Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    A czemu ma nie być? JAk dla mnie wszytsko wygląda ok :)Widać dwie wyraźne fazy...

No ale chyba kiepski ten mój przyrost temp. :/
    4e3eb13b8c0790768ce14bea48db77f2.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musi byc duzy. Wazne ze jest.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nie musi byc duzy. Wazne ze jest.

Ufff... ;) kamień z serca :)

A jak u Ciebie?

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Moim zdaniem od 1 dnia skoku, ale dopytaj jeszcze :-)

Ja testowalam z 2 moczu bo maz mi okupowal łazienkę i nie moglam wytrzymać. Jakiś cień widoczny pod światło, wiec czekam na @. Szyjka bardzo wysoko, nie da rady sprawdzić jaka jest.

Myślę, że zafasolkowałaś:)

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie przy badaniu szyjki jest sporo śluzu brązowego, myślę, że mam problem progesteronem, faza lutealna inna niż poprzednie i to tego brązowy śluz, w tym cyklu idę na monitoring do gin i zbadam progesteron 7-8dni po owulacji, w sumie liczę, że dzięki monitoringu się uda, w ostatnią ciąże zaszłam właśnie jak poszłam na monitoring

f2w3rjjge8qi32en.png

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    No ale chyba kiepski ten mój przyrost temp. :/

Kofeinka ja też nie miałam dużych przyrostów...

kofeinka lubi tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    u mnie przy badaniu szyjki jest sporo śluzu brązowego, myślę, że mam problem progesteronem, faza lutealna inna niż poprzednie i to tego brązowy śluz, w tym cyklu idę na monitoring do gin i zbadam progesteron 7-8dni po owulacji, w sumie liczę, że dzięki monitoringu się uda, w ostatnią ciąże zaszłam właśnie jak poszłam na monitoring

Ja teraz też miałam monitoring i gdyby nie to na 95% twierdziłabym że owulacji nie było bo jajniki mnie nie bolały tak jak w poprzednich cyklach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ufff... ;) kamień z serca :)

A jak u Ciebie?
    U mnie okres sie rozkreca. Dzis juz krew rano na termometrze. Ale temperatura nadal w gorze. Mysle ze jutro chlusnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella...Twój cykl jest dla nas taką zagadką!
    Plus, że do owulacji doszło, tym trzeba się cieszyć! Kto wie może z tego cyklu da się wyciągnąć coś więcej:) Jeśli nawet nie to przynajmniej wiesz, ze był pęcherzyk, że pękł a to naprawdę już połowa sukcesu!

Ciri Ty to kolejny ewenement! Plamisz ale tem. idzie w górę, jeśli nosisz coś w sobie to życzę Ci aby wszystko była idealnie. Temperatura jest zastanawiająca mam nadzieje, że korzysta dla Ciebie, będę trzymać kciuki...tęsknie za Wami po tamtej stronie, brakuje mi tej atmosfery:)

Alicja...ja się oczywiście nie znam i w sumie chyba nie powinnam Ci radzić ale bazując na tym co się naczytałam i wyobrażeniu, że gdyby chodziło o mnie to przy następnym cyklu porozmawiałabym z lekarzem...wygląda to na ciążę biochemiczną (tak jak mówię nie znam się na tym) i warto by było sprawdzić dlaczego sobie nie poradziła, może niski progesteron?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie temperatura spadnie jak chlusnie ze mnie. Ciazowo sie nie czuje i na nic juz nie licze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka bardzo nisko i otwarta. Dzis pewnie ze mnie chlusnie...

• mkl Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Ja teraz też miałam monitoring i gdyby nie to na 95% twierdziłabym że owulacji nie było bo jajniki mnie nie bolały tak jak w poprzednich cyklach...

ja nigdy nie czułam momentu owulacji, nigdy nie bolały mnie jajniki itp, więc tym bardziej trudno mi wyczuć kiedy jest

f2w3rjjge8qi32en.png

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri przykro mi. :( Ale póki @ nie ma to jest nadzieja. :) <3

• mkl Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    U mnie szyjka bardzo nisko i otwarta. Dzis pewnie ze mnie chlusnie...

Trzymaj się, przeżywam to samo.. We wrześniu stuknie 3 lata starań...masakra jakaś:/

f2w3rjjge8qi32en.png

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno się nie odzywalam ale cały czas was nadrabiam tylko pisać nie mam kiedy :( zaczełam nowy cykl nowe starania i mam w sobie nowa nadzieję :) czerwiec musi być zielony :) jeszcze raz gratuluje wszystkim którym się udało w maju i 3mam kciuki za wszystkie dziewczyny które czekają ze mną na testowanie w czerwcu :)

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Alicja...ja się oczywiście nie znam i w sumie chyba nie powinnam Ci radzić ale bazując na tym co się naczytałam i wyobrażeniu, że gdyby chodziło o mnie to przy następnym cyklu porozmawiałabym z lekarzem...wygląda to na ciążę biochemiczną (tak jak mówię nie znam się na tym) i warto by było sprawdzić dlaczego sobie nie poradziła, może niski progesteron?

Liczę na to, że to problem z progesteronem, zwłaszcza, że gdzieś dziewczyny pisały, że taki systematyczny spadek temp. w II fazie może być własnie oznaką tego + plamienia poprzedzające @. W czwartek jestem u lekarza i poproszę o komplet badań. Mam tylko nadzieję, że to nic poważniejszego...
    Prześlijcie duuuuuuuużo wirusków na kolejny cykl :)

Za resztę oczywiście trzymam kciuki!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mowilam ze ja szczescia nie mam wiec to nie ciaza. Na razie czuje wkurw na wlasny organizm ze cos co typowo implantacyjne sie okazuje jednym wielkim g...

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri to nie tylko Twój organizm taki jest mój i wielu innych dziewczyn też płata figle i mamy różne objawy i odczucia które później okazują się pomyłką a mamy je dlatego że się tak nakręcamy wiem że łatwo mówić i że każda z nas twierdzi "ja się nie nakręcam" ale podświadomie jednak jesteśmy spięte bo każda z nas chciałaby już i ma tysiąc powodów dlaczego właśnie teraz i przez ten stres że lata nas gonią że z pracą nieciekawie żę akurat mamy dobre warunki a potem niewiadomo itp. itd mamy problem z zajściem i wyluzowaniem

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja rozumiem nakrexanie i bol cyckow ale plamienia w 6dpo sobie nie wtmyalilam i o to chodzi.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, nie martw się, ja też dopiero co przechodziłam to rozczarowanie, ale zaraz potem przychodzi nowa chęć do walki.
    Z tymi objawami implantacyjnymi to jest różnie, niektóre kobiety nie mają żadnych inne je u siebie obserwują, więc wierzę że tym bardziej skoro coś widziałaś to czujesz się źle. Jeżeli @ przyjdzie, to posmutaj, rozzłość się, wywal emocje a później wróć do pozytywnego nastawienia :)

Z tymi objawami to jest tak, że ja np dziś od rana czuję takie kłucie i dyskomfort w okolicy lewego jajnika (miałam tak w cyklu zafasolkowanym w okolicach spadku temp właśnie), takie uwieranie, ciężko to opisać, wcześniej miałam tak samo, trwało to kilka godzinek, ale podchodzę do tego spokojnie, bo jak widać natura lubi robić sobie z nas żarty.

moniqe lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ