X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • Karaluch Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na endo sprawdziło się czerwone wino - półwytrawne (wytrawnego nie znoszę) lampka co wieczór plus KoenzymQ10 2tab plus Omega3 2tab. Można jeszcze pokusić się o Donga.

Co do estrogenów.. Niestety hamują wzrost pęcherzyków i lekarze od tego odchodzą. Mnie też tym "leczyli" aż trafiłam do Gamety - kliniki leczenia niepłodności i lekarz kazał mi kategorycznie odstawić estofem

Z szyjką to chyba różnie. U mnie otwiera się w dniu okresu. Dzień wcześniej jest nisko miękka, ale zamknięta na gładko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 18:27

yyl801z.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre kobiety nie mają objawów :P, nie jest powiedziane, że każda będzie miała książkowe objawy :), może to co się dzieje u Ciebie to właśnie te sygnały. Spróbuj testować wcześniej. Ja poprzednio testowałam chyba 14 dpo, beta ok 22, 16dpo beta 54, a progesteron 5,5. Plamienie zaczęło się 15dpo. Tak czasami się zastanawiam jakby to było, gdybym brała wtedy tą luteinę, ale w sumie stało się co stać się miało.
    My od początku (jak postanowiliśmy zostać rodzicami) rozmawialiśmy o tym, że starania zaczynamy od maja, ale jakoś wyszło, że zaczęliśmy wcześniej. Może ta umowa na maj była ważniejsza hehe i fasolek czekał :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mi 11dpo wyszedl negatyw. Eh. jutro nie sikne bo nawet testu nie mam. ale jakos nie chce nawet sikac na ten test

• Iriss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego 14dpo miałam bladziocha, a wcześniej też nie wyszło, ale nie pamiętam którego dnia.

Jeju, moje jajniki sobie pomyślały chyba że cycki mi za mało dokuczają, i stwierdziły że dowalą mi też trochę, zwłaszcza lewy (ten co machnął jajeczkiem ;) )

Arizona_R lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo zobacze, brzuch moze pobolewa juz moze nie, w sumie nie wiem co czuje, to nie bol, dziewne uczucie, zobacze jak jutro temperaturka.

• kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam pytanie moja beta to
    4.05-56
    6.05-125
    8.05-345
    11.05-830
    Dziś czyli 20.05-3285
    Wczoraj usg widoczny pecherzyk gs 9.89mm serduszka narazie nie widac
    według miesiączki 6+7
    Według usg 5+3
    Martwi Mnie przyrost nie za Mały
    ovu prawdopodobnie była 25.04

ziewczyny pomóżcie

Kiara12006
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara12006 a lekarz co mówił? Ja nie chcę interpretować bo pewnie bym Cię w błąd wprowadziła, może jest ktoś bardziej kumaty. Chodzi Ci o przyrost bety? na bellybestfriend jest kalkulator i chyba można tam jakoś sprawdzić betę z tego co pamiętam, patrzyłaś? Pewnie za tydzień kolejne usg?

h84fe6ydttjiala2.png
  • kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak wbijam wynik 1 i ostatni to jest w normie ale jak ostatni i przed ostatni to już duxo poniżej normy. Miałam robione zwykle usg nawet nie dopochwowe. W piątek idę na konsultacje do innego lekarza co ma lepszy sprzęt ale strasznie mi się dluzy

Kiara12006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Najlepiej niech się Gumisia wypowie, albo Arizona, albo Marta, albo Kaska, albo inna zaciążona szczęśliwie majówka
    :)
    ja za rzadko szyjkę badałam aby się wypowiadać raz badałam tuż przed testowaniem bo chyba Morella tu nas zmobilizowała...była wysoko i średnio miękka ale same wiecie, że się zmienia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Zalamalam sie jak uslyszalam grubsc endo. Jest tragicznie cienkie i nie wiem czy jeszcze sie polepszy, a bez tego nie moze byc mowy o ciazy nawet jesli owulka wystapi :(
    Clo dziala swietnie na jajniki, ale zabija endo :(

ja brałam jeszcze inofolic i chyba to ratowało mi endometrium i orzechy

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wiruski! :) <3

ciri22, Arizona_R, kofeinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella dzis zdycha i leży rozzabiona na lozku. W pracy wiekszosc czasu spedzilam w lazience, niewyspana, bo brzuch bolal. No ale dobrze, ze to juz nowy cykl:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka troche Ci zazdroszcze. Najgorsze jest takie czekanie. Ale wiem ze Ty sie juz swoje naczekalas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pani, czekanie na okres to dramat, katorga i nerwy w strzepach. Cos nowego z tym plamieniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lykam wiesiolka, trzy tablety dziennie, zobaczymy czy znow poprawi sluz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 20:06

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Lykam wiesiolka, trzy tablety dziennie, zobaczymy czy znow poprawi sluz;)

Wiesiołek dobra rzecz

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras dziewczyna na forum pisala, ze lyka chyba z 6 dziennie. To chyba za duzo co? Bo ten...ja moge naprawde duzo lyknac zeby tyljo zwiekszyc szanse

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    O pani, czekanie na okres to dramat, katorga i nerwy w strzepach. Cos nowego z tym plamieniem?
    Wiem bo przerabialam to w zeszlym miesiacu.jak tam bedzie co miesiac to zwariuje. Ostatnio 10dni czekalam (tyle mi sie spoznial) Na razie nic nowego. Ale moj G powiedzial ze ma ochote na seks co oznacza ze idzie okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma ochote B) wlasnie ochoczo zabral sie do smarowania moich nog balsamem. Prosiak;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze. Moj nic nie chce robic bo twoerdzi ze okres bbedzie....

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ