Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) długo się zastanawiałam czy się odezwać, bo boje się ze mnie ochrzanicie, ze się nie odzywałam. czytam Was na bieżąco codziennie, ale mam czas dopiero przed północą, to się już nawet nie odzywam, bo zazwyczaj nikogo nie ma już wtedy. Jakoś wogole ciężko mi nie sprawdzić co się u Was dzieje:) i tak buziol mi się uśmiechnął na wieść o zdanym egzaminie Reset- wielkie gratulacje! Przykro mi z powodu fałszywego testu, który narobił nam wszystkim nadziei. Super tez, ze coraz więcej dziewczyn zobaczyło dwie kreski! Wiosna idzie jak szalona! A Aga? Mam nadzieje, ze wszystko w porządku, w sumie w czasie ciazy tez mało się odzywała, wiec pewnie teraz już całkiem postanowiła odejść z forum i tego się trzymajmy:) z dzieciakami napewno wszystko dobrze:) nadszedł maj! Mnie w sobotę czeka sono hsg- wybrałam opcje z chwilowym uśpieniem, bo za bardzo się bałam, No taki cykor ze mnie:p w sumie to wymaz wyszedł mi czysty, z czego byłam bardzo zszokowana, bo odczuwałam jeszcze jakieś dziwne pieczenie i teraz tez mi się zdarza, ze jeszcze mam taki dyskomfort, ale wymaz czysty to korzystam i robię to badanie. Może już po tylu miesiącach leczenia mam tam wysuszone wszystko i to uczucie pieczenia czasem jest poprostu od tego.

    reset, Flowwer lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo tak dalej myślę o tym moim progu i nie daje mi spokoju..
    22,13 ng/ml czy jest ok?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale krechy!!! :D :D :D Dziewczyny Gratuluję!

    Ja też miałam dużo stresów w pracy, stosunek przerywany w dni "płodne" z aplikacji FLO wydedukowałam, bo nie mierzyłam ani temperatury, ani szyjki, ani śluzu. Reszta dni normalnie.

    Chciałabym się miło zaskoczyć, bo może mi się owulacja przesunęła, ale mało prawdopodobne. :-(

    Simons_cat lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    url=https://naforum.zapodaj.net/1dd889019279.jpg.html][img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ Nie wiem czy teraz coś jest[/img]

    Gratulacje !!! :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen, widzę, że mamy dzieci koło siebie urodzone :) mój Staszek z 29 :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:36

    Carmen.92 lubi tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be4cd503e50f.jpg
    Kreska wyszła po 1-2 minuty i po chwili sciemniala do takiej jak widać
    Ciemna i w regulaminowym czasie! A lekami się nie przejmuj - przez pierwsze 2 tygodnie od zapłodnienia NIC nie przenika od Ciebie do zarodka - natura jest mądra i daje szanse tym kobietom, które zaczynają się domyślać dopiero po spóźnionym okresie a do tego czasu się nie ograniczają.

    Tosia2323, -Mamunia-, Karma88 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia- jest zbyt ładnie dookoła, by sobie czy Tobie psuć humor opieprzaniem ;) Nadrabiać możesz poprzez podsumowania, a jak bywasz wieczorem to pisz choćby, co jadłaś na kolację ;)(wzorem Kotowej, która powinna spowiadać się ze śniadań).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:37

    Ptysia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie bo już wariuje z tego strachu. Przepraszam ze ja tak tylko o sobie. Wiem ze rzadko się udzielam ale czytam Was codziennie. To forum wciąga bardziej niż dobra książka. Tyle wiedzy można od Was pochłonąć

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1269 2209

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, skoro witacie, to może teraz mi się uda napisać więcej - przesiadłam się na lapka ;)
    Marzymy o dziecku już od jakichś 6-7 lat, ale wiadomo, jak jest.. studia, praca, ślub - brak pieniędzy i warunków. Od 4 lat się nie zabezpieczamy, ale jakoś bez specjalnych starań aż do ślubu - czyli października zeszłego roku. Zaczęliśmy się bardziej przykładać od grudnia (liczyłam, że w podróży poślubnej się uda, ale nie :( ) Teraz mamy 5cs, 1-wszy z wykresem itp. Od lutego/marca dostałam leki na insulinooporność i niedoczynność i w tym cyklu czuję, że się coś chyba "naprawia", bo ciągle czuję jajniki - nigdy tak nie miałam :)

    Testuję 3-4.05, bez większych nadziei, ale muszę, bo 4.05 mam wycinanie ósemki, a chyba nie powinnam iść na to, gdyby się jednak udało.

    W ogóle, to chyba mi się zaczął dzisiaj jakiś mega PMS, bo mam ochotę zabić mojego M. za to, że w ogóle oddycha ;D Dobrze, że już pojechał do pracy ;p

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    03.2021 - 2. IUI
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be4cd503e50f.jpg
    Kreska wyszła po 1-2 minuty i po chwili sciemniala do takiej jak widać

    Gratulacje !!! :)

    piękny początek miesiąca :)

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3589 2518

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia moim zdaniem jest naprawdę ładny ten progesteron.

    nenusia lubi tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Dziewczyny, bo tak dalej myślę o tym moim progu i nie daje mi spokoju..
    22,13 ng/ml czy jest ok?
    Jak najbardziej ok. Ja taki miałam w pierwszej ciąży na początku i nic mi nie kazali łykać. Potem jeszcze spadł i wtedy dopiero były zdania podzielone - jeden gin uważał żd w takim razie trzeba pozwolić choremu zarodkowi odejść, skoro organizm sam nie chce go podtrzymac, a drugi gin powiedział że koniecznie mam brać proga, bo spadek może być nid przez zarodek a przez moje PCOS.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Carmen, widzę, że mamy dzieci koło siebie urodzone :) mój Staszek z 29 :)

    Kochana ! widzę że wy też z Wrocławia ?

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 11827 13957

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be4cd503e50f.jpg
    Kreska wyszła po 1-2 minuty i po chwili sciemniala do takiej jak widać

    piekna kreseczka, po cichu gratuluje :)

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, brakuje Ci pozytywnego testu na 1 stronie u Nadziei!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:42

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1269 2209

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, piękna krecha! :D Ale ja lubię takie zdjęcia! Przynajmniej wiem, jak wygląda pozytywny test :p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:43

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    03.2021 - 2. IUI
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen.92 wrote:
    Kochana ! widzę że wy też z Wrocławia ?
    Tak, dokładnie to spod Wrocławia :)

    Carmen.92 lubi tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Nika, brakuje Ci pozytywnego testu na 1 stronie u Nadziei!
    Bo Nadzieja testowała pierwszy raz wczoraj, więc jest kwietniowa :( Ale jak pójdzie na USG w maju to jej wpiszę <3 z wielką przyjemnością!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ptysia- jest zbyt ładnie dookoła, by sobie czy Tobie psuć humor opieprzaniem ;) Nadrabiać możesz poprzez podsumowania, a jak bywasz wieczorem to pisz choćby, co jadłaś na kolację ;)(wzorem Kotowej, która powinna spowiadać się ze śniadań).
    Dzięki Kochana:* faktycznie chyba będę mówić co jadłam:p zacznę od teraz i polecę Wam przepyszne lody ze znanej marki na G - śliwka w czekoladzie, wczoraj na zakupach z mężem nic sobie nie kupiłam, ale najadłam się galek o tym smaku za cały miesiąc:p

    nenusia, KateHawke, Lucia88 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jak najbardziej ok. Ja taki miałam w pierwszej ciąży na początku i nic mi nie kazali łykać. Potem jeszcze spadł i wtedy dopiero były zdania podzielone - jeden gin uważał żd w takim razie trzeba pozwolić choremu zarodkowi odejść, skoro organizm sam nie chce go podtrzymac, a drugi gin powiedział że koniecznie mam brać proga, bo spadek może być nid przez zarodek a przez moje PCOS.
    Czyli będę sobie samego proga sprawdzać, bo już mam myśli i nie wiem co robić. Siedzę sama w domu, chłop całymi dniami w pracy, a ja myślę i chyba za dużo myślę.
    Onkolog mi ostatnio powiedziała, że będzie to moja decyzja co wytną i kiedy..
    I siedzę i myślę.. Przytłacza mnie to już wszystko.
    Ja już nawet jestem skłonna wybrać opcję, aby po 12 tyg dać to wyciąć, aby ciążę zachować, bo ta ROMA to chyba tak źle nie wyszła.. Już nie wiem co robić czuje się sama z tym wszystkim, nawet z chlopem nie da się o tym pogadać..

    No to pomarudziłam..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:48

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego