Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • Karaluch Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na endo sprawdziło się czerwone wino - półwytrawne (wytrawnego nie znoszę) lampka co wieczór plus KoenzymQ10 2tab plus Omega3 2tab. Można jeszcze pokusić się o Donga.

Co do estrogenów.. Niestety hamują wzrost pęcherzyków i lekarze od tego odchodzą. Mnie też tym "leczyli" aż trafiłam do Gamety - kliniki leczenia niepłodności i lekarz kazał mi kategorycznie odstawić estofem

Z szyjką to chyba różnie. U mnie otwiera się w dniu okresu. Dzień wcześniej jest nisko miękka, ale zamknięta na gładko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 18:27

yyl801z.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre kobiety nie mają objawów :P, nie jest powiedziane, że każda będzie miała książkowe objawy :), może to co się dzieje u Ciebie to właśnie te sygnały. Spróbuj testować wcześniej. Ja poprzednio testowałam chyba 14 dpo, beta ok 22, 16dpo beta 54, a progesteron 5,5. Plamienie zaczęło się 15dpo. Tak czasami się zastanawiam jakby to było, gdybym brała wtedy tą luteinę, ale w sumie stało się co stać się miało.
    My od początku (jak postanowiliśmy zostać rodzicami) rozmawialiśmy o tym, że starania zaczynamy od maja, ale jakoś wyszło, że zaczęliśmy wcześniej. Może ta umowa na maj była ważniejsza hehe i fasolek czekał :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mi 11dpo wyszedl negatyw. Eh. jutro nie sikne bo nawet testu nie mam. ale jakos nie chce nawet sikac na ten test

• Iriss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego 14dpo miałam bladziocha, a wcześniej też nie wyszło, ale nie pamiętam którego dnia.

Jeju, moje jajniki sobie pomyślały chyba że cycki mi za mało dokuczają, i stwierdziły że dowalą mi też trochę, zwłaszcza lewy (ten co machnął jajeczkiem ;) )

Arizona_R lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo zobacze, brzuch moze pobolewa juz moze nie, w sumie nie wiem co czuje, to nie bol, dziewne uczucie, zobacze jak jutro temperaturka.

• kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam pytanie moja beta to
    4.05-56
    6.05-125
    8.05-345
    11.05-830
    Dziś czyli 20.05-3285
    Wczoraj usg widoczny pecherzyk gs 9.89mm serduszka narazie nie widac
    według miesiączki 6+7
    Według usg 5+3
    Martwi Mnie przyrost nie za Mały
    ovu prawdopodobnie była 25.04

ziewczyny pomóżcie

Kiara12006
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara12006 a lekarz co mówił? Ja nie chcę interpretować bo pewnie bym Cię w błąd wprowadziła, może jest ktoś bardziej kumaty. Chodzi Ci o przyrost bety? na bellybestfriend jest kalkulator i chyba można tam jakoś sprawdzić betę z tego co pamiętam, patrzyłaś? Pewnie za tydzień kolejne usg?

h84fe6ydttjiala2.png
  • kiara12006 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak wbijam wynik 1 i ostatni to jest w normie ale jak ostatni i przed ostatni to już duxo poniżej normy. Miałam robione zwykle usg nawet nie dopochwowe. W piątek idę na konsultacje do innego lekarza co ma lepszy sprzęt ale strasznie mi się dluzy

Kiara12006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Najlepiej niech się Gumisia wypowie, albo Arizona, albo Marta, albo Kaska, albo inna zaciążona szczęśliwie majówka
    :)
    ja za rzadko szyjkę badałam aby się wypowiadać raz badałam tuż przed testowaniem bo chyba Morella tu nas zmobilizowała...była wysoko i średnio miękka ale same wiecie, że się zmienia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Zalamalam sie jak uslyszalam grubsc endo. Jest tragicznie cienkie i nie wiem czy jeszcze sie polepszy, a bez tego nie moze byc mowy o ciazy nawet jesli owulka wystapi :(
    Clo dziala swietnie na jajniki, ale zabija endo :(

ja brałam jeszcze inofolic i chyba to ratowało mi endometrium i orzechy

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wiruski! :) <3

ciri22, Arizona_R, kofeinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella dzis zdycha i leży rozzabiona na lozku. W pracy wiekszosc czasu spedzilam w lazience, niewyspana, bo brzuch bolal. No ale dobrze, ze to juz nowy cykl:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka troche Ci zazdroszcze. Najgorsze jest takie czekanie. Ale wiem ze Ty sie juz swoje naczekalas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pani, czekanie na okres to dramat, katorga i nerwy w strzepach. Cos nowego z tym plamieniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lykam wiesiolka, trzy tablety dziennie, zobaczymy czy znow poprawi sluz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 20:06

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Lykam wiesiolka, trzy tablety dziennie, zobaczymy czy znow poprawi sluz;)

Wiesiołek dobra rzecz

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras dziewczyna na forum pisala, ze lyka chyba z 6 dziennie. To chyba za duzo co? Bo ten...ja moge naprawde duzo lyknac zeby tyljo zwiekszyc szanse

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    O pani, czekanie na okres to dramat, katorga i nerwy w strzepach. Cos nowego z tym plamieniem?
    Wiem bo przerabialam to w zeszlym miesiacu.jak tam bedzie co miesiac to zwariuje. Ostatnio 10dni czekalam (tyle mi sie spoznial) Na razie nic nowego. Ale moj G powiedzial ze ma ochote na seks co oznacza ze idzie okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma ochote B) wlasnie ochoczo zabral sie do smarowania moich nog balsamem. Prosiak;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze. Moj nic nie chce robic bo twoerdzi ze okres bbedzie....

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ