelli tu pewnie o okres chodzi o ile to nie plamienia

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona bo to pierwsze dni. ;) Nie martw się. Najważniejszy przyrost. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Arizona bo to pierwsze dni. ;) Nie martw się. Najważniejszy przyrost. ;)
    dziękuje za otuchę, zdaje sobie sprawę, że nie pomagam sobie całym tym moich zachowaniem

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie bede musiala testowac. Brzuchh mnie nawala na @. I pewnie lada moment przyjdzie:-(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona mam to samo. ;) Ciągle się martwię bez sensu...

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, ty masz tak piękny wykres że ja to bym już była w aptece :D i podziwiam za taką cierpliwość. Ja nie mam za grosz takiej.

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Anka, ty masz tak piękny wykres że ja to bym już była w aptece :D i podziwiam za taką cierpliwość. Ja nie mam za grosz takiej.
    Nie bylam cierpliwa:P testowalam 3 dni temu i nic. Dlatego jestem pewna ze ta @ przyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie przyjdzie ! :P

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqu zebys miala racje:))

Ja glupieje. Bo raz mnie zaboli brzuch jak na okres a raz jakby takie skurcze o roznej czestotliwosci. No i te cycki z dnia na dzien co raz wieksze i zylek coraz to wiecej.

Morisek28 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka89 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie jeśli mogłybyscie oczywiscie zerknąć na mój wykes : czemu ovufriend wyznaczyło mi owulacje na 22dc? bo z moich obserwacji była raczej 20 ewentualnie 21 dc ? Dopiero zaczynam tak naprawde obserwacje siebie ale zawsze mam cykle regularne 30 dni wiec kolejna @ powinnam dostac w srode. Tylko ze z tego wszystkiego wychodziłoby ze moja faza lutealna jest zbyt krótka ,w poprzednim cyklu ovu miałam dokładnie na 14 dni przed okresem i byłam w ciąży tylko ze biochemicznej czy mogła mi się przez to wydłuzyc pierwsza faza cyklu? Pytam bo nie wiem kiedy zatestowac myslałam ze moze własnie w srode w dzień @ tylko z tego wszystkiego to juz nie wiem i nie wiem jak w miniaturce ustawic wykres zeby go udostepnic ale dam poprostu linka z góry dziekuje za Wasze opinie :)https://ovufriend.pl/graph/b6101f788cfe72d88d0243dc78c4f0da

Przy ciąży biochemicznej może cykl się wydłużyć... mi owu przesunęło się o około 6 dni także ten cykl za pewne będzie inny niż każdy poprzedni ;-) Ale szanse na ciąże są jak najbardziej ;-)

madlenka89 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ